0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar mekato’ya liqui moly 0w16 yağ gelmiş. 300 küsür liraya satılıyor. Güvenilir bir satıcı mıdır, bilen var mı?
@Ufuk Sönmez (16363) Ufuk Bey yağda üretim yılı önemli midir raf ömrü ne kadardır bu konuda bilgi verir misiniz
300 küsür dediğiniz 399,90₺ Mekato liqui moly distribütörü baroto tarafından onaylanmış bir satıcı. Bizzat telefonla baroto’ya sordum. Yağın raf ömrü 5 sene ama 0w16 gelişimi yeni olan bir yağ. 2 sene öncesi ile bugünkü katalog değerleri ve onayları aynı olmayabilir. Bakmak lazım.
Motor yağının kapağı açılmadığı sürece raf ömrü 5 yıl olarak belirtiliyor ancak burada depolama, saklama koşulları da önemli, ülkemizde buna pek önem gösterilmediğini düşünürsek bence 2 yıl ve üzeri ürünler riskli.TDS verileri ve onayları aynı (2019 üretimini bize de getirdiler iade ettik).
Cevaplar için teşekkür ederim. Tem otonun satış sistemini kullanıcı dostu bulmuyorum. Sattıkları ürünleri internet üzerinden nereden ve nasıl temin edebileceğimiz hususu oldukça belirsiz. İnternet sitelerinde bir link dahi yok. Forumda övüldüğü için ben de oradan alışveriş yapmak istiyorum. Ama link verin şeklindeki isyanlarıma rağmen nasıl alışveriş yapabileceğimi haken bulamadım. Tem otodan arkadaş varsa forumda, buradan kendilerine bütün iyi niyetimle geri bildirimde bulunmak istedim. 0w16 linkini paylaşabilen olursa da sevinirim:)
Kapalı hava almayan kutu. Aşırı sıcak veya soğuk hariç saklama koşulu çok önemli değil. Zaten kimse yağı dışarıda güneş altında saklamaz. Et fiyatından pahalı litresi kapalı alanda saklanması bence yeterli.
Arkadaşlar daha önce bunu yazmıştım. Bu veriler skoda superb 2018 model 1.4 tsi 125 hp 200nm tork olan makinenin verisiydii. Bugün obd cihazı aldım , motor yağ sıcaklığı verisi bulamadım. Sanırım yağ sıcaklığı ölçen bir sensör yok. Su sıcaklığı ise ;düz yolda EV açık , araba gidiyorsa 88 derecede kalıyor. en az 86 gördüm. motor sıcaktı. düz yolda 93 derece ile 90 derece arası içten yanmalı motor çalışırken gözlemledim.
İsmail Bey benim de araç 2021 1.5 ama LPG var:)Ufuk Bey teşekkürler. 10.000 bakımına doğru 0w16 yağ alacam sizden aracım için. Sticker hediyemi de beklerim artık:)
MerhabaBakımlarda aynı marka yağ mı kullanmalı yoksa markayı değiştirmeli mi?