0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki size bir soru 70 model araca bugün kullanım klavuzu yazılsa hangi yağı önerirlerdi ?
46 yıl önceki onerileni
ben Kastamonu gibi kışın çok soğuk olan bir yerde heryer kar ve buzken 10/60 yağla yarım marşta çalışan arabama castrol 20/50 mineral yağı öneriyorda 5/50 ful sentetiği önermiyor bu işleri anlamak mümkün değil büyük filimler çevriliyor herhalde.
Atilla amca senin Rav4 96 model olabilir ancak kullanılan 3S-FE motorun ilk kullanıldığı tarih 1986, tasarlandığı tarihi düşünmek lazım. S serisi ve E serisi motorlar benim Toyota'da gördüğüm en yüksek toleranslara sahip makineler, bu yüzden 20W50'de koysan aynı şekilde marş alır ama xW40 altına düşürdüğünde eksiltme yapabiliyorlar.
Ufukcuğum dediğine aynen katiliyorum fakat yeni arabaların kitapçığındada 20w50 mineral yağ seçenekler arasında fakat ful sentetik 0w50, 5w50 yağlar yok, aynı şekilde 15w40 var 0w40 yok bunu anlıyamıyorum.
0w-30 ==> 0w-20 nin özelliklerini ve aralığını kapsıyor0w-40 ==> 0w-20 ve 0w-30 un aralığını kapsıyor0w-50 ==> 0w-20 0w-30 0w-40 ın aralığını kapsıyor yani ekonomik olmasında ilk çalıştırmada ve akışkanlıkta 0w-? olması yeterli değil mi?0w-20 ile 0w-50 aynı özellikteki yağlar değil mi?
Arkadaşlar tekrar merhabaDeğerli fikir ve önerileriniz için çok teşekkür ederim,konu sayesinde yağ konusunda ciddi fikir sahibi olduk.Benden son bir soru 0-20 yağ kullanıcısı olarak yaklaşan yaz ve sıcaklar sebebi ile ne gibi problemler yaşarsam yağı değiştirmem gerekir Konudan anladığım kadarı ile 0-20 yağ daha çok soğuk iklimlerin yağı.Yazın sıcaklarda ne gibi problemler yaşarsam yağı 5-30 a çekmem gerekir.Selamlar
10 60 ın 40 derece cst değeri 20 50 nin 40 derece cst değeri ile aynı yani bir yağın akışkanlığını 40 derece ile belirleyemeyiz. yani sentetiğin 40 derece altı sıcaklıkta bir mineralden ne kadar ince ne kadar kalın olduğunu bilemeyiz. üretici verdiyse ayrı. yada 40 ile 100 derecedeki değerlere bir düz eğri çekersek ve tahmin edersek olabilir. ama 40 derece cst değeri vermeleri aşırı sıcak yerlerde motor soğukken kaçak olmaması için. yoksa 10 60 yine soğukta hemen hemen 10w özelliği gösterecektir.
işte anlayamadığımız-anlamadığım nokta da burası oluyor...sıfır derece sıcaklıkta 0w-20 ile 0w-40 akışkanlığının aynı olması gerekmiyor mu ?.. ama üst kısımda kararsızım şimdi 30 mu 40 mı 50 mi
Üretici ısrarla 0W demiyor,
sadece kitapçıklar üzerinde bizim burada yazıştığımız, düşündüğümüz kadar birileri tarafından emek harcamadan basıldığından tüketici ikilem yaşıyor.
Hiç bir üretici ürettiği mala yanlış bakım yapılmasını istemez.
Yetkili servis dediğiniz şey o üreticinin malını korumak için yine o üretici ile kararlar alan şirketlerdir.
Arkadaşlar, bu konu ile ilgili yaptığım gelişmeler şunlardır. Yetkili servisime bilgi verip Merkeze düzeltme ile ilgili mesajlarım aktarıldı.Kendim direkt Toyotaya detaylı mail attım. Biraz önce Toyotadan arandım ve bana söylenenleri aktarıyorum;Satıştaki mevcut otomobillerin içindeki kitapçıklarda düzeltme yapılamamaktadır.Düzeltme ile ilgili konu yetkili birime aktarılmıştır.Yeni araçlarda artık kitapçık değil CD verileceğidir.