Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1699672 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #60 : Ocak 24, 2013, 17:52:23 »
Mobil 1 esp formula 5-30 yağı bende kullanıyorum. Sadece iki şey söyleyeceğim, daha önce servisinde değişmiş olan orjinal 10-40 yağa nazaran performansı hissedilir derecede arttı, yakıtı 1 litre kadar düştü. Daha ne olsun.

Bu yağın fiyatı sanayilerde 100 TL' ye kadar bulunabiliyor. Marketlerde ise 140-150 arası.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 24, 2013, 17:52:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 24, 2013, 22:53:49 »
Raifciğim Adem kardeşime verdiğim cevap senin içinde geçerli. yeni nesil hiçbir yağa katkı koymayın motoru bozarsınız.
yok abi hiç katmadım şimdiye kadar,yani  5 w 40 olsun diyosun .cevabın için teşekkürler abi
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 25, 2013, 18:21:50 »
daha öncede yazmıştım tekrar olsun

ben aracım fazla miktarda yağ eksiltmesine rağmen 5w-40 castrol edge yağından koydum. ve yağ eksiltme neredeyse bitti.
şuan aracımın göstergesi 227 bin gösteriyor. yaklaşık 5000 km dir motora eklediğim yağ miktarı 200gram.

bir yağdan nasıl memnun olunur bilemiyorum. ama sabah çabuk çalışması , çabucak ısınması ve motorun zorlanmadan çalışması çok güzel.
motora biraz gaz verip bırakıyorum , devir düşerken baya zaman geçiyor. yani içindeki sürtünme bence çok az. oysa daha önce kullandığım 15 50 yağda devir birden düşerdi. sabah motorun kendine gelmesi uzun sürerdi.

motorda bir ses var. sanırım subaplardan geliyor. belki şimden geliyor olabilir. ama yağlama başladığında ses kalmıyor. şuan kullandığım yağda ses saniyeler içinde kesiliyor. eski yağda ise dakikalar alıyordu..

bundan sonra eski veya yeni arabam olsun sentetik yağdan başkasını kullanmam. cidden ciddi fark var. 5000km yol yaptım yağın rengi hala koyu değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 25, 2013, 23:35:18 »
Anıl 15w50 ne yağ kullanıyordun?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 26, 2013, 21:01:06 »
Anıl 15w50 ne yağ kullanıyordun?

abi arabayı ilk aldığımda eksiğini tamamlamak için opetten almıştım. sonra bir daha koymadım arabaya. inanki 1000 km de kapkara olmuştu hemde koyduğum yağın yarısı uçmuştu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 26, 2013, 23:01:53 »
eskiden mobil superS yağı 15w50 idi, benim sattığım ae101 ilk çıkışından itibaren servis o yağı koymuş ben aldıktan sonrada aynı yağa devam ettim. sonra mobil, superS yağını 10w40 yarı sentetik yaptı bu seferde onu kullandım. iki yağdanda memnundum hiç eksiltme olmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 27, 2013, 18:13:45 »
Tesekkürler Sercan kardesim, yeni teknoloji motorlarda tam sentetik daha iyi demekki,
daha önceki fsi ve tdi araclarımdada 5/30 ESP kullanmıstım, uzun yıllar sorun yasamamıstım, tam sentetikler yaglamayı daha hızlı yapıyor,

Koruması daha yüksek seviyelerde, ayrıca ekonomiyede katkısı vardır yani aracın yakıtıylada alakalıdır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 04, 2013, 16:25:04 »
  castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 urfa sıcak olduğundan 40 lı ful sentetik tercih etmek lazım.

merhaba, ben de Eskişehir 'de 10bin bakımına götüreceğim 1,33 corolla yı,  Şanlıurfa kadara sıcak değil Eskişehir, bu durumda hangisini seçmem doğru olur. servise yağ alıp gitmeyi düşündüğümü söyledim, servis 5-30 tam sentetik yağın kendilerinde de olduğunu, onu da koyabileceklerini söyledi, yardımcı olmanızı rica ederim, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 04, 2013, 17:58:53 »
merhaba, ben de Eskişehir 'de 10bin bakımına götüreceğim 1,33 corolla yı,  Şanlıurfa kadara sıcak değil Eskişehir, bu durumda hangisini seçmem doğru olur. servise yağ alıp gitmeyi düşündüğümü söyledim, servis 5-30 tam sentetik yağın kendilerinde de olduğunu, onu da koyabileceklerini söyledi, yardımcı olmanızı rica ederim, saygılar.
Sıkıntı olmaz..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Şubat 04, 2013, 19:33:52 »
özgür kardeş, 5w40 veya 0w40 her şartta rahatlıkla kullanabilirsiniz. castrol veya mobil bu yağları tercih et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Şubat 05, 2013, 09:33:20 »
merhaba 1.6 auris benzinli aracım var. araçta hangi yağ var bilmiyorum fakat aldığımda 40500km deydi şu anda 45000 de ve yağ çubuğu yarı çizgiden min altına inmiş durumda yani benim de aracım yağ yakmaktadır. bunda araca aldığım gibi lpg taktırmanın ne kadar etkisi var onu da bilmiyorum ama önceki aracım da lpg li idi ve yağ eksiltme problemi yoktu bir peugeot olmasına rağmen :)
aracımı hafta sonu bakıma götüreceğim 40000 bakımını aynen yaptıracağım çünkü aldğım adam yaptırdı mı yaptırmadı mı emin olamıyorum. neyse bana önerebileceğiniz yağ var mı? katalogda 0w-20 önermekte yoksa 5w30-10w30 önermiş fakat burada çoğu arkadaşın dediği 10w40 yok. sizler ne düşünmektediniz özellikle lpg ile yüksek sıcaklık çalışmaya uygun mobil ürünü bir yağ istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2368 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 05, 2013, 09:53:36 »
merhaba 1.6 auris benzinli aracım var. araçta hangi yağ var bilmiyorum fakat aldığımda 40500km deydi şu anda 45000 de ve yağ çubuğu yarı çizgiden min altına inmiş durumda yani benim de aracım yağ yakmaktadır. bunda araca aldığım gibi lpg taktırmanın ne kadar etkisi var onu da bilmiyorum ama önceki aracım da lpg li idi ve yağ eksiltme problemi yoktu bir peugeot olmasına rağmen :)
aracımı hafta sonu bakıma götüreceğim 40000 bakımını aynen yaptıracağım çünkü aldğım adam yaptırdı mı yaptırmadı mı emin olamıyorum. neyse bana önerebileceğiniz yağ var mı? katalogda 0w-20 önermekte yoksa 5w30-10w30 önermiş fakat burada çoğu arkadaşın dediği 10w40 yok. sizler ne düşünmektediniz özellikle lpg ile yüksek sıcaklık çalışmaya uygun mobil ürünü bir yağ istiyorum.

Mobil ürünü LPG sistemli 1ZR-FE motor için bana göre kullanabileceğiniz en iyi yağ ESP Formula 5W/30.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Şubat 05, 2013, 17:05:40 »
daha önce verildi mi bilmiyorum ama aşağıdaki linkten araç modeline uygun yağı mobil önermektedir. burada bana Mobil 1 New Life 0W-40 önerdi. alternatif olarak ise Mobil Super 3000 X1 5W-40 yağını önerdi. ben kış mevsiminin geride kaldığını düşünerek mobil super 2000 10w-40 da karar kıldım ama sizlerden gelecek yorumlarla her an mobil esp 0w-30 veya mobil super3000 5w-40 yağına dönebilirim  :D

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041330&contentId=7074757

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #73 : Şubat 06, 2013, 13:03:27 »
Merhaba 2006 Model corolla SOL 1.6VVTI motorlu aracıma daha önce ustamın da oluruyla 5w-40 tam sentetik  castrol edge 4lt yağ koymuştum. Bir eksiltme yada yağ ışığı yakmadı. 10bin km oldu ve yağın rengi ve kayganlığı hala kabul edilebilir durumdadır. Mevcut yağda her türlü durumda kullanımda sorun sıkıntı yaşamadım. Motorun çekişi olsun geçen kar yağdığı zamanda arabayı buzun içinde bir çok araç kontağı çevrildiğinde marşı almadığı zaman ben ilk seferde marşı basması gibi bir durum gözlemledim.
İstanbul'da olduğum düşünülünce çok gerekmemekle birlikte bu sefer BP Visco 7000 5w-30 tam sentetik yağ ile değişim yapacağım. Sanırım bunda da bir sıkıntı yaşamam. Daha ince bir yağa geçmek istememin esas nedeni ise yakıt ekonomisi sağlamk istemem. Çoğunlukla hafta içleri günlük 10km git gel ve trafikte dur-kalk şeklinde aracı kullanıyorum ancak haftsa sonları yada tatillerde daha uzun mesafeli sürüşler yapıyorum. Kafam rahat etmesi açısından tam sentetik yağa geçmek istedim ve 10bin km dolmasa bile 6 ayda bir yağı değiştirme taraftarıyım. Yorun yapacak arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Herkese iyi forumlar, Ufuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 06, 2013, 19:07:46 »
Merhaba 2006 Model corolla SOL 1.6VVTI motorlu aracıma daha önce ustamın da oluruyla 5w-40 tam sentetik  castrol edge 4lt yağ koymuştum. Bir eksiltme yada yağ ışığı yakmadı. 10bin km oldu ve yağın rengi ve kayganlığı hala kabul edilebilir durumdadır. Mevcut yağda her türlü durumda kullanımda sorun sıkıntı yaşamadım. Motorun çekişi olsun geçen kar yağdığı zamanda arabayı buzun içinde bir çok araç kontağı çevrildiğinde marşı almadığı zaman ben ilk seferde marşı basması gibi bir durum gözlemledim.
İstanbul'da olduğum düşünülünce çok gerekmemekle birlikte bu sefer BP Visco 7000 5w-30 tam sentetik yağ ile değişim yapacağım. Sanırım bunda da bir sıkıntı yaşamam. Daha ince bir yağa geçmek istememin esas nedeni ise yakıt ekonomisi sağlamk istemem. Çoğunlukla hafta içleri günlük 10km git gel ve trafikte dur-kalk şeklinde aracı kullanıyorum ancak haftsa sonları yada tatillerde daha uzun mesafeli sürüşler yapıyorum. Kafam rahat etmesi açısından tam sentetik yağa geçmek istedim ve 10bin km dolmasa bile 6 ayda bir yağı değiştirme taraftarıyım. Yorun yapacak arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Allahtan kendine dertmi arıyorsun? araban yağ eksiltmiyor canavar gibi, 05w30 un yakıt tasarrufu yapacağına inanıyorsan hemen koy, eğer yakıt tasarrufu yaparsan bu seferde eksilen yağa para verirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 11, 2013, 18:15:45 »

Aracınıza koyduğunuz castrol 5w40 edge zaten tam sentetik bir yağ düşecekseniz 0w40'a düşün derim kilometrenizi bilmiyorum ama 100.000 üstüyseniz 30a düşmemenizdir. 0w40 veya 5w40tan devam edin derim. Bende aynı yağı kullanıyorum 2001 1.6 vvt-i gayet memnunum 6000 km civarında oldu hala eksiltme yok yada var çubuktan görünmeyecek kadar. Önceden 10w40 kullanıyordum bir sıkıntısı olmadı onunlada yakıt tasarrufu yaptık ama eksiltmesi olabiliyordu bor power konulmadığı zamanlarda bu sefer konulmadı bor power araca dediğim gibi eksiltme mevcut değil. Ayrıca 10w40 ile karşılaştırmak isterim bilgi olsun (castrol magnetch 10w40).

5w40 kesinlikle daha az yaktırıyor.
Tam sentetik olduğu için motor daha da fazla korunuyor.
Gerek yüksek devirlerde gerek düşük devirlerde yağ biraz inceldiği için çekiş performans arttı.
Ve son olarakta 10w40'a göre motoru daha iyi temizliyor önceden 5000 km civarına kadar sapsarı kalırdı yada hafif bir kararma olurdu şimdi 6000 km oldu koyu karamel rengine ulaştı yağ 15.000 kmlik değiştirmeyebilirim ama malesef filtre o şekilde değil 10.000 kmden sonra içerisi parçalanıyor diye biliyorum o yüzden 10.000de bir yağ değişimine devam. Benim verebileceğim bilgiler bunlar ama size tavsiyem 30lu rakamlara düşmeyin eğer motorunuz 100.000ini geçtiyse 40tan devam edin 0w40 5w40 vb.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Şubat 11, 2013, 20:56:40 »
Merhaba arkadaşlar aracım corolla ( 2006 d4d). 90.000 km'de yağ değiştirdim (mobil 10-40) ancak 97.000 kmde yağ lambası yandı. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. 80 bin bakımında serviste 10-40'tan farklı bir yağ konulmuştu. Acaba yağ türünü değiştirdiğim için mi yaşadım bu problemi Yorumlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 12, 2013, 08:28:37 »
Dun aracima PTT marka yari sentetik 10w40 yag koydurdum. yag + yaf filtresi toplam 20$

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 17, 2013, 15:29:35 »
Merhabalar.  1o ooo bakımım yaklaşıyor. Yağ olarak Castrol Edge 5W-40 FST veya  Mobil Super3000 X1 5W-40  koymayı düşünüyorum. Aracım 11o ooo e yaklaşıyor.   Burada bu tarihlerden itibaren -3o lardan daha soğuk hava yapacağını düşünmüyorum. Sanırım bu yağlardan birini almam bir sıkıntı yaratmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Şubat 18, 2013, 14:15:32 »
özgür kardeş, 5w40 veya 0w40 her şartta rahatlıkla kullanabilirsiniz. castrol veya mobil bu yağları tercih et.

Atilla abi servise kendi yağımla gelmek istediğimi söylediğimde, bu durumda kayıtlara not düşeceklerini ve motor ve yağla ilgili doğacak sıkıntılarda garantinin kalkacağını söylediler.  Bu durumda servise teslim olmaktan başka çare kalmıyor sanırım, risk almaya değer mi dışardan yağ alıp gitmek, bu konuda benzer tecrübeleri olan arkadaşları/abilerin görüşleri varsa memnun olurum.