0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle merhaba 2015 model 1.6 VVT-i 97 kW benzinli (lpg takılmamış) Corollam var. Ve 90bin km bakımı yaptıracağım için motor yağı bakıyorum. 0w20 ve 5w30 arasında kaldım. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Birde şöyle bir ibareyle karşılaştım Kapasite 4,2 litre (Servis dolumu), Kapasite 4,7 litre (kuru dolum) 4ltmi yağ almalıyım 5litremi?Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 21, 2023, 21:22:50[/time] Öncelikle merhaba 2015 model 1.6 VVT-i 97 kW benzinli (lpg takılmamış) Corollam var. Ve 90bin km bakımı yaptıracağım için motor yağı bakıyorum. 0w20 ve 0w30 arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.Birde şöyle bir ibareyle karşılaştım Kapasite 4,2 litre (Servis dolumu), Kapasite 4,7 litre (kuru dolum) 4ltmi yağ almalıyım 5litremi?
Arıza tespit edilirken P1047 kodu çıktı mı? eğer çıktı ise valvematik değişecek,değişik sebepleri var kimi lpg ye kimi kalın yağa bağlıyor ama 0w/20 yağ kullanan araçlarda da görülmüştür.Ben görmedim ama iki 3 tane hata kodu çıkmış valfmatikle alakalı P1047 çıkmamış söylediklerine göre
2001 model corolla 1.6 terra 267.000 de lpg li aracım var1 ay önce tatile giderken 800 km de araca ortalama 2 lt yağ ilave ettim. Günlük kullanımda İstanbulda haramidere rampasından çıkarken gidiş gelişte rampa çıkmaya başlayınca motopr sıkıştırmadan dolayı epey bi duman atıyor (mavi)
Merhabalar yağ yakan araçlar için liqui moly nin mos2 katkısı var ve aynı zamanda mos2 katkılı yağlarıda var denemenizi tavsiye ederim 10w40 mos2 deneyin.
üstadım denemediğim yağ kalmadı bahsettiğiniz yağ da dahil olmak üzerearacım iyi yağ yaktığı için marka farketmiyor artık
Merhaba uzun süre 1.33 aracımda Eneos 0w20 kullanmıştım sanırsam artık yerli üretime geçtiği için eski kalitesi yok deniyorYeni aracım 2020 1.6 için hani 0w20 yağı almalıyım ?
hocam önceleri (ilk adlığım zamanlar 4 yıl önce) hiç birşey yoktuşimdi artık motoru en ufak sıkıştırmada ciddi duman atıyorbugün egzos muayenesine gittim adam muayeneyi iptal etti değerlerin çok üstünde çıkıyor dedi