Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458388 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #360 : Temmuz 02, 2009, 16:13:56 »
şu bir gerçekki orjinal parçanın birebir aynısı piyasada nerdeyse yarı fiyata bulunabiliyor, Ama serviste kullanılan aynı parça daha farklı, piyasa ile servis malı arasında sınıf ayrımı kesinlikle var. Orjinal Hava filtremi her zaman  servisten alıyorum, araçta LPG olduğu için hava filtresinin kalitesinin performansa ve yakıt sarfiyatına yansıdığını düşünüyorum, aynı mal piyasada 13 tl, serviste 21 tl. eminimki 8 liralık farkı uzun süre en iyi kullanımla yakıttan karşılıyordur farkı diye düşünüyorum.

zaten servis bakımının da farkı buradan kaynaklanıyor, kalite hep oralarda. (işçiliği bilemem :) )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Temmuz 02, 2009, 16:13:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Temmuz 04, 2009, 02:33:17 »
Ben Corolla'mın hava filtresini 2007'den 20092un Nisanına kadar sadec iki kez değiştim.Niyemi;temiz filitrede lpg daha fazla yakıyordu
  Passat'ı 90 bin bakımına bıraktık ve ertesi gün aldık.Daha doğrusu abim aldı.Bakımdan bir kaç gün sonra müşteri servisim olmadıgından eve gittim.Bakım faturasına bakınca şok oldum.11 bin km önce V kayışı kopmuş ve tüm ekipmanları değişmişti ve o değişimin aynısını tekrar yapmışlar ve fatura da 630 TL civarı çıkmıştı.Hemen Doğuş Etimesgut'un genel müdürünü aradım.Crafter'da da bir kaç sorunum vardı.Bunların hepsini iletim.Şaban bey telefonda yapılan işe baktı ben haklıyım.Servis elemanı aracın geçmişine bakmadan 90 bin bakımını yapmış ve böyl bir problem yaşadık."faturanızı getirin fazla alınan ücreti geri iade edlim" dedi.Fazla alınan 222 TL ücret geri iade edildi,Crafter'daki boya sorunları çözüldü,güler bir yüzle servisten çıktım....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 205 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Temmuz 04, 2009, 13:02:04 »
güler bir yüzle servisten çıktım....

Ben fren sesi problemi ile gittiğim hiçbir servisten güler bir yüzle çıkamadım malesef. Konuyu ToyotaSA'ya taşıdım ama orada da çözüm yok malesef :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Temmuz 06, 2009, 00:20:48 »
Ben fren sesi problemi ile gittiğim hiçbir servisten güler bir yüzle çıkamadım malesef. Konuyu ToyotaSA'ya taşıdım ama orada da çözüm yok malesef :(
  Ali nasıl bir ses ki bu çözemiyorlar.Bileyimde Sadık usta ile bir görüşelim.O  yada Ogün usta ne diyecek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #364 : Temmuz 06, 2009, 10:48:58 »
  Ali nasıl bir ses ki bu çözemiyorlar.Bileyimde Sadık usta ile bir görüşelim.O  yada Ogün usta ne diyecek...

Hocam cıyaklama şeklinde bir ses, durmaya yakın ötüyor. Servis disk tornalanacak diyor. İyide kardeşim 30.000 km'de araba diski bir defa tornalandı (ses probleminden dolayı), bir daha tornalansa balata değişiminde diski de değiştirmek gerekecek. Servisler parayı kolay kazandığı için bizimde kolay kazandığımızı düşünüyorlar. Yeni nesillerde balataların problemli olduğunu kabul edip değiştirmedikleri için eziyet şekline dönüştü. Şikayet var sitesine yazdım bakalım bir haber çıkacak mı?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #365 : Temmuz 06, 2009, 14:28:49 »
Ömrü hayatımda gördüğüm en kötü işçilik(Recep usta hariç:) hizmet ve fiyat Van yörük plazadaydı.Gitmenizi tavsiye etmiyorum.Umarım oraya bi çeki düzen gelir.Aracın üstünde beş yıldır aynı hava ve polen filtresi var her seferinden değişin diyoruz araç çıktığında değiştirmemişler biz bakmasak listeye farkta etmicez niye değişmediniz diyoruz gerek yok yahu  çürüdü artık diyoruz adam havayla temizledik yeter diyor 5 yılda ve muşta halen sağlam kalmasına şaşırıyorum o filtrelerin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #366 : Temmuz 10, 2009, 10:09:28 »
selamlar,
toyota corolla d4d 2007 24000km olan aracımı 20000 bakımına verdim.
bakım ücreti : 320 TL
ön lastikler değişmeli dediler. biri değişecek kesin diğeri de değişmek zorun da dediler. lastik adet fiyatı : 225TL
ayrıca ön fren balatalarının 5 günlük ömrü var dediler. balata değişimi de : 145 TL
beni şaşırtan balatanın 5 günlük ömrü kaldığı nasıl anlaşılıyor? ve de 24000km de balata nasıl tükeniyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #367 : Temmuz 10, 2009, 10:16:09 »
selamlar,
ön lastikler değişmeli dediler. biri değişecek kesin diğeri de değişmek zorun da dediler. lastik adet fiyatı : 225TL
ayrıca ön fren balatalarının 5 günlük ömrü var dediler. balata değişimi de : 145 TL
beni şaşırtan balatanın 5 günlük ömrü kaldığı nasıl anlaşılıyor? ve de 24000km de balata nasıl tükeniyor?

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

5 günlük ömrü var kısmı banada ilginç geldi açıkcası, başka bir servise de gösterseydiniz keşke. Fren balatalarının bitmesi konusu ise tamamen kullanıma bağlı, yeni nesil corollalarda fren balatalarının kullanım ömrünün biraz kısa olduğu biliniyor zaten. Lastik değişimi içinde kısa bir süre aslında 24.000 km ama değiştiriyorsanız ikisini birlikte değiştirin. Kumho marka lastik kullanıyorum sizin aldığınız fiyatın yarısına bulursunuz kumho'yu.

Not: Artık kendini tanıtmayan üyelere karışmıyorum  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #368 : Temmuz 10, 2009, 10:18:56 »
Teşekkürler,
hoşbuldum ben de. :)
zaten sadece bakım yaptırdım. diğerlerine girmedim. Lastikleri kendim alacağım.. Balataları da başka bir yerde de göstereceğim.. orası da değişim derse o zaman düşünecez artık..
ancak İstanbul'da bakım için 4 ayrı yerden fiyat aldım.. 340 ile 420 arası fiyat değişimi var.. fiyat dengesinin olmaması da ilginç.. neyse pazarlıkla 320 ye hallettik artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Temmuz 10, 2009, 12:03:25 »
selamlar,

Nihan Hn. bakım ücreti için bir şey demeyeceğim, sınırlar dahilinde görünüyor ama biraz daha iyi olabilirdi. Artık yeni nesil balatalar 30.000 km civarında dayanıyor, kullanıma bağlı olarak 24.000 km anormal bir rakam değil. Lastiğin modelini yazmamışsınız ama fiyatı çok fazla geldi bana.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Temmuz 10, 2009, 13:18:20 »
40,000 bakımında yag degişimi,polen filtresi,hava filtresi.hidrolik yagı,buji falan 320 tl istemişlerdi..Bu fiyatlarda önemli payı işçilik ücrtetlerı  cok yuksek olması etkili oluyor..Örnek verecek olursam ön cam silecegi 42 tl bunun 30 tl parca 12tl si işcilik olarak geciyor faturada..Servislerin bakım fiyatları gercekten cok yuksek..Ayrıca bazı servislerde taksit uygulamasıda yapılmıyor..Memur için bir ayda 300-400 tl ödemek zorlayabiliyor bütçeyi.Ayrıca o bakıma balataları eklerseniz Ön-arka balata 220 tl fiyat 550 civarını buluyor..Aracın km si yukseldikce bakımfiyatlarıda cebimizi yakıyor..Bu zamana kadar servisbakımlıydı ancak yag degişimi icin 190 tl vermek servise mantıklı gelmıyor..Zaten bu fiyatlarada garantı bozulmasın diye katlanıyorsunuz ancak garantı durumundada hiç birsey yapmıyorlar..Servi kalıtelerı plazadan plazaya fakedıyor..Dış ve iç mekan olarak aynısı anca gecen elazıg servisine direksiyonu cevırdikce gelen gıcırtı vardı..BUranın yaglanması lazımmıs diyorum antep servisi öyle dedı ama ne hıkmetse bakımda yapmadılar..Ne yagı bizde öyle bır yag yok(yag derkende sprey).İyi bir tanıdık usta dısarıdan bulcagınız nazının gececegı bir insan  bence plazalardan daha cok yardımcı olacaktır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #371 : Temmuz 10, 2009, 13:59:53 »
40,000 bakımında yag degişimi,polen filtresi,hava filtresi.hidrolik yagı,buji falan 320 tl istemişlerdi..Bu fiyatlarda önemli payı işçilik ücrtetlerı  cok yuksek olması etkili oluyor..Örnek verecek olursam ön cam silecegi 42 tl bunun 30 tl parca 12tl si işcilik olarak geciyor faturada..Servislerin bakım fiyatları gercekten cok yuksek..Ayrıca bazı servislerde taksit uygulamasıda yapılmıyor..Memur için bir ayda 300-400 tl ödemek zorlayabiliyor bütçeyi.Ayrıca o bakıma balataları eklerseniz Ön-arka balata 220 tl fiyat 550 civarını buluyor..Aracın km si yukseldikce bakımfiyatlarıda cebimizi yakıyor..Bu zamana kadar servisbakımlıydı ancak yag degişimi icin 190 tl vermek servise mantıklı gelmıyor..Zaten bu fiyatlarada garantı bozulmasın diye katlanıyorsunuz ancak garantı durumundada hiç birsey yapmıyorlar..Servi kalıtelerı plazadan plazaya fakedıyor..Dış ve iç mekan olarak aynısı anca gecen elazıg servisine direksiyonu cevırdikce gelen gıcırtı vardı..BUranın yaglanması lazımmıs diyorum antep servisi öyle dedı ama ne hıkmetse bakımda yapmadılar..Ne yagı bizde öyle bır yag yok(yag derkende sprey).İyi bir tanıdık usta dısarıdan bulcagınız nazının gececegı bir insan  bence plazalardan daha cok yardımcı olacaktır

Genel olarak haklı olduğunuzu ama garanti konusunda hem fikir olmadığımı söylemeliyim. Özellikle yeni nesil bol elektronik içeren araçlar için garantiden vazgeçmek pek doğru olmaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Temmuz 10, 2009, 15:21:21 »
Allahım korktum bi anda bizim araç şu anda 36.000de halen hiçbir parçası değişmedi her bakıma gittiğindede bakım ücreti 200lira falan tutuyordu ama fren balataları kesinlikle değişmeli zaten sol arka balata kırılalı 5000kmyide geçti korkuyorum yarın birgün balatalar biterse ne yaparız diye ya diskleri çizerse. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #373 : Temmuz 10, 2009, 15:26:07 »
Allahım korktum bi anda bizim araç şu anda 36.000de halen hiçbir parçası değişmedi her bakıma gittiğindede bakım ücreti 200lira falan tutuyordu ama fren balataları kesinlikle değişmeli zaten sol arka balata kırılalı 5000kmyide geçti korkuyorum yarın birgün balatalar biterse ne yaparız diye ya diskleri çizerse. :D

Balata kırılmasada disk çizilir ama tornalanınca kullanılabilir. Eğer çizik derinse değiştirmek gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Temmuz 10, 2009, 15:29:53 »
Genel olarak haklı olduğunuzu ama garanti konusunda hem fikir olmadığımı söylemeliyim. Özellikle yeni nesil bol elektronik içeren araçlar için garantiden vazgeçmek pek doğru olmaz diye düşünüyorum.
..Ali bey garantiden vazgecilmesi dogru olmayabilir ama servislerinde abartılı işçilik ücretlerinide göz ardı etmemek lazım.200 tl ön amortisör işciligi 250 lira..benim demek istedigim işçilik ücretleri plazalarda cok yüksek..Arac garantılı oldugundan dolayı plazaya mecburuz gibi görüyorlar insanları..Yag degişim dısarda 60- 80 arası bir fiaytken servislerde 200 lira olması insanı düşündürüyor..Ve bunun savunulacak hiçbir tarafı yok..

..Kardes 40,000 bakımında 320 bir ver önce balataların bitmişşe önler 110 arkalar 110 onlarıda fiyata ekle gerısını hesapla artık..

Garanti extra altında yaptıkları garantı dede aracın tamamı garantı kapsamına girmiyor..Yanlıs hatırlamıyorsa aracın elektronık kısmı garantıde degil..sadece motor ve mekanık..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #375 : Temmuz 10, 2009, 15:34:14 »
..Ali bey garantiden vazgecilmesi dogru olmayabilir ama servislerinde abartılı işçilik ücretlerinide göz ardı etmemek lazım.200 tl ön amortisör işciligi 250 lira..benim demek istedigim işçilik ücretleri plazalarda cok yüksek..Arac garantılı oldugundan dolayı plazaya mecburuz gibi görüyorlar insanları..Yag degişim dısarda 60- 80 arası bir fiaytken servislerde 200 lira olması insanı düşündüryor..

Hocam bende seninle aynı fikirdeyim ama genede garantiden vazgeçmem. Şöyle bir hesap yaparsan 3 yıl garantide kaç bakıma giriyorsun, benim en çok 6 olacak. Varsayalım bakım başına benden 200 lira fazla alsınlar 6 bakımda 1200 lira yapar. Bu süre içerisinde çıkabilecek en ufak arıza bu rakamın üzerinde olabilir. Yani servise gitmek kasko yaptırmak gibi bişey aslında, problem çıkmazsa boşa verilen para ama problem çıkarsa iyiki servis bakımlıymış denir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #376 : Temmuz 10, 2009, 16:08:22 »
Aman Allahım bizimkilerin normelde önleri değişmemiz yeterliydide arkalardan biri kırılmış baltaların çizme gibi bir sorun yok ama tam tutmuyordu ve tak tak tak diye seri bir ses çıkarıyordu onu geçici olarak kestik sesi.Ancak değişmesi gerekiyormuş adam idare eder bi 5-6000km demiştide geçeli kmler oldu.bu arada disklerde çizik yokta ön disk 1-2mm silinmiş bi sakıncası yok değilmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #377 : Temmuz 10, 2009, 17:04:18 »
bu arada disklerde çizik yokta ön disk 1-2mm silinmiş bi sakıncası yok değilmi.

Bildiğim kadar 8 mm'nin altına düşmemiş ise problem olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Temmuz 10, 2009, 17:05:04 »
Bildiğim kadar 8 mm'nin altına düşmemiş ise problem olmuyor.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #379 : Temmuz 11, 2009, 10:16:59 »
derindere /zeytinburnu cok ılgılı ve hızlılar ayrıca gayet samımı ve sıcak kanlı calısanları var.