0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ZZE 112 kasa aracımın teybi çalındı ve çalınırken gövdede bulunan plastik parça hasarlandı ve servisin ilk belirttiği fiyat 299 TL idi daha sonra naz niyaz sabancıda çalışıyoruz diye 199 TL ye aldık biraz saçma geldi ilk fiyat hatta son aldığım fiyatda çok geldi bi küçücük plastik aparat için
hocam dörtnal eski yetkili servis.zaman içinde yetkisi alınmış.orayıda aradım.aynı fiyat veriyorlar.
Hocam aracınızın yag filtresini ve balatalarını orjinal alın işçiligi dısarda yaptırın..Ankarada ki özel servis gayet iyiymiş işçilikleri..Ankaralı arkadaşlar yardımcı olacaktır..şaşmazda dörtnal toyota ymış isimleri..Servislerin işçilik fiyatları coık yüksek...Benim aracım corolla 60,000 bakımına 205 tl verdım sadece yağ değişimi vardı..Avensisin bakımları üst sınıf olması nedenıyle corollaya göre farklı olması lazım..165 e değişiyorlarsa degiştir..Ama servise girdiginde 165 ile cıkamazsınız
selam arkadaşlar. benim 2. arabam ve toyotam. şimdi 2006 hb 1.6 corollam var. 40000km bakımı için dün servisi aradım. bana 420 tl fiyat çıkardılar. periyodik bakım çizelgesinden değişecek kontrol edilecek parçaların listesini yaptım, sanayiye gidip japon oto parçaları satan bir dükkandan fiyat aldım. castrol 10W 40 magnatech, polen, yağ, hava filtresi, denso buji takımı =120 tl dediler. filtreler orjinal toyota değil ama markasız da değil. adamlar eğer ustam yoksa yönlendirecekleri ustalar olduğunu söylediler. işçilik sorduğumda 20-30 tl ye halledilir hocam dediler. serviste aracını görme şansın bile yok. arada 3 katı fiyat farkı var. hemde toyota kullanma klavuzunda bu parçaların değiştirilme bölümünde not olarak (kendinizin yapabileceği türden bakımlar ) diye bir not var. sanırım bu periyodik bakım olayını biz biraz ciddiye alıyoruz. tamam ciddi ama kendimiz de rahatlıkla yapıp servise vereceğimiz parayı başka bakımlarda kullanabiliriz. bakımı yaptırınca tekrar haberleşiriz. iyi günler.