0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu bor power arabada hissedilir bir etki yaratıyormu kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum
Arkadaşlar servislerin müşteri ie ilişkileri daima güleryüzlü. Ama, bu müşteri memnuniyetini her zaman sağlayamıyor. Aracımdaki bir sorun için üç farklı servise gittim. İlk ikisi sorunun kesin olarak çözüleceğini güleryüzlü bir şekilde anlattı. İlkinden sonra hem şikayetim arttı, hem de başka bir kusur daha ortaya çıktı. İkinci serviste sorunu düzeltemedi. Sorunun düzeltilmesinden geçtim, ilk servisin yarattığı kusuru düzeltselerdi bari. Üçüncü servis de sorunun net olarak çözümlenemeyebileceğini ifade etti. Toyota'nın sitesinden yetkililere durumu anlatır mesaj attım, umursamadılar bile. Sadece otomatik gönderilen "biz sizin derdinize garantiniz bitince bakarız elbetteki" manasını aldığım mesaj geldi. Ve şunu anladım ki aslında servislerde çalışan ustalar gerçekten de usta değil. Bence biçoğu sanayide işini idare edemediği için atölyesini kapatmış, kısa bir eğitimden sonra "yetkili servis" olmuş "usta"'lar. Zaten günümüzde araçların hemen hemen her türlü arızasını onlar için "mucize" değerindeki yazılımlar saptıyor. Onlara da sadece yeni parçayı takmak kalıyor. Olurda arıza düzelmezse, elbet arızalı başka bir parça da bulunuyor. Onda da düzelmezse değiştirilecek başka birşey bulabiliyorlar. İşte bu noktadan sonra da müşteri ilişkilerinden de sizin aracı aslında yanlış kullandığınızı öğrenmiş bulunuyorsunuz. Tabi belirli bir direnişten sonra sizde ikna oluyorsunuz aracı yanlış kullandığınıza. Mesala ben 90 km hızla giderken ön sol camı acınca ses yapmasının ve gözle görülür bir titreşim olmasının gayet normal olduğuna ikna oldum. Önce kullanım hatası sonucu olduğuna (nasıl kullanacağımı öğretmedi servis ama neyse), sonra bunun zamanla olabilceğine ikna oldum. Ama anlamadığım nokta benim kullandığım arabanım malzemeleri nasıl bu kadar kalitesiz de 1 yıl içinde çeşit çeşit arıza verebiliyor? Ve servisler hangi ilke ile sorunu çözmek yerine tabir-i caiz ise müşteriyi bağlayarak olayı kapatıyorlar?
Sizi Tanışma bölümümüzde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz Erkan Bey... Ayrıca eksik profil bilgilerinizi de doldurmanızı rica edeceğim. Neden yada ne gerek var gibi sorular sormayın lütfen çünkü emin olun bilgilerinizin tam olması sizin daha çok işinize yarayacaktır...
demekki kocaelinde yaşayanlar tofaş reno falan almalıymış
bugun kaya plazaya uğradım 40 bin bakımı hakkında bilgi almak için girdiğimde muhatap bulamadım karşımda daha sonra kendi cabalarım ile bir bey ilgilendi ve 400 milyn bakım için fiyat söledi tam cıkıyordum ki bu bakımda genellikle balatalarında değişmesi gerekiyormuş genellikle onlarla toplam 700 milyn oluyor dedi ve ben nasıl cıkacağımı sasırdım servisten. şimdi bu fiyat uygun mu değilmi? bu servismi yada başka bir ticarethanemi? insanları neden bu kadar soğutuyorlar ben anlam vermekte zorlanıyorum sizin öneriniz nedir?