0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam sentetik 5-30 koydur.
Arkadaşlar 2005 Toyota Avensis 1.6 benzinli aracıma (Lpg yok) Mobil 1 ESP Formula 5w-30 yağ koydum. Aracımın performansı hissedilir derecede, özellikle üst devirlerde arttı. Kendimi bildim bileli böyle iyi bir yağ görmedim. Aracın ortalama yakıt tüketimi 1 litre düştü. 7.7 lt ortalamayla gittiğim aynı güzergahtan artık 6.6 lt ile gidebiliyorum. Motor sesinde değişme azalma yok ama yağ hakikaten harika. Herkese tavsiye ederim.
Fazla para verdin ya psikolojik olarak rahatlatıyon kendini,Tam sentetik elette iyi ama, farkedermisin bilemiyorum
2012 1.33 auris aracım da ilk defa yağ değişimi yapılacak 10.000 km yağ değişimi yapılacak geriye dönük 20 sayfa okudum ama pek bişey anlamadım şanlıurfada yaşıyorum kolya kolay sıfırn altına düşmeyen ve kışı az yaşayan bir şehir (iklim şartları gözünde bulundurularak)5-30 mu 10-40 mı kullanmalıyım?
İLSAC GF-3 olacaktı özür.
castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 urfa sıcak olduğundan 40 lı ful sentetik tercih etmek lazım.
haklsınız sıcaklığı yazmayı unutmuşum yazın 55-60 dereceleri gördüğümüz oluyo. tavsiyeler için teşekkür servise sordum ama servis halen 10-40 kullanıyor urfa da.
arkadaşlar, bir sorum olacak bilen varsa açıklaması beni mutlu edecektir. Bugün arabamın yağını değiştirdim. Aracım 2005 1.6 corolla sol. bende yağ vardı castrol enduro, üstünde bir şey yazmıyordu dikkatimi çekmemiş. açıklamalarında dizel motorlar için yazıyor. yağ 10/40, ama dizeller için yazması sorun mu sizce ?
Önder bey sorunuzu diğer konuda yanıtladım . Kafanıza takmayın kullandığınız yağ aracınızın performans değerlerini fazlası ile karşılıyordur .
Teşekkürler Mahmut Bey.