0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçtiğimiz Cumartesi aracı 30.000,-km bakımına götürdüm.(Auris 1.4 dizel MMT....16 aylık araç)Aracı teslim alan arkadaş şöyle bir soru sordu MT :"Aracınızdaki paspasları kauçuk paspaslarla değiştirmemizi istermisiniz? Biz değiştirmenizi tavsiye ediyoruz"AB :" Aaaaaaa.......neden sevgili kardeşim??? "hay ağzına sağlık ahmet kardeşim. keşke servisin abartı fiyatları aksesuarlarla sınırlı kalsa!MT : " Abi değiştirmeni şiddetle tavsiye ediyoruz...çünkü hani 16 ay önce 40.000,-TL bayılıp sıfır olarak aldığın araca TOTOYA-SA ıslandığında koku yapan halı paspas koymuş."AB : " 1.000,-km kontrolü, arada sayısız servise gelişim , 20.000,-km bakım ve en sonunda 30.000,-km bakımı...ehhh sonunda TOTOYA-SA'nın farkına varması da güzel bişey; değiştirin tabi"MT : " Yanlız abi fiyatı 75,-TL ?? "AB : " Sevgili kardeşim kalsın... lütfen...lütfen kalsın...bırakın kalsın Allah aşkına lütfen ellemeyin kalsın...dışarıdan gider ben kendime kauçuk paspas alırım..."
Arkadaslar auris 1.4 dizel manuel araba sahıbıyım derıdnereden 2007 de aldım...arac ılk aldıgım gunden berı sanzımanı yag kacırıyormus bunu ben 30.000 e geldıgımde anladım cunku araba volanttan debrıyaja kacan yag sayesınde devır saatı yukselıyor kadran yukselmıyordu.. yakınlıgından dolayı yenıbosna sonkara goturdum arabayı.. yapılan ıslemlere ben o zaman dıkkat bıle etmemıstım ama kagıtta ayne sunlar yazıyordu volant tornalandı debrıyaj setı degıstı sanzuman ıcınde 2 adet rulman degıstırıldı gıbı seyler.. benım ıcın yapılan ıslemın hıc bı onemı yoktu ben kullanıcıyım ve araba gıttıgı surece ne degısırse degıssın benım ıcın onemlı degıldı.. arac 80 . 000 e geldıgınde sılıvrı e-5 uzerınde takur tukur sesler eslıgınde yolda kaldım... aracı sonkara cektırdım... arızayı tespıt ettıklerını ve garantı kapsamında degısecegını soyledı..yanı şanzıman 30.000 dekı ne degısmısse fazlasıyla ıslem yapılarak arabanız tamamdır seklınde teslım ettıler..... 3 gun sonra araba arkadaşlar abartmıyorum inlemeye başladı sonkara tekrar götürdüğümde dedimki değiştirin su sanzımanı ben rahat bıneyım şu arabaya arabadan sogudum dedım..bızım oyle bı uygulamamız yok seklindekı yanıt verdıler..mudurlerıyle gorustum olmaz dedıler tamır edılebıldıgı surece degısmez dedıler..cabalarım sonuc vermedı..teslım aldım arabayı... 2 gun sonra araba 3. vıtese gecmıyor ve ben sozun bıttıgı yere dogru yaklastıgımızı anladım..arabayı tekrar goturdum bana bu aracta sorun yok dedıler.. toplamda sanzıman arası nedenıyle 4 kere servıse gıttım... derindereyi aradım aracı ordan aldırdım ...benı cagırın beraber bı test yapalım dedım...cagırdılar ben servıs muduru denız hanım ve usta bındık arabaya ve araba 3. vıtese gecmıyor ve hafıften bır ınleme sesı gelıyor.... ben toyotasayı aradım durumu aynen bu sekılde anlattım ERAY bey dıye bı mudurle konustum..ben aracımın degısımını ıstıyorum artık sanzıman degıstırsenızde ıstemıyorum dedım cunku ısımden gerı kaldım cok gıttım geldım araba bıle vermedıler arac servısteyken seklınde konustum....ben degısım falan deyınce şanzıman degısım kararı çıktı..ama ben artık bu muamele ve yaklasımlardan sonra bu adamların calıstıgı markayı tasıyan arabaya bınmek ıstemıyordum..avukatımla gorustum dava actım dırek para iadesini isteyen bı dava dılekcesı gonderdık toyotasaya ... avukatım şanzımanı degıstır dava surecınde arabaya bınebılırsın dedı... derındereye iş emri açtırdım bana o gun 20 gun sonra yenı sanzımanın gelecegını soyledıler bende araba ıstedım yok dedıler o zaman kıralık bolumunden bı arac getırın parasını verıcem dedım ne de olsa sıze odetıcem deyınce bır ıkı tel gorusmesı yaptı servıs muduru denız hanım ve nerden cıktıysa bı araba verdıler...15 gun sonra benı araadı denız hanım aracınızın sanzımanı degıstı gelın alın dıye avukat eskı sanzımanın saklanması ıstedı servıs muduru denız hanım 10 gun bızde kalır sonra eskı parcalırı imhaya gonderırız dedı..bılırkısının ıncelemesıne ızın vermeden prosudurler ıcındeyok edecekler sanzımanı... bize ihtar çekmenız lazım mahkemeden dedı... şimdi soruyorum bu ne ? burası muz cumhurıyetı mı ? BAKIN ARKADASLAR TOYOTA GUZEL ARABA TAKI BI SORUNLA KARSILASANA KADAR... hakkınızı arayın ... inşaallaha benım davam emsal olur bundan sonrakı arkadaslar madur olmaz dava neticesinizde burada paylasıcam ...
ha bu arada erzurumdaki toyata ikbal bayisinde değiştirdikleri parçayı güzelce poşetleyip aracınıza bırakıyolar ve istediğiniz ustaya sonradan baktırıp doğruluğunu teyit ediyosunuz bu özelliği çok hoşuma gitti.