0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar Ankara Toyan' dan yeni bir corolla aldım... kredi işlemleri için proforma fatura gönderdiler faturada 488 tl plaka masrafı 358 tl temmuz bandrol masrafı yazıyordu. benden toyanı arayarak emniyet mensubu olduğumu ve 488 tl plaka masrafının çok olduğunu söyledim onlarda 200 tl sinin plaka ve ruhsat masrafı 288 tl sinin plaka işlemlerini yürüten taşeron firmaya verileceğini söylediler ve aracı 3 gün sonra teslim edeceklerini söylediler. bende haklı olarak ben emniyet mensubu olduğum için plaka ve ruhsatımı yarım günde yaptıracağımı işlemlerin tarafımdan takip edebileceğimi ve taşerona verilecek 288 tl lik paramın bana geri iade edilmesini istedim. (fatura kesebilmeleri için aracın yarı parasını yatırdım toyanın hesabına) kredi kullandığınız bankaya söyleyin bize parayı masraflar tutarınca eksik yatırsınlar dediler ama banka böyle birşey yapamayacaklarını soyledi. bende toyanı aradım ve durumu anlattım toyanda tamam banka parayı yatırsın bir size 200 tl plaka masrafı 348 tl bandrol masrafı ve 288 tl taşeron masrafını iade edeceğiz dediler. neyse ben gittim plakamı ruhsatımı aldım aracı teslim almaya gittim bana sadece 550 tl 200+348 tl ödeye bileceklerini söylediler bende 288 tl yi neden ödemeyeceksiniz dediğimde onun kendilerinin masrafı olduğunu söylediler. çocuk avutuyor gibi aynı seyleri tekrar tekrar söylüyorlar, neymiş onların fatura bedeline yansıtamadıkları bir tutarmış ve plaka masraflarına ayrılmış, dedim bakın aynı şeyleri tekrar edip durmayın bu iş böyle olmaz ben masraf ödemek istemediğim için gittim işlem yaptırdım vereceğiz dediniz vermediniz, verin bana paramı dedim. yok olmazda bu işler farklı olurda bir ton laf kalabalığı yaptılar tamam dedim bir daha toyana ayak basmam ve bu rezilliğinizi de ulaştırabileceğim herkeze ulaştıracağım dedim. sonra aracı teslim almadan toyota müşteri hizmetlerinin aradım bayiden şikayetçi olduğumu söyledim ve paranın iadesi için başvurdum. durum ne olacak bilmiyorum... çok kızdım... 288 tl çok önemli değil ama bu muameleci parası olayı canımı sıktı ben vermek istemedim... ben gaziantep fiat' tan da aldım bu şekilde parayı hyundai' den de yeni arac alacak arkadaslara da bir bilgi olsun bu boşa para vermeyin
dumankaya'yı tavsiye etmem, çok kazıklar. nataş hakkında da hiç olumlu şeyler duymadım. Anadolu yakasında gittiğim 2 servis vardı: derindere kartal ve gökkuşağı ümraniye her ikisi de kapandı. 2yıldır özele gidiyorum. Orjinal servislerin durumu ne oldu bilmiyorum.
Yekta Bey,Hangi özel servisi tercih ediyorsunuz? Fiyat nasıl ve yerini yazarsanız bende tercih edebilirim.. (Aman reklam olmasın dikkat edin Forumda yazdığım bir mesajı reklam sandı bi arkadaş.. Reklam konusundan dolayı dilim biraz yandı üfleyerek yazıyorum artık .. )
Sizin araç 2011 değil mi? garanti bitene kadar orjinal servislerine gidin yine de nolur nolmaz. Garantiniz bitsin size süper bir servis öneririm. Genelde leasing ve filo araçlarına kurumsal servis veriyor kendisi arkadaşım olur.
Yekta Bey, Aracın garanti süresini 400 TL civarında bir ücret ile 5 yıla uzatmıştım.. Demek oluyorki o tavsiye edeceğiniz servise gitmek hayal olacak..
Antakya Öztoprak... 10 numara hizmet.
Valla ben herkese söylüyorum, bu ekstra garanti süresi para tuzağı diye ama. Tamam garanti olmasına garanti ama hem buna 400TL veriyorsunuz hem de her periyodik bakımda servis ücretlerinden geçiriyorlar. yani 2 kez soyuluyorsunuz. Kusura bakmayın acı söyledim galiba