Gönderen Konu: Araçlarınızın gizli özellikleri?  (Okunma sayısı 191886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçlarınızın gizli özellikleri?
« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2009, 11:48:59 »
dedemde impala varken yokuşta bırakmış aracı bir kez, vitesi p konumunda değil de D konumunda bıraktı sanırım, el frenini de çekmemiş(sanırım ayakla basmalıdır o :) ) neyse misafirliğe gitmişler, araç yavaş yavaş adım adım kaymış, hani öksüre öksüre..elektrik direğine çarpmış...evin ışıkları sönünce ve dışarda bir gürültü olunca çıkıp bakmışlar, dedem aracını görüp şaşırmış da utanmış da, sen git impala al, el frenini çekme(ayak frenine basma)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2009, 11:48:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 18, 2009, 12:15:22 »
yeni kasada sabit hızda giderken mesela 90 ile giderken 5.5 gibi birşey yakarken ayağı tamamen gazdan çekip çok az basınca yine aynı sabit hızda gidip yakıt 4.5 civarına düşüyor sanırım ikinci basışta daha az basıyorum ama çook uzun süre o hızda gidiliyor uzun yolda yakıt tüketimini düşürmeğe yarıyor..

Türkay inan bana bende yol bilgisayarı vs. olmamasına rağmen bende aynı şeyi yaparım. Milimetrik daha az basmak için.... Toyotayla bütünleşmek böyle birşey olsa gerek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 18, 2009, 12:17:24 »
Sende bunu yazalı baya bi olmuş kardeş unutmuşsundur belki ama ben yeni gördüm kusura bakma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Haziran 18, 2009, 12:22:46 »
yok ümitim unututrmuyum her gün yaptığım şey sonuçta :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #64 : Haziran 18, 2009, 13:05:46 »
Uygar bey ve Şafak bey, lütfen kırıcı mesajlar atmayalım, medeni bir şekilde tartışalım. Şimdilik sadece uyarıyorum.
[/quote
Ben düşüncemi yazdım paylaşılır yada paylaşılmaz ayrı konu ancak bu aşamadan sonra bu forumda aktif olmama kararı almış bulunuyorum.Şimdiye kadar bilgilerini paylaştığım, bana yardımcı olan tüm forum üyelerine sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #65 : Haziran 18, 2009, 13:15:35 »
şafak bey neden aktif olmama kararı aldınız ki? neye alındınız? hepimiz büyük-küçük ama yetişkin insanlarız, konuşarak çözülebilcek şeyler için küsüp gitmek doğru değil bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #66 : Haziran 19, 2009, 12:25:28 »
benim yazdığım mesaj buydu ve sonunda :) var aynen altta
tren geliyorsa ve o kadar vakit varsa boşa alıp çekersin arabanı yada kaydırırsın..olmadı %90 ı kaçmakmış:)
sonra buna gelenn cevaba bakın
"Tek başına demiryolundan ittirerek çek bakalım arabanı.Biraz mantık lazım.Ama sen kaç.(%90 ya)"
biraz mantık lazım filan ben kimseyi aşağılamadım ama Şafak Şen mantık lazım sen kaç .... ????

ben cevaba kızıyorum hoşuma da gitmedi....
..şafak şen'e ise sonunda :) olan samimi bir mesaj yazdım sadece ama yanlış anlamış ve cevabını beğenmedim

daha sakin bir forum dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 19, 2009, 14:01:38 »
neyse konuya dönecek olursak... bende bu rampa aşağı vitesteyken yakıt tüketiminin sıfır olup, boşa aldığımda tüketim varmış gibi görünmesini soracaktım.... gerçekten bu böyle mi peygamber vitesi bir efsanemi? :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Haziran 19, 2009, 14:09:59 »
neyse konuya dönecek olursak... bende bu rampa aşağı vitesteyken yakıt tüketiminin sıfır olup, boşa aldığımda tüketim varmış gibi görünmesini soracaktım.... gerçekten bu böyle mi peygamber vitesi bir efsanemi? :)
evet hande hanım böyle bir şey var, cut off deniyor ona, şöyle düşünün, araç çalışması için benzin yakıyoruz, o yanan benzin pistonları hareket ettiriyor, o hareket vitesle difransiyele ordan da lastiklere iletiliyor ya, bu cut off tam tersi, lastikler difransiyel ile vitese iletiyor hareketi vitesten motora iletiliyor, motor çalışıyor ve benzin yanmasına gerek kalmıyor, sıfır tüketim yani..boşa alınca lastik ve motor arasındaki bağlantı vites bölümünden kesilmiş oluyor, lastikler dönüyor ama motorun çalışır durumda olması için yine benzin yakılıyor..olabildiğince sade anlatmaya çalıştım inşallah becermişimdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 19, 2009, 14:16:26 »

Hande Hn., aracınız yokuş aşağı viteste inerken, yeteri kadar potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirirse pistonlar bu enerjiyle hareket eder ve tüketim sıfır olur. Vitesi boşa alırsanız, motor rölantide harcadığı kadar yakıtı yakmak durumunda kalır. Olay bundan ibaret :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 19, 2009, 14:17:53 »
kesinlikle anladım çok teşekkür ederim...

peki bu bizim arabalarda mı var bi tek...

çünkü ben bunu bi defa daha duyup bi arkadaşa söylemiştim dalga geçmişti benle "haha olur mu vitesteyken yakar boştayken yakmaz"diye... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 19, 2009, 14:21:50 »
kesinlikle anladım çok teşekkür ederim...

peki bu bizim arabalarda mı var bi tek...

çünkü ben bunu bi defa daha duyup bi arkadaşa söylemiştim dalga geçmişti benle "haha olur mu vitesteyken yakar boştayken yakmaz"diye... :(

Markası ne olursa olsun ECU'su olan tüm araçlarda bu sistem mutlaka vardır. Yazılım mühendis değilim ama bunu kodlaması çok basit eminim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Haziran 19, 2009, 14:24:01 »
arkadaşınızla bir daha araba muhabbeti yapmayın arkanıza bakmadan kaçın ondan :) sadece bizim arabalarımızda yok, son enjeksiyonlularda hatta 98lerde bile falan var..tam olarak kaç yılından beri var bilmiyorum ama enjeksiyonlularda var, çoğunda, nerdeyse hepsinde, belki de hepsinde :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Haziran 19, 2009, 14:36:45 »
arkadaşınızla bir daha araba muhabbeti yapmayın arkanıza bakmadan kaçın ondan :) sadece bizim arabalarımızda yok, son enjeksiyonlularda hatta 98lerde bile falan var..tam olarak kaç yılından beri var bilmiyorum ama enjeksiyonlularda var, çoğunda, nerdeyse hepsinde, belki de hepsinde :P

buraya üye olduğumu kimseye söyleyemediğim için sinirim içimde kaldı iyimi... buraya yazılanları çıktı alıp gönderirdim ona ne güzel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 19, 2009, 14:51:19 »
Teyzemin oğlu bilmiyormuş bunu fiesta sı vardı ilk sıralar bu amma çok yakıyo diyodu. Ona anlattım bu sistemi. boşa atma kesinlikle çok yakarsın dedim. 1 hafta sonra haklıymışsın gerçekten işe yaradı dedi. İlk başlarda inanmamıştı olur mu öyle şey diye.
İnanmayanların çoğu karbüratörlü motorların mantığıyla bakıyorlar olaya.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 19, 2009, 18:47:50 »
Yeni nesil karbüratör araclarda bile cut-off vardir.
Misal Tempra 1.6
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Haziran 20, 2009, 13:52:21 »
motoru açmak içim tavsiyeniz nedir?2009 dizel corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #77 : Haziran 20, 2009, 14:05:29 »
motoru açmak içim tavsiyeniz nedir?2009 dizel corolla
uygar bey ben 1000kmye kadar inanılmaz sakin sürdüm, sabit devirde gitmedim, ama çok sakin sürdüm, 1000km bakımından sonra da aşırı agresif sürdüm, aracı aldığım plazanın önerisi bu yönde idi, araca 65kmde oturdum (annem yaptı benden önceki 65kmyi) şu an 4005kmde 65ten 4005e kadar hep ben kullandım, 1000den sonra 1000km kadar çok agresif kullandım, ondan sonra normal kullanımıma geri döndüm, araca ilk oturduğumda benim 98 corollamdan çok daha yavaş çok daha hantal bir araçtı, hatta ev ahalisi 98i kullanıyor 2009u sevmiyordu ama şu an 98 ile aynı ataklıkta..benim söylediklerim benzinli için geçerli, d4d için ne yapılması gerekli hiç bilmiyorum ama ben olsam yine böyle yapardım; ilk 1000km çok sakin, ikinci 1000km çok agresif..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Haziran 20, 2009, 14:09:44 »
mekanikte yeni konu açtım inşallah ordan tüm arkadaşlar faydalanır önemli bir konu çünkü bilen bileyen bişeyler yapıyo sonunda olan makinelerimize oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 20, 2009, 14:48:21 »
tabikide önemli olan uzun motor ömrü+performans