0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Corolla 1.5 aracim var 10.000 bakimi yaptirticam genelde arabayi uzun yolda kullaniyorum 120-...km hizlarda , servis 5w30 koyucaz dedi ama kitapcikta 0w16 yaziyor , 120-... km hizlarda 3000-4000 devirde gidiyor 0w16 yag sikinti yaratirmi Düzenleme: Trafik kuralları. Trafik ve forum kurallarına dikkat edelim.
Bunun gibi onlarca iklim/viskozite fotoğrafları paylaşıldı, keşke tek konu iklim koşulları olsaydı...
Ufuk bey merhaba, sizin yönlendirmenizle 2011 yaris 1.33 benzinli aracımda bugüne kadar 0w20 (eneos) kullanıyorum. Gayet de memnunum. Aracımın 80.000 bakımı yaklaşıyor, acaba aynı şekilde devam mı etmeliyim yoksa aracın yaşı veya kilometresi vs farklı bir yağ mi gerektirir artık. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba Alper bey, eksiltme yaşamıyorsanız kullanmaya devam edebilirsiniz, maksimum 4 yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanmayı ihmal etmeyin, saygılar.
Herhangi bir eksiltme vs var mı ?
merhaba 2011 1.4 DİZEL aracımda 110 binde.İzmitte serviste Motul 8100 Eco-nergy 5W30 yağ kullanıldı.Motulda bu ürünü kullanan oldu mu?
@Ufuk Sönmez (16363) yeni ürün olarak liqui moly 0w16 geldi mi acaba?
Yağ Çarşısı mağazasına ilginç yağlar gelmiş dikkatinizi çekebilir; https://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&path=363_271&product_id=539https://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&path=363_271&product_id=7896
Birkaç servis ile konuştum. Yağı kendim getirirsem ne olur dedim. Arabam 2020 model 5 yıl 100bin km toyota garantisinde. İlk 3 sene sanırım direkt garantili. 2 sene de toyota uzatmış. 5 sene bitince para vererek 2 sene de uzatıyoruz. 7 seneye kadar uzatılıyor. Tabi bunun kağıt üstünde detayları nedir bilmiyorum. Neleri kapsıyor bilmiyorum. Yağı kendim getirirsem motor hariç diğer aksamlar üstte belirttiğim şekilde garantili olmaya devam ediyor. Ama motordaki sorunda toyota hatayı kabul etmiyor. Yağdan kaynaklanmayacak bir motor arızasında başıma neler gelir bilemiyorum. Toyota ne der onu da bilemiyorum. Ben 0w16 isterken servisler shell, toyota, castrol’ün yağlarını kullanıyorlar. Hele toyota sitede yazana göre gf4 gereksinimlerini karşılıyor. Çok geri. Castrol start stop yağı ve shell ile birlikte en fazla api sn karşılıyor. Servisler 0w20 için bile hem doğru yağı koymayıp bir de garanti ile tehdit ediyor. Tam mahkemelik konu
Servisi aramak yerine kullanıcı el kitabını okuyun herşeyi anlarsınız,kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında neler olduğunu görebilirsiniz.
servisin shell ve castrol veya mobil kullandığını düşünmüyorum. Bunlar kaliteli yağlardır. Toyotanın ne kullandığı belirsiz..
Olası motor arızasında ne olur biliyor musunuz? Arabayı çekerim parka. Mahkeme sonuçlanana kadar yatar orada. Bunu yapacak maddi gücüm yok. Sizin var mı?Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2021, 20:01:31İlk bakımda faturaya yazmışlardı. Castrol 0w20 start stop yağını.