Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #1940 : Ağustos 21, 2021, 19:11:51 »
LPG ile nasıl garanti dışı kalıyor?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1940 : Ağustos 21, 2021, 19:11:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1941 : Ağustos 21, 2021, 20:37:36 »
Fabrikasyon dışı işlem olduğu için motorunuz garanti dışı kalır.
Yetkili servisler satış anında kelime oyunu yapsa da prosedürler işlenirken  herhangi bir sorun da garanti dışı olduğunu öğrenirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1942 : Ağustos 21, 2021, 21:52:34 »
TOYOTASA Araca LPG takılırsa garantinin sona ereceğini beyan ediyor,
Siz aracı alırken ödediğiniz ekstra LPG ücreti içerisinde motor kaskosu ücreti vardır, eğer garanti süresi içerisinde motor yönünden herhangi bir sorun çıkarsa o kasko devreye giriyor,tabi nekadar işlerse.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2021, 21:54:31
Şimdi aklıma gelen ve hiç araştırmadığım bişey geldi aklıma,sizlerin görüşünü almak isterim bu LPG için yapılan motor kaskosu kullanılırsa normal kasko gibi hasar kaydı çıkarmı acaba?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1943 : Ağustos 21, 2021, 22:08:47 »
TOYOTASA Araca LPG takılırsa garantinin sona ereceğini beyan ediyor,
Siz aracı alırken ödediğiniz ekstra LPG ücreti içerisinde motor kaskosu ücreti vardır, eğer garanti süresi içerisinde motor yönünden herhangi bir sorun çıkarsa o kasko devreye giriyor,tabi nekadar işlerse.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 21, 2021, 21:54:31[/time]
Şimdi aklıma gelen ve hiç araştırmadığım bişey geldi aklıma,sizlerin görüşünü almak isterim bu LPG için yapılan motor kaskosu kullanılırsa normal kasko gibi hasar kaydı çıkarmı acaba?
Başlığı sadece " motor garantisi " ama içeriğini incelediğiniz zaman işler daha çok değişiyor motorun tamamına garanti yapmayan firmalar var misal Lovato; Kapsam Dahilinde bulunan parçalar ; Egsoz Emme Subabları, Egsoz Emme Manifolt Contası, Subab Yatağı, Silindir Kapak Contası, Subab Lastiği, Subab Gaydı, Silindir Kapak Revizyonu.

Hayır işlemez, sigorta işlemleri ile bir ilgisi yok nasıl aracın iki yıl garantisi olup yetkili serviste ücretsiz değişim olan parçaları oluyor onun gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1944 : Ağustos 21, 2021, 22:35:42 »
Toyotasanın linkini atabilir misiniz? Bende Toyota Bayisinin LPG taahhütlü ve fiyat bilgisini içerir resmi sipariş formu var. Bayi nasıl böyle bir şey yapar o zaman?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1945 : Ağustos 21, 2021, 22:56:46 »
Toyotasanın linkini atabilir misiniz? Bende Toyota Bayisinin LPG taahhütlü ve fiyat bilgisini içerir resmi sipariş formu var. Bayi nasıl böyle bir şey yapar o zaman?
Size verilen faturayı ve garanti belgesini inceleyin orada herşey yazıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1946 : Ağustos 22, 2021, 00:32:52 »
Ümit Bey baktım, göremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1947 : Ağustos 22, 2021, 19:03:43 »
https://www.lovatogaz.com/tr/haberler/2021-toyota-corolla-15-dynamic-force-artik-lpgli

Diyor ki; "Ürün olarak LOVATO EXR Direkt Enjeksiyonlu kit uygulamasının yapıldığı Toyota Corolla aracımız, LPG tüketiminin yanında az da olsa benzin kullanımı yaparak, kullanıcısına % 30-35 civarında tasarruf imkanı sunacaktır.

Sıfır araçlar için hazırlanmış LOVATO motor garanti paketleri ile aracın garantisi bozulmadan LPG Dönüşüm imkanı sunulmaktadır."

kısacası bu biraz lpg dönüşüm yapan şirket ile anlaşmalarına bakar.
Ki bir benzer durum bayi çıkışı lpg'li satılan bazı model ford ve dacialar için de aynı.motor garantilerinde bir bozulma olmuyor.

Bu haller dışında motor garantisini lpg şirketi verir.misal, "istenirse 2 yıl veya 3 yıl olarak Motor Koruma Paketlerimizden yararlanarak, servisin garanti dışı bıraktığı motor bölümlerinin sorumluluğunu almaktayız" gibi bir ibare koyar.Sözleşmenize bakın veya çağrı hattı ile görüşün.

https://www.lovatogaz.com/tr/daha-fazlasi-icin/motor-garantisi-paketleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1948 : Ağustos 22, 2021, 19:53:20 »
Nihayet bilen birileri geldi:) Bana bayide de LPG firmasında da söylenen şu: Araçta LPG kaynaklı bir arıza olursa (sadece motor değil, elektrik vb de dahil) LPG firmasının garantisi altında. Ama LPG kaynaklı değilse, Toyotanın garantisi devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1949 : Ağustos 22, 2021, 20:49:34 »
Durum malesef Türkiye'de genellikle öyle.Lakin lpg şirketi motoru garanti kapsamına alır ve tamirini gerçekleştirir.
dömüşüm kiti en az 2,araç en az 2yıl garantilidir. (mevzuat 2014)

Brc'de alıntı ile genişleteyim;
Bazı otomobil firmaları garanti kapsamında olan araçlara LPG sistemi takılması halinde garanti dışı kalacağını söyleyerek halkı LPG’den soğutmaya çalışmaktadır. LPG sistemleri Sanayi Bakanlığı’ndan alınan izinle ve resmi garanti belgesiyle araçlara uygulanmaktadır. Tüm dünyada bazı otomobil firmalarının LPG’li araç uygulamaları varken, aynı firmaların Türkiye’de farklı bir tutum içerisine girerek LPG’yi dışlamalarını anlamak mümkün değildir. KYOTO protokolü çerçevesinde LPG’li otomobil firmalarına getirilecek vergi avantajlarıyla bu sorunun aşılması mümkündür. LPG montajından dolayı Otomobil firmalarının garanti dışı bıraktığı kısımlar için montaj sırasında ayrıntılarına yetkili bayilerimizden ulaşabileceğiniz farklı süre ve maliyet seçenekli mevcut olan Motor sigortası seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Okurlar içi belirtmekte fayda olan bir diğer husus ise,lpg kullananların 10w40 gibi daha yüksek viskozite (klavuzda belirtilene göre) yağlar hakkında,lpg ile kullanılan 5w30 gibi ince,haliyle daha akışkan ve daha fazla koruma ve ekonomi sunan yağlar mevcut.Misal,Motul LPG-CNG 5w30
Hatta birçok modern yağ için böyle bir "özel" gereksinim durumu bulunmamakta.Misal, LiquiMoly Top Tec 5w30,Mobil 1 FS 0w40,Valvoline Synpower FE 0w20..
Servis size sağlamaz veya aksi bir iddiada bulunursa kendiniz alın ve yanınızda götürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1950 : Ağustos 23, 2021, 02:42:33 »
Durum malesef Türkiye'de genellikle öyle.Lakin lpg şirketi motoru garanti kapsamına alır ve tamirini gerçekleştirir.
dömüşüm kiti en az 2,araç en az 2yıl garantilidir. (mevzuat 2014)

Brc'de alıntı ile genişleteyim;
Bazı otomobil firmaları garanti kapsamında olan araçlara LPG sistemi takılması halinde garanti dışı kalacağını söyleyerek halkı LPG’den soğutmaya çalışmaktadır. LPG sistemleri Sanayi Bakanlığı’ndan alınan izinle ve resmi garanti belgesiyle araçlara uygulanmaktadır. Tüm dünyada bazı otomobil firmalarının LPG’li araç uygulamaları varken, aynı firmaların Türkiye’de farklı bir tutum içerisine girerek LPG’yi dışlamalarını anlamak mümkün değildir. KYOTO protokolü çerçevesinde LPG’li otomobil firmalarına getirilecek vergi avantajlarıyla bu sorunun aşılması mümkündür. LPG montajından dolayı Otomobil firmalarının garanti dışı bıraktığı kısımlar için montaj sırasında ayrıntılarına yetkili bayilerimizden ulaşabileceğiniz farklı süre ve maliyet seçenekli mevcut olan Motor sigortası seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Okurlar içi belirtmekte fayda olan bir diğer husus ise,lpg kullananların 10w40 gibi daha yüksek ısıya dayanabilmesi açısından kullanılan kalın yağlar hakkında,lpg ile kullanılan 5w30 gibi ince,haliyle daha akışkan ve daha fazla koruma ve ekonomi sunan yağlar mevcut.Misal,Motul LPG-CNG 5w30
Hatta birçok modern yağ için böyle bir "özel" gereksinim durumu bulunmamakta.Misal, LiquiMoly Top Tec 5w30
Servis size sağlamaz veya aksi bir iddiada bulunursa kendiniz alın ve yanınızda götürün.
5W30 u hangi araç için öneriyorsunuz?
Araç firmaları LPG'den soğutmak için değil motorlarının metal bileşenleri lpg'ye uygun olmadığı için LPG'den uzak tutmak istiyor,
90 lı yıllarda Toyota bu iş için (fabrika çıkışı LPG'li üretim) epey uğraştı ama sonunu getirmedi @Ufuk Sönmez (16363) bey'in daha önce bahsettiği gibi o aracın blok yapıları,fan kanatçıkları,soğutma sistemleri vs vs normal benzinli modellerden çok farklıydı,öyle LPG'den soğutmak için vs falan değil işin boyutu çok daha farklı eğer LPG kullanılacaksa ve araç uzun vadede sorun çıkartmasın istiyorsanız soğutma sistemine, motor yağına ve LPG ayarlarına çok dikkat edilmelidir,
Sanayi bakanlığının izniyle LPG montajı yapılması yeterli olmuyor,işin en önemli kısmı "hava yakıt karışımı" en optimum şekilde ayarlanması gerekiyor ki bu ayar işini hala birçok firma ya sabit harita yükleyerek yada benzin haritası nı kopyala yapıştır yaparak geçiştiriyor, ondan sonra da araçta arızalar başlıyor, Afr ayarı için  ( Air-Fuel-Ratio) üreticiler yılların ar-ge çalışmasını yapmış benzin için optimum değer 14.7 olarak belirlenmiş,
 LPG için nedir? Muamma
Her usta kafasına göre ayar yapıyor yada LPG üreticisinin gönderdiği tabloyu yüklüyor, fabrikasyon LPG'li çıkan araçlarda durum daha vahim dışarıda ayara müdahale şansı yok kapalı olarak geliyor,zamanında sibob eriten cıvıc modelleri oldu daha yazmakla bitmez,işin özeti hiçbir marka aracına LPG takıldığı zaman garantiyi kabul etmiyor,yapılan işlem servis bazında yapılıyor garantiyi LPG servisi veriyor işi "motor garantisi" adı altında kesilen poliçe ile yapıyorlar,
Diğer askıda kalan soru ise aracın arıza durumunda nerede yapılacağı ve hangi parçaların kullanılacağı (yetkili serviste mi analaşmalı özel servistemi) bunlar kafa karıştırıcı işler,
Japon araçları diğerlerine göre lpg'ye daha uyumlu olduğu için  her türlü işkenceye (uygun olmayan yağ kullanımı,ayarsız LPG ayarı vs) rağmen garanti süresi içerisinde kolay kolay arıza vermediği için yaptıkları motor garantisine pek ihtiyaç olmuyor ama daha sonrası ne olacak?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1951 : Ağustos 24, 2021, 16:45:15 »
evet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyor

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2021, 16:46:33
vet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1952 : Ağustos 24, 2021, 17:35:39 »
evet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyor

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2021, 16:46:33
vet brc toyota kit taktırdım 5 bin km.oldu.Motor garantisi yok ancak mekanik ve elektriksel kısmında garanti devam ediyor
Servis aracılığıyla takıldıysa (bireysel olarak dışarıda taktırıp kendinizde motor sigorta poliçesi kestirebşlirsiniz) motor garanti poliçesi vardır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1953 : Ağustos 24, 2021, 18:09:32 »
Forumda ve Facebook gruplarında bir çok örneği var LPG'den sorun yaşayıp madur olan. Bunu umarım yaşamazsınız  LPG Kaynaklı sorun yaşadığınız da göreceksiniz LPG Servisi arabaya bayi ise LPG ye suç atacak. Toyota Türkiye ise beni alakadar etmez fabrikasyon dışı montaj ve işlem bu garanti dışı der.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1954 : Ağustos 25, 2021, 17:27:00 »
Merhaba arkadaşlar dün aracım için servise yağ filtresi almaya gittim. Karter tapa contası istediğimde kutu içinde olduğunu söyledi yedek parça çalışanı. Kutuyu açtığımda içinden filtre kapağı için plastik, tapa kısımı için metal bir conta çıktı (fotolarda ekli).

Kafama takılı olan soru geçen sene ve önceki senelerde 7 lira olarak satılan conta ile bunun farkı nedir ? Filtrenin Ürün kodu aynı olduğuna göre önceki bakımlarda da içinden conta çıkmış olması gerekir. İyi niyetli düşünmek istiyorum fakat cüzi bir miktarda olsa acaba ücreti artırmak için mi yazıldı diye düşünmeden de edemiyorum.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1955 : Ağustos 25, 2021, 17:50:14 »
Merhaba arkadaşlar dün aracım için servise yağ filtresi almaya gittim. Karter tapa contası istediğimde kutu içinde olduğunu söyledi yedek parça çalışanı. Kutuyu açtığımda içinden filtre kapağı için plastik, tapa kısımı için metal bir conta çıktı (fotolarda ekli).

Kafama takılı olan soru geçen sene ve önceki senelerde 7 lira olarak satılan conta ile bunun farkı nedir ? Filtrenin Ürün kodu aynı olduğuna göre önceki bakımlarda da içinden conta çıkmış olması gerekir. İyi niyetli düşünmek istiyorum fakat cüzi bir miktarda olsa acaba ücreti artırmak için mi yazıldı diye düşünmeden de edemiyorum.

04152WA010 içerisinden 9006938021 kodlu universal bakır karter tapa contası çıkıyor (hep çıkıyordu) ancak 9008043037 (asıl kodu 9043012031) kodlu fiber conta çok daha güvenli, biz o bakır contayı kullanmıyoruz, ama kullanırsanız da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, BMW mühendislerinin vardır bir bildiği :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1956 : Ağustos 25, 2021, 18:48:28 »
04152WA010 içerisinden 9006938021 kodlu universal bakır karter tapa contası çıkıyor (hep çıkıyordu) ancak 9008043037 (asıl kodu 9043012031) kodlu fiber conta çok daha güvenli, biz o bakır contayı kullanmıyoruz, ama kullanırsanız da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, BMW mühendislerinin vardır bir bildiği :)

Tamamdır Ufuk bey sağolun :) bi de bununla kullanalım bakalım
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1957 : Ağustos 31, 2021, 19:15:10 »
Konu farklı ama @Ufuk Sönmez (16363) bey motordaki zamanla oluşan aşınmalardan meydana çıkan metal talaşını toplaması için kartel içerisine mıknatıs yerleştirilmesi doğru olurmu sizce,eğer böyle bir işlem yaparsak o talaşların filtreye gitmeside engellenmiş olmazmı.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)

Karter İçin,

https://www.mishimoto.com/magnetic-oil-drain-plug-m12-x-1-25-black.html

Şanzıman İçin,

https://www.mishimoto.com/magnetic-oil-drain-plug-m18-x-1-5-black.html

Şanzıman için aşağıdaki şekilde alternatiflerde mevcut,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1958 : Eylül 01, 2021, 08:27:56 »
nihayetinde servise yağ bakımı olarak 12.500 km de şamlıoğlu çorum a gittim.yağ,yağ filtresi,polen filtresi ve enjektör temizleyici,
 isteyip bakımını yaptırdım.985 lira fiyat ödedim.10.000 km.bakımı olsa 1500 liraydı artı ne yapacaklarını açıklayamadılar....
söfor yan camındaki (daha önce de gelen ve servise bunun için gitmiş olduğum, hallettiklerini söyleyip 2 gün sonra tekrar etmeye devam eden) tıkırtı sesi (stabze yollarda geliyor) için de şikayete bulundum. Ancak sonuç alamadım. cam krikosuna gres türü bir şey sıktıklarını ve ellerinde olmadığını belirterek bir dahaki servise gelişimizde halledebileceklerini söylediler.....yani en az 1 sene sonra....Bu nasıl servis anlamadım gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Aslolan hayattır, hayatta Beşiktaş
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 88000
« Yanıtla #1959 : Eylül 10, 2021, 21:10:55 »
selamünaleyküm, aracım corolla 2015, 1.6 benzinli tam otomatik,
aracı alalı 2 sene oldu, aldığımda 88.000km de idi, geçen yıl bulunduğum ilde yetkili servis olmadığından bir Japoncuya yağ-yağ filtresi,hava filtresi değişimi yaptırdım 450tl verdim. Bu sene servis fiyatını sordum yağını değiştiririz birde çek-up yaparız 850tl dedi. Aracım 97.000km de servise götürmeme gerek varmı? sizce ne yapmalıyım.