0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni kasada sabit hızda giderken mesela 90 ile giderken 5.5 gibi birşey yakarken ayağı tamamen gazdan çekip çok az basınca yine aynı sabit hızda gidip yakıt 4.5 civarına düşüyor sanırım ikinci basışta daha az basıyorum ama çook uzun süre o hızda gidiliyor uzun yolda yakıt tüketimini düşürmeğe yarıyor..
Uygar bey ve Şafak bey, lütfen kırıcı mesajlar atmayalım, medeni bir şekilde tartışalım. Şimdilik sadece uyarıyorum.[/quoteBen düşüncemi yazdım paylaşılır yada paylaşılmaz ayrı konu ancak bu aşamadan sonra bu forumda aktif olmama kararı almış bulunuyorum.Şimdiye kadar bilgilerini paylaştığım, bana yardımcı olan tüm forum üyelerine sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum.
neyse konuya dönecek olursak... bende bu rampa aşağı vitesteyken yakıt tüketiminin sıfır olup, boşa aldığımda tüketim varmış gibi görünmesini soracaktım.... gerçekten bu böyle mi peygamber vitesi bir efsanemi?
kesinlikle anladım çok teşekkür ederim... peki bu bizim arabalarda mı var bi tek... çünkü ben bunu bi defa daha duyup bi arkadaşa söylemiştim dalga geçmişti benle "haha olur mu vitesteyken yakar boştayken yakmaz"diye...
arkadaşınızla bir daha araba muhabbeti yapmayın arkanıza bakmadan kaçın ondan sadece bizim arabalarımızda yok, son enjeksiyonlularda hatta 98lerde bile falan var..tam olarak kaç yılından beri var bilmiyorum ama enjeksiyonlularda var, çoğunda, nerdeyse hepsinde, belki de hepsinde
motoru açmak içim tavsiyeniz nedir?2009 dizel corolla