0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birçok sektörde kalifiye eleman yetişmiyor artık. Nerye gitsenizde bi sıkıntı çıkıyor maalesef. Yetkili ve özel servis farketmiyor.
Yetkili servis diye diye bırakıyor millet arabasını, içeride çoluk çocuğun elinde oyuncak oluyor araçlar haberi yok milletin...Maalesef birçok yetkili serviste gerçekten usta denilebilecek bir ya da iki insan oluyor, onlar da söyle rutin işler için uğraşmıyorlar, kalanı çoluk çocuk, sanayiye gitse Çırak olamayacak adamlar...
doğru tespit yeni yetişen sosyal medya gençliği facebookta seksi pozlar verip asalak gibi yaşamaktan başka bir işe yaramıyor maalesef liseyi üniversiteyi bitiren dolgun maaşla masa başı işi istiyor üniversiteler teknik eleman yetiştirmek yerine memur zihniyetinde insanlar yetiştiriyor haliyle herkes memur olmak istiyor firmalar teknik eleman sıkıntısı çekiyor
Bence ilkokulu bitirip cocugu sanayiye göndermek yerine. Okullarda meslek okullarinda boyle bolumler olsun ortaokuldan itibaren. Egitimli bir usta herzaman iyidir. 3 gun okula gitsin 2 gunde anlaşmalı firmada stajyer veya cirak neyse isine baksin.o zaman hem işçilik kalitesi artar hemde kulaktan dolma bilgi ile dukkan acan olmaz.
Evet arkadaşlar yukarıdaki yorumumda da belirttim. Bu ülkenin her evladı değerlidir ve eğitim hakkı vardır.Ancak her öğrenci ortaokuldan itibaren ilgi ve yeteneğine göre okullara yönlendirilmelidir. Ortaokullar mesleki,teknik ortaokul gibi sınıflandırılmalıdır. Şahsen başarının anahtarının burada olduğuna inanıyorum.
Samet Bey, yaşadığınız bu durumu hangi serviste yaşadınız? Eskişehir mi Sakarya mı tam anlayamadım.
Adapazarı Sandıkçı.Bu arada dün görüşmüştüm servisle.Tekrar geri döneceklerdi bana.Geri dönmedikleri şöyle dursun telefonla dahi ulaşamıyorum.Servise tamam dedim hata olmuştur, bana 1 litre 5/30 Toyota yağ gönderin ekleyeyim,üstelik yağın parası kargo parası dahi benden olsun, ona dahi yanaşmıyorlar...Ramazan ayının hatrına daha fazla konuşmak istemiyorum.Ama bilinsin ki"İnsanların güvenini kaybetmek para kaybetmekten daha kötüdür."Servis seçiminde arkadaşlara bu yazım bir tecrübe olsun.
Bir eğitimci olarak bu görüşlere sonuna kadar katılıyorum.Eğitimi zorunlu hale getirmek kalifiye eleman sıkıntısının en önemli sebebi bence.Çünkü ustalar artık yetiştirecek çırak bulamıyor.Eskiden 5.sınıfı bitiren öğrenci eğer okumak istemiyorsa,kapasitesi de yoksa bir zanaat öğrenmeye yönlendirilirdi.Ağaç yaş iken sözüne mukabil de ustalar tabiri caizse işinin ehli bir şekilde yetiştirirdi bu çocukları.Sözlerim sakın yanlış anlaşılmasın.İnsanları küçümseme ayırma kesinlikle gütmüyorum.Bir insanı zorla eğitemezsiniz.Okula kaydını yapıp,12 yıl gelip gitmekle diploma almakla bir şey olunmuyor.Üstelik olan eğitimin kalitesi de düşüyor.Çünkü okumak istemeyen öğrenci haliyle okulda da rahat durmuyor.Ama biz gerekirse polis zoruyla çocuğu okula getiriyoruz.Halbuki eğitim kıymetlidir.Fedakarlık ister.Üstad Necip Fazıl şöyle der:Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuz mu?Kıymetli malı olanlar bağırmaz.Domatesci, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz.Eskici bağırır ama antikaci bağırmaz.Ama maalesef bugün eğitim de değerini kaybetmiş durumda... Çok değil bir 10 yıl sonra hiç marangoz bulunmayacak,tamirci,tesisatçı bulunmayacak...Ortalık diplomalı binlerce işsizle dolu olacak.Ha çözüm dersek bence eğitim sisteminde köklü bir reform ve Mesleki Teknik okulların yaygınlaşması.Hem de ortaokuldan itibaren.Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 20:40:50Bugün ilgili servisi aradım.Durumu anlattım.Telefonu kapatmadan formenle görüştüler.Sistem 3.7 koyun diyormuş yağı.Yahu nasıl olur diyorum.Bu sistem diğer servislerde 4.2'den az koymayın derken?Ücreti mukabilinde adresime 1 litre yağ gönderin dedim.Görüşüp döneceklerini söylediler tabi ne arayan oldu ne soran.Bursa servisini aradım sonra.Sağolsunlar gayet güzel ilgilendiler.Bizzat formenle kendim konuştum.O da konulacak yağın 4.2 den az olmaması gerektiğini,bunlarda yağ çubuğunda 3 nokta var.3'üncü noktaya kadar yağ konulması gerekliliğini anlattı.Hattta ilk çıkan vvt-i'lardan makyajlı kasalara kadar uzun uzun anlattı.Sonuç iki yetkili servis iki farklı bakış.Yorumu değerli forum üyelerine bırakıyorum.