0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2021 1.5 lpg li araç için ne dedik en son? 0w16 mı? Yoksa LPG var diye daha farklı bir yağ mı?
Lpg var diye motorun standartları değişmiyor. Sadece sıcaklık olarak düşünmeyin. Yağlama sistemi 0w16’ya göre tasarlanmış bir motor için lpg var diye kalın ve standartları karşılamayan yağ kullanmamalı. Gerekirse yağı erken değiştirin ama olması gereken kitapta yazanı kullanın. Yağın içeriği ve yağ pompası, yağlama kanalları her şey 0w16’ya göre tasarlanmış. Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 10:06:54[/time]Liqui moly resmi sitesinde iki distribütör yazıyor. Üç yazıyor da biri motosiklet için. Egemot ve baroto. İkisi de 0w16 satmıyor. Bunlar resmi satıcılar. Bunların getirmediği yağı ülke içinde başka firmalar getirebilir mi? Yoksa sahte konusu yine gündeme gelir mi?Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 10:23:21[/time]Bunlar sahte mi şimdi. Otovitamin, mekato ve birbaşkası
Lpg var diye motorun standartları değişmiyor. Sadece sıcaklık olarak düşünmeyin. Yağlama sistemi 0w16’ya göre tasarlanmış bir motor için lpg var diye kalın ve standartları karşılamayan yağ kullanmamalı. Gerekirse yağı erken değiştirin ama olması gereken kitapta yazanı kullanın. Yağın içeriği ve yağ pompası, yağlama kanalları her şey 0w16’ya göre tasarlanmış.
Liqui moly resmi sitesinde iki distribütör yazıyor. Üç yazıyor da biri motosiklet için. Egemot ve baroto. İkisi de 0w16 satmıyor. Bunlar resmi satıcılar. Bunların getirmediği yağı ülke içinde başka firmalar getirebilir mi? Yoksa sahte konusu yine gündeme gelir mi?Bunlar sahte mi şimdi. Otovitamin, mekato ve birbaşkası
Bu konuda sıvıların ısıl iletkenliği konusunda tez hazırlamış olan @Mutlu Tekir (30216) hocamı konuya davet ediyorum Biz iki distribütör (Egemot ve Bar Oto) ile de çalışıyoruz, bazı ürünler sadece müşterinin siparişine istinaden özel getirtiliyor (bizde de Liqui Moly SL6 Hidrolik gibi), yakın zamanda bizim stoklarımıza da giriş yapacak,Mekato (Mücahit bey'i) tanıyorum, distribütör ürünü satıcısıdır, sorun çıkmaz, diğer firmayı tanımıyorum.
0w16 getirecek misiniz peki? 1.5 2021 LPG ye ne yağ önerirsiniz?
Egemot’u aradım. Bar oto ile birlikte distribütör biziz dedi. Diğer satıcıları sordum. Bilemem dedi. Distribütörün getirmediği ürünü mekato nereden alıyor peki?
@Ümit ŞAHANTİMOR (39478) motorun yağlama sisteminin tıkanması, motor sıcaklığından daha önemli. Sıcaklık 15-20 derece daha fazla olsun. Yağı 10bin’de değil de 7binde değiştirmek daha doğru olur o halde. Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2021, 12:08:54[/time]Resmi global site https://www.liqui-moly.com/de/de/İçinden tr seçince bu siteye aktarıyor. http://www.liqui-molyturkiye.com/Bu sitelere distribütör egemot ve baroto. İkisi de 0w16 yağ ithal etmiyor. Google’da liqui moly yazınca diğer site şu: gayriresmi site: https://liquimoly.com.tr/Bu sitede de 0w16 yok. Ama bu sitenin içinde satış noktalarında laskar yazıyor. Yani mekato. İlginçtir ki burada 0w16 satılıyor. Gariplik yok mu sizce de?
Teşekkürler yorumlarınız için. Araç henüz 3.000de. Hafta sonu tatile gidiyorum. Dönüşte 5-6.000 olacak. 2-3 aya 10.000 bakımına sıra gelir. Yağı da gerekli katkı ve temizlik malzemelerini de sizden temin edeyim. Web sayfanız mevcut mudur veya iletişim bilgilerinizi alabilir miyim?
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar Verso 1.6 d-4d aracım için yağ olarak uzun düşünmeler sonucunda shell kullanmaya karar verdim (bmw ll-4 onayı olması ve bmw yağlarını üretmesi) kafamda bazı sorular ve acabalar var yardımcı olursanız sevinirim- shell helix ultra ect 5w30 (genel bir ürün) ile shell helix ultra pro am-l (bmw-mercedes için özel üretilmiş) arasında kalıyorum sizce hangisini tercih etmeliyim- Liqui Moly ve Motul ürünlerini daha önce tavsiye etmiştiniz, eminim iyi ürünlerdir fakat daha klasik bir tüketici olduğum için castroll-mobil1-shell gibi klasiklerden başkasına kafam pek yatmıyor sizce aşırı derecede büyük fark var mı bu 2 firma ile shell arasında (mobil1 de bmw onayı yok eğer olmuş olsaydı büyük ihtimal mobil1 alırdım)- Motor yağından öncelikli olarak beklentilerim temizleme ve aşınma kontrolünün yanı sıra ısıl iletkenliği ve soğutması diyebilirim çünkü serviste 6 bakım yaptırmıştım birinde normal 5w30 diğerlerinde 1ww için 5w30 koymuşlardı. tamamında araç aşırır derecede fan açıyordu. - son soru olarak kitapçıkta aracın 5.2 lt yağ aldığı yazıyor fakat servis 5lt koyuyordu sizce bakım için 5+1 alıp 5.2 ye tamamlayım mı yoksa 5lt olarak mı ekleyim. 100 tl civarı ekstra çıkan ücretten ötürü kafam karışık
Merhaba Yasin bey,BMW oem yağlarını üretmesi, o marka için aftermarket en iyi yağı o firmanın ürettiğini göstermez, zira üreticilere spesifik üretimler yapılıyor, zira 2021 yılına kadar yapılan BMW Genuine Oil üretimleri de Castrol firmasına ait.İlla ki Shell kullanacaksanız, Helix Ultra ECT 5W30 kullanabilirsiniz, Helix Pro AM-L ile arasındaki temel fark Pro AM-L içeriğinde bir miktar daha fazla temizleyici (deterjan) katkısı olması ancak ECT 5W30 kinematic viskozite aralığı daha geniş ve HTHS değeri daha yüksek.1WW (BMW N47D16C) motor için LL-04 onayını pek göz önünde bulundurmanıza gerek yok zira LL-04 onayı (MB karşılığı 229.31) partikül filtreli motorları için 15.000km kullanım onayı verirken, MB 229.51 partikül filtreli ve low ash motorlar için 20.000km. kullanım onayı veriyor ancak Toyota değişim periyodunu 10.000km. olarak öneriyor (ki bence de doğru olan bu), dolayısı ile "10.000km. de değiştiririm" derseniz ACEA C2/C3 onaylı bir ürün kullanmanız yeterli olacaktır, şayet "10.000-15.000km aralığında kullanırım" derseniz LL-04 ve 229.51 yerine TBN değeri 8 üzeri olması hasebiyle VAG 507 00 onaylı bir ürün kullanmanız daha doğru olur ancak benim tavsiyem her halükarda değişim periyodunu 10.000km. sürecinden uzatmamanız yönünde olur.Şahsi fikrim "10.000km. periyodunda değiştirim" derseniz Liqui Moly 4600 ve Motul X-Clean E-FE tavsiyem olur, şayet 10.000-15.000km. kullanırım derseniz Liqui Moly 4200 veya Motul X-Clean+ ürünlerini öneririm, sebebi ise konvansiyonel üreticilerin Hydrocrack grup III baz kullanırken, LM ve Motul grup IV PAO baz kullanmalarıdır, bu da yağın kullanıldığı dönem içerisinde spesifikasyonlarını daha uzun süre korumasını sağlamaktadır.1WW motorun yağ kapasitesi 5.2lt. olarak belirtilmektedir ancak aracınızda herhangi bir eksiltme söz konusu değil ise 5lt. kullanmanız herhangi bir teknik sorun oluşturmaz.1WW motor ile ilgili olarak naçizane tavsiyem, her motor yağı değişiminde motor iç temizleyici kullanmanız, daha önce değişmedi ise 100.000km. civarında krank kasnağı, V kayışı ve V kayışı otomatik gergisini değiştirmeniz, en geç 150.000km. civarı zincir setini değiştirmeniz yönünde olur.
" ancak her yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanılmasını elzem görüyorum."
Yağ değişimini daha erken yapsak yine de şart mıdır ?