0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota akdemir (izmir) aracımı belki 3-4 kez çok yakıyor kontrol edilsin diye bıraktım, her seferinde saçma sapan şeyleri değiştiren akdemir plaza aracımın çok yakma problemine çözüm üretemedi.. saçma sapan şeyler derken çok ciddiyim, daha bitmemiş balatalarımı, daha sağlam olan fren disklerimi, 5.000km yapan bujilerimi değiştirmek istediler izin vermedim 4 ay geçti dün girdiğim check upta sağlam çıktı bujiler, neyse sonuç olarak bosch car service'te yaptırdığım check up sonucunda aracımda oksijen sensörü olmadığı ortaya çıktı ve bu da basit bir diagnostic bağlantı sayesinde bulundu..ben aracımı çok yakıyor diye servise götürüyorum, bu adamlar diagnostic bağlantı yapıp hata kodu sorgulamıyorlar mı? çok yakıyor diye gittiğim zamanlarda amortisörler, fren diskleri, balatalar değişti, daha da değiştirmek istedikleri çok şey var, her gittiğimde birşeyleri değiştirmek istiyorlar, ama araçta oksijen sensörünün yokluğunu anlayamadılar, bravo!!
Turkay, oksijen sensoru ortada gorunur yerde, gozden kacacak kadar kucuk de degil.Motor kaputunu acinca gorulur.Egzos manifoldunun uzerinde.Yeri kapatilmamis olsa sen kendin de degistirebilirdin, tak-vidala turu kolay monte ediliyor.Kablo kesmeye falan gerek yok.
Ben eski arabanla iligili diye dusundum.93-97 kasalarin tamaminda bildigim kadariyla manifold uzerinde.Yenileri bilmiyorum, ama iki tane oluyor genelde biri yine motor kaputunun altinda, digeri de katalitik konvertere yakin bir yerde allta.Serviste arabanin yaninda bulunmak icin israr edersen musaade ederler.
aramalarını daha çooook beklersin
DEĞERLİ ARKADAŞLAR BEN SİZE BİR SERVİS TAVSİYE EDİYORUM. BİLGİLİ MEKANİKER SAĞLAM KADRO DÜZCE HIZEL BAŞKA YOK KARDEŞİM HERSE SELAMLAR.