0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tek sefer oldu zaten..inşallah bı zararı da olmamıştır.. İzmir için 2007 1.3 120000 deki motora 0/16 mi koymak gerekiyor?
Yaris için tahminime göre bu güne kadar 10w40 konulmuştur,aynı şekilde devam edebilirsiniz,vizkozite değiştirmek 120 k sonrası sıkıntı çıkarabilir,0w16 taner beyin aracı 1.5 corolla için gerekli.
Devamlı 5/30 kullanılmış..E12 kasa corilollaya da 40000 km ye kadar 10/40 kullanmışlar. 5/30 a çevirdim. Şimdi 80000 de . Herhangi bir eksiltmeye falan rastlamadim. 5/30 a devam mi yoksa başka viskozite mi onerirsiniz?
Öncelikle herkese merhaba,Ben aracıma bugün 120 bin bakımı yaptım, yalnız yağı açtıktan sonra dikkatimi çekti üretim tarihi 2020 yılıymış yani 4 yıl önce üretilmiş. Markası Liqui Moly, güvendiğim bir yerden yıllardır aldığım için açmadan komtrol etmemiştim, sizce bir sorun teşkil eder mi? Yağların üretim tarihinden itibaren raf ömürleri kaç yıldır bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim?
4 yıl ama uygun saklama koşullarında saklandığı takdirde,aldığınız yağın orjinalliğini kontrol etmenizi tavsiye ederim kutusu duruyorsa üreticiye mail atarak sorgularının derim liqui moly gibi bir markada eski tarihli ürün kalacağını sanmıyorum.
Ben de çok şaşırdım, ama orjinalliğinden eminim, hatta bu sitede bulunan ve tavsiye edilen satıcı Tem motorlu araç yedek parça a.ş. den aldım, aracımla ilgili bakım ve yedek parça ürünleri için 6 yıldır sürekli onlardan alışveriş yapıyorum. İnşallah uygun ortamda saklanmıştır. Yoksa her konuda memnunum ama bu yağ tarhi biraz şaşırttı beni.Ekleme,Biraz konuyu araştırdım ve Liqui Moly türkiye resmi internet sitesinde sık sorulan sorular bölümünde ambalajı açılmadığı takdirde motor yağlarının raf ömrünün 10 yıl olduğu yazıyor. İçim rahatladı şimdi, herkese teşekkürler.https://www.liquimolyturkey.com/sss?srsltid=AfmBOoomqInx7g0ClK3dgbGvfqDOKrUlC08ebBomEKxfNtMsMud9idZp
2004 1.6 vvt-i corollam var 265.000 kmde lpgli araçta 120.000 kmdir Liqui Moly 5w30 toptec 4200 yağ kullanıyorum fakat yüksek devirli kullanımlardan sonra yaklaşık 300-500 ml yağ eksiltme görüyorum yani yaklaşık 800-1000 km arası yarım litre yağ eksiltiyor. Bakım vaktimde gelmek üzere eylülde yaptıracağım bir süredir 5w40 a geçme fikri var aklımda yine tam sentetik 5w40 kullanacağım eğer geçersem Liqui Moly 5w40 toptec 4100 e geçiş yapacağım. Benim danışmak istediğim sizce buna gerek varmı yoksa 5w30 devam mı cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Selam Burak E12 kasa kullanmış biri olarak " Motul xclean 8100 seri 5/ 40 " tavsiye ederim . Motor sessizleşiyor ilk marş sonrası sibop şıkırtısı hiç duymuyorsun .Araç daha akıcı ve rahat gittiğini hissediyorsun ben 90 - 140 bin arası kullandım hiç sorun yaşamadım eksilme görmedim .
2023 corolla 1.5 motor aracımın yarın 10bin bakımı var. servise sordum 5w30 kullanıyorlar ama motora uzun vadede zarar vereceğini düşünüyorum. Yağ almakta da geç kaldım. Sizce 5w30 kullanılmasına müsade mi etmeliyim yoksa benzin istasyonlarında bulacağım 0w16 yağ mı götürmemi tavsiye edersiniz?
arkadaşlar 2001 model 1.6 vvti kaç litre yağ alıyor.aracım rektefiye oldu1300 km oldu yarın yağ değiştireceğim.yağı kendim alayım diyorum bildiğim güvendiğim bir yer vartercihim Liqui Moly tam sentetik 10/40 olacaksadece kaç litre olması gerektiğini bilmiyorum
Abi o kadar kararsızım ki haftaya yağ bakımı var 5w30 var 3 haftadır arabayı sıkıştırıyorum ekleme yapmıştım bi 300 ml kadar ekledikten sonra 3 haftadır sıkıştırarak biniyorum eksiltme yapmıyor. Kafam iyice karıştı senin anlayacağın.
İyi günler.2020 Model 1.6 LPG li 73.000 km deki aracımın geçen hafta, tavsiye üzerine gittiğim özel serviste yağ bakımını yaptırdım.Aslında bakım yaptırmayacaktım, bakıma daha 1.000 km vardı. Araçtan farklı bir ses duyunca usta ile görüştüm. Bakımını ne zaman yaptırdın diye sordu "Bakıma daha 1.000 km var dedim".Usta da"1.000 km bir şey değil, istersen gel hem sese bakalım hem yağ bakımını yapalım dedi" Normalde internetten yağımı filan hazırlamıştım. Mobil 1 FS 0W-40 sipariş verecektim ama ustanın yanına gidince her şey değişti. Sesin normal olduğunu sıkıntı olmadığını söyledi. Ustada gerçekten ilgiliydi. Sorduğum her şeyi izah etti. Ancak; aracı kaldırıp yağını boşaltınca yağın aşırı siyah olduğunu söyledi. Ne marka yağ kullandın dedi. Bende kendisine Mobil 1 FS 0W-40 yağ kullandığımı söyledim. 9.000 km deki yağın bu kadar kararmaması gerek dedi. Yağ sahte olabilir dedi. Bende kendisine Mobilin Resmi Sitesi olan Cleanpex sipariş ettim dedim. (Önceki bakımda Castrol 5W-30 yağ, motordan boşaltılırken gerçekten bu kadar siyah değildi. Hatta daha önceki ustam bakıma erken mi geldin abi diye sormuştu.) Kendisinde motor yağı olmadığını, yağ satan yedek parçacı komşusunda farklı marka ve modellerde yağ ve filtre olduğunu söyleyerek, beraber yağ satan parçacıya gitti. Malesef 0w-40 yağ elinde bu hafta olmadığını söyledi. Motul 5w-30 1.450 TL ve Lıquı Moly 5W-30 Leıchtlauf HC7 marka motor yağları vardı. Ustanın tavsiyesi üzerine 1.700 TL ye Lıquı Moly 5W-30 Leıchtlauf HC7 aldım. API SP onaylı olması nedeniyle bu yağı tercih ettim.Benden önceki sahipleri 54.000 km ye kadar 5W-30 yağ kullanmışlar. Bende aracı alınca bilmeden Castrol 5W-30 yağ kullandım. 64.000 km de Formun tavsiyesi üzerine Mobil 1 FS 0W-40 yağ ile bakım yaptırdım. 73.000 km de istemeden de olsa tekrar Lıquı Moly 5W-30 ile bakım yaptırdım. Anladığım kadarı ile aracımda ilk defa ben 0W-40 yağı ben kullandım. Bundan sonraki bakımım 83.000 km de. Şimdi size bir kaç sorum olacak.1- Motor yağımın aşırı kararması normal mi?2- Aracımda bir bakım hariç sürekli 5W-30 yağ kullanılmış. 0W-40 yağa geçmem nedeniyle mi motor yağı bu karardı?3- Bundan sonraki bakımlarda 0W-40 mı yoksa 5W-30 mu yağ kullanmalı mıyım? 4- Lıquı Moly 5W-30 Leıchtlauf HC7 marka motor yağı benim aracım için uygun mudur? Resmi sitesinde benzin ve Lpg li araçlar için uygundur diyor.5- Bu yağ tam sentetik midir? Değilse bir zararı olur mu?6- Eğer 5W-30 ile devam edeceksem hangi motor yağını kullanmalıyım?Vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.