0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yalnız serviste filtre olmaması olasılık dışı bir durum zaten yeni kasadaki motor E160 ile aynı motor diye biliyorum filtrede değişiklik olacağını sanmam.
Alj de yoksa nerede olur ki?
Genel merkezde stok sorunu var, halen çözülebilmiş değil.Bizde olur Tokay bey Konu aslında Toyota, distribütör veya bayi ile ilgili değil, ithalat baskısı ve TSE gözetimi sebebi ile stok sorunu yaşanıyor.
kullanacakları yağın numarasını öğrenin (bakım kılavuzunda açıkça belirtilmesine rağmen farklı numarada yağ koyabiliyorlar) gerekirse dışardan bakım kılavuzunda belirtilen yağı satın alın onu koyduğun, ama bazı bayiler bunu kabul etmiyor bilginize
İlk yıllık bakım diyorsunuz,genellikle motor yağı polen filtresi yağ filtresi karter tapa ve contası değişiyor,sizin yapacağınız bir şey şöyle olabilir,enjektör temizleyici katkı maddesi koymak isterler hayır deyin,cam suyunu siz alın önceden doldurun sarf malzemesi diye 3 kuruşluk malzemeye 5 kuruş yazmasınlar.
Gitmeden önce muhakkak ellerinde tüm parçaların olup olmadığını sorun. Son dönemde birçok bayinin ellerinde yağ filtresi olmadığından yağ filtresini değiştirmeden yağ değişimi yaptığını görüyorum. Ellerinde yağ filtresi yoksa ya kendiniz dışarıdan alıp götürün yada başka elinde parça olan servise (tabi eğer varsa) gidin.Maalesef Toyota Türkiye tarihte görülmemiş şeyler yapıyor. En çok sattığı 2020 model aracın yağ filtresi yok, gerçekten şaka gibi. Ve daha vahimi de yağ filtresi değişmeden yağ değişimi yapmaları. Filtre değişmeden yağı değişmenin özellikle yeni araçta hiçbir mantığı yok.
Eskiye dönmüş işte,bizde çok eskilerde filtreyi bir boş bir dolu yapardık şimdi siz yazınca aklıma geldi Yalnız serviste filtre olmaması olasılık dışı bir durum zaten yeni kasadaki motor E160 ile aynı motor diye biliyorum filtrede değişiklik olacağını sanmam.Mesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2020, 17:26:34Araç nedir kaç model kaç km'de bilgilerde eksiklik var yazarsanız daha iyi yorum yapılır.
Bakım için bilinmesi gereken sorular sorulmuş ve bilgiler verilmiş zaten.10 yıldan fazla süre sonra bir Toyota sahibi olmayı mı planlamıştınız?
Aslında motor kapağını açmayından kasıt sanırım olası bir problem yaşanırsa sağa sola gitmeyin direk bize gelin sizi biz söğüşleyelim demek Yoksa ne demek kaputu açmayın,böyle bir mantık olabilir mi?
bugün aksaray özeller plazaya aracımın 20 000 bakımını yaptırmak için gittim. eğer bakım yaptıracaksanız ve aksaray yakınlarındaysanız mutlaka uğrayın. Satış bölümü hakkında bilgim yok ama servis bölümü gayet iyi. Mevlüt usta isimli birisi var ve toyotalarda gördüğüm en bilgili mekanikçi.
Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten sinir bozucu bir durum. Bir arkadaşımın başına da aynı olay yine Borovalı'da geldi. Servisler istedikleri marka yağı kullanmakta özgür sanırım ama bunu orijinal Toyota motor yağı diyerek satmaları hoş değil.Bu arada İzmir'deki Tokullar bayisi servis konusunda çok daha iyi diye düşünüyorum. Borovalı'dan birkaç kere memnun kalmayınca hep Tokullar'a gittim ve bir problem yaşamadım.
Yağınızı kendiniz alıp götürün. Ben öyle yapıyorum. Eneos ya da motul 0w20 götürüyorum bunu koyun diyorum. Hatta son bakımda servisteki usta iyi yağ almışsın dedi.
Teşekkür ediyorum.Ben de bir dahaki bakımlarda tokullara gitmeyi düşünüyorum. Bana yakın bir konumda olduğu için tercih ediyordum borovaliyi fakat bundan sonra gitmem. Sıfır alırken LPG taktırdım. O zaman da böyle bir aldatmacaya imza atmışlardı. O zaman hatalarını kabul edip düzeltmişlerdi. Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2020, 23:13:53 Siz hangi servise götürmüştünüz?
Resmi servisle motor yağı tartışmaları bitmek bilmiyor,piyasada 150-160 liraya alınacak yağa 340.- tl yazmaları hiç güzel bir davranış değil,üstelik artık yedek parça sıkıntısı da çekiyorlar,Ufuk Sönmez bey bahsetmişti,ithalatla ilgili ,dün oğlumun avensisi için arka balatalar değişse iyi olur ancak elimizde yok gelince sizi arayalım,fiyatı 400.-tl demişler.Pandemi dolayısıyla yarı kapasite çalışılıyormuş ama durumu kurtarmak için sürekli yüksek fiyat uygulamaları ve bir şeyler icat etmeleri kabul edilebilir değil.