0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamünaleyküm, aracım corolla 2015, 1.6 benzinli tam otomatik, aracı alalı 2 sene oldu, aldığımda 88.000km de idi, geçen yıl bulunduğum ilde yetkili servis olmadığından bir Japoncuya yağ-yağ filtresi,hava filtresi değişimi yaptırdım 450tl verdim. Bu sene servis fiyatını sordum yağını değiştiririz birde çek-up yaparız 850tl dedi. Aracım 97.000km de servise götürmeme gerek varmı? sizce ne yapmalıyım.
Kar plaza’da servis bakımı izleyemiyorsunuz. Arkada bir yer. Geçiş de yasak
merhabalar, konunun toyota ile ilgisi bulunmuyor. forumda farklı model servis olarak aradım, bulamadım. bu sebeple bu başlık altına yazıyorum. hatalı ise düzenleme rica ederim.https://eksisozluk.com/7-eylul-2021-peugeot-goral-bayi-rezaleti--7033845?a=popular&p=107 eylül 2021 peugeot göral bayi rezaletigöral otomotiv balgat ön takımdan gelen ses yüzünden 4.kez bıraktığım aracımı tamir edemeyip bir de kazalı halde teslim etmeye çalıştı.10 eylül günü araçla test sürüşüne çıkmadan önce ön sağ taraftaki tampon, jant ve dodikte çiziklerin olduğunu fark ettiğimde neredeyse 1.5 saat boyunca arabayı "sen getirdiğinde böyleydi" diyerek hem servis müdürü hem de müşteri danışmanı suçu bana atmaya çalıştı(isimlerini yazmıyorum). sonrasında ustayla birlikte test sürüşüne çıktığımızda ustanın ses sorunundan dolayı söktüğü bir parçanın fotoğrafını telefonundan göstermek isterken galeride alt taraflarda aracımın kaza fotoğraflarını şans eseri gördüm. bir yandan yaşadığım şoku atlatmaya çalışırken, bir yandan da ustadan kaza fotoğraflarını almaya çalıştım ve binbir zorlukla alabildim (kaza tarihine de fotoğraflardan ulaşmış olduk). usta, "servis müdürünün haberi yok, biz kaza yaptık, karşı tarafla anlaştık, tutanak tutmadık, biz de çizikleri halletmeye çalıştık" diyerek kazayı itiraf etti ve "sen de servis müdürüne söyleme." dedi. aracımdaki çiziklerin nedeninin ustaların yaptığı kaza olduğunu öğrenip fotoğrafları zar zor alabildikten sonra avukatım ertesi gün servis müdürünü aradığında ise servis müdürü "kazadan haberim var" dedi ve olayların bambaşka bir yalan boyutunun olduğu da ortaya çıktı (boşuna insanlar ekmeğinden olur mu diye bir gece kara kara düşünmüşüz).aracımın tampon, çamurluklar ve kaput dby'de (kalitesini bilenler vardır mutlaka diye yazıyorum) en kaliteli ppf ile kaplanmıştı, kaplanmış yerler çok iyi korumuş. servis, tampondaki zarar gören ppf i sökmüş, kalan çizikleri de polisaj ile gidermeye çalışmış, sonrasında fark etmeyeyim diye aşırı kalitesiz bir pvc ile ve aşırı kötü bir işçilikle kaplamış ve beni bu şekilde kandırabileceğini ummuş. ayrıca çamurluktaki ppf i de ucundan kaldırıp çamurluğa da bir işlem yapıp sonra tekrar yapıştırmış. bu kadar iş ahlakı olmayan bir servis ben hayatımda görmedim.söz konusu servisin daha önceden de başka bir aracı liftten düşürdüğünü ve tamir edip sahibine aynı bendeki gibi yutturmaya çalıştıklarını da öğrendim. yani siz de bu bayiye arabanızı emanet ediyorsanız geri aldığınızda başına bir şey gelmeden teslim ettiklerinin bir garantisi yok maalesef. dikkatli veya şanslı değilseniz örtbas edilmiş bir olayın kurbanı siz de olmuş olabilirsiniz, aracınızda bilmediğiniz kazalar ve hasarlar olmuş olabilir.tabi ki yasal yollara başvurduk ama başka insanların da mağdur olmaması için sosyal medyadan olayı duyurmak istedik. twitter linkini de şöyle bırakıyorum:https://twitter.com/…nsl/status/1438166268645888009ayrıca kazaya karışan diğer aracın sahibi hanımefendi bir şekilde bu başlığı görürse lütfen buradan, twitter'dan veya dincerunsal@gmail.com adresinden bize ulaşsın. onun aracında bizimkinden daha fazla hasar oluşmuş, buna da çok üzüldük. olayı kendisinden de dinlemek isteriz."
Ben 2-3 sene oncesinde gittigimde aracin icini disini komple tabletle fotografini cekerlerdi. Sindi gozle muayene..
Ya özel servis yada kendim tamir ederim yetkili servislerle uğraşmaktansa kendim yaparım daha iyi,çok şükür Toyota aracımız var ufuk bey gibi dürüst bir parçacımızda var, ALLAH cc büyük dert vermesin,ufuk beyden parçayı alıyorum beni aşan bir durum olursa ustayla birlikte anlık takip yaparak tamiratı yapıyoruz,diğer türlü aracı teslim et bitince gel al mantığına sıcak bakmıyorum,eski araçlarda bir yeri tamir ederken başka bir arızalı yer oluyor,orayı usta es geçebiliyor,Bizzat kendim yaşadım aracımda boğaz kelebeğinden motor soğutma suyunun geçtiği bir bölüm var orayı besleyen hortum patlamış ve soğutma sıvısını oradan tahliye etmiş onu değiştirmek için söktüğümüzde benzin geri dönüş hortumunun dışının çatladığını fark ettim ustaya onuda değiştir dediğimde gerek yok ona kaçırmamış cevabını aldım (mantık dışı cevap olduğu zaman sinirleniyorum) benzin hortumu için bu cevap normalmi dediğimde o zaman al gel değiştirelim dedi,işte bu gibi durumlardan ötürü kendim işi takip ederim.
Sizin elinizden geliyor ve yapabiliyorsunuz, biz ne yapalım, her şehirde bir Tem Oto, Dörtnal Toyota yokki gidip derdimize çare arayalım, mecburen yetkili servis veya sadece japon arabaları tamir eden bir firmaya gidip teslim oluyoruz, onların ustalığı ve insafına sığınıyoruz
Servisin benim yarise debriyaj balatasi degisecek diyeli 30 bin km gecti..
Kasım ayında pahalanmadan verso aracım için tüm filtreleri (2-3 bakımlık), yağları ve balataları Ankara'daki yetkili servislerin birinden temin ettim. Bu hafta şanzıman yağı değişimini serviste yaptırayım bu arada diğer bakımları da yaptırayım diye filtreleri aldığım servisi ve diğerlerini aradım fakat aldığım cevap dışarıdan gelen malzeme ile bakım yapamayacakları oldu. 2012 yılında o zamanki corolla aracımı bir kere bu şekilde yaptırmıştım. Garanti bittiği için çok önemsemedim fakat normal işleyişleri bu şekilde mi yoksa son zamanlarda mı bu politikaya geçiş yaptılar ?