Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1711541 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6280 : Ağustos 30, 2021, 13:23:36 »
Corolla 1.5 aracim var 10.000 bakimi yaptirticam genelde arabayi uzun yolda kullaniyorum 120-...km hizlarda , servis 5w30 koyucaz dedi ama kitapcikta 0w16 yaziyor , 120-... km hizlarda 3000-4000 devirde gidiyor 0w16 yag sikinti yaratirmi

Düzenleme: Trafik kuralları. Trafik ve forum kurallarına dikkat edelim.

Hayır olmaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6280 : Ağustos 30, 2021, 13:23:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6281 : Ağustos 30, 2021, 16:03:50 »
Bunun gibi onlarca iklim/viskozite fotoğrafları paylaşıldı, keşke tek konu iklim koşulları olsaydı...

Ufuk bey merhaba, sizin yönlendirmenizle 2011 yaris 1.33 benzinli aracımda bugüne kadar 0w20 (eneos) kullanıyorum. Gayet de memnunum. Aracımın 80.000 bakımı yaklaşıyor, acaba aynı şekilde devam mı etmeliyim yoksa aracın yaşı veya kilometresi vs farklı bir yağ mi gerektirir artık. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6282 : Ağustos 30, 2021, 19:30:02 »
Ufuk bey merhaba, sizin yönlendirmenizle 2011 yaris 1.33 benzinli aracımda bugüne kadar 0w20 (eneos) kullanıyorum. Gayet de memnunum. Aracımın 80.000 bakımı yaklaşıyor, acaba aynı şekilde devam mı etmeliyim yoksa aracın yaşı veya kilometresi vs farklı bir yağ mi gerektirir artık. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Herhangi bir eksiltme vs var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6283 : Ağustos 30, 2021, 21:02:41 »

Merhaba Alper bey, eksiltme yaşamıyorsanız kullanmaya devam edebilirsiniz, maksimum 4 yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanmayı ihmal etmeyin, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6284 : Ağustos 30, 2021, 22:41:29 »
Merhaba Alper bey, eksiltme yaşamıyorsanız kullanmaya devam edebilirsiniz, maksimum 4 yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanmayı ihmal etmeyin, saygılar.

Yok Ufuk bey, hehangi bir eksiltme yaşamıyorum. Alakası var mı bilmiyorum ama sabah ilk calistirdigimda otoparktaki tümsekler den çıkarken (aracın altı vurmasin diye epey yavasliyorum tumsege geldiğimde) takatakataka diye titeme oluyor, araba bir sure yol yaptikten sonra o sorun da yaşanmıyor. Bir sene önce baskı balata değişti. Araç yarı otomatik bu arada.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 30, 2021, 22:46:41
Herhangi bir eksiltme vs var mı ?

Yağda eksiltme yaşamıyorum hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6285 : Eylül 01, 2021, 21:22:15 »
2 Yıldır 5 30 kullanıyorum gram eksilme olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6286 : Eylül 03, 2021, 23:21:11 »
Çok güzel bir inceleme, inceleme de kullanılan marka/model'e fazla takılmamak gerekli zira ülkemizde satılan bir ürün değil ancak kullanım sürecindeki değişiklikler bir takım fikirler verebilir,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6287 : Eylül 03, 2021, 23:33:53 »
merhaba 2011 1.4 DİZEL aracımda 110 binde.İzmitte serviste Motul 8100 Eco-nergy 5W30  yağ kullanıldı.Motulda bu ürünü kullanan oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6288 : Eylül 03, 2021, 23:45:12 »
merhaba 2011 1.4 DİZEL aracımda 110 binde.İzmitte serviste Motul 8100 Eco-nergy 5W30  yağ kullanıldı.Motulda bu ürünü kullanan oldu mu?
X-Clean EFE Kullanılması daha uygun olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6289 : Eylül 04, 2021, 11:43:41 »
@Ufuk Sönmez (16363)  yeni ürün olarak liqui moly 0w16 geldi mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6290 : Eylül 04, 2021, 11:49:32 »
@Ufuk Sönmez (16363)  yeni ürün olarak liqui moly 0w16 geldi mi acaba?

Geldi Tansu bey, gelenler de 09/2020 üretimi, dediklerine göre Almanya 2021 üretimlerinin sevkiyatına başlamamışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6291 : Eylül 04, 2021, 14:03:46 »
2 haftaya kadar bakıma götüreceğim. Araba 2020 garanti devam ediyor tabi. Kar oto castrol 0w20 start stop koymaya devam ediyor. Kendim götürürsem gelecek garanti uzatma durumunun akıbetini netleştireyim. Ya boşverip servis yağıyla ya da kalbimin sesini dinleyip 0w16 ile mi devam edeceğiz bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6294 : Eylül 12, 2021, 10:52:52 »
Birkaç servis ile konuştum. Yağı kendim getirirsem ne olur dedim. Arabam 2020 model 5 yıl 100bin km toyota garantisinde. İlk 3 sene sanırım direkt garantili. 2 sene de toyota uzatmış. 5 sene bitince para vererek 2 sene de uzatıyoruz. 7 seneye kadar uzatılıyor. Tabi bunun kağıt üstünde detayları nedir bilmiyorum. Neleri kapsıyor bilmiyorum.

Yağı kendim getirirsem motor hariç diğer aksamlar üstte belirttiğim şekilde garantili olmaya devam ediyor. Ama motordaki sorunda toyota hatayı kabul etmiyor.

Yağdan kaynaklanmayacak bir motor arızasında başıma neler gelir bilemiyorum. Toyota ne der onu da bilemiyorum.

Ben 0w16 isterken servisler shell, toyota, castrol’ün yağlarını kullanıyorlar. Hele toyota sitede yazana göre gf4 gereksinimlerini karşılıyor. Çok geri. Castrol start stop yağı ve shell ile birlikte en fazla api sn karşılıyor.

Servisler 0w20 için bile hem doğru yağı koymayıp bir de garanti ile tehdit ediyor. Tam mahkemelik konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6295 : Eylül 12, 2021, 19:33:54 »
Birkaç servis ile konuştum. Yağı kendim getirirsem ne olur dedim. Arabam 2020 model 5 yıl 100bin km toyota garantisinde. İlk 3 sene sanırım direkt garantili. 2 sene de toyota uzatmış. 5 sene bitince para vererek 2 sene de uzatıyoruz. 7 seneye kadar uzatılıyor. Tabi bunun kağıt üstünde detayları nedir bilmiyorum. Neleri kapsıyor bilmiyorum.

Yağı kendim getirirsem motor hariç diğer aksamlar üstte belirttiğim şekilde garantili olmaya devam ediyor. Ama motordaki sorunda toyota hatayı kabul etmiyor.

Yağdan kaynaklanmayacak bir motor arızasında başıma neler gelir bilemiyorum. Toyota ne der onu da bilemiyorum.

Ben 0w16 isterken servisler shell, toyota, castrol’ün yağlarını kullanıyorlar. Hele toyota sitede yazana göre gf4 gereksinimlerini karşılıyor. Çok geri. Castrol start stop yağı ve shell ile birlikte en fazla api sn karşılıyor.

Servisler 0w20 için bile hem doğru yağı koymayıp bir de garanti ile tehdit ediyor. Tam mahkemelik konu
servisin shell ve castrol veya mobil kullandığını düşünmüyorum. Bunlar kaliteli yağlardır. Toyotanın ne kullandığı belirsiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6296 : Eylül 12, 2021, 19:39:26 »

Servisi aramak yerine kullanıcı el kitabını okuyun herşeyi anlarsınız,kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında neler olduğunu görebilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6297 : Eylül 12, 2021, 20:00:57 »
Servisi aramak yerine kullanıcı el kitabını okuyun herşeyi anlarsınız,kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında neler olduğunu görebilirsiniz.

Olası motor arızasında ne olur biliyor musunuz? Arabayı çekerim parka. Mahkeme sonuçlanana kadar yatar orada. Bunu yapacak maddi gücüm yok. Sizin var mı?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2021, 20:01:31
servisin shell ve castrol veya mobil kullandığını düşünmüyorum. Bunlar kaliteli yağlardır. Toyotanın ne kullandığı belirsiz..

İlk bakımda faturaya yazmışlardı. Castrol 0w20 start stop yağını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6298 : Eylül 12, 2021, 20:26:55 »
çorun erzurum ve samsun servislerine sordum , kendi yağımı getirmek istiyorum. Aracın özelliklerine uygun ve kaliteli yağ istiyorum dedim.

çorum kabul etmedi , samsun olmaz dedi , erzurum ise yağ kaynaklı bir sorun olursa garantiyi kapsamaz dedi.
Bence biraz da tehtit gibi bir şey idi erzurum un dediği. güvenemiyorum. yağ ne kadar kaliteli olsa da sorun olsun istemiyor insan.
Ayrıca kaliteli yağ dediğim zaman toyota orjinal yağlarını kullanıyoruz , en kalitelisi budur . Deniliyor.

Ama servisin koyduğu yağ 2000 km geçmeden karardı . ve hybrid olduğundan 13 bin km daha kullanmam gerekiyor ki hiç işim değil.

Ben ne yaptım. Kendimce ara bakım uydurdum. 5 6 bin de kendi yağımı dolduracağım. sonra servis zamanında servise gideceğim.. gereken yapılır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6299 : Eylül 12, 2021, 20:54:11 »
Olası motor arızasında ne olur biliyor musunuz? Arabayı çekerim parka. Mahkeme sonuçlanana kadar yatar orada. Bunu yapacak maddi gücüm yok. Sizin var mı?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2021, 20:01:31
İlk bakımda faturaya yazmışlardı. Castrol 0w20 start stop yağını.
Tansu bey o kadar korkmanıza gerek yok o motoru en zor şartlarda kullansanız dahi kısa sürede arıza vermez,servisin kullandığı yağda bile arıza vermeyen motor,daha kaliteli yağ kullanımındamı arıza verecek,ki bu hakkı size Toyota genel merkez veriyor "kendiniz yapacağınız bakımlar yağ, filtre,ampül değişimi vs yazar" bunlardan ötürü garantiniz bozulmaz,araca LPG takılırsa veya motor üzerinde teknik değişiklikler yapılırsa garanti kapsamı dışında kalır,hâlâ piyasada E120 corollalar çalışıyor ve o araçların fabrika yağı 5W30 ama servisler garanti süresi boyunca 10W40 yağ koydu ve devamında garanti süresi bitiminde sanayideki ustalarda 10W40 ile devam etti ama hâlâ o araçlar sorunsuz çalışıyorlar,
Ama garanti bittikten sonra oluşacak arızalara servis cevabı "garantiniz bitmiş ücretsiz onarım hakkınız yok" olacaktır,peki aracın ömrü 5 yılmı sonra atacakmıyız tabiki hayır,araç motorları en kötü şartlara dayanacak şekilde üretilir.
TOYOTA CORONA 3S FE