0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Günal Bey,Servisin hangi servis olduğunu söylememişsiniz.Toyota zaten sorun çıkartmayan bir marka.Dolayısıyla parça fiyatları yüksek.[/quote]Servis ilk arbamdan beri hep Derindere / Zeytinburnu. Yanlış anlaşılmasın servisten bir şikayetim yok kesinlikle. Artı tanıdığım da olduğundan bir çok kişiden daha memnun sayılırım ve zaten arabamı yetkili servis dışında bir yere götürmem. Parça fiyatları VW veya Honda ya göre ucuz sayılır. Ama aksesuar fiyatları (bilmiyorum belki her markada öyle) bence çok yüksek. Tek şikayetim o. Bu arada "Toyota zaten sorun çıkarmıyor, servisler de ordan kazansın" diye düşünmek bence yanlış .
Aksesuar fiyatlarında servislerin fiyatları uçuk diye tabir edilebilecek düzeyde. Örnek bir tavan anteni Corolla için 52 YTL. Bence çok yüksek. Yani maliyet + %100 kar bile bu fiyatın çok altında olur bana göre. Aynı şekilde bir tavan spoyleri için 200 küsür YTL fiyat söylediler ki, fiyatın içinde Spoylerin boyanması yaklaşık 120 YTL idi yanlış hatırlamıyorsam. Bir spoylere ne kadar boya gider ki?Bunlara ilave olarak, geçenlerde arka sağ stopun içinde su birikmesinden dolayı stop değişmişti. Normalde benim arabanın sağ arka stopunda sis farı yeri, alt yapısı hazır fakat sadece ampul yok. Oraya bir ampul takmalarını rica ettim (hatta ampul bile vardı yanımda). Orjinalden farklı hiç birşey yapamayız dediler. Halbuki bunun hiç bir zararının olmayacağını her iki taraf ta biliyor. Biraz daha tölerans ...Bunların dışında servis işçiliği, ilgi ve alaka gibi konulardan çok memnunum.[/quote]arka sağ sis farının tesisatı var mı orjinalinde?bende rica ettim ama tesisatı yok dedilerorjinali böyle çıkıyor falan
arka sağ sis farının tesisatı var mı orjinalinde?bende rica ettim ama tesisatı yok dedilerorjinali böyle çıkıyor falan[/quote]doğru demişler kanka bende sağ sise hattı kendim çektim ve ampul taktım ama sigortaları attı ki ben elektronikçiyim.araç ekstradan bişey yapılmasına izin vermiyo fazla kurcalamamk lazım..bu arada DUMANKAYA toyotadan memnunum hatta samimi olduğum bi satış temsilcisi var Yeşim hanım çok güler yüzlü ve her konuda yardım ediyo hatta fiyat konusundada..ama bu spoiler konusuna gelince bi arkadaş 200YTL + 120 YTL boya demiş bu doğru ama o 200YTL ye olan spoiler orjinal değil dikkatinize arkadaşlar.o spoileri polisette yaptırıyolar haberiniz olsun orjinalin fiyatı 400YTL..dumankayadan birkez şikayetim oldu aracı 2005 te sıfır aldığımızda araçta ufak defek şeyler çıkmıştı onemsemedim ve hepsini değiştitirdim ama daha sonra araç ilk uzun yolculuğundan donduğunde (gebzede oturuyorum) gebze bursa yapmıştık ve direksiyonda bi ses vardı.iservise 3 defa gitmeme ramen halledemediler bende toyota-sa ya mail attım 2 gun sonra arayıp dumankayaya çağırdılar ve toyota-sa dan 3 yetkili vardı 1 saat içinde sorunu halledip aracı teslim ettiler.ama arızayı giderenler toyota-sa dan iki teknisyendi dumankaya değil...ama dumankaya kaliteli bi servistir[quote=Levent Sevim]Dün bizim araç 10k bakımına girdi (8700deyken).Hazır bakıma girmişken arka sağ sis farı olabiliyorsa serviste açtırayım dedim, servis müdürü sağolsun orda tesisatı yok öbür taraftan kablo çekilirse sakat olabilir dedi bende eyvallah dedim.Bidahaki gidişimde anatomik spoileri de taktırıyorum kısmetse [/quote]ben kendim denedim kanka olmuyo oyle sigortası atıyo devamlı gostergelerin arka stopların falan bitek farlar çalışıyo ve el kitapçığından sigortaların yerini zor buldum direksiyonun solundaki cebi çıkartman lazım yerinden ozaman cebin arka tarafında sigortalara ulaşıyosun 15Amperlik bi sigorta atıyo.yedeğini motorun yanındaki yedek kutusundan alabilirsin denemesi bedeva demedi deme (bu arada elektonikçiyim)