0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emin ol yapıyordur Taylan...Bir yıkama işletmesi,servisteki kadar araba yıkasa varya köşe olur.E bu kadar yoğunluk olunca kim uğraşır süngerle yıkamaya....En güzeli benim gibi detaylı su tutturup sonra uygun bir yerde sünger ile yıkamak.DÜn Crafter'ı yıkarken vatandaş bana sormadan fırçam ile kendi arabasını üstelik su tutmadan kuru kuru sabunlamaya başlayınca,kıllı olan başlığı söküp adama verdim.Kılların içine arabadaki küçük taşlar ve çamurlar girecek ve ben onu arabama süreceğim.Mümkünatı yok...
Sirkeli su mu? Çok ilginç geldi bana.. Yani belki herkes biliyordur ama ben ilk defa duydum. Denemek istiyorum. Kötü bir etki bırakmaz dimi? Bir de koku kalırmı? Turşu gibi kokmasın sonra arabamız? Bir de, ben arabamı aldığım günden beri sadece ve sadece 3 defa yıkamacıya götürdüm. Biri o köpüklü olandı. Sonra Sonax'da yıkattım, berbat yıkadılar. Leke leke bıraktılar. Yarım saat tek tek o lekeleri sildirdim. Aradan zaman geçti, insan unutuyor işte, tekrar sonax'a götürdüm. Formel yıkama yaptırdım, bir çuval dolusu para ödeyip! Bir öncekinden daha da kötü oldu. Bu nasıl yıkama diye çıkışınca, ''Pardon abi, arkadaş bu formel yıkama konusunda tecrübesiz de, bir daha yıkattırmayacağız ona'' gibi şaşırmış bir cevap verdiler. Bir daha da çok zorda kalmazsam hiçbir yerde yıkatmam. Süngerim, şampuanım ve mikrofiber havlu bezlerimle ben mis gibi yıkıyorum zaten.
ıslak güderi öneririm şiddetle kurulama aşamasında iz bırakmadan, hızlı falan, iyi bayağı..bir de ben sonax'ın formel 21 miydi neydi onu çok beğenmiştim gayet güzel yıkıyorlar, cilaları da çok hoş..
Aslında sirkeli su ile araç ne zaman yıkanır biraz ondan bahsedeyim.Özellikle sahil şehirlerinde araçlar kuyu suyu ile yıkandığından çabuk kurutulmaz ise camda ve kaportada su izi kalır.Bunun nedeni denize sıfır olmasından dolayı kuyu suyunun içeriğinde "kireç" maddesini çok olması.Bu da araçta heleki koyu renkli araçlarda çok kötü bir görüntüye neden olur.İşte "sirke" burada devreye giriyor.Sirke kireçin düşmanıdır.Hatta alt bir bilgi;(Ütünüzün buhar gözleri kireç nedeni ile tıkanmışsa,depoya su yerine sirke doldurun.Ütünüzün "kendi kendini temizleme" özelliği var ise o düğmeye yoksa sürekli buhar düğmesine basarak sirkeyi buhar olarak dışarı atın(ütünün ısı ayarı en sıcak ayarda,buhar ayarıda en sonda olsun).Bu işlemi kireçin yoğunluğuna göre iki olmadı üç depo sirke kullanaran yapın.En son buhar kanallarını temizlemek için su ekleyip yine aynı işlemi uygulayarak bitirin.Ütünüz pırıl pırıl) Verdiğim bu örnek ile neden sirke ile yıkandığını kavramışızdır.Bende sirkenin bu özelliğinden yararlanarak "köpük"" belasının izlerini böyle yok ettim. Sirke kokusuna gelecek olursak eğer...ilk yıkama anında elbetteki kokacaktır.Çok kısa bir süre sonra o koku gidecektir. Sonax'ı temsil eden bir kuruluşta böyle bir problem yaşarsanız bir daha hemen Sonax'ı arayıp şikayet edin.Hatta merkezleri yakınsa aracı oraya götürün hemen incelemeye alsınlar.Sonax belli dönemlerde "gizli müşteri" gönderir temsilcilerine.Gizli müşteri aracı götürür yıkamaya bırakır.Ama orada beklemez.Daha sonra aracı alır ve hemen araç incelemeye alınır.Sonax'ın belirlediği ürün ve yıkama standartları vardır.Nedir bu standartlar? Araç tamamıyle Sonax markalı ürünler ile temizlenmelidir.Sonax yıkama şampuanı,vinil parlatıcı,lastik parlatıcı gibi ürünler kullanılmışmı,kullanılmamış mı bunu kontrol ederler.Eğer ürünler kullanılmamış ise o bayi uyarılır.Tekrarında bayilik elinden alınır.Sonax çok şartlar dahilinde bayilik verir bir o kadarda kolayca bayiliğini geri alabilir(bayilik almak için araştırma yapmıştım.Hayırlısı o gün gelirde evlnirsem Crafter'ı satip bayilik almayı düşnüyorum)
arkadaşlar bende yeni toyota avensis var xenon far almak istiyorum ama hangisi iyidir bilmiyorum bu mercedeslerdeki berrak beyaz renk veren xenonlardan almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Ömer bey öncelikle sizi tanışma başlıgı altında biraz tanıyabilirmiyiz