Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1711541 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6260 : Ağustos 27, 2021, 11:48:04 »
Arkadaşlar mekato’ya liqui moly 0w16 yağ gelmiş. 300 küsür liraya satılıyor. Güvenilir bir satıcı mıdır, bilen var mı?

Satıcı güvenilir ancak bildiğim kadarıyla ürünler 2019/10 üretimi, 2021 üretimlerinin dağıtımı yarın başlayacak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6260 : Ağustos 27, 2021, 11:48:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6261 : Ağustos 27, 2021, 12:46:02 »
@Ufuk Sönmez (16363) Ufuk Bey yağda üretim yılı önemli midir raf ömrü ne kadardır bu konuda bilgi verir misiniz
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6262 : Ağustos 27, 2021, 12:50:16 »
Arkadaşlar mekato’ya liqui moly 0w16 yağ gelmiş. 300 küsür liraya satılıyor. Güvenilir bir satıcı mıdır, bilen var mı?

300 küsür dediğiniz 399,90₺ :)

Mekato liqui moly distribütörü baroto tarafından onaylanmış bir satıcı. Bizzat telefonla baroto’ya sordum.

Yağın raf ömrü 5 sene ama 0w16 gelişimi yeni olan bir yağ. 2 sene öncesi ile bugünkü katalog değerleri ve onayları aynı olmayabilir. Bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6263 : Ağustos 27, 2021, 12:52:54 »
@Ufuk Sönmez (16363) Ufuk Bey yağda üretim yılı önemli midir raf ömrü ne kadardır bu konuda bilgi verir misiniz

Motor yağının kapağı açılmadığı sürece raf ömrü 5 yıl olarak belirtiliyor ancak burada depolama, saklama koşulları da önemli, ülkemizde buna pek önem gösterilmediğini düşünürsek bence 2 yıl ve üzeri ürünler riskli.

300 küsür dediğiniz 399,90₺ :)

Mekato liqui moly distribütörü baroto tarafından onaylanmış bir satıcı. Bizzat telefonla baroto’ya sordum.

Yağın raf ömrü 5 sene ama 0w16 gelişimi yeni olan bir yağ. 2 sene öncesi ile bugünkü katalog değerleri ve onayları aynı olmayabilir. Bakmak lazım.

TDS verileri ve onayları aynı (2019 üretimini bize de getirdiler iade ettik).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6264 : Ağustos 27, 2021, 13:14:25 »
Cevaplar için teşekkür ederim. Tem otonun satış sistemini kullanıcı dostu bulmuyorum. Sattıkları ürünleri internet üzerinden nereden ve nasıl temin edebileceğimiz hususu oldukça belirsiz. İnternet sitelerinde bir link dahi yok.

Forumda övüldüğü için ben de oradan alışveriş yapmak istiyorum. Ama link verin şeklindeki isyanlarıma rağmen nasıl alışveriş yapabileceğimi haken bulamadım.

Tem otodan arkadaş varsa forumda, buradan kendilerine bütün iyi niyetimle geri bildirimde bulunmak istedim.

0w16 linkini paylaşabilen olursa da sevinirim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6265 : Ağustos 27, 2021, 13:29:26 »
Motor yağının kapağı açılmadığı sürece raf ömrü 5 yıl olarak belirtiliyor ancak burada depolama, saklama koşulları da önemli, ülkemizde buna pek önem gösterilmediğini düşünürsek bence 2 yıl ve üzeri ürünler riskli.

Hocam tem otodan corolla 2021 icin 0w16 yag ve flitre alicaktim , servis 5w30 koycaz dedi fiyatida pahali 0w16 biraz yuksek devirde yetersiz kalirmi yoksa 0w20 mi almaliyim
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6266 : Ağustos 27, 2021, 13:35:24 »
İsmail bey aracınızda LPG var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6267 : Ağustos 27, 2021, 13:48:41 »
Lpg yok arac 1.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6268 : Ağustos 27, 2021, 13:52:42 »
Cevaplar için teşekkür ederim. Tem otonun satış sistemini kullanıcı dostu bulmuyorum. Sattıkları ürünleri internet üzerinden nereden ve nasıl temin edebileceğimiz hususu oldukça belirsiz. İnternet sitelerinde bir link dahi yok.

Forumda övüldüğü için ben de oradan alışveriş yapmak istiyorum. Ama link verin şeklindeki isyanlarıma rağmen nasıl alışveriş yapabileceğimi haken bulamadım.

Tem otodan arkadaş varsa forumda, buradan kendilerine bütün iyi niyetimle geri bildirimde bulunmak istedim.

Haklı ve yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim,

Şimdilik online olarak N11 mağazamız üzerinden (https://www.n11.com/magaza/tem-oto) satış yapıyoruz, kendi online satış sistemimiz üzerinde de çalışıyoruz, diğer yedek parça satış sitelerinden biraz farklı olacağı için vakit alıyor, ancak buraya yazacağınız bu ileti kadar basit bir şekilde mail atarak da güvenle alış-veriş yapabilirsiniz.

Normal de sadece yağ satışı yapmıyoruz ancak istediğiniz ürünü eklettim, linki aşağıda.

https://urun.n11.com/motor-yagi/liqui-moly-special-tec-aa-0w16-4lt-P505632183

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6269 : Ağustos 27, 2021, 15:27:31 »

Hocam mail ile istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. N11 de olmayan ürünleride mail ve şase numarası ile tarafınıza gönderiyorlar. Senelerdir İnternetten alışveriş yaparım, geçen gün 5w40 yağ için mail yoluyla iletişime geçtim ürünün elime ulaşması 24 saat sürmedi. Bu kadar hızlı bir çalışma sistemi için @Ufuk Sönmez (16363) ve ekibine teşekkürlerimi sunarım

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6270 : Ağustos 27, 2021, 18:41:04 »
İsmail Bey benim de araç 2021 1.5 ama LPG var:)

Ufuk Bey teşekkürler. 10.000 bakımına doğru 0w16 yağ alacam sizden aracım için. Sticker hediyemi de beklerim artık:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6271 : Ağustos 27, 2021, 18:43:22 »

Kapalı hava almayan kutu. Aşırı sıcak veya soğuk hariç saklama koşulu çok önemli değil. Zaten kimse yağı dışarıda güneş altında saklamaz. Et fiyatından pahalı litresi :) kapalı alanda saklanması bence yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6272 : Ağustos 27, 2021, 19:43:22 »
Kapalı hava almayan kutu. Aşırı sıcak veya soğuk hariç saklama koşulu çok önemli değil. Zaten kimse yağı dışarıda güneş altında saklamaz. Et fiyatından pahalı litresi :) kapalı alanda saklanması bence yeterli.
O iş dediğiniz kadar basit değil,güneş ışığı dediğimiz bir etken var güneşteki UV ışınları herşeyin yapısını değiştirebiliyor,bırakın güneş ışığını floresanveya LED lambanın yaydığı ışınlar bile bazı ürünler üzerinde etkili olabiliyor,esnaflık yaptığım dönemde sırf piyasadan ucuz diye toptan depo malı iç çamaşırı almaya gittim, ürünleri incelemek için birini açtığımda tam katlama yerlerinden beyaz çamaşırın sapsarı olduğunu gördüm sanki özel olarak kalemle çizilmiş gibi yani depolama koşulları çok farklılık gerektiriyor.

Ali bey,tem otodan hiç alışveriş yapmadığınız için böyle bir düşüncede olmanıza hak veriyorum ama sistemleri son derece güvenilir sizden hiçbir şekilde kart bilgisi vs istenmiyor sadece gönderilen URL üzerinden bankanın ödeme sistemine aktarılıp ödemeyi siz kendi kontrolünüzde yapıyorsunuz,diğer siteler gibi bankamızda gelen tek kullanımlık şifre girerek onay veriyorsunuz,zaten esnaflıklarının üzerine kimseyi tanımam.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6273 : Ağustos 27, 2021, 22:38:32 »
Arkadaşlar daha önce bunu yazmıştım. Bu veriler skoda superb 2018 model 1.4 tsi 125 hp 200nm tork olan makinenin verisiydii.

Bugün obd cihazı aldım , motor yağ sıcaklığı verisi bulamadım. Sanırım yağ sıcaklığı ölçen bir sensör yok. Su sıcaklığı ise ;

düz yolda EV açık , araba gidiyorsa 88 derecede kalıyor. en az 86 gördüm. motor sıcaktı.
düz yolda 93 derece ile 90 derece arası içten yanmalı motor çalışırken gözlemledim.

vag grubu sanırım genelde bu şekilde ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6274 : Ağustos 27, 2021, 22:55:29 »
Göstergede 90 da sabit kalmasının sebebi hararet muşürünün referan aralığıyla alakalı normalde motordaki suyun ısısı anlık olarak devamlı değişkenlik gösterir,termostat açma kapama zamanlarında farklılıklar olur,bide Wv grubunda ve yeni Toyota da ayrıca birçok yeni nesil araçta birden fazla noktadan soğutma sistemleri ve elektrikli devirdaim pompası var ayriyeten sabit pompada var,vag grubunda zannedersem cay motorda mı başladı yardımcı elektrikli devirdaim pompası mevcut bunların hepsi sensörler ile besleniyor data aktarımı yapılıyor ama göstergede ibre her zaman (aksilik olmadıkça) sabit kalır onun hareketli olmaması için hararet muşürü okuma referans aralığı ayarlanır içerisindeki cıva ona göre basılır,
Toyota'nın en son ürettiği 1.5 dynamic force motoru artık üç bölgeden soğutuluyor bunlarında sensörleri okuma aralıkları vs çok farklı ama sürücü yine ekranda 90 C⁰ sabit görüyor,yani tamamen muşürün referans aralığı ile alakalı bir durum,işte o yüzden hareret müşürü dorjinal olmazsa ekranda ibre sapıtıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6275 : Ağustos 27, 2021, 23:32:25 »
İsmail Bey benim de araç 2021 1.5 ama LPG var:)

Ufuk Bey teşekkürler. 10.000 bakımına doğru 0w16 yağ alacam sizden aracım için. Sticker hediyemi de beklerim artık:)

Rica ederim, tabi ki her zaman.

Güneş altında olmasına gerek yok, 6 aylık gün ışığı etkilerini görseniz şaşarsınız, bir de işin "nem" boyutu var, orası tam bir karmaşa hiç girmeyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6276 : Ağustos 28, 2021, 09:03:45 »
Kutular opak ya da opağa yakın. Güneş ışığı kutunun dışını bozar. İçini nasıl bozsun? Etkilemesi için çok uzun süre kalmalı. Ama güneşten dolayı kutunun ısınması etkiler. O yüzden kapalı alan olmalı dedim ben de.

Nem de etkilemez. Kutu kapalı. Etkilemesi ve kutunun içine işlemesi için yine çok uzun süreler lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6277 : Ağustos 29, 2021, 15:44:31 »
Merhaba
Bakımlarda aynı marka yağ mı kullanmalı yoksa markayı değiştirmeli mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6278 : Ağustos 30, 2021, 11:08:12 »
Merhaba
Bakımlarda aynı marka yağ mı kullanmalı yoksa markayı değiştirmeli mi?
Markadan ziyade viskozite önemlidir,tabiki her önümüze gelen adı sanı belli olmayan markalarıda kullanmamalıyız,yağı aldığımız yerin distribütör kayıtlarında olmasına dikkat edelim güvenilir satıcılardan orjinal ürünleri aynı vizkozite ile alıp kullanabiliriz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6279 : Ağustos 30, 2021, 11:22:47 »
Corolla 1.5 aracim var 10.000 bakimi yaptirticam genelde arabayi uzun yolda kullaniyorum 120-...km hizlarda , servis 5w30 koyucaz dedi ama kitapcikta 0w16 yaziyor , 120-... km hizlarda 3000-4000 devirde gidiyor 0w16 yag sikinti yaratirmi

Düzenleme: Trafik kuralları. Trafik ve forum kurallarına dikkat edelim.