Kaynak da belirtirsen tamamdır Anıl.
Önemli bir konudur.
İlk dizel yakıtı yanlı hatırlamıyorsam fıstık yağıydı.
Bu arada günümüz motortlarında benzinli-dizel farkında, gömlekli ve gömlekiz olarak da farklar oluşmakta.
Kaynak konusunda üzgünum abi cunku facebook uzerinde birisi yorum yapmisTamamdır, bu açıklayıcı olur Anıl.
Benim 86 model Ford münibüsü her gün 2.viteste stop ediyorum dizel motorda kontağı kapatsakta stop etmeme sorunu sadece yağ çıkmasından olmaz,birçok neden vardır bu nedenlerden biride yakıt hattı üzerinde bulunan stop müşürü eğer arızalıysa araç stop etmez çalışmaya devam eder ama normal bir çalışma değildir bu vitese atarsınız gaz işlevsiz kalır,sadece turbodan dolayıda olmaz sibobları çalıştıran piyano mili üzerinde yağ kanalları vardır zayıflayan motorda üste fazla yağ çıkar ve silindir içine emilir,o emilen yağ yakıtla birleştiği zaman motor yüksek devir çalışmaya başlar eğer o anda düzgün müdahale yapılmazsa araç yapı yakıp bitirene kadar veya daha erken zamanda kol çıkartır ,o anda yapılması gereken hemen sağa çekip emniyetli bir şekilde el frenini çekip frene sonu kadar basarak 4. Viteste stop etmek en mantıklısı olur neden 4 diyecek olursanız çünkü 4. Viteste şanzıman devreden çıkar direk motoru defransiyele bağlar 4. Vites düz bağlar .Aslında o duruma gelmiş bir motor belli emareler ortaya koyar. Zamanında müdahale edilmesi gerekir.
Benim 86 model Ford münibüsü her gün 2.viteste stop ediyorum dizel motorda kontağı kapatsakta stop etmeme sorunu sadece yağ çıkmasından olmaz,birçok neden vardır bu nedenlerden biride yakıt hattı üzerinde bulunan stop müşürü eğer arızalıysa araç stop etmez çalışmaya devam eder ama normal bir çalışma değildir bu vitese atarsınız gaz işlevsiz kalır,sadece turbodan dolayıda olmaz sibobları çalıştıran piyano mili üzerinde yağ kanalları vardır zayıflayan motorda üste fazla yağ çıkar ve silindir içine emilir,o emilen yağ yakıtla birleştiği zaman motor yüksek devir çalışmaya başlar eğer o anda düzgün müdahale yapılmazsa araç yapı yakıp bitirene kadar veya daha erken zamanda kol çıkartır ,o anda yapılması gereken hemen sağa çekip emniyetli bir şekilde el frenini çekip frene sonu kadar basarak 4. Viteste stop etmek en mantıklısı olur neden 4 diyecek olursanız çünkü 4. Viteste şanzıman devreden çıkar direk motoru defransiyele bağlar 4. Vites düz bağlar .
Bu konuda @Hakan Öztürk (3676) abim güzel bir video bulmamı istemişti. Kusura bakma hakan abi gecikmeli oldu 1.5 DCI da yaşanan videoyu sizler ile paylaşmak istedim.Bunun önemli bir nedeni de araçların çok tanınmaması, yeterli ilginin gösterilmemesi.
O bir cm fazlalığı neye göre ve nasıl ölçtünüz,3,4 lt veya 3,5 lt birşeyi değiştirmez fazlada olmaz.
Yağ çubuğundaki max noktasının 1 cm üstü. 3.5 litreden de fazla. Koydukları yağ 3.5 lt zaten.
1 cm fazlalık tolere edilebilir mi edilemez mi?
Bu ambele meselesinde ne kadar fazla yağ koyuyorlar ki böyle oluyor?
Yağın ne kadar fazlası zarar?
Benim aracım atmosferik benzinli ama konuyla alakalı olduğu için soruyorum.
0 km aldığımdan beri servise götürüyorum. Her bakımda fazla yağ konuldu. Hatta son 30000 km bakımında yağı kendim aldım özellikle tembihledim araç başında fazla koymayın diye 3.5 lt yağ koydular.
3.5 lt koyduklarından eminim çünkü 4 litrelik bidonda yaklaşık yarım litre kalmış. (Aracım 1.33 life yağ kapasitesi filtre dahil 3.4 lt)
Şu anda 33000 kmde ve yağ çubuğundan baktığımda yine 1 cmye yakın fazla ölçüm var.
Yağa su karışması gibi bir sıkıntı da yok.
Yanlışlık nerde yapılıyor olabilir. Servislerde yağ boşaltma prosedürü nasıl işliyor. 33000 kmdir 1 cm fazla yağ ile dolaşıyorum.
Filitre değişti değil mi?
Değişti. Yetkili servis. Servis elemanı ile aramda şöyle bi muhabbet oldu; yağ koyarken litreyi yukarı yuvarlayıp koyarız demişti. (3.5'i, 4'e yuvarlarız gibi.) Şaşırdım kaldım polemiğe girmedim. Ustaya işini öğretecek halim yok.Yukarı yuvarlamak nedir fabrika verisi ne işe onu koyun arkadaş. Yağ bidonunda bir fazlalık yoksa eğer, Yağın tam boşalmasını beklemiyorlar demek oluyor.
Fazla yağ koydurmadım bu sefer ama yine fazlalık var. @Tokay Ceritoğlu (40552) abimin dediğinden başka bir seçenek gelmiyor aklıma. Yağ koyarlarken arabanın yanında değildim.
Benim arabam atmosferik benzinli, bu konuyla alakası yok ama fazla yağ konulmasının direk konuyla alakası var. O yüzden maydonoz oldum konuya.
Dizel araçlarda aynı servislere gidiyor, aynı ustaların elinden geçiyor.
Yağ çubuğundaki max noktasının 1 cm üstü. 3.5 litreden de fazla. Koydukları yağ 3.5 lt zaten.yağın fazla olmasından motor ambeleye kalmaz,motor zayıfladığı zaman veya bir şekilde piston üstüne yağ çıktığı zaman ambele denen mesele olur kendinizi bu durumda düşünmenize gerek yok aklınızı boşa bulandırmayın
1 cm fazlalık tolere edilebilir mi edilemez mi?
Bu ambele meselesinde ne kadar fazla yağ koyuyorlar ki böyle oluyor?
Yağın ne kadar fazlası zarar?
yağın fazla olmasından motor ambeleye kalmaz,motor zayıfladığı zaman veya bir şekilde piston üstüne yağ çıktığı zaman ambele denen mesele olur kendinizi bu durumda düşünmenize gerek yok aklınızı boşa bulandırmayın
Ben yine tekrar edeyim de yanlış anlaşılma olmasın benim aracım atmosferik benzinli, kendimi bu durumdayken düşündüğüm için sormuyorum, konunun turbo dizellerde yağın yanmasıyla oluşan sonsuz bir döngü olmasıyla alakalı olduğunu biliyorum canlı örneğini gördüm bizzat.Bende'de aynı arac var yetkili servis banada ayni sekilde doldurdu. 50.000 de
Serviste ve sanayide fazla yağ koyuyorlar veya yağ dolum prosedürünü yanlış uyguluyorlar. Fazla yağ doldurabiliyorlar. Fazla yağ her araca zarar. Fazla yağ basınçla turboya zarar verebilir.
Ben ne kadar fazla yağ zarar verir diye soruyorum? Tolerans aralığı nedir? atmosferik benzinli/turbo benzinli/turbo dizel
@Anıl Akca (35513) konuyu baltaladım kusuruma bakma :)
Bende'de aynı arac var yetkili servis banada ayni sekilde doldurdu. 50.000 de