0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok sorulan bir soru arkadaşlar , lütfen bilgisi olan anlatsın . orjinal fabrika yağı 0w16 iken servisler hep 5w30 koymuşlar , araç 50.000km gelmiş . el değiştirmiş yeni sahibi ben 0w16 ya dönsem bi sorun yasarmıyım diyor ?
1.4 D 4D motor için forum olarak genelde hangi yağ kullanılıyor? 140.000 km de dizel auris aldım.önceki sahibi petrol ofisi yağ koymuş son 2 bakım... Ben önceki toyota corolla aracında lique moly 0w20 kullanmıştım ve çok memnundum.. yine lique moly kullanmayı düşünüyorum dizel için 5w30 uygun sanırım..Ama hangi seriyi almalıyım bilemedim. 4200 4300 bir sürü çeşit var.. Diğer seçenekler castrol 5w30 veya mobil esp formuna 5w30
Merhaba 50.000km'de e140 1.6 dual vvt-i corollamız var ve 52.000 bakımı için Special Tec AA 0W-20 tercih ettim. Daha önceki yağ değişiminde ne kullanıldığını bilmediğim için liqui moly engine flush plus da aldım. Henüz bakıma girmedi. Ben 0W-20 de en çok Liqui Moly' ye güveniyorum çünkü API-SP standardını karşılamasının yanı sıra yağın uzun süreli kullanım ve ağır hizmet için de uygun olduğu belirtiliyor. Bu yüzden Liqui Moly öneriririm. Kışın araca ilaç gibi geleceğini düşünüyorum fakat ben yaz döneminden yine de şüpheliyim. Yazın son aylarında Ankara çok sıcak oluyor. Gerekirse OBD cihazı ile anlık yağ sıcaklığı ve diğer parametrelerin kontrolünü yapacağım.
Aracınız yüksek km de olduğu ve lpg li olduğu için bir de 3000 devir üzeri kullanıyorsanız lpg ısısı yüksek olacağı için 5w/40 veya 10w/40 yarı sentetik belli marka yağlardan kullanabilirsiniz örnek olabilir Liqui moly 10/40 yarı sentetik gibi ,ileri kilometreli araçlarda yataklarda ses olmasın diye 10w daha öne çıkabilir,hangi marka yağı fiyatlarına göre de bakarak tercih edip devam edecekseniz motor iç yıkama yaptırıp yeni yağı öyle koydurun ve mutlaka iyi kalitede yağ filtresi kullanın.