0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
size katılmıyordeğilim ama yine de bayilikler arası uçuk fiyat farkları mide bulandırmıyor mu?
Kod: [Seç]Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gösteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu veremiyecekleri bilgisini aldım. Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola devam ettim. Vediğim para 200TL.(Tekrar aynı servise götürmeyi düşünüyorum. ) Tatil dönüşü başka bir servisten öğrendiğim kadarı ile aynı bakım 180-190TL.Bu konuda sizlerinde yaşadığı sorunlar var mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.Ben Corolla yı Eskişehir Toyota servisinde 175.00.-TL'ya yaptırdım.
Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gösteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu veremiyecekleri bilgisini aldım. Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola devam ettim. Vediğim para 200TL.(Tekrar aynı servise götürmeyi düşünüyorum. ) Tatil dönüşü başka bir servisten öğrendiğim kadarı ile aynı bakım 180-190TL.Bu konuda sizlerinde yaşadığı sorunlar var mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
180-190 lira yapan yerde acaba orjinal ürünümü kullanıyorelar yoksa yan sanayimi tartışılır.Öyle ki ne parçaların değiştiğini markasını v.s ni göremiyoruz biçoğumuz öyle değilmi?
Servislerin yan sanayii ürün kullanıp kullanmadıkları tamamen kendileri ile Allah arasında olan bir şey. Ancak Ankaradaki arkadaşlar yıldız hurdacılar sitesini bilirler. Ben bizzat servis araçlarının oradaki hurdacılara gelip yeni ancak perte ayrılmış araçları parçaladıklarını ve parçaları toplayıp gittiklerini gördüm. Örneğin aracı almışsınız, 2 ay sonra aracınız önden darbe almış veya takla atmış, dolayısı ile arka aksam sağlam ve 2 aylık, o cihazları söküp götüren hem de üzerinde marka logosu bulunan servis aracı ile gelmiş servis elemanı gördüm. Dolayısı ile 2 aylık parça bizim arabalarımıza yeni ve orjinal parça olarak takılıyor. Bunu engellemenin pek yolu da yok gibi. Tamamen servisin iyi niyetine kalıyoruz.
selamlar herkese;geçenlerde arabayı eşim kullanırken, arkadan çarpmışlar. arka tamponda hasar var. Ankarada arabayı aldığım Reis'e götürdüm arabayı. Hasar servisi basit bir tampon tamiri için arabanın 7 gün serviste kalması gerektiğini söyledi. 1 gün eksper beklenecekmiş 4 gün tampon tamir edilecekmiş 2 gün de hafta sonu tatili giriyormuş. bir tampon tamiri nasıl 4 gün sürüyor onu anlamadım. sanayide anlaşmalı yerde yaptırsam daha mı iyi olur acaba görüşlerinizi bekliyorum.sevgilerimle
kaskonuzun bu gibi durumlarda araç temin etmesi ile ilgili maddesi olabilir... ilk başta acentanızı arayıp, bu durum hakkında bilgi almanız gerekmektedir...örneğin benim aracım alianzdan kaskolu,herhangi bir durumda servisde 3-5 gün yatması durumunda senede 2 defa 7+7 gün kiralık araç veriyorlar, araçı kendileri ayağınıza getirip kendileri alıp götürüyorlar, sadece yakıtına para ödüyorsunuz...
bu konuda acentamla konuştum. verdikleri cevap şöyle oldu. hasar tamponda olduğu için tamponu servise bırakıp öylece gezebilirsin diyorlar. yani kasko sadece araba yürüyecek durumda değilse araba tahsisi yapıyormuş
Arac tahsısı konusu anlasmaya gore degıskenlık gosterır.Tamır surecını kısaltmak ıcın servıs mudurunun bır cayını ıcıp rıcada bulunmanızı tavsıye ederım. Zıra bahsı gecen surenın tamır degıl tamır ıcın sıra gelmesını bekleyecegı sure gıbı geldı bana
Arkadaşlar yedek parça konusunda bilmeniz gerekn önemli bir konu var.yetkili servislerde takılan yedek parçaların üretimini yapan otomotiv firmaları değildir.Örnek olarak bir fren balatasını ele alalım 2005 model bir toyota avensis üzerinden çıkan ve orjinal diye tabir edilen parçanın markası bosch dur.servis de ön fren balatasının fiyatı 177 tl iken bosch kutusu içinde bu parça özel servisde 80 tl fazladan ödenen 97 tl sadece toyota logosuna verilmiş bir bedeldir.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Burda önemli olan konusunda uzman marka üzerinde çalışan özel servisleri seçmekdir.