Gönderen Konu: Araçlarınızın gizli özellikleri?  (Okunma sayısı 192516 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Araçlarınızın gizli özellikleri?
« Yanıtla #200 : Haziran 09, 2011, 10:04:34 »
Merhaba
Bir önceki aracımda da aynı özellik mevcut idi (2006 Yaris) yeni corollamda da var camları açık unutup anahtarı kontaktan çektikten sonra camları kapatabiliyorsunuz ancak herhangi bir kapıyı açmadan yapmak şartı ile açarsanız camlarınızı kontağı açmadan kapatamıyorsunuz tabiki bununda süresi var 30 SN. civarı Hatta ben yariste sonradan taktığım sisleri bağlatmıştım sisler 30 sn. sonra sönüyordu tabiki kapıyı açarsan hemen sönüyordu.
İyi günler.

ne yazık ki işlevsel bir özellik değil. Araçı durdurunca ilk yaptığımız şey kapıları açmak oluyor. kendimiz değil ama yan ve arka koltuktakiler hemen araçtan iniyor. Siz de iniyorsunuz bir de bakmışsınız arka camlardan biri açık kalmış. Haydiii, tekrar otur, anahtarı sok camları kapat. 4 cam otomatik olsa da kapıları kilitleyince açık kalan camlar kapansa daha iyi olmaz mıydı. 4 camın sıkışma kontrolunun sadece ön sol cama konması tasarrufu da ayrıca tartışılabilir. Eğer olur da unutup camları kilitlemezseniz. Arka koltuktaki çocuklar kafalarını ellerini cama sıkıştırabiliyor. Başıma geldi ordan biliyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Haziran 09, 2011, 10:04:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #201 : Haziran 09, 2011, 10:07:49 »
direksiyonun sol altında yer alan gizli kapaklı göze ne koyuyorsunuz? makyajlı kasalarda da bu göz var mı? Bir ara bozuk para koyuyordum ama geri alması zor oluyor, şimdi yakıt kartlarını koyuyorum. 

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #202 : Haziran 09, 2011, 11:09:38 »
arkadaşlar bende şunu fark ettim. araçı park edip durduktan sonra motor. farlarım yanmaya devam ediyor. kontak kapalı tabikide ve kapıları açınca ışıklarda sönüyor. 1.6 elegant araç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #203 : Haziran 09, 2011, 11:13:40 »
direksiyonun sol altında yer alan gizli kapaklı göze ne koyuyorsunuz? makyajlı kasalarda da bu göz var mı? Bir ara bozuk para koyuyordum ama geri alması zor oluyor, şimdi yakıt kartlarını koyuyorum.

Bildiğim kadarıyla o göz ruhsat gözü.. lakin ruhsat oraya olmadığından ruhsatı gözlük cebine (hangi gözlük markası için yapıldığı bilinmeyen) koyuyorum.. gözlüğü de üst torpidoya.. ruhsat gözünü de akaryakıt ve kgs kartı için kullanıyorum.. Allah'tan kolçak içi gözler var da ufak tefek şeyleri topluyo.. :D
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Haziran 09, 2011, 11:21:42 »
arkadaşlar bende şunu fark ettim. araçı park edip durduktan sonra motor. farlarım yanmaya devam ediyor. kontak kapalı tabikide ve kapıları açınca ışıklarda sönüyor. 1.6 elegant araç...
Evet far sensörü olanlar öyle 2009 corolla eleganttan bilyorum kontağı çıkarsanız dahi sürücü kapısı açılmadan ışıklar sönmüyor .
Aslında sürücü kapısı açıldıktan 1 müddet sonra sönse dahada iyi olurmuş ama bunada şükür. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Haziran 09, 2011, 11:26:16 »
Aurislerde sol altta öyle bir göz göremedim ben. Makyajlı aurislerde yok mu yoksa ben mi göremedim acaba :S
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Haziran 09, 2011, 11:35:56 »
Aurislerde sol altta öyle bir göz göremedim ben. Makyajlı aurislerde yok mu yoksa ben mi göremedim acaba :S
Makyajlıda yoksa büyük ihtimal makyajsızlardada yoktur corollada her ikisinde mevcut belki aurislerdede mevcuttur siz görememişsinizdir çünkü öyle görülebilecek bir göz değil sol tarafa iyicene bir bakmanızı tavsiye ediyorum göz kaput açma mandalının üst taraflarında kalıyor zaten ufacık bir kapak ancak yakıt veya kredi kartları , bozuk para , anahtar gibi eşyalarınızı katabilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 184 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Haziran 09, 2011, 12:05:13 »
sağ koltuğun altında küçük bir çekmece var, oraya da birşeyler koyman için çok işe yarıyor, semizlik bezlerini falan orada tutuyorum ben...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Haziran 09, 2011, 12:08:50 »
Makyajlıda yoksa büyük ihtimal makyajsızlardada yoktur corollada her ikisinde mevcut belki aurislerdede mevcuttur siz görememişsinizdir çünkü öyle görülebilecek bir göz değil sol tarafa iyicene bir bakmanızı tavsiye ediyorum göz kaput açma mandalının üst taraflarında kalıyor zaten ufacık bir kapak ancak yakıt veya kredi kartları , bozuk para , anahtar gibi eşyalarınızı katabilirsiniz .

Sırf merakımdan şimdi gittim baktım arabaya öyle birşey yok bizde :( Bizim 1999 model opel astradada vardı gerçekten çok kullanışlı oluyor. Ruhsatıda artık kol dayamanın içine koyuyorum.

sağ koltuğun altında küçük bir çekmece var, oraya da birşeyler koyman için çok işe yarıyor, semizlik bezlerini falan orada tutuyorum ben...

Bu da hiç dikkatimi çekmedi bi ara gidiyim ona da bakayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Haziran 09, 2011, 12:16:18 »
Sırf merakımdan şimdi gittim baktım arabaya öyle birşey yok bizde :( Bizim 1999 model opel astradada vardı gerçekten çok kullanışlı oluyor. Ruhsatıda artık kol dayamanın içine koyuyorum.

Bu da hiç dikkatimi çekmedi bi ara gidiyim ona da bakayım :)

abi emre abinin aurise baktık onunkinde yoktu, yeni kasaya koymamış olabilirler ama bizimkilerde var, çok da güzel oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Haziran 09, 2011, 12:18:50 »
abi emre abinin aurise baktık onunkinde yoktu, yeni kasaya koymamış olabilirler ama bizimkilerde var, çok da güzel oluyor...

Banada yok gibi geliyor çünkü geçen koltukların altını temizliyodum öyle birşey göremedim :( Nereden ne çalacaklarını şaşırdılar maliyeti azaltmak için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #211 : Haziran 09, 2011, 12:26:26 »
Banada yok gibi geliyor çünkü geçen koltukların altını temizliyodum öyle birşey göremedim :( Nereden ne çalacaklarını şaşırdılar maliyeti azaltmak için...

ne varsa eskilerde var bea :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Haziran 09, 2011, 13:30:59 »
ne varsa eskilerde var bea :P

Bi darbede burdan yedik bea :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Haziran 09, 2011, 18:55:57 »
Gecen farketmiştim,belki biliyorsunuzdur,iki koltuğun altındada arka tarafa hava üflemek için kanallar mevcut,lakin çalışması için mode tuşuyla ayaklara vermeniz gereek.Birde nedendir anlamadım öncama sadece havayı veremiyoruz ille ayaklarada geliyo klimada öyle olunca ayaklar buz gbii :) aracın içini bir türlü soğutamadım yanları açtığımda bıynuma üfleyip boynum tutuluyo bende yanları kapatıp sadece ortadan üfletiyorum haliyle geç soğuyor başka bi yöntem varmı :)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Haziran 09, 2011, 19:01:07 »

Sattığım araba da vardı bunda yok. Evet çok işe yarıyordu :(
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #215 : Haziran 09, 2011, 19:02:43 »
Sattığım araba da vardı bunda yok. Evet çok işe yarıyordu :(

ben diyorum abi değişelim biz arabaları :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #216 : Haziran 10, 2011, 00:43:27 »
Gecen farketmiştim,belki biliyorsunuzdur,iki koltuğun altındada arka tarafa hava üflemek için kanallar mevcut,lakin çalışması için mode tuşuyla ayaklara vermeniz gereek.Birde nedendir anlamadım öncama sadece havayı veremiyoruz ille ayaklarada geliyo klimada öyle olunca ayaklar buz gbii :) aracın içini bir türlü soğutamadım yanları açtığımda bıynuma üfleyip boynum tutuluyo bende yanları kapatıp sadece ortadan üfletiyorum haliyle geç soğuyor başka bi yöntem varmı :)

sadece ön cama verebiliyoruz. yeniler de o da mı değişik. sıcak yaz günlerinde güneşte beklemiş aracı çabuk soğutmak için camları açıp havalandırmayı sadece öne, 4. seviyede iç sirkülasyon açık vaziyette birkaç dakika çalıştırıyoruz. Sıcak havayı büyük ölçüde dışarı attıktan sonra camları kapatıp seviye 3 e indirip soğutuyoruz. Bu yöntem manuel klimalı modeller için tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Haziran 10, 2011, 09:56:04 »
Sabah işe gelirken,şu ön cam buğu çözücü düğmesi var arka cam düğmesi gibi ona basınca sadece ön cama veriyomuş  :) Öğrenmiş oldum :)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 VERSO COMFORT LPG...
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Haziran 18, 2011, 19:16:53 »
benim toyota da ben binmeden gitmiyo...
HAYAT 3,5 İLE 4 ARASINDADIR... YA 3,5 ATARSIN YA 4*4 LÜK YAŞARSIN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ocak 04, 2013, 18:45:19 »
iyi akşamlar

hava yastığı %6 emniyet kemeri %46 ortalama ile hayat kurtaran sistemlerdir

2006 model sonrası üst donanıma sahip corolla auris avensis yaris hilux land cruiser araçların gövde ecülerinde cuztomize kişiselleştirme bölümü mevcuttur ancak bu kişiselleştirme özel test cihazı ile yapılır ve her model ile araç için farklıdır

mesala land cruserde en az 20 seçenek varken yariste bu 5 seçenek kadardır

ortak olan şeylerde vardır mesela otomatik farın ışık kararınca kaç saniye sonra deveye gireceği uzaktan kumanda ile kapıları kilitlerken veya açarken sinyalleri iptal etme gibi

avensiste tepede yanan kırmızı ışık ve yanındaki boşluklar hırsız caydırma sistemidir ve sistem ülkemizde kullanılamamaktadır

emniyet kemeri sesi iptali yetkili servislerde sadece emniyet kemeri kullanamayacak kadar sakat olan kişiler için geçerlidir...

dizel motorlu son kasa araçlarda kalorifer sıcaklık düğmesini en son sıcaklığa getirirseniz (çok soğuk mesela 0 derece gibi) kalorferin içinde bulunan ısıtıcı devreye girer ve yaklaşık 5derece ekstra sıcaklık verir az demeyin kışın çok soğukta deneyin mutlaka ve bakın motor devriniz yükselir zaten

öneri kışında mutlaka klimanızı kullanın her sene mutlaka klimanın nemini aldırmak için gazı çektirip geri gaz bastırın kışın kullanılmayan klima yaz gelince kullanılmaz hale gelebilir dibe çoken yağ yazın ilk çalışmada klima komresörünüzün yatak sarmasına sebep olabilir...

vvt-i mtorlarda ve dizellerde klima açıkken motora yük binerse (sollama için gaza basma rampada devirin düşmesi elektirilksel sistemler motora yuk bindirir) klima kompresörü süre belirgin olmamakla beraber motor ecusu tarafında devre dışı bırakılır ve tekrar devreye alınır lambası yanık kalır ama siz fark etmezsiniz

mmt şanzıman çok güzel bir sistemdir ama kullanımı zordur kullanım için bilgi isteyen olursa ben istanbul avrupa yakasındayım görüşebiliriz...

kapıları kilitlemek yerine kapılar kapalı iken açma tuşuna basar iseniz 30sn (ortalama) sonra yanlış tuşa basılmış ihtamali olduğu için kapılar geri kilitlenir düşünün siz araçtan acele indiniz kapıyı kapadınız ve kilitlemek için açma tuşuna bastınız ve gittiniz gövde ecu'su bu süreden sonra saymaya başlar ve bu süre zarfında her hangi bir kapı açılmaz ise kapıları yanlış tuşa basıldı diye kilitler kapılar içeriden kapı kolu iki defa açılarak açılabilir..

kartlı sistemlerde kartınızın pili biterse aracın kapılarını metal anahtar ile açarsınız peki motoru nasıl çalıştıracaksınız kart üzerindeki toyota amblemini start düğmesine olabildiği kadar yakın tutun araç mutlaka çalışacaktır.

bunun yanında start düğmesinde kırmızı ışık yanıyorsa sistemde arıza vardı %50 araç çalışmayacaktır yeşil ışık yanıp sönüyorsa dreksiyon kilidiz takılı kalmıştır kasmadan dolayı dreksiyonu kasan tarafın tersine döndürün normale döner (ışık renkleri ters olabilir)

90yılından buyana tüm motorlarda soğutma sisteminde baypass hattı vardır araban hararet yapabilir diye eski mantıkla sakın termostatı sökmeyin sökünce esas hararet yapar bilginize...

bu akşamlık yeter yoruldum kafanıza çok takılan sorunuz var ise yazışalım görüşelim bilgi paylaşalım birbirimizden öğrenelim

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA DEĞER KAZANIR VE ESAS DEĞERİNİ BULUR...
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım