Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1700084 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 267000
  • Model Yılı: '01
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6740 : Ağustos 05, 2024, 09:02:11 »
değerli yorumlarınız için teşekküre ederim arkadaşlar

aracımın motor yaptırma işlemi tamamlandı
Samsun dan İstanbul a şu ana kadar güncel 870 km sadece benzin ile geldim. Max 3.000 devire kadar kullandım. Kalkışları sakince yapmaya çalıştım. Şükür hiçbir sorun yaşamadım.
Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
Olmak ister isen bu yolda mahir,
Harabat ehlini hor görme zakir,
Defineye Malik nice viraneler var

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6740 : Ağustos 05, 2024, 09:02:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6741 : Ağustos 06, 2024, 21:00:31 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,
İlk 1000 km yağ ve filtre değişimini aksatmamanızı ve afr ayarı yaptırmadan lpg'ye geçmemenizi tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih SVS
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '20
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6742 : Ağustos 13, 2024, 16:41:11 »
API SP
ILSAC GF-6A kodlu
Lıquı Moly 0W20 Special Tec AA motor yağı 2020 1.6 benzinli Toyota Corolla için uygun mudur? Kullanılır mı?

Forumun önceki sayfalarında API SN, ILSAC GF-5 uygun denilmiş onun için soruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6743 : Ağustos 13, 2024, 17:33:10 »
Evet uygundur
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6744 : Ağustos 13, 2024, 18:18:35 »
Merhaba 2016 1.33 life 65bin km makyajlı kasa corolla için hangi yağı önerirsiniz acaba önceki yağı 5w 30 du

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih SVS
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6745 : Ağustos 14, 2024, 14:17:59 »
Evet uygundur

İlginiz için teşekkürler hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6746 : Ağustos 15, 2024, 05:57:26 »
Merhaba 2016 1.33 life 65bin km makyajlı kasa corolla için hangi yağı önerirsiniz acaba önceki yağı 5w 30 du

0W20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6747 : Ağustos 15, 2024, 11:14:24 »
2023 yaris cross 1.5 aracımı ilk bakıma servise götüreceğim
0w-16 yağ kullanmamız gerektiği yazıyor M15A-FKS  motor için arabanın kataloğunda,
sanırım servislerde 0w-20 yağ var,
0w-20 yağ kullanmanın bi sakıncası olur mu,
yağı kendimiz alıp mı gidelim servise
en iyi tercih Liqui Moly Special Tec AA 0W16 mi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6748 : Ağustos 15, 2024, 11:30:20 »
Bahsettiğiniz yağ bakım kitabındaki özellikleri karşılıyorsa siz yağı alıp kendiniz götürün,servisler de olmayabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih SVS
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6749 : Ağustos 16, 2024, 10:07:19 »
İyi günler. Bi arkadaşımın 2015 Model Dizel 1.4 D-4D Toyota Corolla aracı için motor yağı tavsiyesi isteyecektim.

API SN ACEA C2/C3 Onaylı
Motul X-Clean EFE 5W30
Liqui Moly Special 4600 5W30

Kullanabilir mi? Veya sizin tavsiye edeceğiniz bi yağ var mı? (Kodu ile birlikte yazarsanız sevinirim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6750 : Ağustos 16, 2024, 12:56:02 »
Arkadaşlar uzunca bir aradan sonra tekrardan merhaba. 2015 model yaris 1.33 cool mds 82000 km araçla yeniden foruma döndüm. Aracı ilk sahibinden aldım. Onlarda Ankara Efe Plazadan almışlar. Bakımları da hep yetkilide yaptırdıkları için tüm bakımlarda farklı farklı markaların 5w30 yağları kullanılmış. Tüm bakımlarda kullanılan yağlar şu şekilde:

11992 km  Toyota Premium Yağ 5w30
25342 km  Castrol Magnatec 5w30
29902 km  Castrol Magnatec 5w30
41162 km  Castrol Magnatec 5w30
66105 km  Petrol Ofisi Maxima Pro 5w30
81400 km (Ben yaptırdım Dörtnal Toyota Özel Servis) Mobil Super 2000 XE C2 5w30 (Herhalde yarı sentetik koydular sorun oluşturur mu?)

Gördüğünüz üzere aldığım kişi maalesef araca çok ilgili olmadığından takip etmemiş bazı bakımları epey geç yaptırmış. Normalde içime sinmez ancak araç fiyat avantajlıydı ve birazda Toyota sağlamlığına güvenerek aldım ne yalan söyleyeyim. Nasipse 200 bin kmlere kadar binmeyi düşünüyorum.  Bu başlık altında yaklaşık 50-60 sayfa kadar mesaj okudum. Ancak kafam epey karıştı ve sizlere danışmak istediğim sorular var.

1- Araba 9 yaşında ve neredeyse 100 bine merdiven dayamış bir araç. Bugüne kadar 5w30 la gelmiş. Bu saatten sonra 0w20 ye dönmek sizce sorun oluşturur mu? Bir de 5w30 dan devam edersek daha mı büyük sorun oluşturur? Sizce hangisinden devam edeyim? (Ankarada yaşıyorum iç anadolu iklimi)

2- Kitapçıkta Acea C2 ya da C3 falan herhangi bir spesifikasyondan bahsedilmemiş buna çok şaşırdım. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Doğru spesifikasyonu nasıl seçeceğiz?

3- Yetkili servis sürekli farklı farklı markaları koyarak motorun içini çorba etmiş sağolsun. Ben de son bakımda yağ markasını değiştirdim. Şimdi 90 bin bakımda yüksek ihtimal tekrar farklı bir yağa geçiş yapacağım. Sürekli yağ değiştirmekten sıkıntı oluşur mu? Engine flush falan hiç bilmeyiz kullanmayız o şekilde geçişler yapsak sıkıntı oluşur mu? (Flush ın pislikleri söküp bir yerleri tıkamasından da endişe ediyorum)

4- Lpg taktırma ihtimalim var. 0w20 kullanırsak ne olur? İlla 0w40 kullanmak mı gerekir? Yoksa 5w30 dan mı devam etmeliyiz? Tavsiyeniz ne olur?

Kafam biraz karıştı uzun yazdım kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6751 : Ağustos 16, 2024, 13:53:27 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,bu saatten sonra vizkozite değiştirmenize gerek yok,marka değişiminden sıkıntı olmaz önemli olan kaliteli markalardan birini kullanmak malesef yetkili kâr marjını düşündüğü için markaya pek bakmaz,Liqui moly, ravenol gibi markaların tam sentetik 5w30 yağı ile devam edebilirsiniz km biraz daha düşük olsaydı engine flus tavsiye ederdim ama bu saatten sonra yağ eksiltmeye sebeb olabilir,zaten tavsiye ettiğim yağların yüzeysel temizleme özelliği var,motül'ün 5w50 cadde yarış yağı var yüksek ısıya dayanıklı aynı zamanda içinde ester var ama 5w50 motülü lpg taktırdıktan sonra tavsiye ederim,aracınız için en uygun f/p lpg kiti AKL marka tavsiye ederim yalnız lpg enjektörlerini atikerin tekli olanını hybrit yapın,hangi marka kit dönüşümü olursa olsun kütük enjektör
kesinlikle kullanmayın lpg dönüşümü sonrası kesinlikle afr ayarı yaptırmayı unutmayın.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 412 kere teşekkür etti
  • 297 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6752 : Ağustos 16, 2024, 23:07:27 »
Araçlarda 1 bakımı yetkili servis bir bakımı  özel servis yapsak 5-30 olup ta farklı markalar motorda sorun oluşturur mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6753 : Ağustos 17, 2024, 23:52:09 »
Mahmut bey markadan ziyade vizkozite önem arz ediyor ama kaliteli markalardan kullanmak şartıyla,servisler gerzaman kâr marjını düşünür markaya pek önem vermez,yağınızı kendiniz alıp giderseniz ne alâ yağı kendimiz götürdükten sonra servise gitmeninde bir
esprisi kalmaz motorda oluşacak bir arızadan servis savunma olarak müşteri kendi yağını getirdi der.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '21
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6754 : Ağustos 18, 2024, 00:43:27 »
Mahmut bey markadan ziyade vizkozite önem arz ediyor ama kaliteli markalardan kullanmak şartıyla,servisler gerzaman kâr marjını düşünür markaya pek önem vermez,yağınızı kendiniz alıp giderseniz ne alâ yağı kendimiz götürdükten sonra servise gitmeninde bir
esprisi kalmaz motorda oluşacak bir arızadan servis savunma olarak müşteri kendi yağını getirdi der.

Merhaba Ümit hocam, yağı götürüp bakım yaptırmanın bence de bir esprisi yok fakat satarken servis kaydı göstermek adına yapılabilir. Bende toyota aracımı 2021 olarak yeniledim, 65 binde daha önceki bakımlarında 5w30 yağ kullanılmış, 0w16 olarak değiştireceğim ilk bakımda, yağı kendim götüreceğim beklentim servis kayıtlarının tam olması, aracın şehir içi yakıtı 7lt civarında uzun yolda 4.9'u gördüm, yağı 0w16 ile değiştirince 1.6'ya göre rahatsız eden sesinin azalmasını ve yakıtın azalmasını bekliyorum. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6755 : Ağustos 18, 2024, 11:31:27 »
Yağ değişimi öncesi Engine flus yapmayı unutmayın,(yerinde gaz vermeden 10 dk çalışacak)0w16 spesifikasyona ihtiyaç duyan motora 5w30 yağ kullanan servisin kaydı olsa ne yazar,ben araç alırken özellikle toyota markaysa aracın bakımlarının nerede yapıldığına değil hangi ürünlerle yapıldığına bakıyorum,eğer araç sahibi dosya tutmuş ve neler kullanıldığını faturalı biçimde dosyalamışsa motor ve kaporta ustası da onay verirse gözü kapalı alıyorum,sizede kendi aracınız için böyle bir yol izlemenizi tavsiye ederim satarken alıcı için büyük artı oluşturur,5w30 dan 0w16 ya geçişte yakıt sarfiyatı illaki düşecektir sessizlik konusu biraz farklı 1.5 ler 3 silindir olduğu için 1.6 ya göre biraz homurtulu ve daha titreşimli olduğu söyleniyor ama illaki bir rahatlama olacaktır araçta lpg varsa 0w16 biraz düşük kalabilir 20 vizkozite daha iyi olacaktır yalnız yağı ravenol,Liqui moly gibi markalardan almaya dikkat edin,Mahmut beye yazdığım cevaptaki gibi motorda istenmeyen bir arıza oluşursa yağını kendi götüren müşterinin işini kabul etmez savunma olarak "müşteri kendi yağını getirdi " ibaresi ile işten sıyrılmaya çalışır,yada en ufak arızada kullanıcı hatası dedikleri gibi savunma yaparlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '21
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6756 : Ağustos 18, 2024, 12:06:00 »
Yağ değişimi öncesi Engine flus yapmayı unutmayın,(yerinde gaz vermeden 10 dk çalışacak)0w16 spesifikasyona ihtiyaç duyan motora 5w30 yağ kullanan servisin kaydı olsa ne yazar,ben araç alırken özellikle toyota markaysa aracın bakımlarının nerede yapıldığına değil hangi ürünlerle yapıldığına bakıyorum,eğer araç sahibi dosya tutmuş ve neler kullanıldığını faturalı biçimde dosyalamışsa motor ve kaporta ustası da onay verirse gözü kapalı alıyorum,sizede kendi aracınız için böyle bir yol izlemenizi tavsiye ederim satarken alıcı için büyük artı oluşturur,5w30 dan 0w16 ya geçişte yakıt sarfiyatı illaki düşecektir sessizlik konusu biraz farklı 1.5 ler 3 silindir olduğu için 1.6 ya göre biraz homurtulu ve daha titreşimli olduğu söyleniyor ama illaki bir rahatlama olacaktır araçta lpg varsa 0w16 biraz düşük kalabilir 20 vizkozite daha iyi olacaktır yalnız yağı ravenol,Liqui moly gibi markalardan almaya dikkat edin,Mahmut beye yazdığım cevaptaki gibi motorda istenmeyen bir arıza oluşursa yağını kendi götüren müşterinin işini kabul etmez savunma olarak "müşteri kendi yağını getirdi " ibaresi ile işten sıyrılmaya çalışır,yada en ufak arızada kullanıcı hatası dedikleri gibi savunma yaparlar.

Kesinlikle katılıyorum, araçta LPG yok açıkçası advance aracımda kararan dikiz aynası, otomatik yağmur sensörü vardı bu araçta onların eksikliklerini hissediyorum. Dream paketi ortanın boşu şeklinde yapmışlar, hedefim hibrit Corolla cross yada hrv almak forumda çok şey öğrendim ilk arabamda 2014 advance bu 2. Arabam ve Toyota’m arkadaşlar ne var bu Toyota’da diyor bende bilgi ve tecrübem var diyorum. Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 412 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6757 : Ağustos 18, 2024, 19:02:33 »
İlk bakimda serviste benim yarise 20/50  koymuşlar. Faturası var
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6758 : Ağustos 18, 2024, 22:49:42 »
@Taner Zorlu (53721) Bir daha soran olursa dünyada alışkanlık yapan 2 markadan biri dersiniz,diğeri mercedes, zamanında W210 kasa mercedeslere kafayı takmıştım amcanın biri mercedes alma oğlum bu merete binersen başkası kesmez diğeride toyotadır demişti,ya amca hadi mercedesi anladıkta toyota ne alaka dedim,
-amca alda gör bende anlamıyorum ama japonlar bunu bir şekilde başarıyor demişti,tabi merso maceramız olmadı temizlere benim gücüm yetmedi ucuzlarda döküntüydü,gittim toyota aldım ve hâlâ o amcanın kulakları çınlıyor,gerçekten japonlar bu işi biliyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2024, 22:58:03
İlk bakimda serviste benim yarise 20/50  koymuşlar. Faturası var
Yaparlar inanırım,nasıl olsa en kötü araç da olsa garanti sürecinde sıkıntı çıkartmaz arada çıkan olursada bertaraf edilir düşüncesi hakim,sonrasında araç sahibi naparsa yapsın,aslında ülkemizde okuma alışkanlığı olmadığı için vatandaşın üzerinde baskı kurulmuş serviste bakım yapmazsanız garanti ölür diye öğütlenmiş,halbuki üreticinin araca koyduğu kullanıcı el kitabında araç sahibinin yapabileceği bakımlar yazar araç sahibi bu bakımları ister yetkilide isterse ustalık belgesi olan araç bakımına yetkisi bulunan herhangi bir işletmede yapabilir,malesef millet bişey olursa onunlamı uğraşamam mantığı var,konuya dönecek olursak şuanda 0w16 vizkoziteye ihtiyaç duyan motora 5w30 koyan o tarihte yarise 20w50 koyması çok garip değil ama hiç olmazsa 10w40 koyaydı bari en azından yarı sentetik olurdu.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 412 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6759 : Ağustos 18, 2024, 23:11:03 »
Tek sefer oldu zaten..inşallah bı zararı da olmamıştır.. İzmir için 2007 1.3 120000 deki motora 0/16 mi koymak gerekiyor?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007