0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet uygundur
Merhaba 2016 1.33 life 65bin km makyajlı kasa corolla için hangi yağı önerirsiniz acaba önceki yağı 5w 30 du
Mahmut bey markadan ziyade vizkozite önem arz ediyor ama kaliteli markalardan kullanmak şartıyla,servisler gerzaman kâr marjını düşünür markaya pek önem vermez,yağınızı kendiniz alıp giderseniz ne alâ yağı kendimiz götürdükten sonra servise gitmeninde bir esprisi kalmaz motorda oluşacak bir arızadan servis savunma olarak müşteri kendi yağını getirdi der.
Yağ değişimi öncesi Engine flus yapmayı unutmayın,(yerinde gaz vermeden 10 dk çalışacak)0w16 spesifikasyona ihtiyaç duyan motora 5w30 yağ kullanan servisin kaydı olsa ne yazar,ben araç alırken özellikle toyota markaysa aracın bakımlarının nerede yapıldığına değil hangi ürünlerle yapıldığına bakıyorum,eğer araç sahibi dosya tutmuş ve neler kullanıldığını faturalı biçimde dosyalamışsa motor ve kaporta ustası da onay verirse gözü kapalı alıyorum,sizede kendi aracınız için böyle bir yol izlemenizi tavsiye ederim satarken alıcı için büyük artı oluşturur,5w30 dan 0w16 ya geçişte yakıt sarfiyatı illaki düşecektir sessizlik konusu biraz farklı 1.5 ler 3 silindir olduğu için 1.6 ya göre biraz homurtulu ve daha titreşimli olduğu söyleniyor ama illaki bir rahatlama olacaktır araçta lpg varsa 0w16 biraz düşük kalabilir 20 vizkozite daha iyi olacaktır yalnız yağı ravenol,Liqui moly gibi markalardan almaya dikkat edin,Mahmut beye yazdığım cevaptaki gibi motorda istenmeyen bir arıza oluşursa yağını kendi götüren müşterinin işini kabul etmez savunma olarak "müşteri kendi yağını getirdi " ibaresi ile işten sıyrılmaya çalışır,yada en ufak arızada kullanıcı hatası dedikleri gibi savunma yaparlar.Kesinlikle katılıyorum, araçta LPG yok açıkçası advance aracımda kararan dikiz aynası, otomatik yağmur sensörü vardı bu araçta onların eksikliklerini hissediyorum. Dream paketi ortanın boşu şeklinde yapmışlar, hedefim hibrit Corolla cross yada hrv almak forumda çok şey öğrendim ilk arabamda 2014 advance bu 2. Arabam ve Toyota’m arkadaşlar ne var bu Toyota’da diyor bende bilgi ve tecrübem var diyorum. Selamlar
İlk bakimda serviste benim yarise 20/50 koymuşlar. Faturası var