0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben servislerin güvenilir yerler olduğunu düşünmüyorum . Bilakis para tuzağından başka bir şey olmadıklarını düşünüyorum . İş önemsemez mal kıymeti bilmez bir çakal ın eline verdilerse aracı sizin gözünüzden sakındığınızı umursamadan çizerler . e12 lerin ücretsiz airbağ değişimi için kararsız kalmama rağmen güvenlik sebebi ile Toyan Ankara servisine teslim ettim . Fan ayar düğmesinin zor çalıştığını fark ettim .Kendimde işten anladığım için işkillendim düğmeyi çıkardım ufacık vida takacakları yere kocaman vida takmışlar . Havalandırma panalinin sekmanını paspasın üzerinde buldum çıkardım onuda kendim taktım . Eğildim teybin vidalarına baktım 4 tane vidası var 1 tanesinin olmadığını gördüm. Hırdavattan aldım taktım . Teyp ile göğüs arasında açıklık artmış ona çözüm bulmadım muhtemel göğse ait koca bir tırnak havalandırma mazgalından çıkardım . Gögüsten hiç gelmeyen gıcırtılar gelmeye başladı . Bir daha mı .Çok zorunda kalmadıkça önünden geçmem .Bu arada bu durumu servis danışanına ilettik yaşı itibari ile seslerin normal olduğunu araçtan ne söküldü ise aynen takıldığını . Eksik vida içinde ücretli onarım yapabileceklerini söylediler . Hakkımı helal etmiyorum deyip kapattım telefonu
2017 senesinde Yaris aracima sabaha karsi sarhosun teki carpip kacmisti. Arka tamponun degismesi icin yetkili servise birakmistim. Bikac gun sonra degisim yapilip araci teslim alabilecegim soylendi. Servisin icinde araci eksiksiz teslim aldim tutanagini imzalayip ciktim. Araca oturdugumda tam vitesi degistircektim ki vites kutusundaki resetleme kapaginin kayip oldugunu gordum. Tekrar servise gecip durumu anlattim, bizde kaybolmus olamaz isterseniz cektigimiz fotograflara bakalim denildi. Fotograflara bakmak icin gittigimde fotograf cekilmedigini anladim, ya da cekildi ama sonradan silindi. İstanbuldan tekrar parca siparisi verildi servis tarafindan ve tekrar takildi. Biraz uzun oldu galiba kusura bakmayin, ben bu olaydan sonra araci servise gotururken kendim de fotograflarini cekiyorum detayli. Fakat motor kaputunu kaldirip fotograf cekmemistim hic, sizin durumu gorunce artik motorun da fotografini cekicem. Dustugumuz duruma bakin!
vallahi yapacaklarsa eger "Siz fotolari onceden cekmissiniz bize teslim ettiginizde parcalar yokduysa "derler..
Merhabalar, ilk defa aracımız oldu ve ilk yıllık bakımına gideceğiz önümüzdeki ay, yer Antalya. konu hakkında tavsiyeleriniz nedir? Nelere dikkat etmeliyim? Gitmeden önce yapmam gereken birşey var mı? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
Gitmeden önce muhakkak ellerinde tüm parçaların olup olmadığını sorun. Son dönemde birçok bayinin ellerinde yağ filtresi olmadığından yağ filtresini değiştirmeden yağ değişimi yaptığını görüyorum. Ellerinde yağ filtresi yoksa ya kendiniz dışarıdan alıp götürün yada başka elinde parça olan servise (tabi eğer varsa) gidin.Maalesef Toyota Türkiye tarihte görülmemiş şeyler yapıyor. En çok sattığı 2020 model aracın yağ filtresi yok, gerçekten şaka gibi. Ve daha vahimi de yağ filtresi değişmeden yağ değişimi yapmaları. Filtre değişmeden yağı değişmenin özellikle yeni araçta hiçbir mantığı yok.
Eskiye dönmüş işte,bizde çok eskilerde filtreyi bir boş bir dolu yapardık şimdi siz yazınca aklıma geldi Yalnız serviste filtre olmaması olasılık dışı bir durum zaten yeni kasadaki motor E160 ile aynı motor diye biliyorum filtrede değişiklik olacağını sanmam.Mesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2020, 17:26:34Araç nedir kaç model kaç km'de bilgilerde eksiklik var yazarsanız daha iyi yorum yapılır.