0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Raifciğim Adem kardeşime verdiğim cevap senin içinde geçerli. yeni nesil hiçbir yağa katkı koymayın motoru bozarsınız.
Anıl 15w50 ne yağ kullanıyordun?
Tesekkürler Sercan kardesim, yeni teknoloji motorlarda tam sentetik daha iyi demekki,daha önceki fsi ve tdi araclarımdada 5/30 ESP kullanmıstım, uzun yıllar sorun yasamamıstım, tam sentetikler yaglamayı daha hızlı yapıyor,
castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 urfa sıcak olduğundan 40 lı ful sentetik tercih etmek lazım.
merhaba, ben de Eskişehir 'de 10bin bakımına götüreceğim 1,33 corolla yı, Şanlıurfa kadara sıcak değil Eskişehir, bu durumda hangisini seçmem doğru olur. servise yağ alıp gitmeyi düşündüğümü söyledim, servis 5-30 tam sentetik yağın kendilerinde de olduğunu, onu da koyabileceklerini söyledi, yardımcı olmanızı rica ederim, saygılar.
merhaba 1.6 auris benzinli aracım var. araçta hangi yağ var bilmiyorum fakat aldığımda 40500km deydi şu anda 45000 de ve yağ çubuğu yarı çizgiden min altına inmiş durumda yani benim de aracım yağ yakmaktadır. bunda araca aldığım gibi lpg taktırmanın ne kadar etkisi var onu da bilmiyorum ama önceki aracım da lpg li idi ve yağ eksiltme problemi yoktu bir peugeot olmasına rağmen aracımı hafta sonu bakıma götüreceğim 40000 bakımını aynen yaptıracağım çünkü aldğım adam yaptırdı mı yaptırmadı mı emin olamıyorum. neyse bana önerebileceğiniz yağ var mı? katalogda 0w-20 önermekte yoksa 5w30-10w30 önermiş fakat burada çoğu arkadaşın dediği 10w40 yok. sizler ne düşünmektediniz özellikle lpg ile yüksek sıcaklık çalışmaya uygun mobil ürünü bir yağ istiyorum.
Merhaba 2006 Model corolla SOL 1.6VVTI motorlu aracıma daha önce ustamın da oluruyla 5w-40 tam sentetik castrol edge 4lt yağ koymuştum. Bir eksiltme yada yağ ışığı yakmadı. 10bin km oldu ve yağın rengi ve kayganlığı hala kabul edilebilir durumdadır. Mevcut yağda her türlü durumda kullanımda sorun sıkıntı yaşamadım. Motorun çekişi olsun geçen kar yağdığı zamanda arabayı buzun içinde bir çok araç kontağı çevrildiğinde marşı almadığı zaman ben ilk seferde marşı basması gibi bir durum gözlemledim.İstanbul'da olduğum düşünülünce çok gerekmemekle birlikte bu sefer BP Visco 7000 5w-30 tam sentetik yağ ile değişim yapacağım. Sanırım bunda da bir sıkıntı yaşamam. Daha ince bir yağa geçmek istememin esas nedeni ise yakıt ekonomisi sağlamk istemem. Çoğunlukla hafta içleri günlük 10km git gel ve trafikte dur-kalk şeklinde aracı kullanıyorum ancak haftsa sonları yada tatillerde daha uzun mesafeli sürüşler yapıyorum. Kafam rahat etmesi açısından tam sentetik yağa geçmek istedim ve 10bin km dolmasa bile 6 ayda bir yağı değiştirme taraftarıyım. Yorun yapacak arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.Herkese iyi forumlar, Ufuk
özgür kardeş, 5w40 veya 0w40 her şartta rahatlıkla kullanabilirsiniz. castrol veya mobil bu yağları tercih et.