0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar, bir sorum olacak bilen varsa açıklaması beni mutlu edecektir. Bugün arabamın yağını değiştirdim. Aracım 2005 1.6 corolla sol. bende yağ vardı castrol enduro, üstünde bir şey yazmıyordu dikkatimi çekmemiş. açıklamalarında dizel motorlar için yazıyor. yağ 10/40, ama dizeller için yazması sorun mu sizce ?
Önder kardeşim enduron ful sentetik 10w40 dizel motor yağı. çok güçlü bir dizel motor yağı, fakat benzinlilerle uyuşması hakkında hiçbir bilgi verilmemiş. yani benzinli motor yağı değil. sanıyorum yüksek devire uymayan fakat basınca korkunç dayanıklı bir yağ. ben senin yerinde olsam 4000 deviri asla geçmem, bu taktirde motora süper koruma sağlar.
Atilla Abi, yüksek devir zaten basınç anlamına gelmiyor mu ? basınç derken neyi kastettiğini anlamadımda. Valla koyduk zaten yağı, kullanıyorum bakalım. inşallah olmaz bir şey
Dizelin sıkıştırma,patlama ve vuruntu oranı daha yüksek olduğuna göre yağlar ona göre tasarlanıyor daha avantajlı olmaz mı ?
kocaeliden tekrar merhabalar.aracımı bakım için servise götürmek istiyorum ama bir arkadaşımın 5w/30 ısrarını sizlere danışmak istiyorum.2003 model rav 4 için hangisi daha iyidir.arasındaki farklar nedir acaba.nihayetinde aracım 130.000km de ve uzun bir zaman sorunsuz kullanmak istiyorum. bilen arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum
piyasada 5w 40 yağların dizel araçlara daha uyumlu olduğu kanısı var doğruluğu nedir acaba
arabana mobil castrol bp den başka yağ kullanma.
Atilla Bey, ben de 2007 rav 4 var.... 70 bin bakımında servis bizim arabaya en uygunu bu diye Toyota markalı yağ kullandı. 80.000 bakımında yağ değiştirilecek malum.. motor yağı ve şanzıman yağı için ,aracı siz çok iyi biliyorsunuz, en performanslı tavsiye ettiğiniz yağ nedir?
atilla abi benim 100 bine geliyor kaça kaç kullanmam lazım ,şu an aracımın performansı ,kışın ilk çalıştırma da hemen çalışması mükemmel dün yağ çubuğuna baktım azalma yok,renk olarak gayet iyi durumda .90 binde ENEOS 5W30 koymuştum ve yine eneos marka koymayı düşünüyorum,mobil ve castrol den 5-10 tl pahalı biraz.eneos markaya katkı maddesi (bor vs.)koymaya gerek yokmuş.
Atilla abi merhaba, Benim araç Corolla 1,4 Terra Benzinli.. 140000km bakımı 1 ay önce yaptırdım.. Mobil 5/40 Yağ kullandım.. (s 3000)Yanılmıyorsam dizel/benzinli ortak kullanılıyor bu yağ değil mi atilla abi..??Daha önce kullandığım 10/40 yağlara göre farkı,aracı çalıştırınca yağ lambası hemen sönüyor, özellikle soğuklarda..Bundan sonra castrol veya mobil 5/40 herhangi bir farklılık gösterir mi??Mobil'den devam edelim mi??Saygılar..
Anlasılan 5/30 Valvematic icin ideal gözüküyor, Mobilde 5-30 in normali ve ESP si var, aralarında neredeyse 2 katı fiyat farkı var, ESP ye gerek varmı acaba?birde 4 + 1 lt alın demis arkadaslar, 5 litre 1,6 motor icin fazla degil mi?Selamlar,
Mustafa bey merhaba, Mobil1 Esp1 5-30 tam sentetik vereceğiniz fazla paranın bence umursamayın araç için iyi olduğunu anlayacaksınız.Tolamda 4.25litre almaktadır bilginize.