0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yüksel abi tabiki çok haklısın ama senin biraz tuzun kuru çünkü tanıdığın ve güvendiğin bi ustan var ve yerleşik hayattasın bizim o tarz bi imkanımız yok maalesef sanayideki herhangi bir ustaya da senin gibi gözümüz gibi baktığımız arabamızı da bırakamıyoruz yani çok da zevk almayarak plazaya gidip ne gerekiyosa yapın bana da bi araba verin akşam üzeri gelip arabayı alırım diyoruz çünkü dışarıda gideceğim herhangi bir yer bana ordaki gibi birçok güvenceyi vermiyor
Kesinlikle hak veriyorum.Aslında benim de en büyük şansım yıllarca TOYOTA Yetkili Servis'te hizmet vermiş ve ayrılmış, elinde aracın teknik bilgilerini içeren her türlü dökümana sahip, kendini devamlı geliştirmiş, dürüst bir ustayla tanışmaktı.Ustam ŞAHİN, BROADWAY tamircisi olsaydı değil kendisine komple motor yaptırmayı; far ampülünü bile değiştirtmezdim ve isteyerek de olsa yetkili servise mahkum olurdum.Bir önceki mesajımı, benim ustam gibi birisiyle tanışıp, "Acaba yetkili servise mi yoksa ustama mı gitsem ?" tarzı ikilemler yaşamamanız için yazmıştım.Umarım sizler de benimki gibi bir ustayla tanışırsınız da bu yetkili servisler kendilerini kaf dağında görmekten vazgeçip, müşteri yanlısı çalışmaya başlarlar.
16 Ocak 2014 tarihinde aracımı hasar onarımını toyan plaza servisine yaptırdım. Birkaç gün sonra cam temizleme suyu koymak istedim ama kaputu açamadım. ön tamponu söküp takarken kaputun altındaki mandala hasar verdikleri için açılmıyordu ne yazık ki ve açıldığında manza da hiç hoş değildi. mandal yamulmuş kaputun altını bi güzel çizmiş ve de açılmasına engel oluyordu.16 nisan 2014 periyodik bakım için yine toyan plaza servisine müracaat ettim. müşteri temsilcisine araç rolantide çalışırken anormal sesten de bahsettim. Aracın periyodik bakımı yapılmış, şanzımandan geldiği tespit edilen sesin ise debriyaj baskı balata setinden geldiği, garanti kapsamında olduğu, parçaların siparişinin verildiği ve hafta içinde gelmesini mütakip arızanın giderileceği söylendi oh ne güzel...neyse parçalar geldi arıza giderildi aracı teslim aldık ve kullanmaya başladık da... araç rolantide çalışırken yine bir tıkırtıdır gidiyor toyotadan soğumaya başladım.bu ne ya:ön çam ve ön teker izolasyonu değişti,sol ön çam değişti,müzik sistemi değişti,çakmaklık değişti,baskı balata seti değişti eeee daha sırada ne var...kaputu açıp baktım vay canına hava filtresinin hava borusun çamurluğa orjinal vidası ile değilde plastik kelepçe ile sabitenmiş olduğunu borunun diğer boruya gerektiği gibi takılmayıp iliştirilip bırakıldığını ve sesin titreşimle sallanan borunun sağa sola çarpması sonucu çıktığını görünce doğrusu gördüğüme inanamadım. toyota Türkiye ye şikayet maili attım bakalım ne diyecekler bu yetkili servislerle ne yapacağız arkadaşlar siz ne dersiniz
Arkadaşlar Ankara'da Toyota Efe'de Servis Müdürü Deniz bey var eski ekibi ile Toyota Efe'de hizmet veriyor. Benim için Efe olmuş ALJ olmuş Toyan olmuş hiç önemli değil Deniz bey nerede ise orada hizmet var sorun yok. Teşekkürler Deniz Bey.
Arkadaşlar bugün yeni toyotayı test etmek için kendi aracımla bayiye uğradım.Bayide eksper görevinde arkadaş geldi ölçtü biçti aletle kaportanın her yanına dokundu.Oturdu baktı etti sonra 10 dakika sonra test sürüşümüzü yaptık arkadaş bize fiyat çıkardı.2007 model aracıma 26 bin km olmamış aracıma 29.000 Tl fiyat verdi.Teşekkür ettik.Servis kısmına gittim yıkama memesi ayarı için bir baktırayım dedim.Usta inanamadı aracın temizliğine fotoğrafını filan çekti.
arkadaşlar ankara da iyi bir avensis ustası arıyorum.