0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
94 yılından beri toyota kullanıcısıyım,
Akanda yanlış anlama ama merak ettim, 94 yılında 10 yaşında oluyorsun. 10 yaşından beri araç mı kullanıyorsun?
Direksiyon tıkırtı problemi ile bıraktığım aracımı "herhangi bir sorunu yok diye iade etmeleri" bir yana, otomatik olan aracıma ne yaptıklarını bilemiyorum, yapılan hatayı isimlendiremiyorum ama bildiğim şu ki aracın yürüme karakteri tam kelimeyle bozuldu. Bu durumu ispatlarsam onlar da tek kelmiyle fena bozulacaklar.Kamuoyuna da gerekli bilgilendirmeyi yapıp herkese de duyurmayı da ayrıca planlıyorum.
2006 model dizel toyota corolla d-4d sahibiyim. Ordu -nasuhbeyoğluna aracımın garantisi dolmadan 15 gün önce gittim ve bir çek-up yaptırdım: araç temiz hiçbişeyi yok, 50.000 e az kalmış, 50.000 bakımında gel fren balatalarını da değiştirelim dediler.3 hafta sonra aracın muayene zamanı geldi. muayene yapan karayolları yetkilisi muayene belgesine motorda yağ kaçakları var diye şerh düştü. bende hemen servise gittim durumu anlattım. Servis ustaları baktılar ve kaçağın aracın şanzımanından olduğunu ve keçenin değişmesi gerektiğini söylediler... Servis yetkiliside aracın garantisinin geçen hafta dolduğunu bu işlemin ücretli yapılacağını söyledi, ücrette az-buz değil... anlamıyorum garanti dolalı daha 1 hafta olmuş, ben hafta içi zaten pek araç kullanmıyorum... bu kaçakların hepsi bir hafta içindemi fırladı, ne oldu..... bu zamana kadar bu servise hem bu, hemde önceki arabamda sadece periyodik bakımlara en az 1.500 TL ödemişimdir. biraz insiyatif kullanır insan, allah insaf versin başka ne diyeyim...
Bu sabah servisle bir görüşme daha yaptım, durumu değerlendireceklerini söylediler, umarım biraz insaflı davranırlar....Bu yağ kaçakları bence kesinlikle garanti süresi içinde oldu, ama farkedilemedi veya edilmedi herneyse... Bu arada; aracımın tarfiğe çıkış tarihi 08.05.2006, aracın garanti süresi 3 yıl, yani 08.05.2009 de garanti sona eriyor... Şanzımandaki yağ kaçağının Karayolları muayene istasyonunda tespiti ve muayene belgesine yazılış tarihi 06.05.2009 o halde bu olay 3 yıl yani garanti süresi içinde oldu... Servisin cevabı:"aracınızın teslim tarihi 28.04.2006 da yapılmış ve 28.04.2009 da garantisi sona erdiğinden, aracınız garanti kapsamına girmiyor... " Neyse servis yetkilisi bu durumu toyota genel merkezi ile görüşeceğini söyledi, inşallah olumlu bir cevap gelir...
bu yuzden toyota derindere plaza benim gönlümde 1 numara..
ankaradaki arkadaşlar ankaradaki genel servislerinden hangisini tavsiye edersiniz sanırım 3 tane var en iyi hizmet ve kaliteli personel hangisinde var. sorun yaşamak istemiyorum... izlenimlerinizi tarafsız paylaşırsanız menmun olurum...