0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten öyle bişey düşünüyorum bartında ikamet ediyorum yani servis baya uzak gitgel bir 300 km falan kargoyla göndericektim de vaz geçtim bir iki ay içinde ereğliye gezmeye gidersek serviste cingar çıkarcam ayrıca bir de toyota sa ya bir şikayette bulunsammı ki sonuçta servisin orjinal ürün kullanması gerekli değil mi?
Tüm servisleri ve toyota alj yi tutumundan dolayı kınıyorum .Sebebi :1. Israrla hava filtresini 40000 de değiştirmeleri .Bugün aracımın 20000 km kullandığım hava filtresini değiştirdim araç kendine geldi aracım 30000 km de. İlk bakımı 6000 km de yaptırmıştım 10000 km de filtreyi kendim değiştirmek için bakımda almak istediğimi söyledim bana 40000 km de bir değiştirdiklerini gerek olmadığını söylediler . 10000 km de filtre siyahlaştığı için dışarıdan filtre alıp 20000 km ye kadar kullandım ve 20000 de servise gitmeden önce orjinali taktım gittim ve filtreyi gene değiştirmelerini söyledim fakat gene gerek olmadığını söylediler . Dün aracıma kn kutu içi filtre alacaktım fakat bulamadığım için yine yan sanayi filtre alıp taktım aracın yakıtından tutun performansına motor sesine kadar her şeyi değişti araç resmen rahatladı .2. Yağ değişimine 6 ayda ve 10000 km de bir çağırmaları . Tam sentetik yağ kullanarak isterseler bakımları 15000 km de bir yapabilirler fakat ısrarla 10000 km veya 6 ayda çağırıyorlar . Yani erken değişmesi gereken parçayı geç geç değişmesi parçaları erken değiştirerek hem kullanıcılarının daha fazla yakıt ve para haramalarına hem araçlarının zarar görmelerine bile bile göz yumuyorlar. Servisteki herkes Türkiye de bir hava filtresinin 40000 km gitmiceğini çok iyi biliyor .Bu sebepten toyotayı kınıyorum ve herkese hava filtrelerini 10000 km de bir değiştirmesini tavsiye ediyorum ben filtreyi 20000 km kullandım ve filtre simsiyahtı toyota servislerine göre bu filtre 20000 daha gitmesi lazımdı . Yazık günahtır bazı kişiler bu araçları yıllarca birikimini katarak alıyor hatta bazıları bu yıllarca birikimlerinin üstüne yıllarca borçlanarak alıyorlar bu araçları .
Haklısınız Toyota Türkiye ülkemizdeki bakım programını gözden geçirmeli bence.Ceo Orhan Özer Bey,duy bunları
Bu ceo işi de karışık. Bugün bir arkadayla konuşuyorduk. Toyota'dan laf açılınca Ceo Adanalı zaten geçenlerde buradaydı. Biz ona ödül vermiştik dedi. Ama Ali haydar Bozkurt dedi adına. Ben de öyle biliyordum. Ama bir aratma yaptım. Bir ay arayla iki farklı isim çıkıyor.Kim bu şirketin ceosu....
Aracı sıfır aldığımızda binbir dil dökerek birkaç hediye almak istedim o kadar dayatmaya bir saat iki tane tükenmez kalem bir çakmak ki sigara kullanmıyoruz vede bir takım kauçuk paspas verdiler. Malum havalar soğumaya başladı arada yağmur da yağıyo ben de dedim artık halıfleks olan paspasları kaldırıp kauçukları kullanayım. Ancak verilen paspaslar araca olmuyordu bütüklük küçüklük falan değil hiçbir toyota modeliyle alakalı bir paspas değillerdi.asıl atraksiyon ondan sonra başladı. Hemen bayimiz genç tüylüoğluyu aradım servisin müşteri temsilcisi bana aynen şöyle söyledi: aracın yanında hediye olarak verilen paspaslar aracınıza olmaz toyotanın orjinal ürünleri maliyetli olduğu için biz piyasadan aldığımız universal ürünleriveriyoruz. Aldığım cevap karşısında şok oldum biz araba alırken 40 küsür bin lira veriyoruz bayi 40 50 liraya paspas veremiyor. 3 tane servis temsilcisiyle görüştüm ayrıyeten müdür beyle görşmek istedim ama güya müdür bey odasında yomuş ulaşamadık. Ben de çok kızdım tepkimi böyle dile getirmek istedim.sorun ufak bişey gibi gözüküyor ama büyük problem neyse biraz uzun oldu ama mazur görün bundan sonra servisimi değiştireceğim ve genç tüylüoğluyu her ortamda kötüleyeceğim.
Aracımızla ilgili sıkıntıları forumu takip edenler bilir.Bu durumu Toyota merkeze ileteli 1 aydan fazla zaman oldu arayan soran yoktu. Nihayet bugün biri aradı.Söylediği ilk şey biz size ne zamandır ulaşmaya çalışıyoruz ama telefonunuzu bulamadık. Bize verilen telefon unmaranız ise gerçek numaranızın tersten yazılışı.Daha kafadan tersim döndü.Ulan her servisten sonra puan puan diye arayan siz değil misiniz?Ota bota mesaj atan sizin servisiniz değil mi?3 yıldır sürekli beni arayan servis KASTEN numaramı tersten vermiş genel merkeze. Bunun başka yorumu yok.Yani abi abi diye yalakalık yapan servis danışmanları azıcık menfatlerine dokunulunca ite dönüveriyor.Üstelik benimle ilgili olayları ve görüşmelerimi genel merkeze farklı, yalan yanlış aktarmışlar.Beni daha tanıyamamışlar anlaşılan. Ben işimi şansa bırakır mıyım. Tüm telefon ve birebir görüşmelerim kayıt altına alınıyor. Araçtaki kamera yaptıkları konuştukları her şeyi kaydediyor.Beni bile zıvanadan çıkartıyorlar ya daha ne diyeyim....
Bu filtre mi daha 20.000 km gidermiş. Bunları alkışlamak lazım. Soba borusundan farksız filtre. İnsaf yahu.Adamlar bakım maliyeti düşük çıksın diye sadece yağ değiştirip göndermenin peşindeler.
Abi bu filtre bence 10000 km de ömrünü tamamlamıştı ondan 10000 km de yan sanayi bir filtre alıp değiştirdim 20000 km bakımında da bu filtreyi takıp gittim gene kendilere değiştirmelerini söyledim bana hava tuttuk değiştirmeye gerek yok dediler bende 30000 km ye kadar kullandım 30000 de hem piston değişimi yapıldı hem bakım kendilere gene değiştirmelerini söyledim ama iş emrine bile yazmadılar bana gerek yok dediler .Dün kutu içi kn filtre alacaktım fakat bulamadım gittim yan sanayi bir filtre alıp değiştirdim araba kendine geldi .
Hava filtresi aracın soluk borusudur. İnsanın boğazını sıkarsan nefes alamaz, arabanın da filtresini geç değiştirirsen boğazını sıkmış gibi olursun. En geç 10.000'de bir değiştirmek lazım. Bu servisler "düşük bakım ücreti alıyoruz" diyebilmek için bunu yapıyorlar eminim. Yoksa bunun başka bir izahı yok.