0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende mobil kullanıyorum 5. Bakımda yine mobil 0w 40 kullandım, hiçbir sorun yaşamadım ama km düşük, LPG li olduğu için 0w 40 tavsiyesi oldukca yüksek bana göre gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
Evet arkadaşlar bir soruda benden. Aracım 2020 model, otomatik, 1.6 motor LPG li. 81.000 km deFormun daha önceki sayfalarında okuduğum bi yazı vardı. Sürekli olarak uygun standartları karşılamayan 5W30 motor yağı kullanımından sonra valvematic sistemin arızalandığından bahsedilmişti.Yine formda LPG araçlar için 0W40 motor yağı tavsiye ediliyor. Aracımın bakım zamanı geliyor şimdi LPG li olması nedeniyle yeni bakımda 0W40 yağ kullanmak istiyorum ama; 0W40 yağ kullanımı valvematic sistem için bi tehlike arz eder mi?Kullanmakta olduğum Mobil 1 ESP X2 0W20 yağdan herhangi bir şikayetim yok.
Aracınız LPG'li kullanımda halihazırda mobil 1 ESP X2 0w20'yi eksiltmiyorsa/yakmiyiorsa bence bu yağ ile dvm etmeniz daha iyi olur. Motor parçalarının kullanmakta olduğunuz yağa alismis olduğunu hatirlatmak isterim. Yeni model Toyotalarda 0w8'e geçilmiş filan diye de duyuyorum.Aracınız gelecekte yağ eksiltmeye başlarsa sırasıyla mobil 0w30 ve 0w40'a geçmeniz daha mantikli olur diye düşünüyorum ama halihazırda böyle birşeye gerek yok gibi gözüküyor.
İlginiz için teşekkürler hocam. Evet dediğiniz gibi aracımda yağ eksiltme ya da yakma gibi bir durum söz konusu değil. Kullanmış olduğum yağdan da çok memnunum. Söyledikleriniz bana da gayet mantıklı geldi. Olurda bir eksiltme ya da yakma olursa sırasıyla önce 0w-30 sonra da 0w-40 yağ kullanırım.
Çok fazla yağ değişimi iyi değil 0W20'den devam edebilirsiniz.Bir tanıdığım 160.000 KM'deki 1.6 LPG'Lİ Avensis'e 0W20 kullanıyor
2006 1.6 saf benzinli motor partikullu müdür? 90000 km deki motora Motul 5-30 efe mi yoksa motul 5-30 Eco mu uygundur?
2023 Model Toyota Corolla Passion X-Pack 1.5 motor aracımı 27 bin k de Temmuz 2025de aldım ve prins LPG taktırdım. Şu an 30 bin km ye geldi. Kırşehir'deyim. Ancak yazları mersine gidiyorum. Malum kışları Kırşehir soğuk oluyor, yazları ise Mersin sıcak oluyor. Yağ konusunda çok bilgim yok, ancak servis 5w-30 kullanıyoruz vs diyor. 2023 Model 1.5 Otomatik LPG'li Corolla aracım için 30 Bin km bakımı için Motor yağı olarak öneriniz nedir arkadaşlar. Bu konuda değerli arkadaşların fikirlerine çok ihtiyacım var. Motul, Mobil, Castrol, Enous, Liqui vs. ?0W-16, 0w-20, 0w-30, 0w-40, 5w-30, 5w-40 vs ?Vakit ayırıp cevap verebilirseniz memnun olurum.
Motul X-Clean EFE 5W30Lıqui Moly 4300 5W30