Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458943 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '19
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #1920 : Ocak 20, 2021, 16:34:57 »
Yağınızı kendiniz götürürseniz garantinin bozulduğu nerede yazıyormuş?
Aracınızın kullanıcı el kitabını hiç okudunuzmu?
Aracınıza hangi vizkozite yağ konulduğunu ve fabrikadan kaç vizkozite dolum ile geldiğini biliyormusunuz?

tüm sorularınıza olumsuz cevap veriyorum ve servisin bize söylediği uyarıları size aktarıyorum.
"Benim Babam Toyota Gibi Adam" demesini sabırsızlıkla beklediğim can parçam ALAZ EFE'm, Seni çok seviyorum:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1920 : Ocak 20, 2021, 16:34:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1921 : Şubat 14, 2021, 09:10:59 »
tüm sorularınıza olumsuz cevap veriyorum ve servisin bize söylediği uyarıları size aktarıyorum.
Servisin verdiği cevaplara bakacak olursak işimiz yaş,daha 10 bin km gideri olan balataya değişecek yazarlar,manuel araçlarda debriyaj balatası bitmiş yazarlar araç 4 senedir aynı balatayla gayet sağlıklı şekilde çalışmaya devam eder,servis ne kadar kâr eder ona bakar siz isterseniz bakımı kendi evinizde yapın hiçbir şey değişmez önemli olan kullandığınız yağ yetkili satıcıdan alınmış olmalı faturasını saklamanız yeterlidir servisede yağı götürebilirsiniz,servis iş emrine müşteri yağı kendi getirdi şeklinde ibare düşer garantiden vs çıkmaz,aracınıza garantiyi veren servis değil Toyota genel merkezdir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1922 : Temmuz 30, 2021, 14:45:39 »
Öncelikle baştan söyleyeyim , ben araba bakımı konusunda hassasım.

Servis bakımı için 15 bin km de ( hybrid olduğu için ) yetkili servise götürdüm. ( hangisi olduğunu söylemiyorum , oturduğum yere yakın bir yer değil )
yağ ve filtresi değişti. bir de polen filtresinin değişimini olduğu söylendi. Bunlar zaten kitapçıkta yazan bakımlar...
Polen filtresini 12 binde değiştiğimi söyledim , bakımdan çıkarttım.
Enjektör temizleyici kendim kattığımdan onu çıkarttım.
Motor yağını kendim değiştirdiğimden , motor içi temizleyici koydurmadım.

bakım kalemleri şöyle oldu
1 9008043037 KARTER TAPA CONTASI, PUL 1 Adet 7,5800 TL % 18,00 1,37 TL                             7,58 TL
2 ZH250 atık bertaraf bedeli 1 Adet 10,0000 TL % 18,00 1,80 TL                                                10,00 TL
3 90915YZZM3 YAG FILTRESI ED 1 Adet 58,6700 TL % 18,00 10,56 TL                                        58,67 TL
4 088808359001 TOYOTA MOTOR YAGI 0W20 208 LT 4,2 Adet 113,7700 TL % 18,00 86,01 TL     477,83 TL
5 11299 DİĞERLERİ 1 Adet 30,6200 TL % 18,00 5,51 TL                                                             30,62 TL
6 OB1X015 1. Bakım (1. Yıl / 15 Bin KM) - HYBRID 1 Adet 260,0000 TL % 18,00 46,80 TL            260,00 TL

"diğerleri" kaleminin ne olduğunu soramadım. dar zamanda gittim çünkü. sarf ise cam suyu derdim ama cam suyum dolu idi servise giderken.
motor yağı olarak 0 20 orjinal toyota yağı olduğu söylendi. servis noktasında ise üzerinde 0 20 yağ yazan pompadan dolduruldu.
4.2 litre konulduğu söyleniyor ama ölçen biçen olmadı. kitapçıkta 3.9 litre demiş olsa emin olun 3.9 litre yazarlardı ve öyle fiyatlandırılırdı.

Asıl hoşuma gitmeyen şu oldu. yağı değiştiren abim alttan tapayı açtı ve süzülmesinin tamamlanmasını beklemedi. Ben 10 dakika bile beklesem hala altından damla damla yağ geldiğini biliyorum. Abim ağzında huni olan 4 litrelik po yağının kabını altına tuttu ve tahmin ediyorum ki yağ damlamaya başladığında aktarılan yağın ağırlığını tutmak istemediğinden tapayı sıktı. Diğer mevzu ise şu oldu ; o bahsettiğim yağ kabına duvardaki 0 20 yağ yazan yağı koydu. sonra motorun içine aktardı. yani eski yağ ile yeni yağın karışmasını istemezdim. Ama sanayi mantığı ile iş yapıldı. hiç de hoşuma gitmedi.

yağ filtresini aracın ara bakımı için tem otodan almıştım. 80 liraya almıştım. orjinal fiyatı bu iken servis yaklaşık 60 lira fiyat yazmış. Ne filtresi kullandıklarını tahmin edemiyorum. Neden ucuz ben bunu arıyorum ? ucuz malzeme kullanmak istemiyorum.

1. bakım adı altında yapılan kontroller far sinyal silecek lastik fren korna kontrolleri midir ? Bu kontroller 260 tl mi ? Bunu tam anlamadım. Aracın her yönden incelenmesi için 260 değil 2600 tl bile veririm. Bakım dediğimiz zaten budur.

motor ve hybrid sistem filtrelerine baksalar , bir hava tutsalar iyi olurdu..

bence iyi tek bir yanı vardı. hybrid sistem testini yapmışlar. ücretsiz gerçekleştirmişler. bu her bakımda yapılırsa güzel olabilir , erken teşhis önemli pillerde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1923 : Temmuz 30, 2021, 15:17:32 »
yağ filtresini aracın ara bakımı için tem otodan almıştım. 80 liraya almıştım. orjinal fiyatı bu iken servis yaklaşık 60 lira fiyat yazmış. Ne filtresi kullandıklarını tahmin edemiyorum. Neden ucuz ben bunu arıyorum ? ucuz malzeme kullanmak istemiyorum.

09.03.2021 tarihinde almış olduğunuz ürün 90915-YZZE1 kodlu (faturada 90915-YZZJ1 olarak görünüyor, sebebi Toyota Türkiye stok kartları içerisinde 90915-YZZE1 stok kartının olmamasıdır) ürün Toyota'ya, Denso Thailand fabrikasında üretilen üründür ve 09.03.2021 tarihinde fiyatı 80₺ değil 70₺'dir (faturanızı kontrol edebilirsiniz),

90915-YZZJ1 ise Çin'de Toyota'ya özel üretim yapan fabrikanın ürünüydü, şu an yetkili servisler tarafından temin edilen 90915-YZZM3 kodlu ürün ise Denso'nun Cool Gear ürünlerinin de üretildiği Çin fabrikası üretimi, bu ürünün de şu an ki fiyatı 70₺'dir, kısacası ürünün fiyatının yükselmesini engellemek için olduğunu tahmin ettiğim şekilde üretim tesisi değişikliği mevcut, içerik ve kalite farkı olup olmadığını 3 filtre içinde bilahare paylaşırım.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1924 : Temmuz 30, 2021, 15:53:11 »
09.03.2021 tarihinde almış olduğunuz ürün 90915-YZZE1 kodlu (faturada 90915-YZZJ1 olarak görünüyor, sebebi Toyota Türkiye stok kartları içerisinde 90915-YZZE1 stok kartının olmamasıdır) ürün Toyota'ya, Denso Thailand fabrikasında üretilen üründür ve 09.03.2021 tarihinde fiyatı 80₺ değil 70₺'dir (faturanızı kontrol edebilirsiniz),

90915-YZZJ1 ise Çin'de Toyota'ya özel üretim yapan fabrikanın ürünüydü, şu an yetkili servisler tarafından temin edilen 90915-YZZM3 kodlu ürün ise Denso'nun Cool Gear ürünlerinin de üretildiği Çin fabrikası üretimi, bu ürünün de şu an ki fiyatı 70₺'dir, kısacası ürünün fiyatının yükselmesini engellemek için olduğunu tahmin ettiğim şekilde üretim tesisi değişikliği mevcut, içerik ve kalite farkı olup olmadığını 3 filtre içinde bilahare paylaşırım.

Saygılar.

Peki kalite farkı var mı ? Değiştirmeme değer bir özelliği var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1925 : Temmuz 30, 2021, 15:59:18 »

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi müsait olduğum bir vakitte paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1926 : Temmuz 30, 2021, 21:27:53 »

bence iyi tek bir yanı vardı. hybrid sistem testini yapmışlar. ücretsiz gerçekleştirmişler. bu her bakımda yapılırsa güzel olabilir , erken teşhis önemli pillerde..
Hybrit sistem testi her bakımda yapılmak zorunda siz isteseniz de istemeseniz de yapmak zorunda oldukları bir işlem,
Diğer bir dikkatimi çeken husus kullandıkları yağ vizkozitesi oldu, bildiğim kadarıyla hybrit sistem fabrika dolumu 0W16 vizkozite yağ olması lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1927 : Temmuz 31, 2021, 23:20:33 »
@Anıl Köksal Bayburt (3104) şimdilik dış farklılıkları gösteren fotoğrafları ekliyorum, daha sonra filtrelerin içini açarak iç farklılıklarını gösteren bir inceleme daha yayınlayacağım,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1928 : Temmuz 31, 2021, 23:39:36 »
@Ufuk Sönmez (16363) siz bu işi biliyorsunuz aldığım her parçadan memnun kaldım bu güne kadar,
Paylaştığınız görselde dahi kalite farkı dış görünüşünde belli oluyor üretim farklılıkları her yönden belli,js ashakashi nin boyu bile diğerinden uzun,zaten daha öncede iç materyal ile ilgili video paylaşmıştınız,
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1929 : Ağustos 01, 2021, 00:11:45 »
Öncelikle baştan söyleyeyim , ben araba bakımı konusunda hassasım.

Servis bakımı için 15 bin km de ( hybrid olduğu için ) yetkili servise götürdüm. ( hangisi olduğunu söylemiyorum , oturduğum yere yakın bir yer değil )
yağ ve filtresi değişti. bir de polen filtresinin değişimini olduğu söylendi. Bunlar zaten kitapçıkta yazan bakımlar...
Polen filtresini 12 binde değiştiğimi söyledim , bakımdan çıkarttım.
Enjektör temizleyici kendim kattığımdan onu çıkarttım.
Motor yağını kendim değiştirdiğimden , motor içi temizleyici koydurmadım.

bakım kalemleri şöyle oldu
1 9008043037 KARTER TAPA CONTASI, PUL 1 Adet 7,5800 TL % 18,00 1,37 TL                             7,58 TL
2 ZH250 atık bertaraf bedeli 1 Adet 10,0000 TL % 18,00 1,80 TL                                                10,00 TL
3 90915YZZM3 YAG FILTRESI ED 1 Adet 58,6700 TL % 18,00 10,56 TL                                        58,67 TL
4 088808359001 TOYOTA MOTOR YAGI 0W20 208 LT 4,2 Adet 113,7700 TL % 18,00 86,01 TL     477,83 TL
5 11299 DİĞERLERİ 1 Adet 30,6200 TL % 18,00 5,51 TL                                                             30,62 TL
6 OB1X015 1. Bakım (1. Yıl / 15 Bin KM) - HYBRID 1 Adet 260,0000 TL % 18,00 46,80 TL            260,00 TL

"diğerleri" kaleminin ne olduğunu soramadım. dar zamanda gittim çünkü. sarf ise cam suyu derdim ama cam suyum dolu idi servise giderken.
motor yağı olarak 0 20 orjinal toyota yağı olduğu söylendi. servis noktasında ise üzerinde 0 20 yağ yazan pompadan dolduruldu.
4.2 litre konulduğu söyleniyor ama ölçen biçen olmadı. kitapçıkta 3.9 litre demiş olsa emin olun 3.9 litre yazarlardı ve öyle fiyatlandırılırdı.

Asıl hoşuma gitmeyen şu oldu. yağı değiştiren abim alttan tapayı açtı ve süzülmesinin tamamlanmasını beklemedi. Ben 10 dakika bile beklesem hala altından damla damla yağ geldiğini biliyorum. Abim ağzında huni olan 4 litrelik po yağının kabını altına tuttu ve tahmin ediyorum ki yağ damlamaya başladığında aktarılan yağın ağırlığını tutmak istemediğinden tapayı sıktı. Diğer mevzu ise şu oldu ; o bahsettiğim yağ kabına duvardaki 0 20 yağ yazan yağı koydu. sonra motorun içine aktardı. yani eski yağ ile yeni yağın karışmasını istemezdim. Ama sanayi mantığı ile iş yapıldı. hiç de hoşuma gitmedi.

1. bakım adı altında yapılan kontroller far sinyal silecek lastik fren korna kontrolleri midir ? Bu kontroller 260 tl mi ? Bunu tam anlamadım. Aracın her yönden incelenmesi için 260 değil 2600 tl bile veririm. Bakım dediğimiz zaten budur.

motor ve hybrid sistem filtrelerine baksalar , bir hava tutsalar iyi olurdu..

Söylediklerinize göre arabanıza titiz davranmışlar. Havalı tabancayla buji söküp takan yetkili servis teknikerleri biliyorum :D
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1930 : Ağustos 01, 2021, 18:14:06 »

Ufuk bey teşekkür ederim. Özellikle benim için içini açmanıza gerek yok. Anladığım kadarıyla bu filtreler arasında farklar var. Bana bunu sözlü söyleseniz bile yeterlidir.

Asıl beklentim anlık olarak çalışıp duran motor için en iyi filtreyi seçmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1931 : Ağustos 01, 2021, 23:05:45 »
Ufuk bey teşekkür ederim. Özellikle benim için içini açmanıza gerek yok. Anladığım kadarıyla bu filtreler arasında farklar var. Bana bunu sözlü söyleseniz bile yeterlidir.

Asıl beklentim anlık olarak çalışıp duran motor için en iyi filtreyi seçmek.

Rica ederim Anıl bey, özellikle sizin için değil, genel bir bilgi kaynağı olması açısından da değerlendiriyorum konuyu,

Filtrelerin arasındaki bildiğim farkları iletmiştim, fiziki farkları teknik olarak inceleyeceğiz, "en iyi filtre" seçimi yağ basıncının doğru ve tam olduğu durumlarda en çok filtrasyon alanına sahip ve kullanılacak yağın filtrasyonu için uygun malzemenin kullanıldığı ürün ile mümkün,

Bu noktada araçta kullanılan filtrenin görevini doğru bir şekilde yerine getirebilmesinin bir diğer etkeni de doğru standartlarda ve viskozite'de (özellikle kinematik viskozite) yağın kullanılması, zira düşük kinematik viskozite yağ ile çalışmak üzere dizayn edilen motorlardadaki filtrelerin by-pass valfleri daha düşük basınç ile çalışıyor olabilir, bu durumda yüksek kinematik viskoziteli yağ kullanılması halinde filtre içerisinde olması gerekenden daha yüksek basınç oluşması sebebi ile filtrasyon yerine by-pass çalışacağı için motorda bazı durumlarda yağlamanın filtrelenmeyen yağ ile yapılmasıda ihtimaller dahilinde.

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 173 kere teşekkür etti
  • 196 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1932 : Ağustos 02, 2021, 08:30:26 »

İlk bakımda araçtan çıkan yağ filtresi eliniz mi? Ya da fotoğraf çektiniz mi?

Rica ederim Anıl bey, özellikle sizin için değil, genel bir bilgi kaynağı olması açısından da değerlendiriyorum konuyu,

Filtrelerin arasındaki bildiğim farkları iletmiştim, fiziki farkları teknik olarak inceleyeceğiz, "en iyi filtre" seçimi yağ basıncının doğru ve tam olduğu durumlarda en çok filtrasyon alanına sahip ve kullanılacak yağın filtrasyonu için uygun malzemenin kullanıldığı ürün ile mümkün,

Bu noktada araçta kullanılan filtrenin görevini doğru bir şekilde yerine getirebilmesinin bir diğer etkeni de doğru standartlarda ve viskozite'de (özellikle kinematik viskozite) yağın kullanılması, zira düşük kinematik viskozite yağ ile çalışmak üzere dizayn edilen motorlardadaki filtrelerin by-pass valfleri daha düşük basınç ile çalışıyor olabilir, bu durumda yüksek kinematik viskoziteli yağ kullanılması halinde filtre içerisinde olması gerekenden daha yüksek basınç oluşması sebebi ile filtrasyon yerine by-pass çalışacağı için motorda bazı durumlarda yağlamanın filtrelenmeyen yağ ile yapılmasıda ihtimaller dahilinde.

Selamlar.

Yetkili servislerin sahte ürünler sattığını duyuyoruz. Birebir orijinali ile aynı, yetkili ülke satıcısının bu ürünleri piyasaya sattığını duyuyoruz. Var böyle bir durum? Servisler yedek parçaları nasıl temin ediyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1933 : Ağustos 02, 2021, 11:41:20 »
Konu farklı ama @Ufuk Sönmez (16363) bey motordaki zamanla oluşan aşınmalardan meydana çıkan metal talaşını toplaması için kartel içerisine mıknatıs yerleştirilmesi doğru olurmu sizce,eğer böyle bir işlem yaparsak o talaşların filtreye gitmeside engellenmiş olmazmı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1934 : Ağustos 02, 2021, 12:05:06 »
Konu farklı ama @Ufuk Sönmez (16363) bey motordaki zamanla oluşan aşınmalardan meydana çıkan metal talaşını toplaması için kartel içerisine mıknatıs yerleştirilmesi doğru olurmu sizce,eğer böyle bir işlem yaparsak o talaşların filtreye gitmeside engellenmiş olmazmı.

Daha basit bir yolu var zaten, ucu mıknatıs şeklinde olan karter tapaları mevcut, tabi motorun içerisinde oluşan metal talaşı şanzımanlar veya diferansiyeller kadar yüksek değil ancak yine de faydası olur tabi, yalnız kuvvetli bir mıknatıs olması gerekli zira karterden kurtulup yağ süzgeci üzerine yapışır ise sıkıntı yaşatır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1935 : Ağustos 02, 2021, 12:13:51 »
Daha basit bir yolu var zaten, ucu mıknatıs şeklinde olan karter tapaları mevcut, tabi motorun içerisinde oluşan metal talaşı şanzımanlar veya diferansiyeller kadar yüksek değil ancak yine de faydası olur tabi, yalnız kuvvetli bir mıknatıs olması gerekli zira karterden kurtulup yağ süzgeci üzerine yapışır ise sıkıntı yaşatır.
Peki her araca uygun olanı varmı bu kartel tapalarının,
Zaten talaş varsa mıknatıs yokkende her yeri dolaşmıyormu?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1936 : Ağustos 02, 2021, 13:35:12 »
İlk bakımda araçtan çıkan yağ filtresi eliniz mi? Ya da fotoğraf çektiniz mi?

Yetkili servislerin sahte ürünler sattığını duyuyoruz. Birebir orijinali ile aynı, yetkili ülke satıcısının bu ürünleri piyasaya sattığını duyuyoruz. Var böyle bir durum? Servisler yedek parçaları nasıl temin ediyor?

90915-CA003 filtre fabrikanın taktığı filtre idi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 173 kere teşekkür etti
  • 196 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1937 : Ağustos 03, 2021, 08:08:39 »
90915-CA003 filtre fabrikanın taktığı filtre idi..

Teşekkürler Köksal Bey. Gelecek servise ben de yağı kendim alıp götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1938 : Ağustos 21, 2021, 10:02:23 »
merhaba;
2019 corolla mds aracıma 10.000 km.si dolmadığından geçen yıl 3950 km.de 10.000 bakımı başlığı altında yıldan dolayı bakım yapılmıştı. Aracım şu anda 12.500 km.ye geldi. Yıl geçtiğinden yine bakım için yetkili servislerden fiyat istedim. Servis tekrar 10.000 bakımı yapılması gerektiğini belirtip 1400 lira fiyat talep etti. Rakam bana çok fazla geldi. Ancak başka bir yetkili servis 10.000 km. bakımı yapılmış olduğunu sadece yağ bakımı başlığı altında bakım yapılması gerektiğini ve fiyatının 750 lira olduğunu beyan ettiler.(Bu yağ değişimine yağ filitresi,polen filitresi,rutin tüm kontroller dahilmiş). Bende 10 bin bakımı ile bu yağ değişimi bakımı arasında farklı ne işlemlerin yapıldığını sordum. Kayda değer bir cevap alamadım sadece cam suyu, antifiriz, motor katkısı vs. ufak tefek şeyler var diye belirttiler. Dışarıda kendim yaptırsam tahminimce 500 lirayı geçmeyecek olan işlem için 2 farklı işlem deyip 2 katını fiyatı talep etmeleri sizce normal midir? Bu servisler hemen hemen aynı olan iki bakım için açıklayamadıkları fiyat farkını ödemek normal midir. Garantiyi bozmamak için sadece yağ değişimi yaptırsam (kabul edilir mi bilmiyorum) makul mudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1939 : Ağustos 21, 2021, 14:51:26 »
Araçta LPG varmı?
Eğer LPG varsa zaten garanti dışı kalıyor araç,bide servisin kullanacağı yağı sorun 5W30 ise hiç boşuna kendinizi yormayın,
Tem otodan 0W40 yağınızı ve js ashakashi yağ ve hava filtresini alın mis gibi bakım yapın.
TOYOTA CORONA 3S FE