0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil1 0w20 -> Viskozite @40- 45, Viskozite @100- 8,8, index- 169, HTHS- 2.6, API SP RC, ILSAC GF-6A, GmDexos1gen2 onaylı (D10101GH015) -5lt 484tl CleanpexMotul 8100 ECO-LITE 0W-20 -> @40- 45.2, @100- 8.4, index- 162, HTHS- 2.6, API SP RC, ILSAC GF-6A, GmDexos1gen2 onaylı (D10688HJ011) -5lt 359,90tl OilmarktLiquiMoly Special Tec AA 0w20 -> @40- 44,5, @100- 8,5, index- 172, HTHS- 2.6, API SP, ILSAC GF-6A, gmdexos listesinde yok,kendi sayfasında var ise diyor, 4lt 308tl LiquimolyturkeyVALVOLINE SYNPOWER FE 0w20 -> @40- 48, @100- 9,2, index- 177, HTHS- 2,6, belirtilmiyor, belirtilmiyor, gmdexos listesinde bu seri yok, 5lt 320tl yagpazarlamakısacası büyük markaların en öne cıkan ürünleri arasında dağlar kadar fark yok. 0w20 ile 0w16 arasında da yok.Biraz daha zaman geçtikten sonra 0w16larda iyileşme,0w8lerde yaygınlaşma görülünceye kadar üzerinde çok durulacak bir durum da yok.hangisine kolay ulaşabiliyor,iyi bir fiyata alabiliyorsanız,onu alın.yabancı forumlardaki analizler ise bizim açımızdan pek önem farzetmeyebilir.çünkü bölgesel dağıtımlarda ürünler isim değiştirebildiği gibi,bazı ürün içerikleri de değişebiliyor.
örnek verdiğiniz durum Shell'in yağlarında da mevcut.bizdeki shell yağı ile ilgiltere shell yağı arasında bile fark var.iki firma da sağlayıcı (özellikle Shell,sağlayıcı,depo,akaryakıt,direkt üretici) konumda oldukları halde.Sanırım birileri özel laboratuvar ile anlaşıp (yabancı forumlarda yaptıkları gibi) hepsini test ettirtmeden tam cevabı alamayacağız.
İnternetten sırf 10 , 20 TL aşağı diye alınan yağın son hali.https://youtube.com/shorts/mkxzxKAnTTo?feature=share
aklıma hep şu soru geliyor , kurumsal siteler de bu sahteciliğe düşebilirler mi ?
Diğer aracımda yağ sıcaklığı menüsü vardı. kışın 95 ile 105 arası yağ sıcaklığı varken yazın 128 dereceyi gördüm. Bu değer bayır tırmanma sırasında oldu. Su sıcaklığında ise gösterge panelindeki gösterge 90 ı gösterirken 65 derece ile 104 derece arasında su sıcaklığı olduğunu öğrenmişdim. eski aracımda 2 defa su sıcaklığının 105 olduğunu gördüm. yani su sıcaklığı da sabit değil.
Kurumsal siteler dediğiniz hepimizin bildiği popüler sitelerse evet diyebilirim çünkü o siteler bildiğiniz dijital AVM dir,normal fiziki AVM ler gibi düşünün orada birçok satıcı mağaza açıyor,dijital sitelerde ise mağaza yerine size site kiralanıyor ve o kanal üzerinden dijital alemde satış yapıyorsunuz,tabi bunların hukuki düzenlemeleri vs hepsi var ama bir sorun yaşadığınızda karşınızda muhatap bulmak için iğneyle kuyu kazmanız lazım,Alışveriş esnasında mesafeli satış sözleşmesi adı altında bir sürü maddeyi kabul etmiş bulunuyorsunuz ve o maddeleri kabul etmeden satış işlemi gerçekleşmiyor,o yüzden ben aracıma alacağım her türlü ekipmanı ya servisten yada form üyemiz tem otodan alıyorum keza tem oto bazen daha hesaplı oluyor sağolsun @Ufuk Sönmez (16363) insaflı bir esnaf ve yetkili den daha iyi tavsiyeleri olabiliyor.Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 25, 2021, 18:21:58[/time]Ayriyeten evime alacağım beyaz eşya veya başka birşeyde yine yüz yüze alışverişi tercih ediyorum,internetten alınan ürünlerde illaki bir sorun çıkıyor,geçenlerde bulunduğum ilden uğur derin dondurucu aldım servis getirdi kurdu cihaz arızalı çıktı,anında cihazı topladı götürdü 1 saat sürmedi yenisini getirdi kurdu,eğer internetten almış olsaydım belkide 2, 3 gün uğraşacaktım.
Arkadaşlar daha önce bunu yazmıştım. Bu veriler skoda superb 2018 model 1.4 tsi 125 hp 200nm tork olan makinenin verisiydii. Bugün obd cihazı aldım , motor yağ sıcaklığı verisi bulamadım. Sanırım yağ sıcaklığı ölçen bir sensör yok. Su sıcaklığı ise ;düz yolda EV açık , araba gidiyorsa 88 derecede kalıyor. en az 86 gördüm. motor sıcaktı. düz yolda 93 derece ile 90 derece arası içten yanmalı motor çalışırken gözlemledim. en ilginci ise bayır performansı oldu . 3500 4000 devir çevirmesine rağmen 95 dereceyi sadece bir anlığına gördü. daha ilginci gazı kestiğim anda 90 dereceye yeniden düştü. Hybrid sistemi ısındığından bir süre motor sıcaklığı 92 93 de kaldı. İç klimayı sıcağa aldığımda en az 60 dereceye kadar su sıcaklığı indi. sonra motor çalıştı ve dereceyi yükseltti.. Yağ ısısı hakkındaki yorumum ise şöyle. kesin veri olmasa bile yağın çok ısındığını düşünmüyorum. ısınmış olsa motor suyu sıcaklığı aniden düşmezdi. yani 0 20 yağ hybrid bir araba için uygun görünüyor. 0 16 bile kullanılsa , zorlanmadıkça bu motor ısınmadığından sorun olmayacaktır. şuan şaşkınım..Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 25, 2021, 20:12:57[/time]Ben skoda aracım için aloparça sitesinden alışveriş yapmıştım. fazla fazla ödeyerek güven satın almaya çalıştım. Parça sorunu sadece aracımla uyumlu parçaları bulmakta zorlandığım için oldu. Toyotaya geçtikten sonra zaten sorunum kalmadı , aracın şase numarasından uygun ürünü seçiyorum geliyor. Tem otoya bende teşekkür ederim. Daha da çok alışveriş yapacağız.
Adamlar boşuna "termal verimlilik" diye yırtınmıyorlar, bu sizin gördüğünüz buz dağının görünen kısmı, metal yüzeyler, kauçuk aksam, plastik aksam, kaput üç ısısı, motor tesisatı vb. bir çok etmeni düşündüğünüzde aslında uzun vadede ne kadar kârlı olduğunu şu an hesaplayamıyoruz
@Anıl Köksal Bayburt (3104) Ben de bugün rampa inişte pillerin 45 derece olup %72 batarya seviyesinde ccl yani akım alma limiti sıfır olarak gördüm. Akım kesildi. Motor devri yükseldi.
140.000 kmde lpg'li e120 için (2004 model ilk çıkan vvti motor) 5w30'mu daha sağlıklı olur yoksa 5w40'mı? Araçta kronik yağ yakma problemi yokmuş çok iyi kondisyonda bir araç.
Burak VVT-İ ilk 1991 de geliştirilmeye başlandı 2000 lerde çıktı bizde 2002 e120 var.
Abi bizde de 2002 model e120 var. Orada belirtmek istediğim corollada kullanılan ilk vvt-i motor olduğuydu aracın. 2001-2004 arası corollalarda kronik yağ yakma problemi mevcut ve yanlış bilmiyorsam 2005 teki e120 makyajıyla bu problemde çözülüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam motor kodu 3zzfe olması gerek
Arkadaşlar mekato’ya liqui moly 0w16 yağ gelmiş. 300 küsür liraya satılıyor. Güvenilir bir satıcı mıdır, bilen var mı?
Merhaba corolla 2021 1.5 aracim var 10.000 km olmak uzeri bakim malzemelerini tem otodan alip sanayide degistircem fakat suanda aracin yagi siyahlasmis birazda yuksek devir kullaniyorum , liqui moly 0w16 yag kullanmam gerekiyormus bu yag biraz ince kalmaz mi