Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458314 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #520 : Kasım 06, 2009, 19:46:16 »
ankarada gittiğiniz yer yeni dörtnal mı acaba? şaşmaz 11. sokakta?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Kasım 06, 2009, 19:46:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Kasım 07, 2009, 00:39:23 »
benim araca servis sürekli(beş değişim) 4.2 lt yağ koymuş ama araç filtre dahil 3.7lt yağ kapasiteli şimdi mahkemeye mi verelim ne yapalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Kasım 07, 2009, 00:41:46 »
Ya arabanin ne kadar yag aldigini bilmiyorlar, fazladan yag koyuyorlar, ya da sizden fazladan para aliyorlar...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Kasım 07, 2009, 11:23:29 »
servise cam suyumu bile değiştirtmem :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Kasım 07, 2009, 13:14:06 »
benim araca servis sürekli(beş değişim) 4.2 lt yağ koymuş ama araç filtre dahil 3.7lt yağ kapasiteli şimdi mahkemeye mi verelim ne yapalım

3.7 lt. yağ aldığını kim söyledi ki size?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Kasım 07, 2009, 16:34:45 »
yahu  0.3 litreninde hessabını yapmayın artıkın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #526 : Kasım 07, 2009, 16:52:23 »
kul
3.7 lt. yağ aldığını kim söyledi ki size?
lanma kılavuzunda filtre dahil 3.7 lt yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #527 : Kasım 07, 2009, 22:26:59 »
 Kullanma kılavuzunda yanlış yazılmış öyleyse Kamil Bey. Gerçi 2001 yılından itibaren üretilen 3ZZ ve 4ZZ VVT-I motorlar motorlar 3.7 lt. yağ alıyordu. Fakat 2001 modellerdeki yağ yakma sorunu vs. ortaya çıktığında 2003 yılında Toyota bu motorlara 4.2 lt. yağ konulması gerektiğini servislere bir servis bülteni ile bildirdi.
 Muhtemelen elinizdeki kitapçık eski basım bir kitap. O yüzden servisçilere kızmayın. İsterseniz önce bir servisinize sorun bu konuyu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #528 : Kasım 07, 2009, 22:40:02 »
kitapçık 2005 basım ve yurt dışı servis manuellerinde de 1.6 mator için 3.7 lt yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #529 : Kasım 07, 2009, 23:35:36 »
kitapçık 2005 basım ve yurt dışı servis manuellerinde de 1.6 mator için 3.7 lt yazıyor.

En güncel ve doğru bilgileri servislerden alabilirsiniz. Emin olun sizin aracınızın motoru yağ filitresi ile birlikte 4.2 lt. yağ kapasitesine sahip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #530 : Kasım 07, 2009, 23:47:10 »
En güncel ve doğru bilgileri servislerden alabilirsiniz. Emin olun sizin aracınızın motoru yağ filitresi ile birlikte 4.2 lt. yağ kapasitesine sahip...
Ergün bey ilginiz için teşekkür ederim.
en güncel bilgiye sahip servis benim aracıma 5w-30 tam sentetik yağın uygun olmayacağını ve ince olduğu için yağ eksilteceğini söyledi(0w-30, 0w-40, 5w-40, bile uygun olduğu halde). peki neden ben tam olarak 3.7 lt koyduğum halde bir eksilme söz konusu omadı ve yağ seviyesi normal.(5000 km oldu) ayrıca basım hatası mı var ki tüm avrupa türkiye kılavuzlarında 37.lt yazmışlar. 4.2 lt sıfır tüm yağı çekilmiş motor için diyor. ama normal değişimde motorda bir miktar yağın kaldığını biliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #531 : Kasım 08, 2009, 09:54:11 »
Ergün bey ilginiz için teşekkür ederim.
en güncel bilgiye sahip servis benim aracıma 5w-30 tam sentetik yağın uygun olmayacağını ve ince olduğu için yağ eksilteceğini söyledi(0w-30, 0w-40, 5w-40, bile uygun olduğu halde). peki neden ben tam olarak 3.7 lt koyduğum halde bir eksilme söz konusu omadı ve yağ seviyesi normal.(5000 km oldu) ayrıca basım hatası mı var ki tüm avrupa türkiye kılavuzlarında 37.lt yazmışlar. 4.2 lt sıfır tüm yağı çekilmiş motor için diyor. ama normal değişimde motorda bir miktar yağın kaldığını biliyoruz.

Kamil Bey;
 Anlaşılan ben ne kadar anlatsam size boş gelecek. En iyisi siz doğru bildiğinize inanın. Ama servisin 5W-30 yağ için söylediklerine ben de katılıyorum. Soğuk iklim ülkelerinde bu yağları kullanın diyor olabilir mi kullanım kılavuzunda???
 Şimdi bu yağı kullansanız bile eksiltme olmamış olabilir. Ama yağın inceliğinden dolayı silindirle piston arasında gerekli film tabakasını oluşturamayıp aşıntılar başlayacağı ve bir kaç bin km. daha bu yağı kullanmaya devam ettiğinizde eksiltme olduğunu gözlemleyeceksinizdir...
 Ayrıca ben bir dönem Yetkili Toyota servisinde teknisyenlik yapmış biri olarak belki yüzlerce defa sizin aracınızın aynısından olanlara 4.2 lt. motor yağı koydum. Ne eksik geldi ne de fazla...
 O yüzden bu kadar net ve emin konuşuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #532 : Kasım 08, 2009, 10:57:31 »
ergün bey toyota 5w-30 önerir diyor diğer yağlar yerine bunu öneriyor eğer bulamazsanız 10w-40 koyun ama sonraki değişimde yine 5w-30 a dönün diyor. açıkça böyle yazıyor.
 -30 yeterince soğu değil mi? Türkiyenin büyük bir kısmı ve servisin olduğu yer birkaç hafta bu sıcaklığa sonrasında ise uzun süre -20-25 derecelere maruz kalıyor. ayrıca shell castroll mobil total eneos(japon) (çoğuna mail ile sordum) hepsi 5w-30 diyor. bir tane 10w-40 diyen olmadı ve 5w-30 10w40 ile aynı fiyata.(yarı sentetik olanı)
kullanma kılavuzu
http://img80.imageshack.us/img80/8458/07092009001.jpg
 buda 2004 orjinal servis manueli
http://img405.imageshack.us/img405/9169/toyota2.jpg
ben tercümeyi yaparsam hata olabilir. yapabilecek birinden rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #533 : Kasım 08, 2009, 15:37:46 »
Kamil kardes, kullanma kilavuzunu iklim kosullarina uyarlamadan direkt Turkce'ye cevirmisler herhalde.Turkiye'de olsam Castrol Syntec (Turkiye'deki adi Castrol Edge SLX olsa gerek) 0W-30 yag kullanirim. Hem kis kosullarina uygun, hem de 30'u 40'in ozelliklerini tasiyor.Neredeyse 40 agirliginda.
Yag miktari konusuna gelince, ben 4 sise 1'er Quart'lik yag aliyorum, 3 tam sise ve bir yarim sise ekliyorum. 3,5 quart. Yag seviyesini kontrol ediyorum, tam dolu seviyesinde degilse, azar azar ekliyorum.Son degisimde 4 siseden geri kalan, ceyrek dolu bir sise. 3,75-3,80 quart. 3.70 litreden daha az. Yag degisimlerinde eski yagin tahliyesi icin 20 dakika falan bekliyorum, en son damla damla akiyor. Benim arabam 1.8.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Kasım 08, 2009, 17:07:30 »
Ahmet bey burada toyota önerdiği halde 5w-30 u kabul etmeyip olmaz diyorlar(hem servis hemde sanayidekiler)  0w-30 desem herhalde heretik deyip dirgeni çeken beni kovalar.ben tam olarak 3,7 koydurdum ve yağ durumu normal 5000 km oldu.
0w-30 a gerek yok -30un altına hiç inmiyor burası. bildiğim kadarıyla iki rakam arası ne kadar az ise o kadar az polimer içeriyor ve daha iyi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #535 : Kasım 08, 2009, 17:17:05 »
Yeni arabalar icin ozellikle daha ince yag gider.Toleranslar daha dar oldugu icin.Hatta daha onceleri 5W-30 oneren bircok oto ureticisi 5W-20 oneriyor artik.Bir de su var Kamil kardes: Zamanla 40agirlik kirliyor ve 30'a geliyor, sicakliktan, kullanimdan dolayi incele incele (shearing)... 40'lik yagin omru daha uzun olabilir, yag degisim araligi daha uzun tutulabilir, belki de ondan dolayi servisler 40 kullaniyorlar. Ama 5W-30 kullanmak istersen hic bir sakincasi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #536 : Kasım 08, 2009, 17:33:17 »
Teşekkür ederim Ahmet Bey. Ben zaten 10.000 dolmadan senesi dolunca yağı filtreyle beraber değiştiriyorum. 5w-40 koysaydım 15.000 den önce değiştirmezdim ama.
benim sorunum yetkili servisin bile bu işe olmaz gözüyle bakması ve kendini tek otorite olarak ilan etmesi.Bosh servisine araç bakım talimatları gitmiyor mu.  bir hafta kadar önce servise yağ, yağ filtresi, hava filtresei sordum bakım şeklinde 250 tl dedi birde 5w-30 kullansalar Allah bilir ne kadar isteyecekler.
4 lt 10w-40 (yarı sentetik)yağ mobil -shell - castrol 45 tl civarında
yağ filtresi 20tl olsun
hava filtresi 40 tl(nasıl oluyorsa arabanın her şeyi Türkiye şartlarında az giderken polen ve havayı 40.000 km de değiştirin diyorlar.)
orjinal parçalar kullanılarak işçilik dahil 120 tl
diyeceklerki şimdi servisler belli kontrol ve sıkılama işlemlerini yapıyorlar.
Valla check-up ta olan ve bulmalarını beklediğim sorunları bulamadılar ve ben de mutlu bir müşteri olarak servisten ayrıldım.(v kayışı gevşek, sol stop patlak, arka balatalar-yağ filtresi-hava filtresi yan sanayi )

Elimde 2008 tarihli ve bu güne kadarki tüm güncellemeleri içerir ibareli servis için basılmış bir klavuz var ve ondada 3.7 lt diyor.elinde 10w-40 yağı öneren ve 4.2 litre yağ miktarı belirten  kitapçık kılavuz servis duyurusu olan varsa yayınlasın lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #537 : Kasım 08, 2009, 17:39:48 »
Burada servisler ucuz yag degisimi diye reklam yapiyorlar, musteri gelince de arabayi bir kontrolden geciriyorlar ve mumkun oldugu kadar cok parcanin degismesi gerektigini soyleyip (gercekten degismesi gerekmeyen, calisir durumda olan) musteriyi ikna ediyorlar, ucuz yag degisiminin faturasini oradan fazlasiyla cikariyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #538 : Kasım 08, 2009, 17:47:18 »
burada da servis yağ değişimi yaptığı bakım için 250tl istiyor. Ha birde arabayı yıkıyorlar.
servisin giderleri tabiki daha yüksek ama dışarıda orjinal parça kullanarak yaptırdığımızın iki katı istenince insan sinirleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '03
« Yanıtla #539 : Kasım 08, 2009, 20:25:40 »
ben bursa çavdarlıdan bahsedeceğim sıfır yaris almıştım kendilerinden vergi ile ilgili bir sorun olmuştu patron Mücahit bey bizzat ilgilendi hemen elemanları ile sorunu halletti çok iyi ağırlandım sevis de harikaydı tşkkr