Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458269 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #1340 : Ocak 04, 2013, 02:02:15 »
Toyota zonguldak eregli servisinde 60bin bakimi icin gittim. Ramazan bayrami arifesiydi. Standart bakim disinda ozellikle frenlere bakilmasini istedim cunku 120 km uzaktan geldigimi 70 bin bakimina kadar tekrar servise gelemeyecegimi belirttim. Servisten araci alirken frenlerin 10bin daha idare edecegi 70binde degistireceklerini soylediler. Peki diyerek servisten ciktim. 1 hafta sonra arac ilk kalkislarda arka balatalardan ses gelmeye basladi. Toz veya pislik girmis olacagini dusunerek dikkate almadim. Cunku arac servisten cikali 1 hafta oldu. Takip eden hafta sonu lastigime civi girdigi icin lastikcime gittim. Arka lastigi soktuler takmadan once lastikcim abi senin (arka)balatalar bitmis sifira inmis dedi. Bunun uzerine sanayide tadigi bir ustaya yonlendirdi usta balatalari soktu bana gosterdi. Balatalar nerdeyse demirlere kadar indigini gordum. Ayrica diske klavuz yapmis dediler.( Klavuzun ne oldugunu bilmiyorum ama ) servis abuK sabuk seylere para alip asil onemli seyi atlamasi servislerin nekadar profesyonel calistigi konusunda fikir sahibi yapti.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1340 : Ocak 04, 2013, 02:02:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1341 : Ocak 04, 2013, 02:37:02 »
Toyota zonguldak eregli servisinde 60bin bakimi icin gittim. Ramazan bayrami arifesiydi. Standart bakim disinda ozellikle frenlere bakilmasini istedim cunku 120 km uzaktan geldigimi 70 bin bakimina kadar tekrar servise gelemeyecegimi belirttim. Servisten araci alirken frenlerin 10bin daha idare edecegi 70binde degistireceklerini soylediler. Peki diyerek servisten ciktim. 1 hafta sonra arac ilk kalkislarda arka balatalardan ses gelmeye basladi. Toz veya pislik girmis olacagini dusunerek dikkate almadim. Cunku arac servisten cikali 1 hafta oldu. Takip eden hafta sonu lastigime civi girdigi icin lastikcime gittim. Arka lastigi soktuler takmadan once lastikcim abi senin (arka)balatalar bitmis sifira inmis dedi. Bunun uzerine sanayide tadigi bir ustaya yonlendirdi usta balatalari soktu bana gosterdi. Balatalar nerdeyse demirlere kadar indigini gordum. Ayrica diske klavuz yapmis dediler.( Klavuzun ne oldugunu bilmiyorum ama ) servis abuK sabuk seylere para alip asil onemli seyi atlamasi servislerin nekadar profesyonel calistigi konusunda fikir sahibi yapti.

Buyur buradan yak .

Ben hava filtresinin geç değiştiği için yakınırken servis değişmesi gereken fren balatalarının 10000 km daha gideceğini söylemiş hava filtresi hadi neyse de canımızı emanet ettiğimiz arabanın en önemli donanımının bakımında nasıl böyle bir yanlış yapılır . Ben böyle bir rezalet görmedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1342 : Ocak 04, 2013, 02:45:24 »
Buyur buradan yak .

Ben hava filtresinin geç değiştiği için yakınırken servis değişmesi gereken fren balatalarının 10000 km daha gideceğini söylemiş hava filtresi hadi neyse de canımızı emanet ettiğimiz arabanın en önemli donanımının bakımında nasıl böyle bir yanlış yapılır . Ben böyle bir rezalet görmedim .
bence arka balatalara bakmadilar bile. Sadece onlere baktilar iyi bunlar dediler. Onler bitmediyse arkalar zaten bitmemistir dediler.salladilar. O abuk sabuk seyleri para almalari canimi sikiyor. Sirf servis icin ankaraya gidecegim. Hem gezmis olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1343 : Ocak 04, 2013, 11:02:27 »
bence arka balatalara bakmadilar bile. Sadece onlere baktilar iyi bunlar dediler. Onler bitmediyse arkalar zaten bitmemistir dediler.salladilar. O abuk sabuk seyleri para almalari canimi sikiyor. Sirf servis icin ankaraya gidecegim. Hem gezmis olurum.

Benim bildiğim ilk arka balatalar bitiyor, en azından benimki öyle oldu :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1344 : Ocak 04, 2013, 11:11:31 »

Abi ben anlamam o kadar işçilik alıyorlar bir zahmet hem öne hem arkaya baksınlar baktıkları şey polen filtresi değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1345 : Ocak 04, 2013, 12:48:22 »
Abi bakım ücretleri düşük olsa zoruma gitmicek . :)

Hava filtresi 50 tl olur mu ?

Ben bundan sonra servise gitmicem filtreleri forumdan Ufuk abi den alacam gidecem dışarıda yaptıracam . İnan arabamdan soğuttular beni .

Düşük demiyorum zaten, düşük gösterme çabası diyorum.
Şimdi hava filtresini değiştirince üstüne 50 daha ekleyecek.
200 ise olacak 250. Hava filtresini değiştirmeyince 200 TL alacak.
Biz de serviste ucuza yaptırdım diye sevineceğiz.
Nitekim böyle arkadaşları ben forumda bolca görüyorum.
Servis sadece yağ değiştirip gönderiyor. 130 TL'ye bakım yaptırdım diye göbek atıyoruz.
Halbuki koydukları yağın fiyatı zaten 50 TL, gerisi işçilik.
Ben bir kere ücretsiz cekap var diye gittim, o zaman bütün filtreler dahil % 25 indirimli 330 TL fiyat çıkarmışlardı.
O gün bugündür önünden dahi geçmiyorum servisin.  :)
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1346 : Ocak 04, 2013, 14:51:27 »
Düşük demiyorum zaten, düşük gösterme çabası diyorum.
Şimdi hava filtresini değiştirince üstüne 50 daha ekleyecek.
200 ise olacak 250. Hava filtresini değiştirmeyince 200 TL alacak.
Biz de serviste ucuza yaptırdım diye sevineceğiz.

Nitekim böyle arkadaşları ben forumda bolca görüyorum.
Servis sadece yağ değiştirip gönderiyor. 130 TL'ye bakım yaptırdım diye göbek atıyoruz.
Halbuki koydukları yağın fiyatı zaten 50 TL, gerisi işçilik.
Ben bir kere ücretsiz cekap var diye gittim, o zaman bütün filtreler dahil % 25 indirimli 330 TL fiyat çıkarmışlardı.
O gün bugündür önünden dahi geçmiyorum servisin.  :)
Aynen bu şekkilde işliyor servisler..Çok doğru bir tespit..Aslında olay şu;İyi bir ustayı bulursan,servise gerek yok..Ama bulamazsan servis..En son çare servis olmalı..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1347 : Ocak 04, 2013, 15:03:25 »
Toyota sonkar plaza yenibosna,
Çok memnunum, fiyatları normalin çok az üstünde,
Kaliteli hizmet veriyorlar sabahları arabamda bir problem olacak diye kafamda en ufak bir tereddütüm dahi yok.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1348 : Ocak 04, 2013, 15:18:28 »
Bir anımı paylaşmak istiyorum.

Eskiden Honda Civic'im vardı. Honda forumunda takılırken yeni bir honda özel servisi açılmış ve forum üyelerine kampanyalı fiyatlar sunmuştu.  Benim arabanında yağ ve filtreleri değişecekti. İyi dedim, gidip hem tanışayım, evimede yakındı. Uygunsa gerçekten arabamı hep oraya götürürüm diye sevinmiştim.

Gittim servisee..

Arabayı aldılar, yağı, suyu, filtreleri değişti. Herşey güzel, genel bakımları yapıldı ve trigerde değişti. Akşam arabayı teslim alacaktım. Pekte indirimli sayılmayacak bir fiyat verdiler, canınız sağolsun diyip servisten çıktım. Yola çıktığımda gaza basıyorum fakat araba gitmiyordu. Çekişinde ciddi bir düşüş vardı. Hemen geri döndüm servise, üstelik debriyajda da sertleşme vardı. Arabayı tekrar içeri aldılar ve 10 dk sonra yetkili personel "Debriyaj bitmiş, değişmesi gerekiyor." dedi. Tamam dedik. 2009 yılıydı ve 800 liraya debriyaj değişti. Orjinal parça taktık dediler, iyi olsun hehe dedim ve arabamı alıp çıktım.

Kırmızı ışıkta durdum. Araba traktör gibi titremeye başladı. Bir süre aracı dinledim kenara çekip, araba resmen titriyordu. Döndüm geri servise. Dedim araçta sorun var, titreme yapıyor dedim.

Aracı aldılar, 10 dk sonra personel geldi ve "Motor kulakları değişecek, artık çok yıpranmışlar." dedi ve yıpranmış-yırtılmış kulakları gösterdiler. Resmen yırtık vardı kulaklarda. Göz göre göre elle bıçakla kesilmişti adeta. "Yav bu imkansız, nasıl olur?" filan desemde durum değişmedi. Arabamın her zerresini ezbere biliyordum ve motor kulaklarında zerre kadar yıpranma yoktu, çünkü henüz 4-5 gün evvel motor temizliği yapmışi detaylı fotolar çekmiş ve forumda paylaşıp üzerinde muhabbetler etmiştik. O fotolardan biri  buydu, motor kulağının net bir şekilde görünenini bulamadım:

Servise dedim, bakın elimde daha 4-5 gün önce çekilmiş fotoğraflar var. Etmeyin eylemeyin, bu kulaklar sizin hatanız sonucu bu hale geldiler. Yok, kabul etmediler. Servisten çıkıp aksaray yedek parçacılarına gittim, kulağı buldum ve ertesi sabah yine aracı oraya götürecektim ve ücretsiz takacaklardı. Sabah tam 9' da servisin önündeydim. Bir de ne göreyim? Bir adamın arabasını servisin rampa girişine çekmişler, yarım debriyaj yaparak dumanlar çıkarıyorlardı. Beni görünce hemen araç çıktı gitti. O an anladım servisin çalışma stilini ve kampanyalarını. Gariban adam arabasını servise bırakmış, ustalar debriyajını yakıyor ve kendilerine iş üretiyor. Dolandırıcılığın son noktası. Dedim aracımın kulaklarını değiştirin. Bekledim ve değiştirdiler. Eve gelip geçtim internetin başına, bu konuları tek tek yazdım. Benim gibi yüzlerce kişide konuya takılmaz mı arkamdan. Servisi bi güzel afişe ettik. Yaptıkları ayıbın cezasınıda fazlasıyla ödemiş oldular.

O gün tövbe ettim, daha öncesinde de yediğim bir çok kazıklardan dolayı servise gitmem diye. Ondan beridir aracımın bakımlarına kendim karar verip, parçaları alıp, herhangi bir ustaya pazarlık yaparak yaptırıyorum ve kafam rahat ediyor. En güzeli bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1349 : Ocak 04, 2013, 15:46:35 »
yuh artık..Nasıl insalar var bu dünyada..Keşke gizliden kameraya alsaydınız...Ben olsam verdiğim ücretleri bir yolunu bulup geri alırdım..İnsanlar bukadar ucuz yollara başvuruyorlarya,pes doğrusu..İllaki bir yerden çıkar o haksız yere aldıkları ücretler..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1350 : Ocak 04, 2013, 16:50:31 »
Bir anımı paylaşmak istiyorum.

Eskiden Honda Civic'im vardı. Honda forumunda takılırken yeni bir honda özel servisi açılmış ve forum üyelerine kampanyalı fiyatlar sunmuştu.  Benim arabanında yağ ve filtreleri değişecekti. İyi dedim, gidip hem tanışayım, evimede yakındı. Uygunsa gerçekten arabamı hep oraya götürürüm diye sevinmiştim.

Gittim servisee..

Arabayı aldılar, yağı, suyu, filtreleri değişti. Herşey güzel, genel bakımları yapıldı ve trigerde değişti. Akşam arabayı teslim alacaktım. Pekte indirimli sayılmayacak bir fiyat verdiler, canınız sağolsun diyip servisten çıktım. Yola çıktığımda gaza basıyorum fakat araba gitmiyordu. Çekişinde ciddi bir düşüş vardı. Hemen geri döndüm servise, üstelik debriyajda da sertleşme vardı. Arabayı tekrar içeri aldılar ve 10 dk sonra yetkili personel "Debriyaj bitmiş, değişmesi gerekiyor." dedi. Tamam dedik. 2009 yılıydı ve 800 liraya debriyaj değişti. Orjinal parça taktık dediler, iyi olsun hehe dedim ve arabamı alıp çıktım.

Kırmızı ışıkta durdum. Araba traktör gibi titremeye başladı. Bir süre aracı dinledim kenara çekip, araba resmen titriyordu. Döndüm geri servise. Dedim araçta sorun var, titreme yapıyor dedim.

Aracı aldılar, 10 dk sonra personel geldi ve "Motor kulakları değişecek, artık çok yıpranmışlar." dedi ve yıpranmış-yırtılmış kulakları gösterdiler. Resmen yırtık vardı kulaklarda. Göz göre göre elle bıçakla kesilmişti adeta. "Yav bu imkansız, nasıl olur?" filan desemde durum değişmedi. Arabamın her zerresini ezbere biliyordum ve motor kulaklarında zerre kadar yıpranma yoktu, çünkü henüz 4-5 gün evvel motor temizliği yapmışi detaylı fotolar çekmiş ve forumda paylaşıp üzerinde muhabbetler etmiştik. O fotolardan biri  buydu, motor kulağının net bir şekilde görünenini bulamadım:

Servise dedim, bakın elimde daha 4-5 gün önce çekilmiş fotoğraflar var. Etmeyin eylemeyin, bu kulaklar sizin hatanız sonucu bu hale geldiler. Yok, kabul etmediler. Servisten çıkıp aksaray yedek parçacılarına gittim, kulağı buldum ve ertesi sabah yine aracı oraya götürecektim ve ücretsiz takacaklardı. Sabah tam 9' da servisin önündeydim. Bir de ne göreyim? Bir adamın arabasını servisin rampa girişine çekmişler, yarım debriyaj yaparak dumanlar çıkarıyorlardı. Beni görünce hemen araç çıktı gitti. O an anladım servisin çalışma stilini ve kampanyalarını. Gariban adam arabasını servise bırakmış, ustalar debriyajını yakıyor ve kendilerine iş üretiyor. Dolandırıcılığın son noktası. Dedim aracımın kulaklarını değiştirin. Bekledim ve değiştirdiler. Eve gelip geçtim internetin başına, bu konuları tek tek yazdım. Benim gibi yüzlerce kişide konuya takılmaz mı arkamdan. Servisi bir güzel afişe ettik. Yaptıkları ayıbın cezasınıda fazlasıyla ödemiş oldular.

O gün tövbe ettim, daha öncesinde de yediğim bir çok kazıklardan dolayı servise gitmem diye. Ondan beridir aracımın bakımlarına kendim karar verip, parçaları alıp, herhangi bir ustaya pazarlık yaparak yaptırıyorum ve kafam rahat ediyor. En güzeli bu...
bu dupeduz hirsizlik. Obur tarafta bu kul hakkini nasil odeyecekler. Pes  yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1351 : Ocak 04, 2013, 16:55:08 »
Kul hakkı mı? Öyle birşeyin varlığından bile haberleri yok. Ne olduğu belli olmayan motor yağı kullananlar mı dersiniz, A' dan Z' ye yan sanayi mal kullanıp, orjinal takıyoruz diyenleri mi dersiniz, hepsi var piyasada. Ben artık illallah ettiğim için herşeyimi kendim yapıyorum. Mesela avensisimin 100.000 bakımı için gittim en ideal yağı araştırdım buldum, gittim ikitelliden piyasada 140 lira olmasına rağmen 100 liraya aldım, gittim 7 liraya orjinal yağ filtresinide buldum, 20 lirada bir tanıdık ustaya zorla verdim, almıyordu çünkü, bana maliyeti 127 TL oldu bakımın. Mis gibi. Ne olacak sanki... Tabi yağı çok daha ucuza halletmekte mümkündü 60-70 liraya filan ama benim aldığım yağ biraz pahalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1352 : Ocak 04, 2013, 18:36:37 »
Kul hakkı mı? Öyle birşeyin varlığından bile haberleri yok. Ne olduğu belli olmayan motor yağı kullananlar mı dersiniz, A' dan Z' ye yan sanayi mal kullanıp, orjinal takıyoruz diyenleri mi dersiniz, hepsi var piyasada. Ben artık illallah ettiğim için herşeyimi kendim yapıyorum. Mesela avensisimin 100.000 bakımı için gittim en ideal yağı araştırdım buldum, gittim ikitelliden piyasada 140 lira olmasına rağmen 100 liraya aldım, gittim 7 liraya orjinal yağ filtresinide buldum, 20 lirada bir tanıdık ustaya zorla verdim, almıyordu çünkü, bana maliyeti 127 TL oldu bakımın. Mis gibi. Ne olacak sanki... Tabi yağı çok daha ucuza halletmekte mümkündü 60-70 liraya filan ama benim aldığım yağ biraz pahalıydı.

+1

Bende böyle yapacam bundan sonra filtreleri forumdan Ufuk abiden alacam . Değişimi de gidecem bir yere başında bekleyerek yaptırtacam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1353 : Ocak 04, 2013, 18:48:00 »
+1

Bende böyle yapacam bundan sonra filtreleri forumdan Ufuk abiden alacam . Değişimi de gidecem bir yere başında bekleyerek yaptırtacam .

Şunuda unutmayın, "Bakıma geldim." demeyin ustaya, "Yağımı ve filtremi değiştirin." deyin. Bakım derseniz arabanın altına girince bi tarafı kırıyor ve "Bunun değişmesi gerekir, yoksa yolda kalırsınız." diyor. Bunlarada dikkat etmek lazım. Benim çok fazla dilim yandığı için artık profesör oldum bu meselelerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1354 : Ocak 04, 2013, 19:23:58 »
Şunuda unutmayın, "Bakıma geldim." demeyin ustaya, "Yağımı ve filtremi değiştirin." deyin. Bakım derseniz arabanın altına girince bir tarafı kırıyor ve "Bunun değişmesi gerekir, yoksa yolda kalırsınız." diyor. Bunlarada dikkat etmek lazım. Benim çok fazla dilim yandığı için artık profesör oldum bu meselelerde.

Hasan bey uyardığınız için teşekkürler .

10000 km sonra dikkat edeceğim . Bundan sonrada servise kolay kolay gitmem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1355 : Ocak 04, 2013, 20:05:21 »
Abi bakım ücretleri düşük olsa zoruma gitmicek . :)

Hava filtresi 50 tl olur mu ?

Ben bundan sonra servise gitmicem filtreleri forumdan Ufuk abi den alacam gidecem dışarıda yaptıracam . İnan arabamdan soğuttular beni .

Yurt dışında güzel paketler var. Tüm filtreler bir arada fiyat da çok cazip.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1356 : Ocak 04, 2013, 20:09:55 »

Biliyorum abi . Ama getirtmekle uğraşmıcam forumdan Ufuk abi den bakımdan 3-4 gün önce alırım zaten yılda bir bakıma gidiyorum . Yinede teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1357 : Ocak 04, 2013, 20:45:19 »

Link verebilir misiniz Özer Bey?
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1358 : Ocak 09, 2013, 23:18:01 »
baskı balata corolla 2006 baskı balata değişen oldumu servis fiyatı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1359 : Ocak 10, 2013, 19:15:19 »
söyleyeyım 2 sene önceki fiyatını 420 tl baskı  balata 450 tl işçilik 25 tl den 3 ltre sanzuman yagı 75 tl.1,000 tl ye yaklasıyor.
O zaman sağolsıun karsıyakada ali usta vardı 2004 sol hb min baskı balatasını ona değiştirmiştim çokta memnundum.Giden masrafmı 190 tl aisin baskı balata seti 100 tl işçilik 25 tl sanzuman yagı fiyatı idi.hatta ben birde 45 tl verip ön fren balatası da almıştım trw  marka  350 tl ye  bitmişti.
Müjdat gecen size söylemişti.Antepte toyotaysa gideceginiz eyr yıllarca serviste çalışmış olan mustafa bey var.Örnek sanayi sitesinde parlar otonun yanında.Gidince mehmet bey var oda servis danışmanlıgı yaptı.ona ve mustafa beye selam söyleyin .İşçilik olarak 150 makul gibi.230 civarıda baskı balata alın.Mutlaka aisin alın ve mavi kutuda olsun.şanzıman yagını 75/90 alın.
Birde şanzumanı indirirken debriyajın körügü var.Gıcır gıcır ses yapıyor bazen pedal.onuda iç taraftan iyice yağlattırın.İşçilik olarak kafanız emın olun rahat olur.Dışarda başka biri 100 tl  yaparım der ama yıllarca serviste çalışmış bu işin ehhli kişilere teslim etmek daha mantıklı.
Yıllarca serviste bakımlarını yaptırdım güvenemediğimden dolayı.Ama antepte bunlar burayıo actıktan sonra birde ankarada dörtnal toyota bakımlarını bu insanlara güvenerek gönül rahatlığıyla yaptırıyorum.
2011 d4d Corolla