Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1711534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6200 : Ağustos 05, 2021, 18:09:34 »
Triboloji yanında emisyon da gözden kaçmamalı. 10W60 kullanan spor araçlar mevcut.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6200 : Ağustos 05, 2021, 18:09:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6201 : Ağustos 06, 2021, 09:42:52 »
Arkadaşlar 2021 1.5 lpg li araç için ne dedik en son? 0w16 mı? Yoksa LPG var diye daha farklı bir yağ mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6202 : Ağustos 06, 2021, 10:01:11 »
Arkadaşlar 2021 1.5 lpg li araç için ne dedik en son? 0w16 mı? Yoksa LPG var diye daha farklı bir yağ mı?

Lpg var diye motorun standartları değişmiyor. Sadece sıcaklık olarak düşünmeyin. Yağlama sistemi 0w16’ya göre tasarlanmış bir motor için lpg var diye kalın ve standartları karşılamayan yağ kullanmamalı. Gerekirse yağı erken değiştirin ama olması gereken kitapta yazanı kullanın. Yağın içeriği ve yağ pompası, yağlama kanalları her şey 0w16’ya göre tasarlanmış.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 10:06:54[/time]

Liqui moly resmi sitesinde iki distribütör yazıyor. Üç yazıyor da biri motosiklet için. Egemot ve baroto. İkisi de 0w16 satmıyor. Bunlar resmi satıcılar. Bunların getirmediği yağı ülke içinde başka firmalar getirebilir mi? Yoksa sahte konusu yine gündeme gelir mi?

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 10:23:21[/time]
Bunlar sahte mi şimdi. Otovitamin, mekato ve birbaşkası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6203 : Ağustos 06, 2021, 11:08:30 »
Lpg var diye motorun standartları değişmiyor. Sadece sıcaklık olarak düşünmeyin. Yağlama sistemi 0w16’ya göre tasarlanmış bir motor için lpg var diye kalın ve standartları karşılamayan yağ kullanmamalı. Gerekirse yağı erken değiştirin ama olması gereken kitapta yazanı kullanın. Yağın içeriği ve yağ pompası, yağlama kanalları her şey 0w16’ya göre tasarlanmış.

Liqui moly resmi sitesinde iki distribütör yazıyor. Üç yazıyor da biri motosiklet için. Egemot ve baroto. İkisi de 0w16 satmıyor. Bunlar resmi satıcılar. Bunların getirmediği yağı ülke içinde başka firmalar getirebilir mi? Yoksa sahte konusu yine gündeme gelir mi?

LPG olunca motorun mekanik sıtandartları değişmiyor evet haklısınız,ama o standartlar benzin ısı değerlerine göre ayarlanmıştır,sonradan eklenen ve ayarları çoğu zaman bozuk olan LPG sisteminin yaydığı ısı benzinli motor yağının sınırlarını aşmakta ve motoru zorlamakta,motor sadece antifiriz ile soğumuyor aynı zamanda motor yağı ilede soğuyor LPG ısısına dayanamayan motor yağlarında durum dahada vahim hâl almakta ve motor ömrü dahada kısalmaktadır,heleki direk enjeksiyonlu motorlar da yağ konusuna çok daha dikkat etmek gerekiyor çünkü dizel mantığına yakın çalışan direk enjeksiyonlu sistem normal motordan daha fazla kurum üretiyor,kurum yapışan yüzeyler ısı dağılımını motordan atılmasını dahada zorlaştırıyor,bu tip motorlarda motor kaputu dahi farklı metallerden imal edilir (aleminyum motor kaputları) motordaki ısıyı dış ortama daha rahat aktarsın diye.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6204 : Ağustos 06, 2021, 12:04:12 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  motorun yağlama sisteminin tıkanması, motor sıcaklığından daha önemli. Sıcaklık 15-20 derece daha fazla olsun. Yağı 10bin’de değil de 7binde değiştirmek daha doğru olur o halde.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2021, 12:08:54
Resmi global site https://www.liqui-moly.com/de/de/

İçinden tr seçince bu siteye aktarıyor. http://www.liqui-molyturkiye.com/

Bu sitelere distribütör egemot ve baroto. İkisi de 0w16 yağ ithal etmiyor.

Google’da liqui moly yazınca diğer site şu: gayriresmi site: https://liquimoly.com.tr/

Bu sitede de 0w16 yok. Ama bu sitenin içinde satış noktalarında laskar yazıyor. Yani mekato. İlginçtir ki burada 0w16 satılıyor.

Gariplik yok mu sizce de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2369 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6205 : Ağustos 06, 2021, 13:33:57 »

Bu konuda sıvıların ısıl iletkenliği konusunda tez hazırlamış olan @Mutlu Tekir (30216) hocamı konuya davet ediyorum :)

Biz iki distribütör (Egemot ve Bar Oto) ile de çalışıyoruz, bazı ürünler sadece müşterinin siparişine istinaden özel getirtiliyor (bizde de Liqui Moly SL6 Hidrolik gibi), yakın zamanda bizim stoklarımıza da giriş yapacak,

Mekato (Mücahit bey'i) tanıyorum, distribütör ürünü satıcısıdır, sorun çıkmaz, diğer firmayı tanımıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6206 : Ağustos 06, 2021, 13:41:56 »
0w16 getirecek misiniz peki? 1.5 2021 LPG ye  ne yağ önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6207 : Ağustos 06, 2021, 13:49:05 »
Bu konuda sıvıların ısıl iletkenliği konusunda tez hazırlamış olan @Mutlu Tekir (30216) hocamı konuya davet ediyorum :)

Biz iki distribütör (Egemot ve Bar Oto) ile de çalışıyoruz, bazı ürünler sadece müşterinin siparişine istinaden özel getirtiliyor (bizde de Liqui Moly SL6 Hidrolik gibi), yakın zamanda bizim stoklarımıza da giriş yapacak,

Mekato (Mücahit bey'i) tanıyorum, distribütör ürünü satıcısıdır, sorun çıkmaz, diğer firmayı tanımıyorum.

Egemot’u aradım. Bar oto ile birlikte distribütör biziz dedi. Diğer satıcıları sordum. Bilemem dedi. Distribütörün getirmediği ürünü mekato nereden alıyor peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6208 : Ağustos 06, 2021, 13:54:48 »
0w16 getirecek misiniz peki? 1.5 2021 LPG ye  ne yağ önerirsiniz?

Evet, siparişimizde var 5lt.'lik ürün Salı günü, 4lt'lik ürün 1 ay sonra stoklarımızda olacak, yeni bir motor olduğu ve henüz tecrübemiz kısıtlı olduğu için şimdilik LPG ile de 0W16 denenmesi (LPG sistemi karma sistem ve ayarları düzgün ise eksiltme olacağını düşünmüyorum) sonrasında eksiltme veya eksiltmeme durumuna göre hareket edilmesi kanaatindeyim, ancak her yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanılmasını elzem görüyorum.

Egemot’u aradım. Bar oto ile birlikte distribütör biziz dedi. Diğer satıcıları sordum. Bilemem dedi. Distribütörün getirmediği ürünü mekato nereden alıyor peki?

Dediğim gibi "Özel Sipariş" denen bir konu var, distribütörün stoğunu tutmadığı ancak bayinin kendine özel olarak sipariş ettiği ürünler olabiliyor, bizde de LM DOT4 SL6, Synthoil 0W40 4lt. gibi distribütörün elinde olmayan ama bizim stoğumuzda bulunan ürünler mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6209 : Ağustos 06, 2021, 14:23:10 »
Baroto, mekato bizim bayimiz. Ürünleri orijinaldir dedi sonuç olarak.

Motul’da 1lt’lik var. O da gf-6b onaylı. Kutusu 146tl. İstanbul avrupa yakası distribütörü limitparts ile görüştüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6210 : Ağustos 06, 2021, 15:04:11 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  motorun yağlama sisteminin tıkanması, motor sıcaklığından daha önemli. Sıcaklık 15-20 derece daha fazla olsun. Yağı 10bin’de değil de 7binde değiştirmek daha doğru olur o halde.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 12:08:54[/time]
Resmi global site https://www.liqui-moly.com/de/de/

İçinden tr seçince bu siteye aktarıyor. http://www.liqui-molyturkiye.com/

Bu sitelere distribütör egemot ve baroto. İkisi de 0w16 yağ ithal etmiyor.

Google’da liqui moly yazınca diğer site şu: gayriresmi site: https://liquimoly.com.tr/

Bu sitede de 0w16 yok. Ama bu sitenin içinde satış noktalarında laskar yazıyor. Yani mekato. İlginçtir ki burada 0w16 satılıyor.

Gariplik yok mu sizce de?
Yağlama kanallarını çok minimal incecik mikro genişlikte olduğunumu düşünüyorsunuz,üretici yağ vizkozitesi seçimini yağ kanalllarına göre değil motorda kullandığı iç malzemeye göre seçiyor her motorun sıkıştırma oranı farklıdır,eskiden sekman ile gömlek arası hatrı sayılır boşluk (motor üretiminde gözlemlenen ölçümlere göre) varken bugün neredeyse sıfır boşluklu motorlar üretiliyor,ona göredir yağın vizkozitesi belirleniyor 3 silindir 1.0 motorlardan bile 130 ve üstü HP ler alınabiliyor,
Yağ tedarikçi konusunu ufuk hocam açıklamış,
Sıvıların ısıl etkinlikleri konusınuda mutlu hocam açıklayacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2021, 15:13:33
Ayriyeten mesele sadece yağ eksiltme değil erken yağ değiştirmekte değil,asıl mesele o eksilen yağ nereye gidiyor onu bilmek önemli,
Eksilen yağ ya siboblardan kaçarak egzoz sistemine gidecek yada yanarak gidecek ikiside yeni sistem motorlar için dez avantaj oluyor,yeni nesil 3 silindir direk enjeksiyonlu motorlar zaten yakıttan ötürü kurum biriktiriyor bide bunun üstüne yanan yağın kurumu eklenirse durum daha vahim hâl alıyor, katalizör sistemi daha kötü etkileniyor,yani eski nesil benimki gibi katalizör kullanmayan araçlarda sıkıntı olmaz en fazla yağ eksiktir takviye yapılır,eski nesillerin yağ yakması motora ayrı bir çekiş artısıda veriyor :)
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6211 : Ağustos 06, 2021, 18:46:11 »
Teşekkürler yorumlarınız için. Araç henüz 3.000de. Hafta sonu tatile gidiyorum. Dönüşte 5-6.000 olacak. 2-3 aya 10.000 bakımına sıra gelir. Yağı da gerekli katkı ve temizlik malzemelerini de sizden temin edeyim. Web sayfanız mevcut mudur veya iletişim bilgilerinizi alabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6212 : Ağustos 06, 2021, 20:17:49 »
Teşekkürler yorumlarınız için. Araç henüz 3.000de. Hafta sonu tatile gidiyorum. Dönüşte 5-6.000 olacak. 2-3 aya 10.000 bakımına sıra gelir. Yağı da gerekli katkı ve temizlik malzemelerini de sizden temin edeyim. Web sayfanız mevcut mudur veya iletişim bilgilerinizi alabilir miyim?
WhatsApp numarası 05434013565
Buradan şasi numarası paylaşarak istediğiniz malzemeleri alabilirsiniz,
Yada 02122851093 nolu telefondan görüşerek parçaları alabilirsiniz,
İşlem sonunda sizi banka ekranına yönlendirip aynı alışveriş sitelerindeki gibi bankanın resmi sitesinden ödeme yapıyorsunuz,herşey güvenli ortamda oluşuyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2021, 20:19:13
Ayrıca form ana sayfasında bütün iletişim adresleri var.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6213 : Ağustos 06, 2021, 20:57:56 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  kanallar yıkanmaz ama yağlama sorun olabilir. Kalın yağ kullanıldı diye valvematic arızaları okumuştum burada. Sadece kalınlık değil mesela. Son onayları alan yağlar tortu anlamında da çok üstün. Yağ yakma konusunu sorun eden üretici yok gibi bir şey. Fındık motor turbolar zaten eksiltiyor. Servis de kitap da normal diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6214 : Ağustos 06, 2021, 21:06:35 »
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar Verso 1.6 d-4d aracım için yağ olarak uzun düşünmeler sonucunda shell kullanmaya karar verdim (bmw ll-4 onayı olması ve bmw yağlarını üretmesi) kafamda bazı sorular ve acabalar var yardımcı olursanız sevinirim
- shell helix ultra ect 5w30 (genel bir ürün) ile shell helix ultra pro am-l (bmw-mercedes için özel üretilmiş) arasında kalıyorum sizce hangisini tercih etmeliyim
- Liqui Moly ve Motul ürünlerini daha önce tavsiye etmiştiniz, eminim iyi ürünlerdir fakat daha klasik bir tüketici olduğum için castroll-mobil1-shell gibi klasiklerden başkasına kafam pek yatmıyor sizce aşırı derecede büyük fark var mı bu 2 firma ile shell arasında (mobil1 de bmw onayı yok eğer olmuş olsaydı büyük ihtimal mobil1 alırdım)
- Motor yağından öncelikli olarak beklentilerim temizleme ve aşınma kontrolünün yanı sıra ısıl iletkenliği ve soğutması diyebilirim çünkü serviste 6 bakım yaptırmıştım birinde normal 5w30 diğerlerinde 1ww için 5w30 koymuşlardı. tamamında araç aşırır derecede fan açıyordu.
- son soru olarak kitapçıkta aracın 5.2 lt yağ aldığı yazıyor fakat servis 5lt koyuyordu sizce bakım için 5+1 alıp 5.2 ye tamamlayım mı yoksa 5lt olarak mı ekleyim. 100 tl civarı ekstra çıkan ücretten ötürü kafam karışık
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6215 : Ağustos 07, 2021, 00:05:16 »
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar Verso 1.6 d-4d aracım için yağ olarak uzun düşünmeler sonucunda shell kullanmaya karar verdim (bmw ll-4 onayı olması ve bmw yağlarını üretmesi) kafamda bazı sorular ve acabalar var yardımcı olursanız sevinirim
- shell helix ultra ect 5w30 (genel bir ürün) ile shell helix ultra pro am-l (bmw-mercedes için özel üretilmiş) arasında kalıyorum sizce hangisini tercih etmeliyim

- Liqui Moly ve Motul ürünlerini daha önce tavsiye etmiştiniz, eminim iyi ürünlerdir fakat daha klasik bir tüketici olduğum için castroll-mobil1-shell gibi klasiklerden başkasına kafam pek yatmıyor sizce aşırı derecede büyük fark var mı bu 2 firma ile shell arasında (mobil1 de bmw onayı yok eğer olmuş olsaydı büyük ihtimal mobil1 alırdım)

- Motor yağından öncelikli olarak beklentilerim temizleme ve aşınma kontrolünün yanı sıra ısıl iletkenliği ve soğutması diyebilirim çünkü serviste 6 bakım yaptırmıştım birinde normal 5w30 diğerlerinde 1ww için 5w30 koymuşlardı. tamamında araç aşırır derecede fan açıyordu.

- son soru olarak kitapçıkta aracın 5.2 lt yağ aldığı yazıyor fakat servis 5lt koyuyordu sizce bakım için 5+1 alıp 5.2 ye tamamlayım mı yoksa 5lt olarak mı ekleyim. 100 tl civarı ekstra çıkan ücretten ötürü kafam karışık

Merhaba Yasin bey,

BMW oem yağlarını üretmesi, o marka için aftermarket en iyi yağı o firmanın ürettiğini göstermez, zira üreticilere spesifik üretimler yapılıyor, zira 2021 yılına kadar yapılan BMW Genuine Oil üretimleri de Castrol firmasına ait.

İlla ki Shell kullanacaksanız, Helix Ultra ECT 5W30 kullanabilirsiniz, Helix Pro AM-L ile arasındaki temel fark Pro AM-L içeriğinde bir miktar daha fazla temizleyici (deterjan) katkısı olması ancak ECT 5W30 kinematic viskozite aralığı daha geniş ve HTHS değeri daha yüksek.

1WW (BMW N47D16C) motor için LL-04 onayını pek göz önünde bulundurmanıza gerek yok zira LL-04 onayı (MB karşılığı 229.31) partikül filtreli motorları için 15.000km kullanım onayı verirken, MB 229.51 partikül filtreli ve low ash motorlar için 20.000km. kullanım onayı veriyor ancak Toyota değişim periyodunu 10.000km. olarak öneriyor (ki bence de doğru olan bu), dolayısı ile "10.000km. de değiştiririm" derseniz ACEA C2/C3 onaylı bir ürün kullanmanız yeterli olacaktır, şayet "10.000-15.000km aralığında kullanırım" derseniz LL-04 ve 229.51 yerine TBN değeri 8 üzeri olması hasebiyle VAG 507 00 onaylı bir ürün kullanmanız daha doğru olur ancak benim tavsiyem her halükarda değişim periyodunu 10.000km. sürecinden uzatmamanız yönünde olur.

Şahsi fikrim "10.000km. periyodunda değiştirim" derseniz Liqui Moly 4600 ve Motul X-Clean E-FE tavsiyem olur, şayet 10.000-15.000km. kullanırım derseniz Liqui Moly 4200 veya Motul X-Clean+ ürünlerini öneririm, sebebi ise konvansiyonel üreticilerin Hydrocrack grup III baz kullanırken, LM ve Motul grup IV PAO baz kullanmalarıdır, bu da yağın kullanıldığı dönem içerisinde spesifikasyonlarını daha uzun süre korumasını sağlamaktadır.

1WW motorun yağ kapasitesi 5.2lt. olarak belirtilmektedir ancak aracınızda herhangi bir eksiltme söz konusu değil ise 5lt. kullanmanız herhangi bir teknik sorun oluşturmaz.

1WW motor ile ilgili olarak naçizane tavsiyem, her motor yağı değişiminde motor iç temizleyici kullanmanız, daha önce değişmedi ise 100.000km. civarında krank kasnağı, V kayışı ve V kayışı otomatik gergisini değiştirmeniz, en geç 150.000km. civarı zincir setini değiştirmeniz yönünde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6216 : Ağustos 07, 2021, 00:38:38 »
Merhaba Yasin bey,

BMW oem yağlarını üretmesi, o marka için aftermarket en iyi yağı o firmanın ürettiğini göstermez, zira üreticilere spesifik üretimler yapılıyor, zira 2021 yılına kadar yapılan BMW Genuine Oil üretimleri de Castrol firmasına ait.

İlla ki Shell kullanacaksanız, Helix Ultra ECT 5W30 kullanabilirsiniz, Helix Pro AM-L ile arasındaki temel fark Pro AM-L içeriğinde bir miktar daha fazla temizleyici (deterjan) katkısı olması ancak ECT 5W30 kinematic viskozite aralığı daha geniş ve HTHS değeri daha yüksek.

1WW (BMW N47D16C) motor için LL-04 onayını pek göz önünde bulundurmanıza gerek yok zira LL-04 onayı (MB karşılığı 229.31) partikül filtreli motorları için 15.000km kullanım onayı verirken, MB 229.51 partikül filtreli ve low ash motorlar için 20.000km. kullanım onayı veriyor ancak Toyota değişim periyodunu 10.000km. olarak öneriyor (ki bence de doğru olan bu), dolayısı ile "10.000km. de değiştiririm" derseniz ACEA C2/C3 onaylı bir ürün kullanmanız yeterli olacaktır, şayet "10.000-15.000km aralığında kullanırım" derseniz LL-04 ve 229.51 yerine TBN değeri 8 üzeri olması hasebiyle VAG 507 00 onaylı bir ürün kullanmanız daha doğru olur ancak benim tavsiyem her halükarda değişim periyodunu 10.000km. sürecinden uzatmamanız yönünde olur.

Şahsi fikrim "10.000km. periyodunda değiştirim" derseniz Liqui Moly 4600 ve Motul X-Clean E-FE tavsiyem olur, şayet 10.000-15.000km. kullanırım derseniz Liqui Moly 4200 veya Motul X-Clean+ ürünlerini öneririm, sebebi ise konvansiyonel üreticilerin Hydrocrack grup III baz kullanırken, LM ve Motul grup IV PAO baz kullanmalarıdır, bu da yağın kullanıldığı dönem içerisinde spesifikasyonlarını daha uzun süre korumasını sağlamaktadır.

1WW motorun yağ kapasitesi 5.2lt. olarak belirtilmektedir ancak aracınızda herhangi bir eksiltme söz konusu değil ise 5lt. kullanmanız herhangi bir teknik sorun oluşturmaz.

1WW motor ile ilgili olarak naçizane tavsiyem, her motor yağı değişiminde motor iç temizleyici kullanmanız, daha önce değişmedi ise 100.000km. civarında krank kasnağı, V kayışı ve V kayışı otomatik gergisini değiştirmeniz, en geç 150.000km. civarı zincir setini değiştirmeniz yönünde olur.

ooo Ufuk bey döktürmüşsünüz. Bilgilendirmeniz için çok çok teşekkür ederim. yağ değişim periyodunda 10b km yi geçirmemeye çalışıyorum fakat yoğunluk sebebi ile 11/11.5b de bir değiştirdiğim olmuştu. 20b km de bir hava filtresini de değiştiriyorum normalde 40b yazmasına rağmen.
bu ve önceki araçlarımda hiç temizleyici kullanmamıştım. Aslında kullanmak istedim içten içe fakat garantiden ve bulunduğum ilde iyi bir usta bilmediğimden ötürü önceki dizel corollamıda bunuda hep servise götürdüğüm için kullanamamıştım. bu bakımda garanti bittiği ve yalnız yağ değişimi olacağından ötürü dışarıda yaptıracağım. tavsiyeniz üzerine kullanacağım. temizleme konusunda valvoline,shell,castrol,liqui moly,motul görmüştüm. içlerinden en güven veren liqui molydi onu da temin edeyim.
parça olarak bakım yaptıracağım zaman (bu aralar aşırı derecede yoğunluğum var) n11 mağazanızdan temin edeyim inşallah.
10b km olduğunda yağ çubuğunda baktığımda hiç eksiltme yoktu yine 5lt olarak kullanayım. araç şu an 65b km civarında 100b e kadar satmazsam dediğiniz üzere değişimleri yapayım, satarsam da yeni sahibine tembih edeyim.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6217 : Ağustos 07, 2021, 21:17:39 »

LM'nin sitesinde adresi yok diye sahte olacağı anlama gelmez.
Ayrıca şunu belirteyim zamanında bir arkadaş  Z yağ  bayi bulucu sitesinden  X bayiyi arayıp yağ satın alacağını belirtmiş sonrasında başka bir dükkana yönlendirilmiş ve çıkan yağ sahte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6218 : Ağustos 07, 2021, 21:20:04 »
" ancak her yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanılmasını elzem görüyorum."

Yağ değişimini daha erken yapsak yine de şart mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6219 : Ağustos 07, 2021, 21:39:30 »
Yağ değişimini daha erken yapsak yine de şart mıdır ?
Yağ değişimini erken yapmak motor içinde kurum ve tortu oluşumunu engellemiyor,
Tabi bazı motorlar için her bakımda motor iç temizleyici kullanmak elzem iken bazılarında 2 bakımda birde yapılabilir,ufuk Bey'in yukarıdaki önerisi 1WW Serisi için ayriyeten direk enjeksiyonlu benzinli motorlarda çok fazla kurum oluşturuyor,uzun vadede konforlu ve sağlıklı motor için dikkatli bakım yapılmalı.
TOYOTA CORONA 3S FE