0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LPG ile nasıl garanti dışı kalıyor?
TOYOTASA Araca LPG takılırsa garantinin sona ereceğini beyan ediyor,Siz aracı alırken ödediğiniz ekstra LPG ücreti içerisinde motor kaskosu ücreti vardır, eğer garanti süresi içerisinde motor yönünden herhangi bir sorun çıkarsa o kasko devreye giriyor,tabi nekadar işlerse.Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 21, 2021, 21:54:31[/time]Şimdi aklıma gelen ve hiç araştırmadığım bişey geldi aklıma,sizlerin görüşünü almak isterim bu LPG için yapılan motor kaskosu kullanılırsa normal kasko gibi hasar kaydı çıkarmı acaba?
Toyotasanın linkini atabilir misiniz? Bende Toyota Bayisinin LPG taahhütlü ve fiyat bilgisini içerir resmi sipariş formu var. Bayi nasıl böyle bir şey yapar o zaman?
Durum malesef Türkiye'de genellikle öyle.Lakin lpg şirketi motoru garanti kapsamına alır ve tamirini gerçekleştirir.dömüşüm kiti en az 2,araç en az 2yıl garantilidir. (mevzuat 2014)Brc'de alıntı ile genişleteyim;Bazı otomobil firmaları garanti kapsamında olan araçlara LPG sistemi takılması halinde garanti dışı kalacağını söyleyerek halkı LPG’den soğutmaya çalışmaktadır. LPG sistemleri Sanayi Bakanlığı’ndan alınan izinle ve resmi garanti belgesiyle araçlara uygulanmaktadır. Tüm dünyada bazı otomobil firmalarının LPG’li araç uygulamaları varken, aynı firmaların Türkiye’de farklı bir tutum içerisine girerek LPG’yi dışlamalarını anlamak mümkün değildir. KYOTO protokolü çerçevesinde LPG’li otomobil firmalarına getirilecek vergi avantajlarıyla bu sorunun aşılması mümkündür. LPG montajından dolayı Otomobil firmalarının garanti dışı bıraktığı kısımlar için montaj sırasında ayrıntılarına yetkili bayilerimizden ulaşabileceğiniz farklı süre ve maliyet seçenekli mevcut olan Motor sigortası seçeneğinden faydalanabilirsiniz.Okurlar içi belirtmekte fayda olan bir diğer husus ise,lpg kullananların 10w40 gibi daha yüksek ısıya dayanabilmesi açısından kullanılan kalın yağlar hakkında,lpg ile kullanılan 5w30 gibi ince,haliyle daha akışkan ve daha fazla koruma ve ekonomi sunan yağlar mevcut.Misal,Motul LPG-CNG 5w30Hatta birçok modern yağ için böyle bir "özel" gereksinim durumu bulunmamakta.Misal, LiquiMoly Top Tec 5w30Servis size sağlamaz veya aksi bir iddiada bulunursa kendiniz alın ve yanınızda götürün.
evet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyorMesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2021, 16:46:33vet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyor
Merhaba arkadaşlar dün aracım için servise yağ filtresi almaya gittim. Karter tapa contası istediğimde kutu içinde olduğunu söyledi yedek parça çalışanı. Kutuyu açtığımda içinden filtre kapağı için plastik, tapa kısımı için metal bir conta çıktı (fotolarda ekli).Kafama takılı olan soru geçen sene ve önceki senelerde 7 lira olarak satılan conta ile bunun farkı nedir ? Filtrenin Ürün kodu aynı olduğuna göre önceki bakımlarda da içinden conta çıkmış olması gerekir. İyi niyetli düşünmek istiyorum fakat cüzi bir miktarda olsa acaba ücreti artırmak için mi yazıldı diye düşünmeden de edemiyorum.
04152WA010 içerisinden 9006938021 kodlu universal bakır karter tapa contası çıkıyor (hep çıkıyordu) ancak 9008043037 (asıl kodu 9043012031) kodlu fiber conta çok daha güvenli, biz o bakır contayı kullanmıyoruz, ama kullanırsanız da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, BMW mühendislerinin vardır bir bildiği
Konu farklı ama @Ufuk Sönmez (16363) bey motordaki zamanla oluşan aşınmalardan meydana çıkan metal talaşını toplaması için kartel içerisine mıknatıs yerleştirilmesi doğru olurmu sizce,eğer böyle bir işlem yaparsak o talaşların filtreye gitmeside engellenmiş olmazmı.