0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki Toyota markasını kötüleyen arkadaşlar. sizlerin buraya yazdığı yorumlar sebebiyle sürekli acaba Toyota alarak kazık mı yedim düşüncesine sahip olmak nasıl bir duygu.. bir de bu açıdan düşünün!! lütfen sorunlarımıza daha yapıcı yaklaşarak çözüm arayalım.. kaldı ki bu forum yardımlaşmayı gerçekten seven insanlarla dolu
ben öncelikle hissedar değilim. forumun sadece en basit üyelerinden biriyim. burada özgür bey yaşadığı problemden bahsetmiş. gereksiz yere para vermeden sorun kendiliğinden düzelmiş. oldukça sevindim geçmiş olsun . 3000 benim için de büyük para.ancak şu da bilinmelidir ki burada Toyota hakkında şikayetçi olanlardan daha fazla Toyota markasını seven insanlar da var. aracıyla problem yaşayıp makul yaklaşan (Mahmut m dalı) gibi arkadaşlarımız da. siz en başta servis bana böyle yaklaştı ne yapmam lazım deseniz? soruna çözüm aramak yerine sizin bu öfkeli tutumunuz karşında elbet ben ya da birileri size bu şekilde cevap verecektir.tekrar geçmiş olsun
mesela ben. hep kafamda soru işareti ile dolaşıyorum. hatta bir ara satılık ilanı bile vermiştim. birde arkadaşlar haddime değil ama birbirimizi kırmadan paylaşımlarda bulunmayı tavsiye ediyorum. netice de kimse buradan cebini doldurmuyor. muhabbetimiz dostluğumuz artsın diye ben çoğu konuda bilgim olmamasına rağmen (haddimi aşmayacak şekilde) yardımcı olabildiğim kadar yorum yapmaya çalışıyorum. lütfen birbirimize biraz daha saygı...
50.000 km bakımda arka balatalar bitik dediler ustama gösterdim daha yarıda dedi. 60.000 km oldu yine bitik dediler yine ustama götürdüm hiç bişi yok dedi. bende servisimi değiştirdim. markayı kötülemeye gerek yok bunlar servislerin yaptığı para tuzakları. ben aracımdan gayet memnunum. 30.000km de devir daim pompasında terleme var dediler garantiden değişti. onun dışında ne arıza verdi nede bana rütin bakımların haricinde masraf çıkardı. aracımdan toyotadan gayet memnunum.
bugün hasbelkader arabamı yıkatırken 2001 model corolla sahibi bir abi ile tanıştım. aynen sizin başınıza gelen onunda başına gelmiş. ona 60000 km de arka balatalar 70000 de ise hem ön hem arka balatalar bitik demişler. kendisi her iki defada da kamyon balataları ile uğraşan deneyimli bir ustayla görüştüğünde daha bir o kadar daha gider bunlar demiş o da sizin gibi servisini değiştirmiş. siz de anlatınca aklıma acaba standart bir km mi var diye geldi.
kocaman plazalar güler yüzlü insanlar ikram nezaket her şey var. olmayan şey ise işinin ehli usta.sadece toyota için değil. bütün marka servisler için aynı şey geçerli. dışarda-sanayide-etrafta söylenenlerde hep aynı. piyasada iş bulamayan serviste çalışır. serviste işi öğrenen dışarda dükkan açar.demekki markalar çalıştırdıkları ustalara iyi para ödemiyorlar. ustalara (daha usta olamamışlara) da çıraklık -kalfalık - ustalık okulu gibi bir şey oluyor servisler.sonuçta ne oluyor olan bize oluyor. milyonluk plazalar bir o kadar çalışan insan sıfır kilometre araçlar vs vs kısa kısa usta parasından mı kısıyorlar bu servisler.
maslakta tem özel serviste 05/30 yağ yerine 15/40 yağ koydular o nedenle orayı bir daha tercih etmeyeceğim. koskoca Toyota diye yazmışlar ama ne yağ koyacaklarını bilmiyorlar ve gerekli bilgilendirmeyi yapmıyorlar ancak sorarsan cvp veriyorlar ..ben yağın markasını ve vizikosunu sordum ondan sonra söylediler.. arabanın sesi değişti kamyon gibi motordan ses geliyordu..
servisde samimi olunan tanıdık birisi olduğu zaman bir adım önde olmak gerekiyor yoksa konu üzerine bilgi varsada servis kendi bildiğini okuma havasında oluyor...karşılıklı tantanalar oluyor...garanti araçlarda dışarıdan yağ alıp servisde bakım yaptırıncada özellikle not düşülüyor ileride birşey olursa siz bakın dışarıdan yağ almışsınız sizin araç garantiden faydalanmaz gibi birşeyle önünüze gelmek için...zihniyet kötü olmayacak servisde amaç öncelikle hizmet olmalı...öncelik para olursa müşteri mağduriyetleri çok oluyor...