Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458526 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #960 : Aralık 29, 2010, 10:44:51 »
Sağlık olsun servisler zengin işi Hasan :P :D :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #960 : Aralık 29, 2010, 10:44:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Aralık 29, 2010, 13:08:12 »
Servıste hava fıltresını kac tl den alıyorsunuz?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #962 : Aralık 29, 2010, 13:19:22 »
Servıste hava fıltresını kac tl den alıyorsunuz?

Hava filtresi 30.00 Tl
Kabin hava filtresi 52.25 Tl
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/merhaba-29064/
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #963 : Aralık 29, 2010, 13:20:43 »
Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gçsteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu alamadım. Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola çıktım. Vediğim para 200TL. Tatil dönüşü başka bir servisten öğrendiğim kadarı ile 180-190TL.

Bu konuda sizlerinde yaşadığı sorunlar var mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #964 : Aralık 29, 2010, 14:21:24 »
Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gösteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu veremiyecekleri bilgisini aldım. :kötü: Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola devam ettim. Vediğim para 200TL.(Tekrar aynı servise götürmeyi düşünüyorum. -_-)
Tatil dönüşü başka bir servisten öğrendiğim kadarı ile aynı bakım 180-190TL.

Bu konuda sizlerinde yaşadığı sorunlar var mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #965 : Aralık 29, 2010, 14:36:08 »
allah insanı aç gözlülerin eline düşürmesin.....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #966 : Aralık 29, 2010, 14:36:38 »
Nazım bu işte bir hata var istersen servisle konuşabilirim....Sana fiyat veren teknisyen değildir sanırım.Ha sen konunda kesinlikle haklısın  ama servis müdürü aslınd a çok alakalı biri.Araştırmanı mutlaka yap ama tekrar söyleyim istersen servisle konuşurum bu güne kadar çözülemeyen bir sorun olmadı çünkü
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #967 : Aralık 29, 2010, 22:04:37 »
Nazım bu işte bir hata var istersen servisle konuşabilirim....Sana fiyat veren teknisyen değildir sanırım.Ha sen konunda kesinlikle haklısın  ama servis müdürü aslınd a çok alakalı biri.Araştırmanı mutlaka yap ama tekrar söyleyim istersen servisle konuşurum bu güne kadar çözülemeyen bir sorun olmadı çünkü

:Mehmet bey bence hiçbir sorun yok 40 veya 80 bin bakımında fiyat 350 400 ü buluyor.Daha sonra buna ön arka balataları eklerseniz 600 ü gecer.Ön balatalar için 110 tl arka balatalar için 90 tl...her takım söküp takmak için 50 tl istiyorlar.Yani ön arka balata söküp takma 100 tl balatalar balat spreyide eklenince 300 tl oluyor..Servislerde işçilik ücretleri gercekten abartılı.Aracın her 10 bin bakımına en az 90 tl 40 ve 80 bin agır bakımları 120 ve üzeri işçilik isteniyor.
kaba bir hesapla 40 bin bakımı 120 tl
Yag 4.2 ltr 90 tl yag filtresi 12 tl hava filtresi 35 tl polen filtresi 70 tl buji lerde 50 tl civarı sonra bu bakımda fren hidroligi falanda değişiyor 380 tl civarı tutuyor.Buna allah korusun fren balataları eklerseniz artık siz 600 ü cıkarın.
Siz servisten yag fşltresi hava filtresi poleni alıp dışarda değişsseniz en fazla 200 tl olur.400 tl cepte
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #968 : Aralık 29, 2010, 22:13:57 »
Geçen gün serviste bir işim vardı 10000km bakımını sordum 220 250 tl arasında olacağı söylendi.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #969 : Aralık 29, 2010, 22:17:08 »
Benzinliler 190-200-210 civarı dizeller ise 250 yakın oluyor.Faturanıza bir bakın nekadar işçilik alıyorlar.Daha siz durun 40 bin bakımını bekleyin o zaman şoku yaşayacaksınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #970 : Aralık 29, 2010, 22:28:13 »
Büyük ihtimalle 40000 bakımı sanayide olacak gerçi 5 yıl garantili ama bakalım benim o km yi görmem zor
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #971 : Aralık 30, 2010, 08:18:21 »
Evet, bence de yetkili servis işçilikleri abartılı, ancak bu iş her yerde ve her sektörde aynıdır diye tahmin ediyorum. 5 yıl garanti desteği veren, hatta taktığı yedek parçaya 1 yıl garanti veren, yüzlerce adam çalıştırıp yenilikler için elemanlarını Japonyaya bilmem nereye eğitime yollayan, her yeni modele uygun diagnostik ekipman kullanan, aracınızı beklerken sıcak sıcak oturup gazete okuyup kahve içtiğiniz bir yetkili servisle, sanayideki ustanın atölyesinin aynı veya yakın işçilik almasını bekleyemezsiniz. Garanti, ikinci el değeri gibi şeylerden vazgeçemiyorsanız yapacak pek birşey yok. (Birkaç servis araştırıp en uygununa gitmekten başka) Diye düşünüyorum kızmayın bana:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #972 : Aralık 30, 2010, 08:46:58 »
Evet, bence de yetkili servis işçilikleri abartılı, ancak bu iş her yerde ve her sektörde aynıdır diye tahmin ediyorum. 5 yıl garanti desteği veren, hatta taktığı yedek parçaya 1 yıl garanti veren, yüzlerce adam çalıştırıp yenilikler için elemanlarını Japonyaya bilmem nereye eğitime yollayan, her yeni modele uygun diagnostik ekipman kullanan, aracınızı beklerken sıcak sıcak oturup gazete okuyup kahve içtiğiniz bir yetkili servisle, sanayideki ustanın atölyesinin aynı veya yakın işçilik almasını bekleyemezsiniz. Garanti, ikinci el değeri gibi şeylerden vazgeçemiyorsanız yapacak pek birşey yok. (Birkaç servis araştırıp en uygununa gitmekten başka) Diye düşünüyorum kızmayın bana:)))))

Umut bey günaydın,
Dediğiniz gibi bunca eleman çalıştırıp onları yetiştirmek için Japoya'ya bile eğitime gönderiyorlarve bu işçilik maliyetini bir şekilde faturalara yansıtacaklar:) Birde aldıkları eğitimlerde kendilerini geliştirseler!!  Aracım 2010 eco uygun olmadığı için cruise kontrol takılamaıyacağını söylediler. bu sitede bunun olabileceği bilgileri verildi ve ben bu konu ile ilgili şemalar ışığında bayiye bunun nasıl yapılamadığını tekrar soracağım:)

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/d4d'ye-hiz-sabitleyici-(cruise-control)-icin-toplu-mailfax-atalim-teklif/160/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #973 : Aralık 30, 2010, 08:52:09 »
Umut bey günaydın,
Dediğiniz gibi bunca eleman çalıştırıp onları yetiştirmek için Japoya'ya bile eğitime gönderiyorlarve bu işçilik maliyetini bir şekilde faturalara yansıtacaklar:) Birde aldıkları eğitimlerde kendilerini geliştirseler!!  Aracım 2010 eco uygun olmadığı için cruise kontrol takılamaıyacağını söylediler. bu sitede bunun olabileceği bilgileri verildi ve ben bu konu ile ilgili şemalar ışığında bayiye bunun nasıl yapılamadığını tekrar soracağım:)

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/d4d'ye-hiz-sabitleyici-(cruise-control)-icin-toplu-mailfax-atalim-teklif/160/

İstisnalar kaideyi bozmazmış:))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #974 : Aralık 30, 2010, 08:57:20 »
İstisnalar kaideyi bozmaz tabi:) Sizin ordaki yetkili servisler cruise-control takabilecek ise ben Ankara'ya gelirim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #975 : Aralık 30, 2010, 09:03:43 »
İstisnalar kaideyi bozmaz tabi:) Sizin ordaki yetkili servisler cruise-control takabilecek ise ben Ankara'ya gelirim:)
Toyan veya Akota takar bence...Telefonla bilgi alın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #976 : Aralık 30, 2010, 09:07:42 »
teşekkürler Umut bey. Servislerden bulurum sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 62 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #977 : Aralık 30, 2010, 09:14:19 »
Kod: [Seç]
Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gösteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu veremiyecekleri bilgisini aldım.  Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola devam ettim. Vediğim para 200TL.(Tekrar aynı servise götürmeyi düşünüyorum. )

Bu konuda sizlerinde yaşadığı sorunlar var mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

Ben Corolla yı Eskişehir Toyota servisinde 175.00.-TL'ya yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #978 : Aralık 30, 2010, 10:08:12 »
Kod: [Seç]
Arkadaşlar araçlar ayın marka ve model olsa bile yetkili servislere arasındaki bakım fiyatları çok farklılık gösteriyor. Benim aracım 2010 Corolla Comfort 10.000 km bakımını yaptırmak için yetkili servisten fiyat ve randevu almak istedim. Fiyat 240 TL ve dolu oldukları için randevu veremiyecekleri bilgisini aldım.  Bunun üzerine yolumun üzerindeki diğer servisten randevu alıp orada bakımını yaptırıp yola devam ettim. Vediğim para 200TL.(Tekrar aynı servise götürmeyi düşünüyorum. )

Ben Corolla yı Eskişehir Toyota servisinde 175.00.-TL'ya yaptırdım.

Sn. Özdem,
2010 dizel ve 10.000km bakımını mı 175TL'ye yaptırdınız? Servis adı Sarar sanırım? Çünkü tek bayii görünüyor. Anlayamadığım servisler arasında bu kadar fark var ise 175TL nerde 240-260TL nerde!!! aradaki farkı yol parası yapıp mazot doldurur en azından güzel Türkiye'mi gezmiş Toyota'cı arkadaşlıklar edinmiş olurum diye düşünüyorum   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #979 : Aralık 30, 2010, 13:09:37 »

size katılmıyordeğilim ama yine de bayilikler arası uçuk fiyat farkları mide bulandırmıyor mu?
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz