0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ordaki üyeyi karışmamak gerek Türkay.Onun sorumluluğuna ai bir konu değil ki?
Anlaşmalı bir torna tesviye atölyesine gönderilir gereken yapılır ve servisin garantisi dahilindedir.Servise torna bölümü açmak,CNC tezgahı koymak çok büyük maliyet gerektirir.Serviste ki bir ustanın çalışma dolabı 30.000 TL'ye mal olmaktadır.Yanlışım varsa Ergün düzeltsin...
TOYOTA Avensis 1,6 Elegant 2008 otomobilimi 17629 km.de 20000 bakımı için TOYANA götürdüm. Bakımın yanında duyduğum sese bakmalarını söyledim. Aracımın 4~5 gün serviste kalması gerektiğini söylediler. ısrarıma rağmen arızayı söylemediler. Telefonda motor indirdiklerini ustaları ağzından kaçırdı. Krank Kenar yatağı düşmüş ısrarımla yan sanayide motorun sökülmüş olan parçalarının resimlerini çektim. 17000km de bu arıza mümkün değildir aracım gizli ayıplıdır. Garanti devam etmektedir haklarımı kullanarak aracı Toyotaya iade hakkımı kullanacaktım. Söylenmeden onarım hakkım kullandırılmış oldu. Üstelik kalite sistem belgesi olmayan Toyota tarafından denetlenmeyen yan sanayideki küçük bir atölyede. Araç bakımlarını yan sanayide yaptıranların araçları niçin garanti dışı kalıyor. Toyan araç sahibine bilgi vermeden yan sanayide motor yaptırıyor. Toyotadan aracımı değiştirmelerini istedim 3 aydır bir cevap alamadım. Toyota teknik elemanı ile sökülen segman, biyel ve krank yataklarını görmek istedik. Dava sürecinde delil olacak düşen kenar yatağı diğer parçaların arasında yoktu kaybedilmişti! Toyan delilleri de yok etmektedir. Durumu tutanakla tespit etmek istediğimde ise tutanağa imza atamaktan imtina etmişlerdir. Aracımın motoru Türkiyede hem de yan sanayide yapılmış orijinal olmayan motordur. İkinci el satışında değer kaybı olacaktır. Söylediğimde ise bizim vasıtamızla satarsanız alan kişi bunu görmez demişlerdir. Toyan Genel Müdürü aracımı ikinci el fiyatından alıp aradaki farkı ödememi söylemiştir. Talebim zararımın karşılanması olduğu halde bana yeni bir araç satmaktadır. Üstelik teklifimi ya kabul et veya buraya bir daha gelme diyerek beni kovmuştur. Bu durum TOYOTA teknik elemanının yanında olmuştur. Hakkımı tüketici mahkemesinde arayacağım.
10 gün önce konya otojen orjinal servisi aradım 20 bin bakımı için 270 tl demişlerdi,bugün aradım 300-330 arası bir masrafınız çıkar dediler.anlaşılan sitelerinde duyurdukları servis avantajı böyle olsa gerek.Banada özel servis yolu göründü.160 tl ye fitiz....kazasız günler