Gönderen Konu: Araçlarınızın gizli özellikleri?  (Okunma sayısı 192513 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçlarınızın gizli özellikleri?
« Yanıtla #360 : Nisan 24, 2013, 23:24:14 »
abi harbiden helal olsun dediğin gibi tenekeye binmektense teknolojik özellikleri okadar fazla olmasada sağlam bir arabaya binmek daha mantıklı
sonuçta dönüşte otomatik yanan sinyal lambaları kaza anında patlamıyor
birde auris tam ihtiyaçların olduğu bir araba fazla kullanılmıyan özellikler sadece para tuzağı bana kalırsa

hangi tenekeden bahsediyorsunuz? caravel kafa kafaya çarpışmada aurisi ezer geçer sağlamlık desen vw kalitesi taş gibi ayrıca burada mesele salt güvenlik değil adamlar ticarileri bile ne özellikle donatırlarken toyota basit bir hareket ederken kitlenen kapılar yada hız sabitleyici gibi donanımları bile çok görüyor müşterilerine
onuncu köy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Nisan 24, 2013, 23:24:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 205 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Nisan 25, 2013, 00:15:10 »
Arkadaşlar gereksiz tartışmaya girilmemesini rica ederiz. Konu başlığı ile alakası mesaj yazılmaya devam ederse konuyu kilitlemek zorunda kalacağız.

Saygılarımızla.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3419 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Nisan 25, 2013, 00:33:39 »
Son kullanıcıya ne kadar yarar ama Toyotaların tümü için geçerli gizli özellik;

Dijital klimalar için;
Kontak kapalı
İç sirkülasyon ve auto tuşlarına basılı tutuyoruz bu sırada kontagı açıyoruz.
Sistem kendini check mode yapıp arıza varsa kodunu verir.
00 arıza yok.
23/24 ise sistemin tam manası ile çalışmaması ile alakalı arıza degil.

Birkaç buna benzer şeyler vardı. Vaktim olunca yazarım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Nisan 25, 2013, 00:35:22 »
Son kullanıcıya ne kadar yarar ama Toyotaların tümü için geçerli gizli özellik;

Dijital klimalar için;
Kontak kapalı
İç sirkülasyon ve auto tuşlarına basılı tutuyoruz bu sırada kontagı açıyoruz.
Sistem kendini check mode yapıp arıza varsa kodunu verir.
00 arıza yok.
23/24 ise sistemin tam manası ile çalışmaması ile alakalı arıza degil.

Birkaç buna benzer şeyler vardı. Vaktim olunca yazarım.
Daha önceki modeller(e12 corolla) içinde var mı bu tarz şeyler?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #364 : Nisan 25, 2013, 00:37:02 »
abi saygısızlık yapmak istemem ama burda vw ye teneke demek isteyen olmadı başka arabaları kast ettik.Birde sonuçta  caravel  dediğimiz ticari araç. Sizin yaptığınız karşılaştırmaya  göre caravelle bunuda çarpıştırırsak buda caraveli ezilmiş konserve kutusuna çevirir.

bu arada özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #365 : Nisan 25, 2013, 00:38:14 »
Bir de şu yağ değişimi bilgisi var ekranda.

Trip tuşuna basılı tutarak kontağı açmak.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #366 : Nisan 25, 2013, 00:45:19 »
Daha önceki modeller(e12 corolla) içinde var mı bu tarz şeyler?

E12 hangi kasa bilmiyorum bizim kullandıgımız kodlar farklı.

Ama tüm dijital klimalı Toyotalar için dedigim geçerli.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Nisan 25, 2013, 00:47:55 »
E12 hangi kasa bilmiyorum bizim kullandıgımız kodlar farklı.

Ama tüm dijital klimalı Toyotalar için dedigim geçerli.
2005-2007 arası 2005 te makyajlanan kasa.Benimki manuel klimalı tabi.Yani mesela ondada var mı bu tarz şeyler?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Nisan 25, 2013, 02:08:08 »
Arkadaslar bizim tempranin bi gizli ozellikleri vardi ki say say bitmez.. gece kendiliginden kornasi calardi tum mahalle uyansin da sahibime kufretsin diye.. kendiliginden silgeci calisirdi ki silgec eriyip bitene kadar hemde durmadan... motoru hic tazyikli suyla yikamazdik efsaneye gore kendi calisip gidiyormus yikaninca.. zaten 3-5 bin tl saydirip degistirecez bise olmasin diye oyle bindik.. motoru sildim bi gunde ustunde bi yazi varmis cok hosuma gitmisti.. premiumdu bizim tempra.. kisin calismazdi oyle hemen.. mars motorunu yakman gerekirdi bazen..  hele kapi kollari cok ozeldi.. Alah muhafaza acil isin olsa kisin donmus kollar kapiyi actirmazdi.. egilip hohlardik acilsin diye.. bir gun biri gelecekte recep ivedik durumuna dusecez diye kimse olmadigi zamanlar kapiyla ugrasirdim... vel hasili bu uzar gider arkadaslar.. ulkemizde belki milyonlar boyle arabalara biniyor.. belkide binmeye mahkumlar.. sukredip binin arabaniza.. begenmeyen de satar.. benim toyotadan bekledigim sizler gibi donanimli araclar fakat sirket olarak gecis donemindeler... su an cikan modeller gecis donemi araclari.. marka yuzunu otrtunca vw ford ve daha nicelerinden daha ileri gidecegini dusunuyorum.. lexus daki premium deneyimi yeter toyota modellerini gelistirmeye !....
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #369 : Nisan 25, 2013, 07:35:10 »
Yine OBD2 soketli tüm Toyota modelleri için;

Kontak kapalı
OBDden 4 ve 13. pinleri uçları açık kablo ile birbirine baglıyoruz.
Kontagı açıyoruz.
Eger o anda veya geçmişte motor veya ABS sistemi arızası varsa ABS lambasının yanıp sönme periyodu ile kodu görüyoruz.

Mesela;
Lamba köprüleme sonrası kontak açıldıgında önce 3 kez yandı 2 saniye bekledi ve 6 kez yandı buda 36 nolu arıza kodu demek eger farklı bir arıza daha varsa 2 saniye daha bekleyip onun koduna geçer.

Sonrasında 5 saniye içerisinde 8 defa (fazlasının zararı yok) fren pedalı pompalanarak hafızadaki arızaları silebilirsiniz.

2005-2007 arası 2005 te makyajlanan kasa.Benimki manuel klimalı tabi.Yani mesela ondada var mı bu tarz şeyler?

Ertan-san

Ayrıca senin arabayaCC de takılabiliyor buda seninkinin gizli özelligi

;-))
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Nisan 28, 2013, 11:04:38 »
hangi tenekeden bahsediyorsunuz? caravel kafa kafaya çarpışmada aurisi ezer geçer sağlamlık desen vw kalitesi taş gibi ayrıca burada mesele salt güvenlik değil adamlar ticarileri bile ne özellikle donatırlarken toyota basit bir hareket ederken kitlenen kapılar yada hız sabitleyici gibi donanımları bile çok görüyor müşterilerine
1-Ticari ile binek otomobili karşılaştırmam
2.polo veya golfü kıyaslamamız lazım
3-linkler aşağıda
http://binekarac.vw.com.tr/polo-teknik-bilgi.aspx
http://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-teknik-bilgi.aspx
4-polonu yarat butonuna tıklayıpta o dediğin özellikler olsun diyorsanız fiyat kaçlara  varıyor bir bakın isterseniz.
5-Sonuç:Aurisin gizli özelliği olmayabilir.Sonuç olarak bunları bilerek alıyoruz.Ancak güvenlik konusunda diğer bineklerden 1 adım önde.Bunu da siz kabul edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Nisan 28, 2013, 11:45:14 »
5-Sonuç:Aurisin gizli özelliği olmayabilir.Sonuç olarak bunları bilerek alıyoruz.Ancak güvenlik konusunda diğer bineklerden 1 adım önde.Bunu da siz kabul edin
Bunu kabul etmek yanlışa eyvallah demek olur. Daha yüksek hızda güven vermeyen bir araç nasıl sınıfındakilerden güvenlik konusunda önde olur? Hangi rakibinden hangi kıstasta daha önde? 9 hava yastığından bahsediyorsanız rakiplerinde de var onlardan. Hatta bazılarında fazlası var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #372 : Nisan 28, 2013, 12:29:09 »
Bunu kabul etmek yanlışa eyvallah demek olur. Daha yüksek hızda güven vermeyen bir araç nasıl sınıfındakilerden güvenlik konusunda önde olur? Hangi rakibinden hangi kıstasta daha önde? 9 hava yastığından bahsediyorsanız rakiplerinde de var onlardan. Hatta bazılarında fazlası var.

Rakipleriyle kiyaslarsak mesela Astra,Focus gibi modellerden daha fazla guven verdigi cok net. Guneykoreli rakipleride iyi ama karsilastirmak bana gorede yanlis olur. Auristen iki kat daha fazla zamanda uretilen Golfun ariza ve guvenlik konusunda Aurisin gerisinde oldugu hepimiz biliyoruZ heralde  en azindan otoriteleri takip edenlerimiz bilebilir diye tahmin ediyorum. (Kaynak TOPGEAR dergisi)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #373 : Nisan 29, 2013, 00:12:41 »
Rakipleriyle kiyaslarsak mesela Astra,Focus gibi modellerden daha fazla guven verdigi cok net. Guneykoreli rakipleride iyi ama karsilastirmak bana gorede yanlis olur. Auristen iki kat daha fazla zamanda uretilen Golfun ariza ve guvenlik konusunda Aurisin gerisinde oldugu hepimiz biliyoruZ heralde  en azindan otoriteleri takip edenlerimiz bilebilir diye tahmin ediyorum. (Kaynak TOPGEAR dergisi)
Yeni Auris kullanmadım, bunun için henüz yorum yapamam. Ama, 2007-2012 kasa yani bildiğimiz auris, benim gözümde uçan teneke. Hele hele yolda verdiği güven konusunda Astranın, Focusun yanından bile geçemez. 2 yıl auris kullandım, şimdi de astra. Arada muazzam fark var. Bir tarafta yanından tır geçse savrulan bir araç var, diğer tarafta kılı kıpırdamayan bir araç. Yol tutuş, güven hissi konusunda astra ve focus bu sınıfta referans alınan araçlardır. Japonun adı geçmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #374 : Nisan 29, 2013, 00:55:26 »
Yeni Auris kullanmadım, bunun için henüz yorum yapamam. Ama, 2007-2012 kasa yani bildiğimiz auris, benim gözümde uçan teneke. Hele hele yolda verdiği güven konusunda Astranın, Focusun yanından bile geçemez. 2 yıl auris kullandım, şimdi de astra. Arada muazzam fark var. Bir tarafta yanından tır geçse savrulan bir araç var, diğer tarafta kılı kıpırdamayan bir araç. Yol tutuş, güven hissi konusunda astra ve focus bu sınıfta referans alınan araçlardır. Japonun adı geçmez.

O zaman senin söylediklerinin doğrultusunda yürürsek, Otoriteler yalancı sen doğrusun gibi bir tez çıkıyor ortaya, bu yorumumu önceden de dile getirmiştim yine getiriyorum Aurisin yol tutuşu bence iyi, Auris yola tutunamıyor diyenin araç bilgisini gözden geçirmesi gerekir.
Bana görede Astra sorun abidesi ki istatistikler ve izlenimler o yönde. Ama sınıfındaki en yakışıklı araçların başında.
Güncel kasa Focus beklenenin altında kaldı bence iç dizayn ve dış tasarım olarak, özellikleri bence iyi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #375 : Nisan 29, 2013, 01:37:18 »

O zaman senin söylediklerinin doğrultusunda yürürsek, Otoriteler yalancı sen doğrusun gibi bir tez çıkıyor ortaya, bu yorumumu önceden de dile getirmiştim yine getiriyorum Aurisin yol tutuşu bence iyi, Auris yola tutunamıyor diyenin araç bilgisini gözden geçirmesi gerekir.
Bana görede Astra sorun abidesi ki istatistikler ve izlenimler o yönde. Ama sınıfındaki en yakışıklı araçların başında.
Güncel kasa Focus beklenenin altında kaldı bence iç dizayn ve dış tasarım olarak, özellikleri bence iyi.

Ben bizzat yaşadığımı söylüyorum, otorite ne demiş hiç önemli değil benim için. Sen sorun abidesi diyorsun eyvallah. Ben de sorunsuz diyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Yaşasam da sıfır aracın motoru inecek kadar olmaz heralde. Yol tutuş konusunda son diyeceğim de şudur; Auris elbette bu konuda berbat değildir. Ama kendi sınıfında iyilerden biri de değildir. Hele ki Astrayla kıyaslamak büyük yanlış olur. Benim iki araç hakkındaki tecrübem öyle azımsanacak kadar değil. Ne auris ne astrayı denemek için arkadaşımdan bir tur ödünç almadım. 2 yıl 50000 km yaptım aurisle. Girmediğim çeşit yol kalmadı. İki aracı da kullanan kimsenin yol tutuş konusunda aurise şans vereceğini sanmam. Astranın yol tutuşu, viraj kabiliyeti, yüksek hızda verdiği güven auristen açık şekilde önde. İnanmayan Aurisle sert bir viraja girer, yüksek hızla tırın otobüsün yanından geçer. Zaten sağdan ya da soldan sert bir rüzgar yiyince ne demek istediğim anlaşılır. Sonra aynılarını astrayla yapar. Hangi araçta daha az tedirgin olduğunu sonra söyler.
    Fikirlerine saygım var, ama auris sana göre iyi. Sınıfındakilere göre değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #376 : Nisan 29, 2013, 08:43:28 »
katılıyorum 3 sene focus (55.000 KM yol) binip sınırlarını zorlarcasına kullanıp aurise binince focusun yol tutuşunu resmen aradım.focusla girdiğim virajlara aurisle 40-50 km az süratle ancak güvenli girebiliyorum.Faruk Beye katılıyorum arkadaşımada astra aldık onunlada uzun yol yapma şansım oldu yol tutuşu astrada da hoşuma gitti.Amacım aurisi kötülemek değil kesinlikle.Mutlaka aurisin de diğer araçlardan fazlalığı olan özellikleri mevcuttur ben sadece yol tutuşu konusunda KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #377 : Nisan 29, 2013, 10:35:01 »
Yol tutuş konusunda söylenenlere kesinlikle katılıyotum.

Fakat ilk Auris üretilirken D-CAT modeli vardı 2.2 dizel 180HP onda standart bagımsız süspansiyon vardı ve yol tutuşu çok farklı idi.

Şimdiki Aurise bakarsanız 1.6da bagımsız süspansiyon var ve 55 mm tavan alçaltılmış bunlar ile test etmek gerekli bence.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #378 : Nisan 29, 2013, 12:41:18 »
katılıyorum 3 sene focus (55.000 KM yol) binip sınırlarını zorlarcasına kullanıp aurise binince focusun yol tutuşunu resmen aradım.focusla girdiğim virajlara aurisle 40-50 km az süratle ancak güvenli girebiliyorum.Faruk Beye katılıyorum arkadaşımada astra aldık onunlada uzun yol yapma şansım oldu yol tutuşu astrada da hoşuma gitti.Amacım aurisi kötülemek değil kesinlikle.Mutlaka aurisin de diğer araçlardan fazlalığı olan özellikleri mevcuttur ben sadece yol tutuşu konusunda KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM.
Yol tutuş konusunda söylenenlere kesinlikle katılıyotum.

Fakat ilk Auris üretilirken D-CAT modeli vardı 2.2 dizel 180HP onda standart bagımsız süspansiyon vardı ve yol tutuşu çok farklı idi.

Şimdiki Aurise bakarsanız 1.6da bagımsız süspansiyon var ve 55 mm tavan alçaltılmış bunlar ile test etmek gerekli bence.
Teşekkür ederim duygusallıktan uzak fikirler için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #379 : Nisan 29, 2013, 16:25:35 »
  Teşekkür ederim duygusallıktan uzak fikirler için...

Ne garippir ki bana Avensisinde yol tutuşu zayıf geliyor.

Sürekli VSC ışıklarnın pırıltıları ile yol alıyoruz.

Acaba benim sürüşümdemi bi sorun var?

Aslında hızı sevmem çok korkarım ama virajdada pek gaz kesmem.
AP900 Cruise control