0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her servis aynı değil bazıları dışarıdan yağ kabul ediyor iş emrine not düşüyorlar,madem elinizde orjinal ürünler varsa bakımı kendiniz yapın geçin servise sırf bakım ücretici için dünya para vermeyin.
Şanzıman yağını serviste değiştirmek ne kadar doğru olur acaba?Özel Otomatik Şanzıman servislerinde makine ile yağ değiştirmek daha doğru bir işlem değil midir?Malum servislerde makine ile değil manuel yağ değişimi yapılıyor ve yeni yağ ile eski yağ birbirine karışıyor.
Peki siz üreticinin onayını almamış bir makineye ne kadar güveneceksiniz? Ya değişim sırasında şanzımanı yağsız bırakıyorsa?
Şanzımanı yağsız bırakma gibi bir şansı yok çünkü temiz yağ girişinden yağ girmedikten sonra çıkış açılmıyor,makine ile değişim en garanti yöntem ama cvt için makineye gerek yok tork konvertörlü gibi fazla yağ kalmıyor içinde,zaten boşaltma tapasını açınca tamamına yakını boşalıyor yeni yağ çok kirlenmiyor.
Cvt şanzımanda da tork konvertör var. Tapasını açınca ne kadarı boşalıyor bilmiyorum. Ben bugüne kadar tam otomatik arabalarımın yağını alttan boşalt üstten doldur şeklinde değiştirdim. İlk değiştirmeden 1000km sonra ikinci kere değiştirdim. Servis de böyle yapıyordur diye düşünüyorum.
Yaptığınız işlem doğru yalnız tek fark ile,ikinci değişim için 1000 km çok fazla aracı bir müddet 15 20 km kadar yürütüp ikinci değişimi yapmanız daha iyi olur,buradaki maksat tork konvertörü içerisinde kalan yağıda boşaltmak aslında tam bir boşaltma olmadığı için yerinde dahi çalıştırıp ileri geri yapılsa zaten yağ karışır,burada ne kadar yeni yağ eklenirse o kadar iyi düşüncesi var,Makine ile değişimde dönüş borusundan yeni yağ gelene kadar sürkülasyon devam ediyor bu esnada araç liftte çalışır vaziyette tekerler dönüyor manuel değişimden daha güvenli bir yöntem sistem devamlı yağlama devam ediyor,manuel değişimde ise boşaltılan yağ kadar dolum yapıldığında yağ kartere doluyor oradan tekrar basılması esnasında kısa sürede olsa sistem yağsız çalışma ihtimali var.Videolarda herşey anlatılıyor,sadece yağ değişimi ile sorun bitmiyor bide filtre temizliği de lazım.
Ön camım kırıldı çatladı. Bir taş geldi ve bir anda çatlak yayılmaya başladı. Hybrid araçların camları yurtdışından geliyorumuş. 1 ay kadar bekledim, bir netice alamadım. Sonra toyota ya mail attım. Ayrıntılı anlattım. Yine aradılar görüştüler. Birkaç gün sonra başka bir iş için gitmiştim. Sizin camınız geldi hemen değişelim dediler. Yani illaki şikayet mi gerek.
Gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar vardı, eğer gönderiyi takip ediyorlarsa buraya yazarak son gelişme hakkında bilgi vermek isterim..Toyota genel merkezi tarafından arandım. Yaklaşık yarım saat süren son derece olumlu bir görüşme gerçekleştirdik, iletişim sağlayan arkadaş son derece ilgili ve hürmetliydi. Söylemiş olduğum tüm sorunlara madde madde çözüm odaklı yaklaşıldı, yetkili servis tarafından tam anlamıyla yapılmamış bazı konuların izahı yapıldı, tavır ve tutum için özür dilendi, yetkili servisin kesinlikle bölge müdürlüğü ve kendileri nezdinde uyarılacağını ve bu uyarının neticesinin de bana iletileceği bildirildi. Ayrıca bana da çokça teşekkür ettiler, hem konu hakkında bilgilendirme yaptığım için hem de bilinçli bir tüketici olma gayretimden ötürü defalarca teşekkür edildi.Ben genel olarak görüşmeden memnun kaldım, tatmin ayrıldım. Aklımda kalanları da sordum ve cevap aldım, 1.5 motorların motor yağı ile ilgili tavsiyede bulundum. Umuyor ve inanmak istiyorum ki konuşmalarımız havada kalmaz, bir nebze de olsa karşılık bulur. Benim yaptığım işe yarasa da yaramasa da bir taş atmak.. Benim gibi bu konuda rahatsızlığını dile getiren müşterilerin sayısı arttıkça bu karşılık daha büyük oranda yerini bulacaktır diye düşünüyorum.Güvenli sürüşler dilerim.
Camın özelliği neymiş acaba yurt dışından gelecek kadar?Şuanda yerli cam sanayimiz dünyaya cam satıyor hemde 1. Sınıf kalitede.
Yanlış olmasın, cam Türkiye de üretiliyor. Sonra yurtdışına gidiyor, depolanıyor. Sonra bize geliyormuş süreç 1 ay sürüyor. Rüzgar sesinden anladığınız üzere camlar çok ince ve hassaslar. Dikkatli sürün.
Çözüm odaklı yaklaşıldı derken, hangi konuda çözüme kavuşuldu. Aracınıza bir sonraki bakımda talep ettiğiniz yağ mı koyulacak, yoksa 5 30 yağın aracınız için olumsuz bir durum ortaya çıkarmayacağını mı anlattılar?
Çözüme kavuşmadı ama yaklaşımları çözüm odaklıydı. Tavırlarındaki ve uygulamalarındaki birçok davranışın farkındalar, bundan ötürü defalarca özür dilendi. Gerekli uyarıların yapılacağı, ardından tekrar bana bilgilendirme yapılacağı bildirildi.
Alp Bey 0w16 mı 5w30 mu devam ettiniz? Toyota Türkiye sizi 5w30a mı ikna etti yoksa 0w16 kitaba bağlı mı kaldınız?