Toyota Club Türkiye
Arşivler => Arşivler => Konuyu başlatan: Aylin YILMAZ (15430) - Şubat 26, 2013, 11:26:21
-
Daha tarafsız bir konu olmuştur umarım ?
Toyota culb tr de yağ yakma sorunu olan birçok kişi var, benimde aracımda yağ yakma sorunu var.
Son makyajlı kasalarda özellikle auris ve corollalarda ön göğüsten gıcırtı gelmekte, bu sorun benim aracımda olduğu gibi bu forumda üye olana bir çok insanda var.
Benim aracımda olan hatalar;
1-Ön iki amortisörlerde boşluk var diye benim aracımda garantiden değişti !
2-Direksiyon simidi soyuluyordu garantiden değişti.
3-Vites kötüğü derisi soyuluyordu garantiden değişti.
4-Yağ yakma sorunundan dolayı turboşarj değişti !
5-Yağ yakma sorunundan dolayı vakum pompası değişti !
6-Direksiyonda lıkırtı vardı direksiyon kutusunda boşluk tespit edildi ve direksiyon kutusu değişti.
7-Ön gögüsten gıcırtı geliyordu defalarca izalasyon yapıldı hala gıcırtı var ve hala gıcırtı var !
Şimdide bana piston segman değişimi öneriyorlar, hadi onu da yaptırdık diyelim bu aracı benden şuanki piyasa değeri üzerinden bunca değişene rağmen kim alır ???
Bu araba 30.000 bile etmez ! 47.000 TL ye aldım dünya harcama yaptım masrafı 55.000 TL yi buldu şimdi satmaya kalksam 30.000 et-mez !
Bu kadar sorundan sonra ben bir daha hayatta toyota almam !
Ek olarak bunca insan bu forumda hatalardan dolayı çığlık atıyorken bu dediklerim doğrultusunda siz olsanız Toyota alırmısınız ?
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
Şu an için Avensis'ten aşağı Toyota almam gibi duruyor.
-
Valla hocan seninkide bahtsız bedevi muhabbeti olmuş tam anlamı ile 97 yılında toyotsa aldık sıfır 2011 yılının sonuna kadar bindik üzülerek sattım 222 binde ve rutin parça ömürleri dışında sanayi yüzü görmedi hatta ilk 10 sene hiç sanayiye gitmedik.şimdi kardeşim ve bende 2005-2006 corolla sol var bir sıkıntı yok memnunuz .Ama 2007 sonrası çıkardıkları araçlarda sanırım sorun var toyota gene adın karlaamaya başladı şahsi kanaatim 99-2001 yılları arasında yaptıkları geçiiş süreci 2007 sonrası içinde geçerli zanımca 2013 te yenilenen kasa ve mootr hem çok sorunsuz hemde, çok tutulacak
-
Yücel Bey işte bende sizin dediğiniz gibi sorunsuzluk abidesi olduğunu düşünerek 3. toyotamı aldım.
Ama 4. ve sonrası araçlarım kesinlikle ve kesinlikle toyota olmayacak.
Şundan bir kurtulsam başka da bir şey istemiyorum.
-
Bazı insanlar görüyorum çevremde, bu forumda da bu tarz insanlar var.
Aracında sorun var ama adam kalkıp toyotayı savunuyor hala, hep merak etmişimdir acaba bu kişiler hap mı kullanıyor, içki mi içiyor nedir ?
yoksa parası çokta umursamıyorlar mı acaba ???
yoksa bir çıkarlarımı var toyotayı savunmkla ???
hala çözemedim bunu !
-
herkesin toyotasıyla olan serüveni farklı. bizimkini anlatıyım; çok da uzun değil 5 sene yetkili serviste 1 sene de özel serviste bakımlar. aile aracında aranan bütün özellikleri var. bagaj çok iyi, yakıt on numara,zaten 6 senede bi kere çalışmadı onda da mazot donmuştu, sağından solundan ses de gelmiyor. şimdi gel babama toyotadan başka araba aldır hadi :) :argh:
-
Sevgili Aylin bey benim düşüncem Türk insanında maalesef bir şeye körü körüne inanma gibi bir eğilim var.Bu tarihsel bir süreç ,adeta genlerimize işlemiş.Asıl sıkıntı bence buradan geliyor...
-
Öncelikle geçmiş olsun. Sizinkisi büyük bahtsızlık. Bin araçtan birinde çıkabilecek tüm problemler sizin aracınızda toplanmış sanki. Problemleriniz yetkili servis aracılığıyla çözüldüğüne göre aracınızı satabilirsiniz. Biliyorsunuz ülkemizde daha çok değişen ve boyaya bakılıyor.
Bir daha toyota alırmısınız sorusuna cevabım alırım ama başka modelini olurdu. Problem yaşadığım modelden uzak dururdum.
-
Yasin bey çok doğru söylemiş benimde şahsi düşüncem ne kadar çok ayrıntı okadar sorun sıfır arabadan yana değilim
-
bu tamamen şans meselesi siz toyotada çok sorun yaşadınız diye toyota kötü yada ben hiç sorun yaşamadım toyota süper araba demek yanlış olur...psikolojik bir olay alıp almama meselesi neticede hiç sorun yaşamayan gözü kapalı alır sorun yaşayan yanına bile yaklaşmaz...
allah herkesin gönlüne göre versin...
-
Seri üretim şeklinde imal edilen her türlü malda bazı hatalar olması kadar doğal bir süreç yoktur, bu bazen tek bir arıza, bazen ardı arkası kesilmeyen arızalar şeklinde de kendini gösterebilir.
Firmayı güvenilir yapan en önemli etkenlerden biri bu arızalara sahip çıkması ve üretilmekte olan ürününün devamında aynı hataları tekrarlamamasıdır.
Bu anlamda Toyota da diğer kaliteli diye tabir ettiğimiz markalar arasında kendisine bir yer bulmakta hiç zorlanmamıştır.
Sizler gibi seri üretim arıza mağdurları her markada vardır ve buna Mercedes, BMW, VW'de dahildir.
Bu o markaların kötü araç ürettiği anlamına gelmez, tam aksine, çoğunlukla, en az yada hiç arıza yapmayan araçlar üretmektedirler, o nedenle hala araç satabilmekteler ve milyonlarca insan da memnuniyet içinde kullanmaktalar.
Bu foruma üye olan insanlar genelde Toyotaya binmekteler çünkü genelde araçlarından memnun olduklarından bu markayı kullanmaya devam etmektedirler.
Sonuç olarak, böyle bir yerde, aracından memnun kalmayanların sayısının memnun kalanlardan daha fazla olmasını beklemek yanlış değil mi?
Bence, Toyota arıza madurları olarak arızalarınızın takipçisi olup bunları Toyotaya yasal sınırlar içinde, garanti veya iyi niyet onarımları dahilinde ücretsiz yaptırmaya çalışmaktır.
Bu araçları satın aldınız çünkü bir çok insan nasıl Toyotaya güveniyor ve seviyorsa, bu sebepler nedeniyle sizde aynı şeyi yaptınız ve aslında bu arızalarınız olmasaydı halada çok seviyor olmayacakmıydınız?
Nasıl evlendikten sonra eşlerden biri peşpeşe ameliyatlar geçirir ve sonunda sağlığına kavuşursa otomobil içinde aynı şey geçerlidir.
Otomobil yatırım aracı değildir.
Aynı bir bot gibidir, biraz yağmur çamur, ertesi gün zaten 5.000TL kayıp
5 yıl sonra zaten değerinin yarısı kayıp.
Pazara çıkarttığınızda kaç km'de olduğunun yada hangi donanıma sahip olduğunun bir önemi kalmaz.
Değerinin altına verir geçersiniz.
Otomobillerinizi arızalarıyla ve onarımlarıyla sevmeye devam ediniz.
Yoksa, yaşlandığınızda, hiç iyi bir marka otomobilim olmadı diye düşüneceksiniz.
Profilimdeki otomobillerin her birinin ayrı arıza listeleri vardır.
Mevcutta elimin altındaki ama bana ait olmayan 2012 Merc C180 ile Toyotada "bile" olmayan tasarım hataları hariç çok güzel bir arızalar listesi oluşmaktadır, ayrıca herkesin bilgisine.
Not: Şu an kullanmakta olduğum Toyotanın çıkarttığı arızalar beni daha çok eğittiğinden sizlerede bu konularda daha çok yardımcı olabiliyorum ama genel olarak ben otomobilimden memnunum fakat elbette bir gün ayrılacağız ama bir sonraki aracımın yine Toyota olma ihtimali daha fazladır.
-
3 yıldır Corolla 1.6 Elegant A/T kullanıyorum. Rutin bakımların gerektirdiği parça veya sarf malzemeleri dışında değişenim olmadı. TOYOTA'yı körü körüne savunmuyorum ama genel olarak bizlerde de hata var. Çevreme şöyle baktığımda sürücüler gerçekten ne trafik kurallarına uyuyor ne araçların teknik olarak sürüş tekniğine... Kaldırıma park etmiş araçlara bakıyorum amanın ya bu buraya nasıl parketmiş diye merak ediyorum. 1 karış yüksekliğinde kaldırıma nasıl çıkar diye hayıflanıyorum. Direksiyonu sonuna kadar çevrili bırakıp parketmeyin deniliyor kaçımız buna dikkat ediyor ya da bunu biliyor. Geçenlerde kaldırım kenarına parketmeye çalışan bir sürücünün yaptığı gözümden kaçmadı. Kapı açıldığında kapının alt tarafı kaldırıma sürtüyordu. Zorlaya zorlaya kapının altını sürttürerek kapıyı açtı ve dışarı çıktı. Araç son model beyaz bir VW GOLF'tü. Şimdi bu kapının altı 5-6 ay sonra paslandığı için VW kötü mü diyeceğiz. Ya da 1 karışlık kaldırımın üzerine çıkan aracın süspansiyon veya direksiyon sistemi bozulduğunda TOYOTA kötü mü diyeceğiz ? Böyle yerlerde lastiği sürte sürte kaldırıma çıkan aracın lastikleri bir süre sonra yanaktan yarılırsa lastikler "X" firmasınınsa ise "X" lastikleri kötü mü diyeceğiz?
Ben burda genel olarak konuşuyorum lütfen kimse üstüne alınmasın. Tüketici olarak yapmış olduğum mücadeleyi anlatsam çevremde hukuken başını yakmadığım firma kalmadı. Ama hiçbir zaman kendi kişisel hatamdan kaynaklanan bir kusur için de hak aramaya kalkışmadım. Corolla Dizel'de yaşanan sıkıntılar ayyuka çıktı. Hakkınızı mutlaka arayınız. Bu ülkede namuslu bilirkişiler de mevcut; yargıçlar da...
-
Öncelikle Tekin Bey,
Şu kurduğunuz cümle bana hiç hitap etmiyor "Otomobillerinizi arızalarıyla ve onarımlarıyla sevmeye devam ediniz. "
Ben kullandığım her ne olursa olsun hatalıysa sevemem...
Bir de bazı forumdaşların yorumlarına bakıyorumda kullanıcı hataları hakkında yorum yapmış ancak benim açtığım konu içinde dikkat ederseniz bir tane bile kullanıcı hatası yok ve hepsi toyotanın hatası.
Ben kendimde şunu gördüm zamanında, yağ yakma probleminin nüks ettiği zamanlarda 1 yıl öncesi yani, aracımda sorun yok dedim neler yaptım neler, yanlış bilgiler paylaştım insanlarla ve problem olmadığını savundum çünkü o arabada sorun olduğuna inanmak istemiyordum.
özer bey ne zamanki bu hukuki sürecini başlatma kararı almış o an akıllandım. atracın geçmişine baktığımda 5 kez servise yağ eksiltme problemi ile gittiğimi o an farkettim çok detaylı bir araştırma yaptım.
toyotanın yağ yakma sorunu ile ilgili açılmış davalarını buldum ve dava sürecini yöneten avukatlarla görüştüm oda yetmedi 2012 model toyota sahibi olan ve adını vermek istemediğim bir savcı ile görüştüm, toyota kocaelinde çalışan bir mühendis ile görüştüm.... sonuç olarak toyota dizel motorlarında (turboşarjlı olanlarda ) yağ yakma problemi var !
Arkadaşlar bu malesef gerçek !
Birde seri üretilen araçların bir kaçında problem çıkma olasılığı var denmiş, evet var ancak hangisinde problem varsa geri almasını da bilmemi üretici ! sorun bu zaten.
sorunlu aracı üretici kabul etmiyor, konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor sizde kalkmış toyotanın sorunsuzluğundan bahsediyorsunuz Allah Aşkına ...
Şimdi soruyorum size toyotanın ürettiği bazı araçlarda mı yağ yakma problemi var sanıyorsunuz ? yanılıyorsunuz !
komple seri üretilen tüm dizel araçlarda yağ yakma problemi var.
sadece burada okuduklarınızı biliyorsunuz diye düşünmekteyim artık, biraz etrafa açılın sınırlarınızı zorlayıp (eğer araca verdiğiniz yatırım olmayan paranız değerliyse )
kaçınız bu konuyla ilgili dava sürecini araştırdınız ?
kaçınızın elinde TSB var yada kaçınız bu TSB den tam olarak ne anladı ?
ben şunuda anlamakta güçlük çekmeye başladım.
TSB de toyota bile hatayı kabıl etmiş, evet demiş bu araçlarda yağ eksiltme sorunu var ve şunu şunu yaparak yağ yakmasını azaltın. bakın azaltın deniyor TSB de sorunu yokedin yada sorun çözülür denmiyor. siz buna rağmen toyotanızda sorun yok diyorsanız(dizel araçlar için bahsediyorum ) size diyecek birşeyim yok.
ben bir daha toyota almam tanıdığım kimselerede aldırtmam !
-
Bu konu Alper SINAV ın belirttiği standartlarda olmuştur umarım ?
Toyota culb tr de yağ yakma sorunu olan birçok kişi var, benimde aracımda yağ yakma sorunu var.
Son makyajlı kasalarda özellikle auris ve corollalarda ön göğüsten gıcırtı gelmekte, bu sorun benim aracımda olduğu gibi bu forumda üye olana bir çok insanda var.
Benim aracımda olan hatalar;
1-Ön iki amortisörlerde boşluk var diye benim aracımda garantiden değişti !
2-Direksiyon simidi soyuluyordu garantiden değişti.
3-Vites kötüğü derisi soyuluyordu garantiden değişti.
4-Yağ yakma sorunundan dolayı turboşarj değişti !
5-Yağ yakma sorunundan dolayı vakum pompası değişti !
6-Direksiyonda lıkırtı vardı direksiyon kutusunda boşluk tespit edildi ve direksiyon kutusu değişti.
7-Ön gögüsten gıcırtı geliyordu defalarca izalasyon yapıldı hala gıcırtı var ve hala gıcırtı var !
Şimdide bana piston segman değişimi öneriyorlar, hadi onu da yaptırdık diyelim bu aracı benden şuanki piyasa değeri üzerinden bunca değişene rağmen kim alır ???
Bu araba 30.000 bile etmez ! 47.000 TL ye aldım dünya harcama yaptım masrafı 55.000 TL yi buldu şimdi satmaya kalksam 30.000 et-mez !
Bu kadar sorundan sonra ben bir daha hayatta toyota almam !
Ek olarak bunca insan bu forumda hatalardan dolayı çığlık atıyorken bu dediklerim doğrultusunda siz olsanız Toyota alırmısınız ?
Saygılar
Aylin YILMAZ
Aylin bey geçmiş olsun..
Saydıklarınız haricinde kaza bela yoksa aracınızda değil 30bin çok daha fazlası eder diye düşünüyorum.
1-2 Galeriden fiyat alsanız bile çok daha fazlasını verirler diye tahmin ediyorum..
-
Ben satmak istemiyorum, neden düşük fiyata satıp zarar edeceğim ki .
Sonuçta benden kaynaklanmayan bir problemden bu ve Toyotaya iade etmek istiyorum zaten konuyla ilgili hukuki sürecimi başlattım...
-
Bence de servis kayıtlarını da baz larak aracı iade edin .Yeni araç alırsanız da benzinli olsun çünkü benzinli corolla dan hiç şikayet dumadım veya auris ondan da keza şikayet duymadım hatta 135 beygirlik güçlü bir motora sahip arkadaşımda var çok memnun
-
Öncelikle Tekin Bey,
Şu kurduğunuz cümle bana hiç hitap etmiyor "Otomobillerinizi arızalarıyla ve onarımlarıyla sevmeye devam ediniz. "
Ben kullandığım her ne olursa olsun hatalıysa sevemem...
Bir de bazı forumdaşların yorumlarına bakıyorumda kullanıcı hataları hakkında yorum yapmış ancak benim açtığım konu içinde dikkat ederseniz bir tane bile kullanıcı hatası yok ve hepsi toyotanın hatası.
Ben kendimde şunu gördüm zamanında, yağ yakma probleminin nüks ettiği zamanlarda 1 yıl öncesi yani, aracımda sorun yok dedim neler yaptım neler, yanlış bilgiler paylaştım insanlarla ve problem olmadığını savundum çünkü o arabada sorun olduğuna inanmak istemiyordum.
özer bey ne zamanki bu hukuki sürecini başlatma kararı almış o an akıllandım. atracın geçmişine baktığımda 5 kez servise yağ eksiltme problemi ile gittiğimi o an farkettim çok detaylı bir araştırma yaptım.
toyotanın yağ yakma sorunu ile ilgili açılmış davalarını buldum ve dava sürecini yöneten avukatlarla görüştüm oda yetmedi 2012 model toyota sahibi olan ve adını vermek istemediğim bir savcı ile görüştüm, toyota kocaelinde çalışan bir mühendis ile görüştüm.... sonuç olarak toyota dizel motorlarında (turboşarjlı olanlarda ) yağ yakma problemi var !
Arkadaşlar bu malesef gerçek !
Birde seri üretilen araçların bir kaçında problem çıkma olasılığı var denmiş, evet var ancak hangisinde problem varsa geri almasını da bilmemi üretici ! sorun bu zaten.
sorunlu aracı üretici kabul etmiyor, konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor sizde kalkmış toyotanın sorunsuzluğundan bahsediyorsunuz Allah Aşkına ...
Şimdi soruyorum size toyotanın ürettiği bazı araçlarda mı yağ yakma problemi var sanıyorsunuz ? yanılıyorsunuz !
komple seri üretilen tüm dizel araçlarda yağ yakma problemi var.
sadece burada okuduklarınızı biliyorsunuz diye düşünmekteyim artık, biraz etrafa açılın sınırlarınızı zorlayıp (eğer araca verdiğiniz yatırım olmayan paranız değerliyse )
kaçınız bu konuyla ilgili dava sürecini araştırdınız ?
kaçınızın elinde TSB var yada kaçınız bu TSB den tam olarak ne anladı ?
ben şunuda anlamakta güçlük çekmeye başladım.
TSB de toyota bile hatayı kabıl etmiş, evet demiş bu araçlarda yağ eksiltme sorunu var ve şunu şunu yaparak yağ yakmasını azaltın. bakın azaltın deniyor TSB de sorunu yokedin yada sorun çözülür denmiyor. siz buna rağmen toyotanızda sorun yok diyorsanız(dizel araçlar için bahsediyorum ) size diyecek birşeyim yok.
ben bir daha toyota almam tanıdığım kimselerede aldırtmam !
"Şimdi soruyorum size toyotanın ürettiği bazı araçlarda mı yağ yakma problemi var sanıyorsunuz ? yanılıyorsunuz !
komple seri üretilen tüm dizel araçlarda yağ yakma problemi var."
ifadesini kullanmışsınız fakat bu ifade çok genel bir ifade. Bu ifade ile bütün 1.4 D4D leri zan altında bırakıyorsunuz. Ben bir D4D kullanıcısı olarak bundan rahatsız oluyorum. Forumda bu motora sahip ve yağ eksiltme şikayeti olmayan onca kişi varken bu ifadeyi kullanmak yanlış..
Benim Aracım 5000km yi geçti ve yağ yakma belirtisi yok, umarım da olmaz..
Kendi sıkıntınızı gidermeye çalışırken yanlış bir kamuoyu oluşturmaktan kaçınınız lütfen..
İfadelerinizde "Şu şu tarihlerinde üretilen şu numaraları motorlarda bu sıkıntı var" diye belirtirseniz mutlu oluruz.
-
TSB de bahsi geçen hatalı turboşarj numaraları belli.
Şimdi size özelden TSB yi göndereceğim ve ilk önce kendi aracınızdaki turboşarj numarasını vede vakum pompası numarasını inceleyin lütfen.
akabinde size en yakın toyota bayine gidin ve yeni aurislerin de turbo ve vakum pompası numaralarına bakın.
Elinizdeki TSB ye göre hatalımı değilmi kendiniz değerlendirin lütfen olurmu ?
-
Bence de servis kayıtlarını da baz larak aracı iade edin .Yeni araç alırsanız da benzinli olsun çünkü benzinli corolla dan hiç şikayet dumadım veya auris ondan da keza şikayet duymadım hatta 135 beygirlik güçlü bir motora sahip arkadaşımda var çok memnun
Bir daha asla toyota almam ... o iş bir kere olur. çıkan sorunlara çözüm üretemeyen yada üretmeyen veya sorunu örtpas eden bir firmadan iğne bile almam ben.
-
Aylin bey, Toyotanın genelde yağ yakan diesel motorlarından bahsetmişsiniz.
Yağ yakmayan benzin/diesel motor icat edildi mi?
Etrafa yada kaynaklara bakmaya gerek yok, benim aracım da 10.000km'de 100 veya 200gr yağ yakıyor, hala sınırlar içinde.
Benim kasada hala kullanılan bir sürü diesel taksi var milyon km'ler devirmişler.
Tamam, sizin kasalarda seri üretim hatası var, Evet, Toyota buna sahip çıkmalı.
Bu o otomobilin komple bir işe yaramadığını, bu markanın kaliteli otomobil üretmediğini göstermez.
Umarım yasal süreciniz sonunda istediğiniz olur.
-
TSB de bahsi geçen hatalı turboşarj numaraları belli.
Şimdi size özelden TSB yi göndereceğim ve ilk önce kendi aracınızdaki turboşarj numarasını vede vakum pompası numarasını inceleyin lütfen.
akabinde size en yakın toyota bayine gidin ve yeni aurislerin de turbo ve vakum pompası numaralarına bakın.
Elinizdeki TSB ye göre hatalımı değilmi kendiniz değerlendirin lütfen olurmu ?
Aylin bey,
Eğer yasal sakınca yoksa o listeyi yayınlarsanız çok seviniriz. Bu konu vesilesiyle başka insanlarında madur olmasını engellemiş olursunuz.
Saygılarımla
-
Bir daha asla toyota almam ... o iş bir kere olur. çıkan sorunlara çözüm üretemeyen yada üretmeyen veya sorunu örtpas eden bir firmadan iğne bile almam ben.
+1
Bende bırakın arabayı toyota marka iğneyi bir daha para verip almam .
-
Aslında şunu ben izah edemiyorum sanırım, Konu kaliteli araç üretip üretmemesi değil, Burada asıl konu Toyota nın hatalı ürettiği ürünlerin arkasında durmaması.
Şimdi siz sanıyormusunuz ki toyota dizellerde çıkan bu problem sadece istisna ?
ve sanıyormusunuz ki Toyota birdaha sorunlu araç üretmeyecek ? buda bir muamma...
Ekliyorum;
Toyota bugün dizel araçlarında çıkan bir motor arızasından ötürü çıkıp açıklama yapmıyorsa, yapamıyorsa... başka çıkabilecek herhangi bir motor arızasında çıkıp açıklama yapıp araçları toplatıp çözüme eriştirecek mi sanıyorsunuz ?
( ki çıkıpta yapamaz çünkü davalar artar ve toyota bunu göze alamaz- bu bildiğiniz basit bir toplatma olayı değil çünkü ve aşırı maliyet ve iş gücü gerektiren bir toplatma olacağı için toyota toplatmada yapamaz işte asıl bu maddiyat ve yürek ister, piar değeri düşer, maddi yönden sarsılır bu nedenle toyota aksiyon almıyor yada alıyorda biz mi görmedik ? )
Ben ne düşündüğümü kısa bir atasözü ile açıklamak isterim.
"Bugün bana, yarın sana " demek istediğim şu ki ;
Bu gün benim aracımda bir sorun var ve toyota hatasının arkasında durmuyor, bir gün senin aracında da bir hata olduğunda toyota hatasının arkasında durmayacak ve sen de benim durumuma düşeceksin...
-
TSB de bahsi geçen hatalı turboşarj numaraları belli.
Şimdi size özelden TSB yi göndereceğim ve ilk önce kendi aracınızdaki turboşarj numarasını vede vakum pompası numarasını inceleyin lütfen.
akabinde size en yakın toyota bayine gidin ve yeni aurislerin de turbo ve vakum pompası numaralarına bakın.
Elinizdeki TSB ye göre hatalımı değilmi kendiniz değerlendirin lütfen olurmu ?
Aylin Bey,
Söz konusu olan VIN Numaralı ise kontrol ettim, benimkinde sıkıntı yok. Aracım Eylül 2012 Üretim zaten..
Benim Rahatsız olduğum gerek burda gerek farklı platformlarda "Toyotanın üretmiş olduğu bütün d4d ler sorunludur" gibi bir lafın dolaşması.. 2010 öncesi de mi sorunlu, 2010-2011 lerin tamamı mı sorunlu, 2012 Mart tan sonra üretilenler de mi sorunlu???
Konu hakkında vakıf olmayan veya araştırma yapmayan, yapmaya potansiyeli olmayan kişileri yanlış yönlendiriyorsunuz..
Edit: Sıkıntım Toyota'nın madur olup olmaması değildir, sıkıntım D4D ye sahip diğer kullanıcıların gereksiz yere madur olup olmamasıdır.
-
Allah Aşkına ...
Şimdi soruyorum size toyotanın ürettiği bazı araçlarda mı yağ yakma problemi var sanıyorsunuz ? yanılıyorsunuz !
komple seri üretilen tüm dizel araçlarda yağ yakma problemi var.
sadece burada okuduklarınızı biliyorsunuz diye düşünmekteyim artık, biraz etrafa açılın sınırlarınızı zorlayıp (eğer araca verdiğiniz yatırım olmayan paranız değerliyse )
kaçınız bu konuyla ilgili dava sürecini araştırdınız ?
kaçınızın elinde TSB var yada kaçınız bu TSB den tam olarak ne anladı ?
ben şunuda anlamakta güçlük çekmeye başladım.
TSB de toyota bile hatayı kabıl etmiş, evet demiş bu araçlarda yağ eksiltme sorunu var ve şunu şunu yaparak yağ yakmasını azaltın. bakın azaltın deniyor TSB de sorunu yokedin yada sorun çözülür denmiyor. siz buna rağmen toyotanızda sorun yok diyorsanız(dizel araçlar için bahsediyorum ) size diyecek birşeyim yok.
İnternetten kolayca ulaşılabilen listede kendi aracımın olmadığını söyleyebilirim.
Bu, aşırı yağ yakma arızası genellemesi içine girmediğinin kanıtı oluyor.
Demek ki Toyota her zaman kötü araç üretmiyormuş.
-
Bazı insanlar görüyorum çevremde, bu forumda da bu tarz insanlar var.
Aracında sorun var ama adam kalkıp toyotayı savunuyor hala, hep merak etmişimdir acaba bu kişiler hap mı kullanıyor, içki mi içiyor nedir ?
yoksa parası çokta umursamıyorlar mı acaba ???
yoksa bir çıkarlarımı var toyotayı savunmkla ???
hala çözemedim bunu !
Ben de zaten ot çektiğim için Toyota alıyorum aslında.... :o
Anlıyorum sinirlisiniz ancak düzgün kafa ile bir etrafınıza bakmanızı ve üye ile ziyaretçilerimize saygılı olmanızı tavsiye ediyorum.
-
sizin gibi sorunu olanların hepsi bir araya gelsin o zaman beraber avukat tutun hakkınızı yasal yollardan arayın belki faydası olur...toyotayı kötü demekle bu iş çözülmez ki...herkesin kendine göre bir hayat biçimi var ona göre yaşar ona göre arabaya biner ona göre parasını harcar...siz madem memnun değilsiniz zararınada olsun satacakasın abi arabayı bir daha bulaşmayacaksın...neden toyota binip arabanın sağda solda reklamını yapıorsun ki...ben dışarıdan toyota görsem bilememki senin arabda yağ yakma sorunu var dememki vay bee ne çok corola var adamlar yapmış satıyor derim misal...sen şu an memnun olmadığın halde aarabnla gezerken bitr nevi toyota reklamı yapmış oluyorsun...
-
sizin gibi sorunu olanların hepsi bir araya gelsin o zaman beraber avukat tutun hakkınızı yasal yollardan arayın belki faydası olur...toyotayı kötü demekle bu iş çözülmez ki...herkesin kendine göre bir hayat biçimi var ona göre yaşar ona göre arabaya biner ona göre parasını harcar...siz madem memnun değilsiniz zararınada olsun satacakasın abi arabayı bir daha bulaşmayacaksın...neden toyota binip arabanın sağda solda reklamını yapıorsun ki...ben dışarıdan toyota görsem bilememki senin arabda yağ yakma sorunu var dememki vay bee ne çok corola var adamlar yapmış satıyor derim misal...sen şu an memnun olmadığın halde aarabnla gezerken bitr nevi toyota reklamı yapmış oluyorsun...
Abi sorun arabada değil zaten satış sorası hizmet kalitesinde . Şu an arabamda yağ yakma derdi olmasa süper bir araba yine süper bir araba ama bu yağ yakma sorunundan dolayı servisle yaşadıklarım beni illallah ettirdi . Ondan Aylin beyi anlıyorum onunda derdi zaten araba değil bu sorun nedeniyle servis ve genel merkez ile yaşadıkları kendisi sadece kendi başına gelenlerin başkasının başına gelmemesini istediği için böyle yazıyor yoksa gitsin isterse herkes toyota alsın kendisinin cebine bir şey girip çıkmayacak .
Size de katılıyorum madem memnun değilsin sat kurtul diyorsun. Açıkçası ben öyle yapacağım ve bir daha da toyota marka iğneyi bile para verip almam . Alana hayırlı uğurlu olsun . Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin .
-
yoksa bir çıkarlarımı var toyotayı savunmkla
tamamen duygusal :lol:
ben artık honda kullanıyorum ama toyota aşkım hiç bitmiyor :D
-
Aylin haklı
Mahmutta haklı
ama her toyota sorunlu demekte biraz insafsızlık yavw
çok yaygın bir araç, bir kaç tanesi sorunlu çıktı diye hepsini kötülemek haksızlık olur
-
Aylin haklı
Mahmutta haklı
ama her toyota sorunlu demekte biraz insafsızlık yavw
çok yaygın bir araç, bir kaç tanesi sorunlu çıktı diye hepsini kötülemek haksızlık olur
Abi bizim haklı olmamız veya haksız olmamız önemli değil . Biz her toyota sorunlu demiyoruz zaten . Sorunlu olan toyotanın Türkiye ithalatçısı ve satış sonrası hizmeti . Bizim bu yaşadığımız normal bir sorun değil ve bu sorunla ilgili ne ithalatçı firma ne satış sonrası servis açıklama yapmadıkları gibi toyota avrupanın bu sorunla ilgili bülten yayınlamasına rağmen halen sorun olmadığını iddaa ediyorlar . Denemesi de bedava gidin plazaya bir auris veya corolla almayı düşünüyorum fakat böyle sorun varmış bu sorun çözüldü mü diye sorun. Alacağınız cevap eğer satış temsilcisi tanıdığınız değilse böyle bir sorun olmadı ilk sizden duyuyoruz olacaktır .
-
Arkadaşlar 2. elden şaşmayın alın bi tane bin-ikibin tl arası masraf sorunsuz yıllarca binin
-
Sevgili Aylin bey benim düşüncem Türk insanında maalesef bir şeye körü körüne inanma gibi bir eğilim var.Bu tarihsel bir süreç ,adeta genlerimize işlemiş.Asıl sıkıntı bence buradan geliyor...
Bence tamamen haklısınız ama sorunlar yaşamış insanlarda da bu böyle. Bir çoğumuz Toyota için çalışmıyor tahminimce ve hepimiz kazandığımız paralar ile alıyoruz araçlarımızı.
-
Abi bizim haklı olmamız veya haksız olmamız önemli değil . Biz her toyota sorunlu demiyoruz zaten . Sorunlu olan toyotanın Türkiye ithalatçısı ve satış sonrası hizmeti . Bizim bu yaşadığımız normal bir sorun değil ve bu sorunla ilgili ne ithalatçı firma ne satış sonrası servis açıklama yapmadıkları gibi toyota avrupanın bu sorunla ilgili bülten yayınlamasına rağmen halen sorun olmadığını iddaa ediyorlar . Denemesi de bedava gidin plazaya bir auris veya corolla almayı düşünüyorum fakat böyle sorun varmış bu sorun çözüldü mü diye sorun. Alacağınız cevap eğer satış temsilcisi tanıdığınız değilse böyle bir sorun olmadı ilk sizden duyuyoruz olacaktır .
Ben de şunu ilave yapmak isterim, nedense şehirlerdeki yetkili servisler pek havalı oluyorlar, derdinize pek ortak olmaya hatta dinlemeye bile niyetleri yok gibi. Neden? siz gitmesenizde zaten milyonlarca müşterileri var. Onlar (servis) zengin! ve daha neler neler..
-
toyotayı savunan arkadaşlar
siz değilmisiniz tsi ve dsg yüzünden vw yi yerden yere vuran? şimdi aynısını aylin bey yapıyor siz hemen savunuya geçiyorsunuz bence yaptığınız çifte standart
-
Bende Toyota nın satış sonrası hizmetini beğenmedim. Direksiyon ara mili güncellemesi için çağırmıyorlar. Toyota yı aradığında bilgiyi nereden aldınız diye soruyorlar. Bayi sizi arayacak diyorlar ama aranan ve çağrılan duymadım. Sadece servise gidenlerin işlemleri yapılıyor. Bu da bana garip geldi. Bir nevi arabamın arkasında duruyorum mesajını vereceksin, ama Yetkiliye gelmeyen aracın durumu ile ilgilenmeyeceksin.Bende bir daha Toyota almam.
-
servislerin burnunun kalkık olmasınında tek nedeni Tekin abinin dediği gibi ihtiyaçları yok 1 i gelmez ama 1000 i geliyo nasılsa ama tabiki çok büyük yanlış o kadar geniş bi seçenek yelpazesi varki marka olarak müşteri senin aracını seçmişse esnaf olacaksın sonuna kadar aracının arkasında duracaksın
-
Ben de zaten ot çektiğim için Toyota alıyorum aslında.... :o
Anlıyorum sinirlisiniz ancak düzgün kafa ile bir etrafınıza bakmanızı ve üye ile ziyaretçilerimize saygılı olmanızı tavsiye ediyorum.
Alper bey,
Açık olarak bana saygısızlık yaptığım noktayı açıklayabilir misiniz ? şayet yukarıda belirttiğin yazımdaki insanlar konusu ise o cümlenin uzerine gelebilecek bir anlam bulun değiştireyim.
Ben karşısındaki insana saygısızlık yapacak bir kişiliğe sahip bir insan değilim ama siz böyle söyleyince kendi içimde şüpheye düştüm, varsa hatam düzeltmek isterim.
ha toyotayı kötülediğim için bana saygısızlık yapıyorsunuz diyorsanız bu saygısızlık size değil toyotaya hatırlatırım ve toyotaya saygısızlık yaptığım içinde çok gururluyum ancak siz böyle davrandığınız için sizin toyota ile işbirliği içinde olduğunuz düşünümeye başladım diyerek te düşüncemi belirteyim.
Kanımca benim toyota karşıtı açtığım her konuda alaycı yorulmlarla yaklaşarak ve bana rica ederek değilde tafsiyede bulunarak beni üyelikten men etme tehtidi eder gibi davranarak
bana saygısızlık ediyorsunuz, forumda yetkili biri olmanız, üyelere istediğiniz gibi yaklaşma hakkı vermez size sanırım. unutmayınız ki bende bu forumun üyesiyim.
Saygıda kusur ettiysem, kişisel olarak birine hakaret ettiysem herkesin huzurunda tek tek özür dilerim.
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
Birdaha toyota almam ve kimseye tavsiye etmem !
sattığı ürünün arkasında durmayan hiç bir üreticinin malını almam, eşime, dostuma, arkadaşıma aldırmam ! kimseye de tavsiye etmem ....
-
Toyota ile alakası yok söylediklerimin, istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz, haklısınız da zaten.
Ancak diğer insanların niye Toyota aldığını sorgularken çok dikkat etmeniz gerek, çünkü beklentileri ve arıza veya benzer durumlaraa tepkileri herkesin farklıdır.
-
Birdaha toyota almam ve kimseye tavsiye etmem !
sattığı ürünün arkasında durmayan hiç bir üreticinin malını almam, eşime, dostuma, arkadaşıma aldırmam ! kimseye de tavsiye etmem ....
Sattığı ürünün arkasında durmayan demişsin ama abi yukarıda da diyorsun ki garantiden değişti parçalar, bu arkasında durmak değil mi?
Bence en güzel yola başvurmuşsun netice çıkacağını düşünüyorum.
-
Ben de şunu ilave yapmak isterim, nedense şehirlerdeki yetkili servisler pek havalı oluyorlar, derdinize pek ortak olmaya hatta dinlemeye bile niyetleri yok gibi. Neden? siz gitmesenizde zaten milyonlarca müşterileri var. Onlar (servis) zengin! ve daha neler neler..
Abi doğru söylüyorsun ama bu benim sorunum değil kaldı ki sadece servileri değil genel merkezde servisten beter . Netice de toyota beni mağdur etti ve doğal olarak bir daha ne toyota alırım ne birine tavsiyede bulunurum toyota almak isteyen birine de bu yaşadığım sorunu mutlaka anlatır eğer sorunsuzluk ününden dolayı toyotayı tercih ediyorsa kendisine bir daha düşünmesi için tavsiyede bulunurum .Çünkü ben toyotayı sadece sorunsuz denildiği için tercih etmiştim ve gördüm ki sorunsuzlukla uzaktan yakından alakası yok . Buna toyotanın geçmişini katmıyorum bundan 14-15 sene önceki modellerin denildiği gibi sorunsuz olduğunu biliyorum ama bundan sonraki modeller için bana kimse toyota sorunsuz demesin 2000 li yılların başında 1.6 vvti lerde yine seri bir yağ yakma ve rav 4 lerde şanzıman sorunu . daha sonra mmt de yaşanan sorunlar ve en son 1.4 dizel motorda yaşanan yağ yakma sorunu . Herkes şapkayı önüne katıp bu soruya cevap versin nerede kaldı sorunsuzluk .
Şunu da söyleyim ben ilk toyotamı 2009 yılında aldım ve 2000 li yıllarda çıkan o sorunları 2009 da aracımı aldıktan sonra bu siteden öğrendim 2010 model corollamıda 2009 modeldeki memnuniyetimden dolayı aldım eğer ben 2000 li yılların başındaki yağ yakma ve şanzıman sorununu 2009 model aracımı almadan önce öğrense idim 2009 da corollayı kesinlikle almazdım .
-
Arkadaşlar otomobilde tıpkı elektrik-elektronik gibi şans işi denk geldimi geliyo Aylin bey mağdur olmuş canı yanmış haklı ama binde bir olabilecek sorunlar onun aracını bulmuş.komşumuz 93 de toyota oldı sıfır hala kullanıyor mesela amcamda 97 den beri carina var 2005 de de audi a6 aldı iki aracıda kullanıyor ama toyotanın yeri başka diyor yani her zaman dediğim gibi ne kadar detay ayrıntı o kadar sorun
-
Arkadaşlar otomobilde tıpkı elektrik-elektronik gibi şans işi denk geldimi geliyo Aylin bey mağdur olmuş canı yanmış haklı ama binde bir olabilecek sorunlar onun aracını bulmuş.komşumuz 93 de toyota oldı sıfır hala kullanıyor mesela amcamda 97 den beri carina var 2005 de de audi a6 aldı iki aracıda kullanıyor ama toyotanın yeri başka diyor yani her zaman dediğim gibi ne kadar detay ayrıntı o kadar sorun
Binde bir değil binde beşyüz civarında bir sorundan bahsediyoruz .
Google amcaya corolla yağ e yazınca kendisi tamamlıyor . Bir bakın sorunun ne kadar büyük olduğunu anlayacaksınız . Tuhaf olan google amca bile bu araçlarda sorun olduğunu anlamış ama toyota servisleri bu sorundan bi haber daha doğrusu haberdarlar ama bilmemezlikten geliyorlar .
-
Amacım kimseyi sorgulama değil, aksine benim amacım toyota dizel aracı olan kişlerin, bu hatayla ilgili araştırma yapmasını sağlamak ve araçları hatalıysa hakkını arayabileceğini belirtmektir.
TSB de belirtilen VIN numaralarına gelince, evet benim aracımın VIN numarası da TSB de belirtilen Hatalı VIN numaraları arasında yer almıyor.
Ama enteresandır ki benim aracım da 2000-3000 km de 1 ila 1,7 litre arası yağ eksiltiyor, 10.000 km de 4.5 litre demektir bu, buda demek oluyorki benim aracım TSB de belirtilen hatalı araçlar içinde değil ancak aracımda yağ eksiltme sorunu var ! bunun anlamı da şudur, her dizel toyota da yağ eksiltme sorunu olabilir, TSB de yayınlanan listede belirtilen araçlar toyotanın tespit edebildiği araçlar ( 1000 km de 1 lt yağ yakan araçlar diyebiliriz buna)
Anlatmak istediğim şu, TSB de hata açıkça belirtilmiş, değiştirilmesi gereken parçalar da açıkça belirtilmiş ama türkiye ve macaristan bunu dışında tutulmuş ( ayrımcılık yapılmış ) buna rağmen türkiyedeki yetkili servisler TSB de belirtilen parçaları bile tamamıyla değiştirmiyor. ( üst silindir bloğu değiştirilmiyor mesela )
sinirlendiğim nokta da şu; (tamamen kendi fikrimdir )
yıllardır sorunsuzluk abidesi ilan edilen bir markanın aracında sorun çıkamaz mantığı beni öldürüyor.
herşeyde sorun çıkabilir burada tekin bey ile hemfikirim ama bir seri üretimden bu tip motor hataları seri olarak çıktığında bir önlem paketin olmalı bu önlem paketi toyota da yok işte !
ben uzun yıllar toyota gibi büyük bir firmda kalite departmanında tedarikçi yönetiminde görev yaptım görevimde kalite hataları ve iyileştirme çalışmaları yürütmekti ve tüm bu çalışmalarda japon çözüm tekniklerini uyguluyorduk ama görüyorum ki japonlar bile kendi bulduğu çözüm taktiklerini kullanıyorlar.
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
Sattığı ürünün arkasında durmayan demişsin ama abi yukarıda da diyorsun ki garantiden değişti parçalar, bu arkasında durmak değil mi?
Bence en güzel yola başvurmuşsun netice çıkacağını düşünüyorum.
2 amortisör 1 direksiyon simidi , turboşarj, vakum pompası vs .. değişenlerin maliyeti toplamda 7000 TL bile yapmıyor. bunu her firma karşılar, karşılayabilir.
Ama sandık motor değişimi ne kadar net bir bilgim yok ancak 18.000 TL nin üstündedir diye düşünüyorum ve bunu hiçbir firma toplu olarak yapmak istemez.
önemli olan ufak tefek parçaların değişimini yapmak değildir, tamam değişim yaptığı ilgilendiğini gösterir ancak bu maliyeti üretimde hata yağtığı için karşılıyor toyota.
önemli olan en büyük hatada dahi müşterinin maduriyetini karşılamaktır.
git bak opel e, WW ye kısaca diğer markalara bu küçük çaplı parçaların değişimini onlarda yapmakta. ama sandık motor değişimini ücretsiz olarak yapıp mağduriyet bedelini bir WW nin karşıladığını duydum.
Desteğin için teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
yani şu anda burada aracından yana sıkıntı yaşayanlar adına cidden çok üzülüyorum benim başıma gelse aynı hatta daha fazla tepki verirdim ama benim şansıma 2011 ocakta aldım aracımı ve bugün 50.000 bakımına soktum aracımı sadece rutin işlemler yapıldı yağ değişiminde bizzat bulundum hiç bir azalmada yoktu kendi açımdan bakınca bir daha alırım ki aracımı da severek kullanıyorum inşallah bir an önce tüm sorunlar çözülür mağdur olanlar haklarını alabilirler
-
2 amortisör 1 direksiyon simidi , turboşarj, vakum pompası vs .. değişenlerin maliyeti toplamda 7000 TL bile yapmıyor. bunu her firma karşılar, karşılayabilir.
Ama sandık motor değişimi ne kadar net bir bilgim yok ancak 18.000 TL nin üstündedir diye düşünüyorum ve bunu hiçbir firma toplu olarak yapmak istemez.
önemli olan ufak tefek parçaların değişimini yapmak değildir, tamam değişim yaptığı ilgilendiğini gösterir ancak bu maliyeti üretimde hata yağtığı için karşılıyor toyota.
önemli olan en büyük hatada dahi müşterinin maduriyetini karşılamaktır.
git bak opel e, WW ye kısaca diğer markalara bu küçük çaplı parçaların değişimini onlarda yapmakta. ama sandık motor değişimini ücretsiz olarak yapıp mağduriyet bedelini bir WW nin karşıladığını duydum.
Desteğin için teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ
Yanlış duymuşsunuz. Benim Nissanı mı tamamen geri aldılar ve paramı ger iade ettiler. Aynı şekilde toyotada araç değiştiren arkadasım oldu. Dodge Ram 1500 de motor değiti .............. Örnekler çok ve eminimki VW de yapıyordur.
Tüm firmalar Yapmak zorunda. Bizdeki sorun Toyota markası değil de markayı temsil eden cibilliyetsizler. Bu diğer firmalar içinde geçerli. Kullanıcı hatası olmayan her parca hatta tüm araç geri alınmak ya da değiştirilmek zorunda hatta bu hata yüzünden size çıkan diğer masraflar ( konaklama, araç kiralama .....) ÖDENMEK ZORUNDA!
Ben her sorunu en küçük makamla halletmeye çalışır ve yukarı doğru çıkarım ama çok kaşınan olursa avukatıma veririm gerisine o bakar.
-
Dizel Toyota sahibini değilim. Bu sebepten Toyota'nın dizel araçları sorunludur diyemem. Çevremde dizel Toyota'ların sorunlu olduğunu da pek duymadım.
Ancak Aylin arkadaşımızın feryadını da anlayabiliyorum. Saydığı sorunlar ve aracındaki değişen parçalar da azımsanacak gibi de durmuyor.
Elektronik ve benzeri ürünleri aldığınızda garanti kısmını okuduğunuzda görmüşsünüzdür. 3. arızadan sonra aynı arıza veriyorsa ürün değiştirilir. Arkadaşımızın aynı sorun devam ediyor ve bunun dışında da bir çok parçası da değişmiş. Şu var ; bu arkadaş aracını kullandığı zaman boyunca sürekli servise gidip parça mı değiştirecek ?
Şahsi kanaatim bunca değişim ve arızanın ardından aracı değişme ya da parasını iade etme teklifinde bulunabilirlerdi.
Ancak bu sorun başgösterdi diye de bütün Toyota'lar kötüdür demek de doğru olmayacaktır. Sanırım biraz şanssızlık yaşamış arkadaşımız.
-
Teknik servis> teknik servis müdürü> plaza genel müdürü> genel merkez> Toyota JAP
TOYOTA JAPAN ile bu sorun kesinlikle çözülür sadece doğru dil doğru anlatım doğru belgeler. Ayrıca bu yazışmanın birer kopyasını yukarıya doğru çıktığınız basamaklardan aşşağıya doğru göderin.
http://www.toyota-global.com/company/profile/overview/
Ben bir uçak alımı için Japan dostlarla muhattab olmuştum. Müşteri temsilcileri canımı sıkmıştı bende uçak firmasının en tepesindeki adamın cep telofunana kadar ulaşıp direk kendisi ile muhattab oldum.
Japan dostlar eminim ki sizin sorununuza çözüm getirecek ve Toyota Türkiyeninde kulağını çekeceklerdir.
-
2 amortisör 1 direksiyon simidi , turboşarj, vakum pompası vs .. değişenlerin maliyeti toplamda 7000 TL bile yapmıyor. bunu her firma karşılar, karşılayabilir.
Ama sandık motor değişimi ne kadar net bir bilgim yok ancak 18.000 TL nin üstündedir diye düşünüyorum ve bunu hiçbir firma toplu olarak yapmak istemez.
önemli olan ufak tefek parçaların değişimini yapmak değildir, tamam değişim yaptığı ilgilendiğini gösterir ancak bu maliyeti üretimde hata yağtığı için karşılıyor toyota.
önemli olan en büyük hatada dahi müşterinin maduriyetini karşılamaktır.
git bak opel e, WW ye kısaca diğer markalara bu küçük çaplı parçaların değişimini onlarda yapmakta. ama sandık motor değişimini ücretsiz olarak yapıp mağduriyet bedelini bir WW nin karşıladığını duydum.
Desteğin için teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ
Değişen parçanın maliyetinin ne önemi var neticede değişmiş. Garanti göz önünde garanti konusunda Toyotayı tek geçerim hiç görmedim garantiden yana sıkıntısı olanı.
Ben T-Sporta motor geldiğini biliyorum.
Polo GTI son kasa arkadaşımın motoru değiştir iki kez en sonunda mahkeme yoluyla 1000kmdeki aracı geri aldırlar. Bunlar gayet doğal.
-
bıdaha toyota alırsam 94 model klımalı enjeksıyonlu alırım.. daha yuksek model alcak olursam dıger japon harıkası honda cıvıc alırım.. onuda asarsam 2.5 wrx sti alırım.. ;) japondan sasmıcan.. tabi onlar kendını kaybetmedıgı surece
-
Arkadaşlar tamam kabul Toyota firması ürettiği araçlara donanım olarak çok seçenek sunmuyor olabilir belki ama motor ve yürüyen aksam yönünden diğer firmalar eline su bile dökemez.Bir şeyi yaptığınızda elbette herkesi aynı anda memnun edemezsiniz.Birisi motoru sağlam ister,diğer donanım olsun ister.Örneğin siz hiç bir Toyotanın egzosunun 10 seneden önce değiştirilme ihtiyacı duyulduğunu gördünüz mü?(tabi bazı istisnalar olabilir ama geneli böyledir) Benim için ben araca gönül rahatlığıyla güvenip dostumla,arkadaşımla,ailemle bir an bile acaba bir sorun çıkarır mı korkusu olmadan binip dolaşmayı hiç bir donanıma değişmem şahsen.Düşünsenize ailenizle yoldasınız bir dağın başında kaldı araç.O an sizi hangi donanım kurtaracak? Hiç birisi tabiki.Ama yinede bir başkasının düşüncesi farklıdır sonuçta o da bir görüştür,sagı duyarım.
-
Bu tamamen ınsanların bir markayı sevmesi ve güvenmesiyle alaklaı bir mesele bende yakın zamanda aracımı sattım corolla m/m
ve yine toyota model bir araç almak beni ziyadesiyle mutlu edecektir sorunsuz sıkıntı yaratmayan güvendiğim bir firma kesinlikle
tavsiye ederim istisnalar kaideyi bozmaz
-
Bu tamamen ınsanların bir markayı sevmesi ve güvenmesiyle alaklaı bir mesele bende yakın zamanda aracımı sattım corolla m/m
ve yine toyota model bir araç almak beni ziyadesiyle mutlu edecektir sorunsuz sıkıntı yaratmayan güvendiğim bir firma kesinlikle
tavsiye ederim istisnalar kaideyi bozmaz
+1 Katılıyorum.
Sorun abidesi bir çok firma var isim vermek istemiyorum ama bana göre öleler arkadaşlarımın isyan ettikleri araçlar var ben de o firmaları kullanmak istemiyorum. Bu iş birazda şans işi.
-
Alırim. 1.6 dizel corolla alırim bi çıksın :-)
-
Alırim. 1.6 dizel corolla alırim bir çıksın :-)
Ne 1.6'mış herkesin dilinde :D
-
;-) Toyota candır. Her problemi çözüyorlar zorda olsa..
-
;-) Toyota candır. Her problemi çözüyorlar zorda olsa..
Çok şükür, şu ana kadar hiç karşılaşmadım çözmedikleri bir sorunla.
-
Bu ay arabamı sattım ve yine 2006 corolla sol A/T araç aldım.Sıfır araba alamıyorsan en az problem çıkaran markaları tercih etmek marka fanatikliği olmasa gerek.
-
Bu ay arabamı sattım ve yine 2006 corolla sol A/T araç aldım.Sıfır araba alamıyorsan en az problem çıkaran markaları tercih etmek marka fanatikliği olmasa gerek.
Hayırlı olsun.
-
Araçlarında yağ yakma problemi olan arkadaşlara geçmiş olsun. Arkadaşlar umarım hukuk mücadelenizi kazanır toyotadan kurtulurlar. Allah herkese gönlüne göre versin.
-
Aylin bey, haklısınız yaşadığınız sorunlar kimsenin başına gelmesini istemeyeceği türden ancak bu saldırgan üslubunuz beni fazlasıyla irrite ediyor. (sadece şahsım için söylüyorum ) Yaşadığınız sorunları tabi ki paylaşacaksınız, bizler de sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak için burdayız.
Ancak toyota ile bir sorununuz varsa bunu toyota ile çözebilirsiniz. Burası toyotanın resmi sitesi değil, adı üstünde toyota club. Toyota kullananların ve toyota severlerin sitesi.. Her konunun altında bu şikayetlerinizi dile getirmeniz, kitlendiği için tekrar tekrar konu açmanız başta da söylediğim gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun uzadıya polemik yaratmak istemediğimden tekrar ediyorum, şahsınıza veya yaşadığınız sorunlara saygım sonsuz.. Ben sadece bir forum üyesi olarak görüşümü söyledim.
-
Ben bundan önce corolla kullandım şimdide auris kullanıyorum benzinli, çok şükür ne öncekinde nede şimdi hiçbir problem yaşamadım (park halinde sürtmeler hariç :) ) bundan sonra araba alırsam tercihim kesinlikle toyota olur, aylin arkadaşı anlayorum sıkıntı yaşamış ama inanın bu her markada var mersoda bmv de bile ne sorunlar var şaşırırsınız ayrıca toyota servisini beğenmeyen arkadaşlar bi vw sersvisine gidinde görün hizmet anlayışını :))))
-
Ben bundan önce corolla kullandım şimdide auris kullanıyorum benzinli, çok şükür ne öncekinde nede şimdi hiçbir problem yaşamadım (park halinde sürtmeler hariç :) ) bundan sonra araba alırsam tercihim kesinlikle toyota olur, aylin arkadaşı anlayorum sıkıntı yaşamış ama inanın bu her markada var mersoda bmv de bile ne sorunlar var şaşırırsınız ayrıca toyota servisini beğenmeyen arkadaşlar bir vw sersvisine gidinde görün hizmet anlayışını :))))
Bu konuyla ilgili bir yaşanmış hikayeyi anlatmak istiyorum.
Yaklaşık 5 6 sene önce Babamla dükkanın Skodasını servise götürdük orada Doğuş gurubunun tüm araçları servise giriyor yani Audi VW Porsche Skoda vs vs. oradaki bir şahsa önceden demişlerki servisimiz bugün yoğun lütfen ilerleyen zamanda gelin adam haliyle gitmiş servis zamanı gelmesine rağmen daha sonra geldiğinde ise bakımı aksattığınız için araç garanti dışı kalır denilmiş biz ordayken kavga gürültü vardı olayı aslı buymuş tabi müşterinin anlatması bu.
Aylin bey, haklısınız yaşadığınız sorunlar kimsenin başına gelmesini istemeyeceği türden ancak bu saldırgan üslubunuz beni fazlasıyla irrite ediyor. (sadece şahsım için söylüyorum ) Yaşadığınız sorunları tabi ki paylaşacaksınız, bizler de sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak için burdayız.
Ancak toyota ile bir sorununuz varsa bunu toyota ile çözebilirsiniz. Burası toyotanın resmi sitesi değil, adı üstünde toyota club. Toyota kullananların ve toyota severlerin sitesi.. Her konunun altında bu şikayetlerinizi dile getirmeniz, kitlendiği için tekrar tekrar konu açmanız başta da söylediğim gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun uzadıya polemik yaratmak istemediğimden tekrar ediyorum, şahsınıza veya yaşadığınız sorunlara saygım sonsuz.. Ben sadece bir forum üyesi olarak görüşümü söyledim.
Aylin abinin bu hırçınlığını aracını sevmesinden dolayı yaşadığı üzüntüye bağlıyorum.
Diğer bir yandan size katılıyorum çünkü Toyota kullananların yeridir burası, bazı arkadaşlar geliyor buraya yazıyor halbuki gidip Toyotaya mail atsa çözüme ulaşacak ama buraya yazarak tartışma yaratıyor bunu bir çok anlattık daha da anlatacağız gibi.
Bu ay arabamı sattım ve yine 2006 corolla sol A/T araç aldım.Sıfır araba alamıyorsan en az problem çıkaran markaları tercih etmek marka fanatikliği olmasa gerek.
+1 İşte görüş budur. Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.
Araçlarında yağ yakma problemi olan arkadaşlara geçmiş olsun. Arkadaşlar umarım hukuk mücadelenizi kazanır toyotadan kurtulurlar. Allah herkese gönlüne göre versin.
Amin İnşallah Cümlemizin.
-
Yaşadığım Çanakkale'nin Toyota yetkili satıcısı Aydoğan Plaza senelerdir müşteri memnuniyetinde birinci.Bende zamanında çok memnundum, hala arada sohbete muhabbete gidiyorum.İlerde tekrar Toyota alırsam dönme nedenlerimden biri olur..
-
Alırım açık ve net. Corolla'ya ya devam ederim yada Avensis alırım.
-
Alırım açık ve net. Corolla'ya ya devam ederim yada Avensis alırım.
Sizce corrola ile auris arasında ki önemli farklar nedir?
-
Sizce corrola ile auris arasında ki önemli farklar nedir?
Teknik olarak aralarındaki farkları fazla bilmemekle birlikte Auris'ler hatcback olarak çıkıyor ve sanırım 2007 yılından itibaren çıkmaya başladı. Corollalar 90'lı yıllardan beri var ki buda bence büyük bir +. Ayrıca Corolla deyince belki histerik ister istemez bir güven geliyor.[Yıllardan beri Toyota Corolla kafiye uyumu ile :) ] Corolla ve Avensis sedan alırım çünkü araçları güven veriyor. Hatcback taraftarı değilim teknik olarak aynı değildir zaten büyük araç ile küçük araç.
Ayrıca araçta ne kadar elektronik o kadar sorun demek diye düşünüyorum. Aslında düşüncem sırf araçlarda değil tüm elektronik düzenlerde. Kara düzen candır kandır.
-
ilk corolla 66 dan beri yollarda diye biliyorum ama cahillik benimkisi herhalde
-
corollayla auris arasındaki farkı bilmem arkadaşlar ama aurisi 4-5 senedir biliyoruz duyuyoruz corollayı en az 25-30 senedir biliyoruz ( :alkis: benim araç carina o ayrı )
-
Arkadaşlar bir toyota formunda 3 kişiden 1 kişi bir daha toyota almam diyorsa toyota müşterilerinin hemen hemen % 30 unu üzmüş demektir . Ve bu oran ciddi bir oran bende yine yazıyorum birdaha bırakın toyota dan araba almayı iğne alıp kullanmam . WV genin 1.4 tsi motorunda da piston kıran ve belli başlı sorunlar yaşayan çok fakat vw bu araçlara gerekirse sandık motor değişimine gidiyor ve bundan kaçınmıyor ama toyota müşterilerine bırakın sandık motor değişimi sorunu kabul etmiyor .
Ben bundan sonra vw de tercih etmem .Zaten hangi markayı tercih edersem edim bir sorun yaşadığımda %75 mağdur olacam ondan bundan sonra alacağım araç fiyat/performans olarak en yüksek araç olacak ve toyota fiyat/performans olarak bana göre hiçte uygun değil .
Ben aracı aldığımda aksesuarlarıyla 52000 tl ye geldi ötv li fiyatı .
Renault sport tourer fulü 50000 ne bıraktı corollaya göre artıları . Arka camlar siyah , viraja duyarlı bi-xenon far , camlar tek dokunuşla açılıp kapanıyor , Aynalar ve camlar kumandadan açılıp kapanıyor , far ve yağmur sensörü , otomatik kararn ayna ve en önemlisi 1.5 dci 110 bg motor vardı . Bunlar hatırladıklarım
Opel astra sedan ise 40000 tl idi corollanın opel astraya göre artıları yan aynalar elektriikli kapanıyor ve esp var , astra sedanda ise bir çok küçük detay yanında hız sabitleyici , far ve yağmur sensörü gibi donanımlar vardı .
Toyota alırım diyenin fikrine de saygım var fakat mantıklı düşünüldüğünde toyotaya 5 kuruş verilmez . Diyeceksiniz ki sen niye toyota tercih ettin ben toyotanın sorunsuzluk ününe ve 2009 da aldığım corolla 1.4 d-4d den çok memnun olduğumdan dolayı macera aramak istememiştim fakat tam tersi oldu .
Yani kısaca bundan sonra f/p oranı en yüksek araç hangisi ise onu alıp kullanacağım . Büyük ihtimalde mercedes,bmw veya audi arasında seçim yapacağım zaten fiyatlara baktığımda bir çok marka bu markalara yaklaştı . Jetta olmuş 70000 civarı focus aynı fluance aynı o kadar para verdikten sonra bu dediğim markaları tercih etmek çok daha mantıklı .
-
Şimdi Altı Sigma diyeceğim, ISO 10002 diyeceğim ancak iş bununla bitmez bence. Bizlerin de üstüne düşen sorumlulukları var, bir şeyi yererken de, överken de ölçülü olmalı ve bilimsel, belli bir tabanda ve düzeyde aktarımlarda bulunmalıyız. Bu sayede iyi niyetli, gerçek faydasalcılıktan söz edilebilir.
Umarım gelişmeler herkes için iyi olur.
-
Arkadaşlar tamam kabul Toyota firması ürettiği araçlara donanım olarak çok seçenek sunmuyor olabilir belki ama motor ve yürüyen aksam yönünden diğer firmalar eline su bile dökemez.Bir şeyi yaptığınızda elbette herkesi aynı anda memnun edemezsiniz.Birisi motoru sağlam ister,diğer donanım olsun ister.Örneğin siz hiç bir Toyotanın egzosunun 10 seneden önce değiştirilme ihtiyacı duyulduğunu gördünüz mü?(tabi bazı istisnalar olabilir ama geneli böyledir) Benim için ben araca gönül rahatlığıyla güvenip dostumla,arkadaşımla,ailemle bir an bile acaba bir sorun çıkarır mı korkusu olmadan binip dolaşmayı hiç bir donanıma değişmem şahsen.Düşünsenize ailenizle yoldasınız bir dağın başında kaldı araç.O an sizi hangi donanım kurtaracak? Hiç birisi tabiki.Ama yinede bir başkasının düşüncesi farklıdır sonuçta o da bir görüştür,sagı duyarım.
Düşünsenize ailenizle yoldasınız bir dağın başında motor da yağ bitti ve kaldı araç, O an sizi toyotanın sorunsuzluk imajımı kurtaracak ? donanımdan bahseden kim, ben aracın motorundaki sorunundan bahsediyorum ve bagajda en az 2-3 litre yağ ile gezmekten bahsediyorum... ben bagajda yağ ile gezmek sorunda olmadığım gibi her ay 2-3 litre yağa 115 tl para vermek sorunda değilim. bence sadece yağ yakma sorunu üzerine konuşulmalı burada ama konu sürekli başka şeylere sapıyor ve ben bu duruma üzülüyorum.
-
Düşünsenize ailenizle yoldasınız bir dağın başında motor da yağ bitti ve kaldı araç, O an sizi toyotanın sorunsuzluk imajımı kurtaracak ? donanımdan bahseden kim, ben aracın motorundaki sorunundan bahsediyorum ve bagajda en az 2-3 litre yağ ile gezmekten bahsediyorum... ben bagajda yağ ile gezmek sorunda olmadığım gibi her ay 2-3 litre yağa 115 tl para vermek sorunda değilim. bence sadece yağ yakma sorunu üzerine konuşulmalı burada ama konu sürekli başka şeylere sapıyor ve ben bu duruma üzülüyorum.
Abi konu yağ yakma değişsin ama özünde konu yağ yakmayla alakalı değil ki, Toyotayı kötülemek konunun özü ben buradaki konuşmalardan bunu anlıyorum.
-
Herkesin kendine has bir araç seçimi var. Kimisi benim babam gibi sadece sıfır araç almak ister. Elindeki paraya daha konforlu araç almak varken. Kimisi de benim gibi o paraya onu alacağına ikinci el şunu al der. Şahsen 35-40 bin lira verip de Corsa veya Fiesta almam. 3o-35 bin lira verip de Clio ya da Fabia almam. Yine ben 5o- 55 bin lira verip de Corolla ve Astra da almam.
Tabi ki bu benim kendi düşüncem ve arabalara bakış tarzım. Önceden de söylediğim gibi kırk yıldır şoförlük yapan yakınım bana Avensis için, o arabaya neden o parayı verdin. Sıfır Logan alsaydın koklardı yakıtı dedi. Ben de sadece tebessüm ettim.
Toyota olarak yeni Corolla ların hiç biri hoşuma gitmiyor. Tip olarak da malzeme kalitesi olarak da (Benim aracım çok mu gösterişli. Değil ). O parayı ben vermem. Giderim kullanılmış bir Avensis alırım. Herkesin düşüncesi farklı bu konuda. Ha arıza yapabilir de yapmayabilir de. Biraz da şans.
-
Abi konu yağ yakma değişsin ama özünde konu yağ yakmayla alakalı değil ki, Toyotayı kötülemek konunun özü ben buradaki konuşmalardan bunu anlıyorum.
Buna katılıyorum,
google'a girip "toyota yağ yakma" diye aratırsanız bu konu çıkmaz. Hadi yeni konu diyeceksiniz ama yine de çıkmaz, çünkü başlık yanlış. Bu yüzden konuyu marka karalama aracına çevirmek yerine daha sakin ve genel olarak üyelerimizin araçlarından memnun olup olmadıkları bir bilgi kaynağına çevirmek daha doğru olur.
Sorununuz hakkında zaten üyeler arasında yeterince farkındalık oluşmuş durumda, her mesajınızda buna değinmeniz ve bunu karalamaya doğru ilerletmeniz sizin aleyhinizde olacaktır.
-
Aylin bey, haklısınız yaşadığınız sorunlar kimsenin başına gelmesini istemeyeceği türden ancak bu saldırgan üslubunuz beni fazlasıyla irrite ediyor. (sadece şahsım için söylüyorum ) Yaşadığınız sorunları tabi ki paylaşacaksınız, bizler de sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak için burdayız.
Ancak toyota ile bir sorununuz varsa bunu toyota ile çözebilirsiniz. Burası toyotanın resmi sitesi değil, adı üstünde toyota club. Toyota kullananların ve toyota severlerin sitesi.. Her konunun altında bu şikayetlerinizi dile getirmeniz, kitlendiği için tekrar tekrar konu açmanız başta da söylediğim gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun uzadıya polemik yaratmak istemediğimden tekrar ediyorum, şahsınıza veya yaşadığınız sorunlara saygım sonsuz.. Ben sadece bir forum üyesi olarak görüşümü söyledim.
Öncelikle şunu netleştirelim o halde , www.toyotaclubtr.com (http://www.toyotaclubtr.com) sadece toyotayı övmek için mi açılmış ? şayet sadece toyotayı övmek, nede güzel arabam var demek için açıldı ise ben şapkamı önüme çekerek ve herkesten tek tek özür dileyerek buradan gitmesini bilirim, çünkü ben toyotayı övmeyeceğim !
sizinde dediğiniz gibi "Yaşadığınız sorunları tabi ki paylaşacaksınız, bizler de sorunlarımızı ve sorularımızı paylaşmak için burdayız. " ancak ben sorunumu paylaşınca neden bu kadar irkiliyorsunuz onu anlamadım açıkçası ?
ilgisiz ve alakasız başka bir konunun altında bu konuyu kesinlikle açmadım, ha bana soru sorulmuştur cevap vermişimdir o ayrı bir mevzu.
diğer bir konu ise kilitlenen konu neden kilitlendi ise hatayı düzeltip tekrar konu açtım evet, siz bir konu açıp hatadan dolayı kilitlendikten sonra düzeltip açmıyormusunuz yoksa ?
son olarakta uslubum da bir sıkıntı göremiyorum ve nedense bunu söyleyen bu forumda 2. kişisiniz, kendimi bu konuyla ilgili irdeleyip hatam varsa düzeltmeye çalışacağım bu konuda bana yardımcı olmak için lütfen hatalı olduğum kısmı belirtirmisiniz ?
Benim bu sorunu dile getirmem neden bu kadar sorun oluyor bu forumda bana biri bunun açıklamasını özelden yapabilirmi acaba ? özer beyin konusu ile ilgili mi bu acaba ?
Sayın Fehmi Bey ,Anlayışınız için şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
Abi konu yağ yakma değişsin ama özünde konu yağ yakmayla alakalı değil ki, Toyotayı kötülemek konunun özü ben buradaki konuşmalardan bunu anlıyorum.
benim dediğime göre evet haklısınız, ama cevap verdiğim yorumada bakarsanız oda toyotayı övmekle alakalı :) bende bunu anlıyorum.
Asıl konu ise toyota kullanıpta 2.ye araç almaya karar verseniz yine toyota alırmısınız olacak :) (ama ana fikir bu kadar sorundan sonra yine toyota alırmısınız olacak )
-
Buna katılıyorum,
google'a girip "toyota yağ yakma" diye aratırsanız bu konu çıkmaz. Hadi yeni konu diyeceksiniz ama yine de çıkmaz, çünkü başlık yanlış. Bu yüzden konuyu marka karalama aracına çevirmek yerine daha sakin ve genel olarak üyelerimizin araçlarından memnun olup olmadıkları bir bilgi kaynağına çevirmek daha doğru olur.
Sorununuz hakkında zaten üyeler arasında yeterince farkındalık oluşmuş durumda, her mesajınızda buna değinmeniz ve bunu karalamaya doğru ilerletmeniz sizin aleyhinizde olacaktır.
mesajı aldım ben, konu kilitlenecek sanırım ?
-
28.02.2013 - Saat 13:35 itibarı ile oylama sonucu ;
araç alacak olsam yine toyota Alırım Diyenler - 35 kişi
araç alacak olsam yine toyota Almam Diyenler - 12 kişi
Siz forumdaşlara, bu sonuç neyi ifade ediyor ? 35/12 ?
-
Benzini erken bitip sorunu gene firmaya bağlayan çok titiz insanlar var. Nedeni de farz_ı misal katalogta 8.2 lt yazıyordu benimki neden 9.5 lt yakıyor. Ama burada karalama kampanyası düzeltilmiş gibi bir durum var. Yıllardan beri kullanıp aracı 500.000 km'yi devirende var. 1000 km gidip kapı gıcırtısından rahatsız olanda. Demek ki zevkler-tercihler tam bir muamma.
-
Abi konu yağ yakma değişsin ama özünde konu yağ yakmayla alakalı değil ki, Toyotayı kötülemek konunun özü ben buradaki konuşmalardan bunu anlıyorum.
Abi Türkiye ithalatçısı ve servisleri en azından benim muhatap olduğum servis bu sorun konusunda tek kelime ile berbat . Dolayısıyla servisi ve ithalatçısı berbat bir firmanın ürününü bir daha alıp kullanmam ürün istediği kadar iyi olsun .
Konunun özü hakkında toyotayı kötüleyenler haksız diyemem . Bir soruna bir firma 2 yılda çözüm bulamıyorsa veya çözümü bildiği halde müşterilerine bu çözümü sunmuyorsa o müşterilerin bu firmayı kötülemeleri en doğal hakları . Toyota bu saydığım firmalardan ikinci guruba giriyor ki durum daha vahim çözüm belli olmasa birazcıkta olsa toyotaya hak verecem fakat toyota çözümü bildiği halde salağa yatıyor . Ben revizyonu kabul ettim buna rağmen bana ne çektirdiklerini kimse bilemez . Bundan sonrada kimse benden toyota iyidir malının arkasındadır sözleri beklemesin .Zaten bir sorunun olup olmaması konusunda yağ lambasını gösterge olarak kabul eden ve başka bir şeye bakmaya tenezzül etmeyen bir firmadan bir halt olmaz . >:(
Ben bu sorunu yaşamamış olsaydım da görüşüm yine yukarıdaki gibi olurdu .Sorunu yaşamış olmam dolayısıyla toyotaya karşı biraz daha öfkeliyim .
Toyotayı savunanlarda haksız diyemem . Savunduklarına göre araçlarından ve toyotanın hizmetinden memnunlar ki savunuyorlar umarım daim olur .
-
28.02.2013 - Saat 13:35 itibarı ile oylama sonucu ;
araç alacak olsam yine toyota Alırım Diyenler - 35 kişi
araç alacak olsam yine toyota Almam Diyenler - 12 kişi
Siz forumdaşlara, bu sonuç neyi ifade ediyor ? 35/12 ?
Valla abi onu bunu bilmem, bu forumda son zamanlarda o kadar gereksiz insanlar var ki adam bana özel mesajdan tehdit savuruyor ama kimsenin bir şey yaptığı yok adamlar Toyotayı geçtim konu içerisinde üyeye saldırganlık yapıyor Örn: Yeni Toyota Auris testinde Toyotacıdan çok VW ci ve Opel ci var şurası şöyle olmuş Aurisin diyoruz adam çıkmış çok gereksiz araç çok saçma alınmaz bu araba halbuki bir bilgisi yok bilgisayar başında öğrendikleriyle yorum yapıyorlar, tamam tipini beğenmezsin dersin ki hoş değil falan ama insanlar o kadar ucuzlaştırmışlar ki kendilerini bilmeden yorum yapıyorlar bu testin sonucuda başta bu arkadaşların sığı düşüncesinden kaynaklanır. Ama bir çoğu benim gibi net konuşamıyor ve eleştiremiyor. Acaba kim benim kadar Aurisin eksik yönlerini ve artı yönlerini ortaya çıkarmış.
Senin sıkıntın bence çözülmesi gereken bir sıkıntı bunu kimse aksini iddia edemez ama bu şekilde burada olmaz.
Senin kadar bende istiyorum sonuca ulaşmayı neticede kolay para kazanılmıyor.
Saygılar benden abi.
Mahmutcum sana birebir cevap vermiyorum çünkü konu daha çok karışır gibi kusuruma bakma lütfen.
-
2008 senesinde ev almak için eski aracımı sattım,ama en uygun fiyatlısından bir araca mutlak ihtiyacım vardı.2500TL ye Lada Samara 93 model aldım.Yaklaiık 1000Tl masraf yaptım.Arabayı dışardan görseniz dalga geçerdiniz.(okulda öğrencilerim dahi dalga geçiyordu benle :)) Neyse arada sırada olan parça değişimleri dışında, ki onlarında ömrü dolmuştu,3,5 sene bu araca tepe tepe bindim.Ne tatillere ne pikniklere gittik ve inanın bir defa bile yolda kalmadı.İşte sorunsuzluksa benim bu aracımda gayet sorunsuzdu.Varsın kliması otm camı olmasın.Aracın kalbi çalışıyormuydu evet,yağ yakıyormuydu asla,temel görevi getir götürü yapıyormuydu,fazlasıyla...Avensis'i aldıktan sonra inanın satmaya kıyamadım....
-
Benim anlatmak istediğim, konu sorunsuzluksa 3500TL lik bir araçta gayet sorunsuz olabiliyor..Yanlış anlaşılmasın..
-
Dizel toyotaya bulaşmam açık ve seçik olarak söylüyorum d4-d ifadesini gördüğümde bi duruyorum ondan sonra tamam falan diyorum 1.4 2.0 fark etmiyor ama benzinlisine kesinlikle laf etmem çünkü hakkını veriyorlar açıkça benzinli araç almak isteyenlere öneririm ve kendimde alırım babamada aldırırım ki 7 senelik bir toyota kullanıcısıyız 2001 corolla aldık ve 1 kez bile yolda bırakmadı he bu kullanımada bağlı ama kesinlikle bir sorun çıkartmadı ve babam son dönemlerde avensise hasta fırsat kolluyor diyebilirim 0 bir avensis alıp kullanmak istiyor benide çeken bir yanı var yaris auris ve avensise gözüm kapalı yatırım yaparım da yaptırırım da ama şu anda olan dual vvt-i corollaya pek bulaşmak istemem kötü motor mu değil ama vvt-i'ın üzerine biraz daha verimli yapılmaya çalışan ve vvt-idan verimsiz olan motor (avensis 1400 kg şehir dışı 5.3 yakarken corolla 1200 kg 5.7-5.8 yakıyor fabrika verisine göre konuşuyorum !!! ) corollaya verilecek olan paranın üzerine 5.000 daha koymaya çalışır ve direk avensise yumulurum. Bence bir markayı yererken direk tek motor ve model üzerinden konuşmamak lazım diğer model ve motor seçeneklerini gözden geçirmek gerekir çünkü tek ürettikleri araç veya motor D4-D değildir !!! Marka arkasında durmuyor deniliyor ama e11 corollalarda da fabrika çıkışlı yumuşak segman olayından dolayı yağ eksiltme mevcuttu ama firma sahiplerini geri çağırıp sandık motor değişimi yaptı yada yanlış hatırlamıyorsam üst kapak değişimi yaptı bu arkasında durmamaksa diyecek birşeyim yok. Evet kabul bu d4-dlerin onarımı suçu kabul etmeleri biraz uzun sürdü hatta sürüyor fakat ama o tamamen servisin tutumu ve ilgi alakasıyla alakalı bir durum bazı servisler var deli gibi ilgileniyorlar bazıları var baştan savmak için insanı ve malını hiçe sayıyorlar. Ama kesinlikle 1 tane motor yüzünden toyota gibi bir firmayı yermek doğru değildir. Aylin ve Mahmut abi benzinli motor alıp hiçbir sorun yaşamasaydınız böyle bir konu oluşturup yine bu şekilde yerermiydiniz bunu merak ediyorum ? (bu yazdığımı ortalığı kızıştırmak amaçlı yazmıyorum gerçekten merak ettiğim için yazıyorum).
Yani uzun lafın kısası Toyota alırım da aldırırımda.
-
aga sen yapma bari.
2010-11 yılında piyasaya çıkanlarda var sadece sorun. onda da hepsi sorunlu mu meçhul galiba. 2 sene sadece dizel motorda hata çıktı diye forum alt üst oldu. benzinliler, d4d lerin büyük çoğunluğu tıkır tıkır çalışıyor. yanlış bilgilendirme, yönlendirme oluyor. açıkcası rahatsız oluyorum
-
yok Fatihcim neden yanlış anlaşılsın sadece benzetme sanatı kullandım yani forumdakilerin çoğu arabasından memnun haa sorun olmicakmı kul yapısı illaki olacak ama böle aşırı büyük sorunları çözmenin tek yolu firmayla irtibata geçmektir olmadımı mahkemeye verirsin sorunsuz araba dünyada yok amcamda audi a6 3.0 var 2.aracıda 97 carina carina audiden daha az sorunlu diyor işin özü Can beyin dediği gibi ne kadar çok detay o kadar sorun
-
Dizel toyotaya bulaşmam açık ve seçik olarak söylüyorum d4-d ifadesini gördüğümde bir duruyorum ondan sonra tamam falan diyorum 1.4 2.0 fark etmiyor ama benzinlisine kesinlikle laf etmem çünkü hakkını veriyorlar açıkça benzinli araç almak isteyenlere öneririm ve kendimde alırım babamada aldırırım ki 7 senelik bir toyota kullanıcısıyız 2001 corolla aldık ve 1 kez bile yolda bırakmadı he bu kullanımada bağlı ama kesinlikle bir sorun çıkartmadı ve babam son dönemlerde avensise hasta fırsat kolluyor diyebilirim 0 bir avensis alıp kullanmak istiyor benide çeken bir yanı var yaris auris ve avensise gözüm kapalı yatırım yaparım da yaptırırım da ama şu anda olan dual vvt-i corollaya pek bulaşmak istemem kötü motor mu değil ama vvt-i'ın üzerine biraz daha verimli yapılmaya çalışan ve vvt-idan verimsiz olan motor (avensis 1400 kg şehir dışı 5.3 yakarken corolla 1200 kg 5.7-5.8 yakıyor fabrika verisine göre konuşuyorum !!! ) corollaya verilecek olan paranın üzerine 5.000 daha koymaya çalışır ve direk avensise yumulurum. Bence bir markayı yererken direk tek motor ve model üzerinden konuşmamak lazım diğer model ve motor seçeneklerini gözden geçirmek gerekir çünkü tek ürettikleri araç veya motor D4-D değildir !!! Marka arkasında durmuyor deniliyor ama e11 corollalarda da fabrika çıkışlı yumuşak segman olayından dolayı yağ eksiltme mevcuttu ama firma sahiplerini geri çağırıp sandık motor değişimi yaptı yada yanlış hatırlamıyorsam üst kapak değişimi yaptı bu arkasında durmamaksa diyecek birşeyim yok. Evet kabul bu d4-dlerin onarımı suçu kabul etmeleri biraz uzun sürdü hatta sürüyor fakat ama o tamamen servisin tutumu ve ilgi alakasıyla alakalı bir durum bazı servisler var deli gibi ilgileniyorlar bazıları var baştan savmak için insanı ve malını hiçe sayıyorlar. Ama kesinlikle 1 tane motor yüzünden toyota gibi bir firmayı yermek doğru değildir. Aylin ve Mahmut abi benzinli motor alıp hiçbir sorun yaşamasaydınız böyle bir konu oluşturup yine bu şekilde yerermiydiniz bunu merak ediyorum ? (bu yazdığımı ortalığı kızıştırmak amaçlı yazmıyorum gerçekten merak ettiğim için yazıyorum).
Yani uzun lafın kısası Toyota alırım da aldırırımda.
Ercüment dediklerine katılmakla birlikte . 2000 senesinde yaşanan sorunda toyota üstüne düşeni yapmıştı fakat ozaman hatırladığım kadarıyla türkiyede toyotayı sabancılar ithal ediyordu .
Bu sorunda ise servis ısrarlara rağmen ısrarla sorunu kabul etmiyor aslında bana sorarsan servisin bunu yapma sebebi toyota merkezden yani alj den aldığı emir gibi duruyor . Dolayısıyla malının arkasında durmayan bir firmanın ürününü alıp kullanmak hele ki yıllarca birikimimizle alacağımız bir ürünse bu bana mantıklı gelmiyor . Tamam benzinli araçları şimdi sorunsuz fakat 1000 de 1 de olsa hatalı bir araca denk gelinirse sonuç aracı alan için hiç iyi olmayacak .
Ben daha önceki mesajımda da yazmıştım ben bu sorunu yaşamasaydım ve forumda bu sorundan dolayı ciddi derecede sorun yaşayan olsaydı düşüncelerim değişmezdi fakat bu sorunu yaşamam beni toyotaya karşı biraz daha öfkelendirmedi dersem yalan olur .
-
aga sen yapma bari.
2010-11 yılında piyasaya çıkanlarda var sadece sorun. onda da hepsi sorunlu mu meçhul galiba. 2 sene sadece dizel motorda hata çıktı diye forum alt üst oldu. benzinliler, d4d lerin büyük çoğunluğu tıkır tıkır çalışıyor. yanlış bilgilendirme, yönlendirme oluyor. açıkcası rahatsız oluyorum
Yahu Koçak düşünsene her foruma girdiğinde sürekli bir d4-d sorunu konusu karşına çıkıyor ve sen benzinli araç kullanıyorsun insanın dizel alacak olsa da almamaya yöneltiyor her seferinde öyle oluyor. Avensisin kataloğunda 2.0 D4-D premium modeline bakıyorum D4-Dyi gördüğümde bir duruyorum ama hiç birşey diyemem düzeltildi bunu biliyorum Eskişehir Sarar Toyotayla da konuştum 2011-2012lerde öyle bir durum yoktur dedi ama işte şu ön yargılar o kadar çok oluşturuldu ki şu forumda D4-D konusunda yıkılması çok zor. E11lerin durumu gibi düşün... Hoş ben yine toyota dizel almam sadece toyota dizel değil vw ford renault nissan vırt zırt hiç birini almam. Büyük konuşmak gibi olmasın ama almam benzinli kullanıyoruz yıllardır dizeli pek sevmiyorum. hoş bir ara 2.4 dura torq transitimiz vardı onu saymayalım o kamyondu mübarek :D
Ercüment dediklerine katılmakla birlikte . 2000 senesinde yaşanan sorunda toyota üstüne düşeni yapmıştı fakat ozaman hatırladığım kadarıyla türkiyede toyotayı sabancılar ithal ediyordu .
Bu sorunda ise servis ısrarlara rağmen ısrarla sorunu kabul etmiyor aslında bana sorarsan servisin bunu yapma sebebi toyota merkezden yani alj den aldığı emir gibi duruyor . Dolayısıyla malının arkasında durmayan bir firmanın ürününü alıp kullanmak hele ki yıllarca birikimimizle alacağımız bir ürünse bu bana mantıklı gelmiyor . Tamam benzinli araçları şimdi sorunsuz fakat 1000 de 1 de olsa hatalı bir araca denk gelinirse sonuç aracı alan için hiç iyi olmayacak .
Ben daha önceki mesajımda da yazmıştım ben bu sorunu yaşamasaydım ve forumda bu sorundan dolayı ciddi derecede sorun yaşayan olsaydı düşüncelerim değişmezdi fakat bu sorunu yaşamam beni toyotaya karşı biraz daha öfkelendirmedi dersem yalan olur .
Sen kendi durumunda haklısın abicim bende sorun yaşayıp sürekli mağdur edlirsem muhtemelen tepkim bu olurdu fakat biraz sert konuşuluyor o hoş olmuyor. (bence)
-
Yahu Koçak düşünsene her foruma girdiğinde sürekli bir d4-d sorunu konusu karşına çıkıyor ve sen benzinli araç kullanıyorsun insanın dizel alacak olsa da almamaya yöneltiyor her seferinde öyle oluyor. Avensisin kataloğunda 2.0 D4-D premium modeline bakıyorum D4-Dyi gördüğümde bir duruyorum ama hiç birşey diyemem düzeltildi bunu biliyorum Eskişehir Sarar Toyotayla da konuştum 2011-2012lerde öyle bir durum yoktur dedi ama işte şu ön yargılar o kadar çok oluşturuldu ki şu forumda D4-D konusunda yıkılması çok zor. E11lerin durumu gibi düşün... Hoş ben yine toyota dizel almam sadece toyota dizel değil vw ford renault nissan vırt zırt hiç birini almam. Büyük konuşmak gibi olmasın ama almam benzinli kullanıyoruz yıllardır dizeli pek sevmiyorum. hoş bir ara 2.4 dura torq transitimiz vardı onu saymayalım o kamyondu mübarek :D
işte bende ondan bahsediyorum aslında. d4d lerin hepsini sildiler onu geçtim bütün toyotalar sorunlu oldu. babamın değil toyota ama haksızlık yapılıyor. hatta şu konu bile d4d alır mısınız olsa bir nevi daha iyi olurdu
-
işte bende ondan bahsediyorum aslında. d4d lerin hepsini sildiler onu geçtim bütün toyotalar sorunlu oldu. babamın değil toyota ama haksızlık yapılıyor. hatta şu konu bile d4d alır mısınız olsa bir nevi daha iyi olurdu
+1
Aynen öyle d4-d alır mısınız olaydı başlık daha yönlendirici olurdu.
-
Sen kendi durumunda haklısın abicim bende sorun yaşayıp sürekli mağdur edlirsem muhtemelen tepkim bu olurdu fakat biraz sert konuşuluyor o hoş olmuyor. (bence)
Kardeşim sende haklısın fakat bu sorundan dolayı servis tarafından bir yalancı konumuna düşmediğim kalmıştı oda oldu . Servis benim aracıma her bakımda fazla yağ kattı bunu servise söylediğimde bana mümkün dil dediler kabullenmediler bende Allah'tan yağ çubuğunun fotolarını çekmiştim ve bunu kendilere söylediğimde önce ne diyeceklerini bilemediler zaten ondan sonra sorunu kabullenmek zorunda kaldılar .Bu fazla yağ katma olayıda bir kere olmadı her bakımda aracıma ilk bakım haricinde uyarmama rağmen fazla yağ katıldı ilk bakımda da uyarırdım ama fazla yağ katacakları aklıma gelmedi . Ondan üyeler bizlerin bu sorunla ilgili servis ile yaşadıklarımızı bilmediğinden bizleri marka karalamakla suçlayabilirler . Fakat servisle ve merkezle yaşadıklarımız noktası , virgülüne bilinse durum değişebilir . Şu da var bunun hoş olmadığını bende biliyorum fakat konu açıldı ve bu sorunu yaşamış biri olarak düşüncelerimi yazmamak için kendimi zor tuttum . Sence kendi kullandığım aracı karalamak benim hoşuma gidiyor mu ?
-
Keşke her servisi büyük şehirlerdeki gibi denetleseler sürekli o zaman bakın görün ne oluyor.
-
Kardeşim sende haklısın fakat bu sorundan dolayı servis tarafından bir yalancı konumuna düşmediğim kalmıştı oda oldu . Servis benim aracıma her bakımda fazla yağ kattı bunu servise söylediğimde bana mümkün dil dediler kabullenmediler bende Allah'tan yağ çubuğunun fotolarını çekmiştim ve bunu kendilere söylediğimde önce ne diyeceklerini bilemediler zaten ondan sonra sorunu kabullenmek zorunda kaldılar .Bu fazla yağ katma olayıda bir kere olmadı her bakımda aracıma ilk bakım haricinde uyarmama rağmen fazla yağ katıldı ilk bakımda da uyarırdım ama fazla yağ katacakları aklıma gelmedi . Ondan üyeler bizlerin bu sorunla ilgili servis ile yaşadıklarımızı bilmediğinden bizleri marka karalamakla suçlayabilirler . Fakat servisle ve merkezle yaşadıklarımız noktası , virgülüne bilinse durum değişebilir . Şu da var bunun hoş olmadığını bende biliyorum fakat konu açıldı ve bu sorunu yaşamış biri olarak düşüncelerimi yazmamak için kendimi zor tuttum . Sence kendi kullandığım aracı karalamak benim hoşuma gidiyor mu ?
Tabikide gitmez abicim sende haklısın aslında... Senin kullandığın servis çok sıkıntılıymış anlaşılan hani diyecek birşeyde yok şu saatten sonrada :/
-
Arkadaşlar, bazı kullanılan kelimeler buraya(hepimizin oluşturduğu ortam) yakışmıyor, bu yazılar silinecektir.
Kötü, İyi yorumları bir noktaya kadar kabul edilebilir ancak bunlar bilgi içermeli ki bu paylaşımların nihai sonucunun iyi niyetle fayda yaratmak olduğu anlaşılsın, aksini kimse düşünmek istemez. Bu yüzden sorun ve buna yönelik gelişmelerin dışına çıkılmazsa daha güzel olur. Sonuçta paylaşımlar bireysel düşünceler ve faydalar için değil, toplumsal olmalı. Konunun gidişinde bunlara da dikkat etmenizi isterim arkadaşlar ve şimdiden teşekkür ederim.
-
Cemil hocam şimdi neden araya Sercanı karıştırdın hiç anlamadım. yakışı kalmamış kusura bakma ama hiç beyenmedim bu tavrını. başka bir örenk yoktuda kala kala bir bu örnek mi kaldı ?
Birtek sana cevap vericem Mesut,Saygımdan..Ben burda gayet samimi yorum yaptım.Bence bir sorun yok..Ve tam beklediğim tepkiler geliyor..Bende tam bundan bahsediyorum işte..İllaki tepki verenler olucak..Biraz fikirlere ve duygulara saygı duyalım..
-
Cemil hocam şimdi neden araya Sercanı karıştırdın hiç anlamadım. yakışı kalmamış kusura bakma ama hiç beyenmedim bu tavrını. başka bir örenk yoktuda kala kala bir bu örnek mi kaldı ?
+1
Bence de doğru olmamış .
-
Birtek sana cevap vericem Mesut,Saygımdan..Ben burda gayet samimi yorum yaptım.Bence bir sorun yok..Ve tam beklediğim tepkiler geliyor..Bende tam bundan bahsediyorum işte..İllaki tepki verenler olucak..Biraz fikirlere ve duygulara saygı duyalım..
başka örnek yokmuydu Cemil hocam , bence yakışı kalmamış :( isim vermeden bile anlatabilirdin anlatmak istediğini.
-
Birinin biriktirdiği parayı verip severek aldıgı bir ürünü kötülemesi kolay değil arkadaşlar..Bu seviyeye geldiyse konuyu açan Aylin bey boşuna gelmemiştir..Birisinin kulandığı ürünü övmesi kadar yermeside gayet doğal..İnsanlarda bile bu böyledir..Ben mesala ....................arkadaşımızı sevmem,yazdıklarınada gıcığım tipinede(o yüzden engelledim) ama başkalarıda sever..Ben şimdi bu arkadaşı yersem biri çıkar över veya bana karşı savunur..Her markanın iyi yünleride kötü yönleride mutlaka vardır.İnsanlarda bile var,,.sonuçta kul yapımı..o yüzden bu şekilde kabul edicez..Bazıları bu aracı alıcak,bazılarıda almıycak..Bu nekadar tartışsakta böyle devam edicek..O yüzden tartışmaktan ziyade fikir alışverişinde bulunmak gerek..Bilgi paylaştıkça güzeldir..Ve bu konuyu açan arkadaş tartışmak için değil bu gibi sorunların yaşandığını duyurmak için açmış..Ama nedense açan kişi değil,diğerleri tartışma ortamına sürüklemiş..
Cemil Bey,
Konuyu baştan okudunuz mu bilmiyorum fakat olay yerme, germe olayı falan değil. Bütün D4D ler sorunludur'a gelmiş konu bir yerde..
Hani burda konuyu tartışarak doğru yolu bulabiliyoruz ama başka bir ortamda (örn: youtube, blog vs.) de TSB nin videosunu yayınlayıp altına "Toyota 1.4 D-4D motorların tamamı hatalı üretilmiştir." diye not düşenler var..
El insaf diyorum, kendi canınınız yandı diye illa diğer kullanıcıları da mağdur etmek zorundamısınız. Benim 3-5 yıl sonra satacağım aracın piyasasını yalan yanlış bilgilerle niye düşürmeye çalışıyorsunuz..
Düzenleme:alıntı ayarı.
-
Yazıda bir yanlışlık yapılmış(böyle düşünmek istiyorum). Hem bu konu ile ilgili olmayan şeyler, hem de bir arkadaşın kişilik haklarına karşı bir saygısızlık olarak yorumlanabilecek şeyler var, buna her kim olursa olsun izin verilmeyeceğini herkes biliyordur. Aynı şekilde konunun uzatılmasına da!.
Konu kilitlensin diye özel çaba harcamayalım arkadaşlar.
Konu hassaslaştı ve takip eden müdahaleler herkes için farklı olacaktır. Eminim ki, herkes bu konunun etrafında ve iyi niyetle paylaşımlarına devam edecektir ve bu sayfadan çirkinlik değil, fayda, güzellik yayılacaktır.
-
ya ben yanlışlıkla alırım'ı işaretleyeceğime almam'ı işaretlemişim bi oy düşün :argh:
-
Belki aramızda "yeter lan bıktık bu tartışma ortamından" diyip almam ı tıklayanlarda olabilir :islik: :islik:
-
Haa birde bazı toyota kullananlar(kullanmış olanlar) ben dahil ya avensis yada corolla alırım diyordu. GT86'yı unutmuşum onuda alırım param yeterse :)
Bir daha Toyota almam diyenlere gt86'yı bedavaya verseler kim ilk önce alırdı acaba diyede kendime sormadan edemicem :D :D :D
-
Valla abi onu bunu bilmem, bu forumda son zamanlarda o kadar gereksiz insanlar var ki adam bana özel mesajdan tehdit savuruyor ama kimsenin bir şey yaptığı yok adamlar Toyotayı geçtim konu içerisinde üyeye saldırganlık yapıyor Örn: Yeni Toyota Auris testinde Toyotacıdan çok VW ci ve Opel ci var şurası şöyle olmuş Aurisin diyoruz adam çıkmış çok gereksiz araç çok saçma alınmaz bu araba halbuki bir bilgisi yok bilgisayar başında öğrendikleriyle yorum yapıyorlar, tamam tipini beğenmezsin dersin ki hoş değil falan ama insanlar o kadar ucuzlaştırmışlar ki kendilerini bilmeden yorum yapıyorlar bu testin sonucuda başta bu arkadaşların sığı düşüncesinden kaynaklanır. Ama bir çoğu benim gibi net konuşamıyor ve eleştiremiyor. Acaba kim benim kadar Aurisin eksik yönlerini ve artı yönlerini ortaya çıkarmış.
Senin sıkıntın bence çözülmesi gereken bir sıkıntı bunu kimse aksini iddia edemez ama bu şekilde burada olmaz.
Senin kadar bende istiyorum sonuca ulaşmayı neticede kolay para kazanılmıyor.
Saygılar benden abi.
Mahmutcum sana birebir cevap vermiyorum çünkü konu daha çok karışır gibi kusuruma bakma lütfen.
ups, damarına bastım sanırım, senin konun apayrı bir olay :) yeni bir konu aç ama benden söylemis o konu aynı gün kilitlenir :)
Ama şu bir gerçek, benim anladığım kadarı ile çoğu forumdaş beni yanlış anlıyor ! yada beni anlamak is-te-mi-yor...
Bakın ben toyotaya kötü demiyorum üzerine basarak tekrar ediyorum ,toyota kötü değil ! müşteri ilişkileri, servis hizmetleri, sorun sonrası toyotanın sorunlara yaklaşımı berbat diyorum !
Birde ekliyorum bu berbar hizmet sonunda kesinlikle toyota almam diyorum.(bu benim görüşüm ve kimseyide bu düşünceme ortak etmek yada bu görüşümde yanıma katmak istemiyorum)
Peki neden o zaman toyotayı kötüleyen yazılar yazacaksınız diye soracak olursanız, burada da bir yanlış anlaşılma var !
Ben heryerde toyotanın sorunlarını ( kendi yaşadığım sorunları ) nüks ederek toyota gelsin bana paramı verip aracımı geri alsın diye yapmıyorum !
Zaten o parayı dava sonucunda alacağıma inanıyorum ben ...
Benim amacım;
Her insanın, toyotanın bu kötü yanını görmesidir...
Servis hizmet beklentisi yüksek olan, toyotadan sorun çıkmaz diyen insanlar toyota almadan önce bunları araştıran ve bu yazı ve yorumları okuyanlar benim gibi yüksek beklentiler içinde gidip toyota almasın alacaksa da beklentilerini tekrar gözden geçirsin, benim nihayi amacım budur !
Benide günah keçisi ilan etmeyin, doğru olan bir şeye yanlış dememi beklemeyin benden.
Toyotanın servis sonrası hizmeti berbat benim için ve sorunları görmezlikten gelmesi ileriki günlerdeki sorun algılamalarına nasıl davranacağını belli etmektedir bence.
şunuda özellikle belirtmeden edemeyeceğim ben marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlarımız marka fanatiği sanırım :)
benim için sağlam araba vardır arkadaşlar, hızlı geri dönüş vardır, sorunlara çözüm üreten, müşteri memnuniyetine önem veren vardır. ben ne opelci, ne WW ci nede başka bir marka tutkunuyum.
Aracımı seviyordum ama bu kadar sorunu ile sevmem imkansız, bagajımda yağ bidonu ile gezemem kimse kusur saymasın lütfen.
-
İkinci D 4D Corollamı kullanıyorum. Hiç mi arıza olmadı? Oldu tabi, hiç mi tıkırtı gelmedi geldi. ama şu ana kadar beni yolda bırakmadılar. Araba tekrar alacak olsam alternatiflerimden biri mutlaka Toyota olur.
Herkese faydalı ve saygılı paylaşımlar dilerim...
-
Haa birde bazı toyota kullananlar(kullanmış olanlar) ben dahil ya avensis yada corolla alırım diyordu. GT86'yı unutmuşum onuda alırım param yeterse :)
Bir daha Toyota almam diyenlere gt86'yı bedavaya verseler kim ilk önce alırdı acaba diyede kendime sormadan edemicem :D :D :D
Almam Ayberk almam değil gt 86 supra verseler gene almam .
Cemil Bey,
Konuyu baştan okudunuz mu bilmiyorum fakat olay yerme, germe olayı falan değil. Bütün D4D ler sorunludur'a gelmiş konu bir yerde..
Hani burda konuyu tartışarak doğru yolu bulabiliyoruz ama başka bir ortamda (örn: youtube, blog vs.) de TSB nin videosunu yayınlayıp altına "Toyota 1.4 D-4D motorların tamamı hatalı üretilmiştir." diye not düşenler var..
El insaf diyorum, kendi canınınız yandı diye illa diğer kullanıcıları da mağdur etmek zorundamısınız. Benim 3-5 yıl sonra satacağım aracın piyasasını yalan yanlış bilgilerle niye düşürmeye çalışıyorsunuz..
Düzenleme:alıntı ayarı.
Samet abi tüm d-4d ler sorunludur kim demiş . Ben bu sorunun 2010 ve 2011 lerde olduğunu her zaman belirtiyorum hatta siz aracı almadan önce foruma danıştığınızda size aurisi bu sorun dolayısıyla tavsiye etmediğimi ama 2012 lerde de sorun çözüldü diye bildiğimi o zamandan söylemiştim . Tüm d-4d sorunludur diyende var fakat ben bu konuda göremedim .
Diğer yandan siz bu sorunu bile bile aracınızı aldınız ve bu sorun yüzünden ilerde aracınızın değer kaybedeceğini düşünmeniz gerekirdi . Bence siz bu sorunu yaşamadığınız için genede şanslısınız . Sadece sizin aracınızın değil tüm araçların değeri bu sorundan dolayı düşüyor ve bunun sorumlusu bizler değil bu sorunun çözümü için parmağını bile kıpırdatmayan servis ve toyota Türkiye'dir . Zaten bu sorunun bu kadar büyümesinin sebebi de servislerin ve genel merkezin bu soruna yaklaşımıdır . Dolayısıyla el insaf denmesi gereken birileri varsa bu toyota Türkiye olmalı .
ups, damarına bastım sanırım, senin konun apayrı bir olay :) yeni bir konu aç ama benden söylemis o konu aynı gün kilitlenir :)
Ama şu bir gerçek, benim anladığım kadarı ile çoğu forumdaş beni yanlış anlıyor ! yada beni anlamak is-te-mi-yor...
Bakın ben toyotaya kötü demiyorum üzerine basarak tekrar ediyorum ,toyota kötü değil ! müşteri ilişkileri, servis hizmetleri, sorun sonrası toyotanın sorunlara yaklaşımı berbat diyorum !
Birde ekliyorum bu berbar hizmet sonunda kesinlikle toyota almam diyorum.(bu benim görüşüm ve kimseyide bu düşünceme ortak etmek yada bu görüşümde yanıma katmak istemiyorum)
Peki neden o zaman toyotayı kötüleyen yazılar yazacaksınız diye soracak olursanız, burada da bir yanlış anlaşılma var !
Ben heryerde toyotanın sorunlarını ( kendi yaşadığım sorunları ) nüks ederek toyota gelsin bana paramı verip aracımı geri alsın diye yapmıyorum !
Zaten o parayı dava sonucunda alacağıma inanıyorum ben ...
Benim amacım;
Her insanın, toyotanın bu kötü yanını görmesidir...
Servis hizmet beklentisi yüksek olan, toyotadan sorun çıkmaz diyen insanlar toyota almadan önce bunları araştıran ve bu yazı ve yorumları okuyanlar benim gibi yüksek beklentiler içinde gidip toyota almasın alacaksa da beklentilerini tekrar gözden geçirsin, benim nihayi amacım budur !
Benide günah keçisi ilan etmeyin, doğru olan bir şeye yanlış dememi beklemeyin benden.
Toyotanın servis sonrası hizmeti berbat benim için ve sorunları görmezlikten gelmesi ileriki günlerdeki sorun algılamalarına nasıl davranacağını belli etmektedir bence.
şunuda özellikle belirtmeden edemeyeceğim ben marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlarımız marka fanatiği sanırım :)
benim için sağlam araba vardır arkadaşlar, hızlı geri dönüş vardır, sorunlara çözüm üreten, müşteri memnuniyetine önem veren vardır. ben ne opelci, ne WW ci nede başka bir marka tutkunuyum.
Aracımı seviyordum ama bu kadar sorunu ile sevmem imkansız, bagajımda yağ bidonu ile gezemem kimse kusur saymasın lütfen.
Abi aynen ben seni aynı sorunu yaşadığım için anlıyorum . Bizim bu sorundan dolayı neler yaşadığımızı bilmedikleri içinde kendilere hak veriyorum .
-
Arkadaşlar konuyu bireysel olarak detaylandırmak yerine genelde tutarak tıpkı başlıktaki gibi alırım çünkü...... yada almam çünkü...... şeklinde devam ettirirsek hem daha verimli olur hemde bu kadar çatışmalı konu haline gelmez diye düşünüyorum.Nasılki her iki elimiz tamamen birbirinin aynısı değilse her model araçta birbirinin aynısı değil fabrikasyon üretim olmasına rağmen.Bir modelin belirli serisinde sorun olması o markanın tamamının kötü olması anlamına gelmeyeceği gibi iyi olduğu anlamınada gelmiyor elbette.Yada sonrasınki serviste karşılaştığımız bir durum bütün servislerin aynı olduğunu düşündürsede öyle değil ve olmamalıda.Benim aldığım modelde sorun yoktur memnunumdur bundan sonrada alırım derim,bir başkasının aynı model aracında sorunlar çıkar o almam der buna saygı duymak gerekir elbette.Ama birisi benimki iyi değil diğerleride kötü deyip bunu diğer kişilerede empoze etmeye kalkarsa benim gözümde en büyük saygısızlığı yapmış olur.Ben şu aracı aldım başıma şunlar şunlar geldi bu nedenle almam deyip bunu diğer üyelerinde göz önüne almasını sağlamak fazlasıyla yeterlidir.Yanlış anlaşılmasın kimseye karşı değil bu söylediklerim.Sadece şunu unutmayalım bu markaların hiçbirisi bizim babamızın firması değil,bizler onların müşterileriyiz.Hangisi bize en kaliteli ürünü en iyi fiyatla sunarsa ona yöneliriz.Bugün Toyota olur yarın başka marka olur bizim beklediklerimizi karşılıyorsa,memnun etmeyide başarıyorsa gerisinin bir önemi var mı?
-
Arkadaşlar konuyu bireysel olarak detaylandırmak yerine genelde tutarak tıpkı başlıktaki gibi alırım çünkü...... yada almam çünkü...... şeklinde devam ettirirsek hem daha verimli olur hemde bu kadar çatışmalı konu haline gelmez diye düşünüyorum.Nasılki her iki elimiz tamamen birbirinin aynısı değilse her model araçta birbirinin aynısı değil fabrikasyon üretim olmasına rağmen.Bir modelin belirli serisinde sorun olması o markanın tamamının kötü olması anlamına gelmeyeceği gibi iyi olduğu anlamınada gelmiyor elbette.Yada sonrasınki serviste karşılaştığımız bir durum bütün servislerin aynı olduğunu düşündürsede öyle değil ve olmamalıda.Benim aldığım modelde sorun yoktur memnunumdur bundan sonrada alırım derim,bir başkasının aynı model aracında sorunlar çıkar o almam der buna saygı duymak gerekir elbette.Ama birisi benimki iyi değil diğerleride kötü deyip bunu diğer kişilerede empoze etmeye kalkarsa benim gözümde en büyük saygısızlığı yapmış olur.Ben şu aracı aldım başıma şunlar şunlar geldi bu nedenle almam deyip bunu diğer üyelerinde göz önüne almasını sağlamak fazlasıyla yeterlidir.Yanlış anlaşılmasın kimseye karşı değil bu söylediklerim.Sadece şunu unutmayalım bu markaların hiçbirisi bizim babamızın firması değil,bizler onların müşterileriyiz.Hangisi bize en kaliteli ürünü en iyi fiyatla sunarsa ona yöneliriz.Bugün Toyota olur yarın başka marka olur bizim beklediklerimizi karşılıyorsa,memnun etmeyide başarıyorsa gerisinin bir önemi var mı?
Ertan bey dediklerinize katılmakla birlikte sadece bir konuyu düzeltmek istiyorum .
Biz aracımızda yağ yakma sorunu olduğu için değil servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı bu durumdayız . Yani derdimiz toyotanın bir seri aracı hatalı üretmesi değil bu hatayı düzeltmek istememesi dediğiniz gibi fabrikasyonda olsa sonuçta bu araçlar kul yapısı elbette hata olacaktır buna itirazımız yok ama bu hatayı da düzeltmek yine üreticiye düşer ve üretici bu hatayı düzeltmek istemiyor . Gerçi üretici mi ithalatçı mı düzeltmek istemiyor tam bilmiyorum ama tüketici için fark etmez tüketici haticeye değil neticeye bakar .
-
Bakın ben toyotaya kötü demiyorum üzerine basarak tekrar ediyorum ,toyota kötü değil ! müşteri ilişkileri, servis hizmetleri, sorun sonrası toyotanın sorunlara yaklaşımı berbat diyorum !
Birde ekliyorum bu berbar hizmet sonunda kesinlikle toyota almam diyorum.(bu benim görüşüm ve kimseyide bu düşünceme ortak etmek yada bu görüşümde yanıma katmak istemiyorum)
Ben heryerde toyotanın sorunlarını ( kendi yaşadığım sorunları ) nüks ederek toyota gelsin bana paramı verip aracımı geri alsın diye yapmıyorum !
Zaten o parayı dava sonucunda alacağıma inanıyorum ben ...
Benim amacım;
Her insanın, toyotanın bu kötü yanını görmesidir...
Servis hizmet beklentisi yüksek olan, toyotadan sorun çıkmaz diyen insanlar toyota almadan önce bunları araştıran ve bu yazı ve yorumları okuyanlar benim gibi yüksek beklentiler içinde gidip toyota almasın alacaksa da beklentilerini tekrar gözden geçirsin, benim nihayi amacım budur !
Benide günah keçisi ilan etmeyin, doğru olan bir şeye yanlış dememi beklemeyin benden.
Toyotanın servis sonrası hizmeti berbat benim için ve sorunları görmezlikten gelmesi ileriki günlerdeki sorun algılamalarına nasıl davranacağını belli etmektedir bence.
şunuda özellikle belirtmeden edemeyeceğim ben marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlarımız marka fanatiği sanırım :)
benim için sağlam araba vardır arkadaşlar, hızlı geri dönüş vardır, sorunlara çözüm üreten, müşteri memnuniyetine önem veren vardır. ben ne opelci, ne WW ci nede başka bir marka tutkunuyum.
Aracımı seviyordum ama bu kadar sorunu ile sevmem imkansız, bagajımda yağ bidonu ile gezemem kimse kusur saymasın lütfen.
Biz seni gayet net anladık sen bizi anlamıyorsun abi, demek istediğim bu tavırla burada zaten bir şey elde edemeyeiz ne kimse bilgi alabilir ne de kimse faydalanabilir ne de sen sonuca ulaşabilirsin.
Ben dedim ki para kolay kazanılmıyor yani o parayı alman benim için zaferdir (ister samimi bulun ister bulmayın ama açıkcası mutlu olurum) ama senin bu tavrın kimseye bir şey kazandırmaz.
İddia ettiğin bir konuda Toyotanın satış sonrası berbatlığı buna tarafsız olarak yorum yapıp görüş bildirmiyorum; Adamlar yıllardır Müşteri memnuniyeti en yüksek firma olarak seçiliyorlar buna hayret ediyorum tıpkı Aurisin ve Corollanın sorunsuzluk değerlerinde üst seviyelerde yer alması gibi.
Fanatiklik yapan kim abi onu göremedim açıkcası, nedeni ise sen kişilere görüş sormuşsun onlarda söylemişler.
-
Ertan bey dediklerinize katılmakla birlikte sadece bir konuyu düzeltmek istiyorum .
Biz aracımızda yağ yakma sorunu olduğu için değil servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı bu durumdayız . Yani derdimiz toyotanın bir seri aracı hatalı üretmesi değil bu hatayı düzeltmek istememesi dediğiniz gibi fabrikasyonda olsa sonuçta bu araçlar kul yapısı elbette hata olacaktır buna itirazımız yok ama bu hatayı da düzeltmek yine üreticiye düşer ve üretici bu hatayı düzeltmek istemiyor . Gerçi üretici mi ithalatçı mı düzeltmek istemiyor tam bilmiyorum ama tüketici için fark etmez tüketici haticeye değil neticeye bakar .
Size şöyle bir şey söyleyeyim dediğiniz durumla ilgili az çok bilgi sahibiyim.Toyotanın servisleriyle iletişim halinde olduğu bir sistem var ve bu sistemde sorunlu araçların değişmesi gereken parçaları,yapılacak işlemler,yerine kullanılacak parçanın numarası vs her şey mevcut.Ama siz servise gittiğinizde bizim bilgimiz yok deyip işin içinden çıkıyorlar.Bu durum benim zamanında bir bilgisayar firmasıyla yaşadığım soruna benziyor.Anakartın bios yazılımındaki sorun yüzünden bilgisayar mavi ekran veriyordu.Servise götürdüğümde bana anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ve 750 lira istediler tabi sorunu bildiğimden yaptırmadım ve yazılımı sordum bana bize bu konuda değişim gerektiğini yazılım yüklemenin çözüm olmadığınız söylediler dediler.Bende aldım çıktım bilgisayarı müşteri hizmetlerini arayıp yazılımı mail yoluyla aldım(tabi bir sürü sorumluluk bana aittir benzeri yazılar aldıktan sonra) Yükledim ve 3 senedir tek bir kere bile mavi ekran olmadı.Canları yapmak istemediğinden yapmıyorlar.Yoksa dünya çapındaki bir firma neden kendi kendini baltalasınki.Sonuçta onlarda biliyorki satma sebepleri sorunsuzluk sloganından geliyor.
-
Mahmutcugum sen yapiyorsun demiyorum zaten, gir youtube'e toyota tsb yaz arat cikan videonun turkcesinde direk soyledigim ifade var..Belli serilerde olmasi kolay kolay piyasayi etkilemez fakat " uuu d4d almayin onlarin sorunlu" gibi bir sehir efsanesi noktasina gelirse olay sıkıntı yaratir..
Ben bile bile aldim, yine 4 ay oncesine donsem yine alirim :)
-
Ben bile bile aldim, yine 4 ay oncesine donsem yine alirim :)
Ayneen bende bile bile aldım, öncesinde tamı tamına 5,5 yıl 2006 Corolla HB 1.4 D-4D kullandım bir kere dahi sorun yaşamadım ardından 2012 Auris D4-D'yi tercih ettim ki karşısına C4 Executive'i koymuştum tasarımı beğendiğim bir araçtı C4 ama her halinden memnun kaldığım Toyotaya devam ettim. Bu da demek oluyor ki fanatiklik değil güven meselesi ve minimum sorunla karşılaşmam, şimdi aynı durumda Aylin abi için geçerli bir daha Toyota almam diyor haklı olarak durumda bu biraz şans biraz kısmet.
Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünüyorum.
Edit: İmla hatası.
-
Ayneen bende bile bile aldım, öncesinde tamı tamına 5,5 yıl 2006 Corolla HB 1.4 D-4D kullandım bir kere dahi sorun yaşamadım ardından 2012 Auris D4-D'yi tercih ettim ki karşısına C4 Executive'i koymuştum tasarımı beğendiğim bir araçtı C4 ama her halinden memnun kaldığım Toyotaya devam ettim. Bu da demek oluyor ki fanatiklik değil güven meselesi ve minimum sorunla karşılaşmam, şimdi aynı durumda Aylin abi için geçerli bir daha Toyota almam diyor haklı olarak durumda bu biraz şans biraz kısmet.
Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünyorum.
İşte bütün mesela bu karşılaşınlar bizim gözümüzde firmanin en temel referansı oluyor.Sonrasındaki kararlarımızı etkiliyor doğal olarak.Sonuç ne olursa olsun görüştür saygı duyarız :)
-
Size şöyle bir şey söyleyeyim dediğiniz durumla ilgili az çok bilgi sahibiyim.Toyotanın servisleriyle iletişim halinde olduğu bir sistem var ve bu sistemde sorunlu araçların değişmesi gereken parçaları,yapılacak işlemler,yerine kullanılacak parçanın numarası vs her şey mevcut.Ama siz servise gittiğinizde bizim bilgimiz yok deyip işin içinden çıkıyorlar.Bu durum benim zamanında bir bilgisayar firmasıyla yaşadığım soruna benziyor.Anakartın bios yazılımındaki sorun yüzünden bilgisayar mavi ekran veriyordu.Servise götürdüğümde bana anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ve 750 lira istediler tabi sorunu bildiğimden yaptırmadım ve yazılımı sordum bana bize bu konuda değişim gerektiğini yazılım yüklemenin çözüm olmadığınız söylediler dediler.Bende aldım çıktım bilgisayarı müşteri hizmetlerini arayıp yazılımı mail yoluyla aldım(tabi bir sürü sorumluluk bana aittir benzeri yazılar aldıktan sonra) Yükledim ve 3 senedir tek bir kere bile mavi ekran olmadı.Canları yapmak istemediğinden yapmıyorlar.Yoksa dünya çapındaki bir firma neden kendi kendini baltalasınki.Sonuçta onlarda biliyorki satma sebepleri sorunsuzluk sloganından geliyor.
Peki bu durumda sizce biz haklı değilmiyiz ?
Sonuçta kimse kendi kullandığı bir ürünü kötülemekten hoşlanmaz ama sorunlu işte ve bu sorunu servis bildiği halde çözmüyor . İnanın bu sorunu kendi başıma çözebilecek olsa idim servisle bu kadar uğraşmaz bende sizin gibi sorunu çözer aracımı keyifle kullanırdım . Ama sorunun çözümü sizin pc de yaşadığınız sorunun çözümü gibi değil .
Neyse bu konu çok uzar kısaca ben bir daha toyota almam nedeni de sattığı ürüne sahip çıkmayıp müşteriye doğru düzgün açıklama yapılmaması ve müşteriye yalancı muamelesi yapılması .
Mahmutcugum sen yapiyorsun demiyorum zaten, gir youtube'e toyota tsb yaz arat cikan videonun turkcesinde direk soyledigim ifade var..Belli serilerde olmasi kolay kolay piyasayi etkilemez fakat " uuu d4d almayin onlarin sorunlu" gibi bir sehir efsanesi noktasina gelirse olay sıkıntı yaratir..
Ben bile bile aldim, yine 4 ay oncesine donsem yine alirim :)
Biliyorum abi bana demediğini . Tüm d-4d ler sorunlu diyenlerde doğru yapıyor demiyorum ama el insaf denmesi gereken birileri varsa toyota ALJ ve servisler .
Aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanın . Bende yine 4 ay öncesine dönsem yine size aynı tavsiyelerde bulunurum . :)
Her ne kadar toyotayı karalıyor gibi görünsem de amacım bu konudan dolayı başkasının canının yanmamasıdır .
-
Peki bu durumda sizce biz haklı değilmiyiz ?
Sonuçta kimse kendi kullandığı bir ürünü kötülemekten hoşlanmaz ama sorunlu işte ve bu sorunu servis bildiği halde çözmüyor . İnanın bu sorunu kendi başıma çözebilecek olsa idim servisle bu kadar uğraşmaz bende sizin gibi sorunu çözer aracımı keyifle kullanırdım . Ama sorunun çözümü sizin pc de yaşadığınız sorunun çözümü gibi değil .
Neyse bu konu çok uzar kısaca ben bir daha toyota almam nedeni de sattığı ürüne sahip çıkmayıp müşteriye doğru düzgün açıklama yapılmaması ve müşteriye yalancı muamelesi yapılması .
Biliyorum abi bana demediğini . Tüm d-4d ler sorunlu diyenlerde doğru yapıyor demiyorum ama el insaf denmesi gereken birileri varsa toyota ALJ ve servisler .
Aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanın . Bende yine 4 ay öncesine dönsem yine size aynı tavsiyelerde bulunurum . :)
Her ne kadar toyotayı karalıyor gibi görünsem de amacım bu konudan dolayı başkasının canının yanmamasıdır .
Bende size haksızsınız demiyorum.Ancak sorunu çözen tanıdıklarımda var etrafımda bilmiyorum hangi servisi tercih ediyorsunuz ama forumdada çözen arkadaşların gittikleri servisleri tercih etseniz belki çözüme kavuşturursunuz.Baktınız olmuyor toyota türkiyeye mail atın ve buna gelen cevaplarla beraber(daha önceki işlemlerin evraklarıylada tabi) hukuksal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.
-
Ayneen bende bile bile aldım, öncesinde tamı tamına 5,5 yıl 2006 Corolla HB 1.4 D-4D kullandım bir kere dahi sorun yaşamadım ardından 2012 Auris D4-D'yi tercih ettim ki karşısına C4 Executive'i koymuştum tasarımı beğendiğim bir araçtı C4 ama her halinden memnun kaldığım Toyotaya devam ettim. Bu da demek oluyor ki fanatiklik değil güven meselesi ve minimum sorunla karşılaşmam, şimdi aynı durumda Aylin abi için geçerli bir daha Toyota almam diyor haklı olarak durumda bu biraz şans biraz kısmet.
Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünüyorum.
Edit: İmla hatası.
Bundan sonra WW mi alırım .... ben bu sefer araba alıcam ha bu VW olur audi olur, ama bu sefer araba olucak :) 2.el alacam ve servisle uğraşmak zorunda kalmayacağım, sanayiye çekerim arabayı istediğimi yaptırırım sitem edeceksemde ustaya ederim :) ama bu sefer araba alacağım emin olabilirsin :) tamamen benim fikrimdir, kullandığım araba araba değil at arabası :) bunuda kalkıp şimdi yorum topuna tutmayın sakın tamamen kendi fikrimdir.
-
TSB yi baştan sona okuyan kaç kişi var acaba ?
TSB okunsada yorumlar ondan sonra yapılsa nede güzel olacak aslında :)
-
Bende size haksızsınız demiyorum.Ancak sorunu çözen tanıdıklarımda var etrafımda bilmiyorum hangi servisi tercih ediyorsunuz ama forumdada çözen arkadaşların gittikleri servisleri tercih etseniz belki çözüme kavuşturursunuz.Baktınız olmuyor toyota türkiyeye mail atın ve buna gelen cevaplarla beraber(daha önceki işlemlerin evraklarıylada tabi) hukuksal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.
Ertan bey Adana'da topu topu 2 servis var . Biri yeni açıldığı için oraya hiç gitmek istemedim . Aracı aldığım yere gittim sürekli . Merkezide 50 kere aradım hep döneceğiz dediler fakat beni 2 aya yakın oyaladılar ve halen dönmüş değiller .Benim sorunumu en son servis mecbur kaldığı için halletti . Normalde her servis sonrası 5-10 gün sonra arayıp müşteri memnuniyeti için puan alan merkezde bu sefer nedense aramadı .
Hukuki yolu da bir ara düşündüm fakat en son servis piston ve sekman değişimini kabul etti sorunun çözüldüğü konusunda da şimdilik bir şey söyleyemiyorum daha 2500 km yol yaptım . İnşallah çözülmüştür .
-
2.el alacam ve servisle uğraşmak zorunda kalmayacağım, sanayiye çekerim arabayı istediğimi yaptırırım sitem edeceksemde ustaya ederim :)
En mantıklısı şahsen bende 2.el almak istiyorum çünkü garanti yüzünden adım atamıyoruz. Ee bir de kendim uğrakmak istiyorum servisiyle.
-
Ertan bey Adana'da topu topu 2 servis var . Biri yeni açıldığı için oraya hiç gitmek istemedim . Aracı aldığım yere gittim sürekli . Merkezide 50 kere aradım hep döneceğiz dediler fakat beni 2 aya yakın oyaladılar ve halen dönmüş değiller .Benim sorunumu en son servis mecbur kaldığı için halletti . Normalde her servis sonrası 5-10 gün sonra arayıp müşteri memnuniyeti için puan alan merkezde bu sefer nedense aramadı .
Hukuki yolu da bir ara düşündüm fakat en son servis piston ve sekman değişimini kabul etti sorunun çözüldüğü konusunda da şimdilik bir şey söyleyemiyorum daha 2500 km yol yaptım . İnşallah çözülmüştür .
Çevremde bahsettiğiniz işlemler yapılan arkadaşlarımdan sorun yaşayan kalmadı.Zaten sorunlu parçalarda onlar yani dolayısıyla çözülmüştür muhtemelen.
-
Çevremde bahsettiğiniz işlemler yapılan arkadaşlarımdan sorun yaşayan kalmadı.Zaten sorunlu parçalarda onlar yani dolayısıyla çözülmüştür muhtemelen.
İnşallah çözülmüştür . Bu açıklama içinde teşekkürler .
İnanın sorunun çözülmesini kendimden çok aracın bundan sonraki sahibi için istiyorum . Ben en fazla 60000 bilemedin 70000 km de bu aracı satmayı düşünüyorum .
-
İnşallah çözülmüştür . Bu açıklama içinde teşekkürler .
İnanın sorunun çözülmesini kendimden çok aracın bundan sonraki sahibi için istiyorum . Ben en fazla 60000 bilemedin 70000 km de bu aracı satmayı düşünüyorum .
Satma durumuna bir şey diyemem elbetteki.Ancak 60-70000 kmler günümüz araçları için çok az kmler.Yani biraz daha kullanılabilir bence.
-
Valla abi onu bunu bilmem, bu forumda son zamanlarda o kadar gereksiz insanlar var ki adam bana özel mesajdan tehdit savuruyor ama kimsenin bir şey yaptığı yok adamlar Toyotayı geçtim konu içerisinde üyeye saldırganlık yapıyor Örn: Yeni Toyota Auris testinde Toyotacıdan çok VW ci ve Opel ci var şurası şöyle olmuş Aurisin diyoruz adam çıkmış çok gereksiz araç çok saçma alınmaz bu araba halbuki bir bilgisi yok bilgisayar başında öğrendikleriyle yorum yapıyorlar, tamam tipini beğenmezsin dersin ki hoş değil falan ama insanlar o kadar ucuzlaştırmışlar ki kendilerini bilmeden yorum yapıyorlar bu testin sonucuda başta bu arkadaşların sığı düşüncesinden kaynaklanır. Ama bir çoğu benim gibi net konuşamıyor ve eleştiremiyor. Acaba kim benim kadar Aurisin eksik yönlerini ve artı yönlerini ortaya çıkarmış.
Senin sıkıntın bence çözülmesi gereken bir sıkıntı bunu kimse aksini iddia edemez ama bu şekilde burada olmaz.
Senin kadar bende istiyorum sonuca ulaşmayı neticede kolay para kazanılmıyor.
Saygılar benden abi.
Mahmutcum sana birebir cevap vermiyorum çünkü konu daha çok karışır gibi kusuruma bakma lütfen.
opsss bilader derler adama .
ben opelciyim bu saatten sonra ama corollayada binmiş adamız aurisi sırf laf olsun diye test etmiştim.
auris denilen arabanın ne fiyatı makul ne donanımı nede yol tutuşu malzeme kalitesi bana göre !
sen para verdin diye iyi olacak değil di ya ;)
açıkca söylüyorum bu forumda aşırı toyota fanatikliği var. araba alırken teste bile gerek duymayan bir sürü araç sahibi var :)
hatta aylin beyde bunlarda biri. geçen konuları gezerken ilk mesajlarında aurise laf ettirmiyormuş mesela :D
-
opsss bilader derler adama .
ben opelciyim bu saatten sonra ama corollayada binmiş adamız aurisi sırf laf olsun diye test etmiştim.
auris denilen arabanın ne fiyatı makul ne donanımı nede yol tutuşu malzeme kalitesi bana göre !
sen para verdin diye iyi olacak değil di ya ;)
açıkca söylüyorum bu forumda aşırı toyota fanatikliği var. araba alırken teste bile gerek duymayan bir sürü araç sahibi var :)
hatta aylin beyde bunlarda biri. geçen konuları gezerken ilk mesajlarında aurise laf ettirmiyormuş mesela :D
Yanlış anlayamyın ben kimseyi savunmuyorum ama forumda fanatiklik var demişsiniz.Sizdede opel fanatikliği var bu mesajınızdan bunu anlıyorum.Ayrıca bunu yazarken ben olsam düşünürdüm.Sormazlar mı insana madem o kadar opelciydin ve toyotada ne buldunda aldın diye.Hiç bir konuda genelleme yapmayın lütfen.Aramızda objektif o kdar çok üye varki onları üzersiniz bunları diyerek.
-
Satma durumuna bir şey diyemem elbetteki.Ancak 60-70000 kmler günümüz araçları için çok az kmler.Yani biraz daha kullanılabilir bence.
Doğru diyorsunuz fakat araçtan o kadar soğudum ki inanın bir an önce satıp kurtulmak istiyorum . :(
Sercan abi de bu konuda bir yerde patlıcak ama nerede çok gidiyoruz üstüne . ;)
-
opsss bilader derler adama .
ben opelciyim bu saatten sonra ama corollayada binmiş adamız aurisi sırf laf olsun diye test etmiştim.
auris denilen arabanın ne fiyatı makul ne donanımı nede yol tutuşu malzeme kalitesi bana göre !
sen para verdin diye iyi olacak değil di ya ;)
açıkca söylüyorum bu forumda aşırı toyota fanatikliği var. araba alırken teste bile gerek duymayan bir sürü araç sahibi var :)
hatta aylin beyde bunlarda biri. geçen konuları gezerken ilk mesajlarında aurise laf ettirmiyormuş mesela :D
İşte buydu demek istediğim. :D
BOş boş konuşmak.
Sercan abi de bu konuda bir yerde patlıcak ama nerede çok gidiyoruz üstüne . ;)
Ne diyim çocuk gibi millet.
-
bu saatten sonra almam , ben artık büyükler ligindeyim. :)
-
Dizel araba mı olurmuş zaten? İveco dizel olur, İsuzu dizel olur :D
Köşeyi dönersem alacağım araba GT 86 olacaktır ama ;)
-
Dizel araba mı olurmuş zaten? İveco dizel olur, İsuzu dizel olur :D
Köşeyi dönersem alacağım araba GT 86 olacaktır ama ;)
Araba H1 Station wagon ;) Diğerleri sadece araç :) Hem harika yakıt yakıyor hemde okadar çirkin ve bir okadar terbiyesiz bir araçki tam Pistanbulluk ! Birde paslı tampon ve brushguard takıp sürekli önüne kıran yada yaklaşanları çizeceksin :)) bugün istanbul benim çivimi çıkardı bende inadına H1 alıp onun yollarını belleyeceğim!
H1 !
-
Hum...1 ;)
-
bu saatten sonra almam , ben artık büyükler ligindeyim. :)
Tunç abiiii benide bir tur attırır mısıınnnnnn
Cenk bey o projenin benzeri forumumuzdan Emre ozana ait herkes zengin olursam süpersport tarzı araçlar alacağım derken o As250 alıp etrafını demir koruma yapıp istanbul trafiğine dalacağım diyordu ::)
-
Hum...1 ;)
Evet HumVeee. Çok yakıp azgidip hertürlü hatalı sollayıp geri geri park ederken diğer aracın üstüne çıkıp yaya ya yol verenleri arkadan itip otoban farelerini sıkışık trafikte yakalayıp tam gaz arkadan çarpıp eğleneceğim !
-
Tunç abiiii benide bir tur attırır mısıınnnnnn
Cenk bey o projenin benzeri forumumuzdan Emre ozana ait herkes zengin olursam süpersport tarzı araçlar alacağım derken o As250 alıp etrafını demir koruma yapıp istanbul trafiğine dalacağım diyordu ::)
As250 nin havası yok ama :) parada bende kıllıkda bende modu !
-
ne işiniz var toyotayla kardeşim alın 92 model bir renault 12 toros sw yedekde dursun :):) bununda altında sürekli yağ oluyor damla damla ustyaa sorudm kardeş bu keçelre bakalım sürekli yağ kaçırıyor damla damla dedim adamdan gelen yılın cevabı :)
abi bunlar traktör gibi araba yağ kaçırması normal fazla takılma üstten ekleriz dedi :):):)
bende dediğini yaptım fazla takılmadım üstten ekliyorum 3-4 ayda bir :)
-
isMAİL şikayet var com bir bak bakalım ..Hangi markanın sorunları daha fazla..Opel dediğin araba dah 1000 km olmadan beyin sarsıntısı. geçirmiş corsa var.Neyse şimdi o iyi o kötü demiyelim.opel almanların elinde iken iyiydi.
Yani çok beğenmediysen eleştirini 24 yasına uygun olarak yaparsın.
Forumu çirkinleştimeden yorumlarını yap.Sonucta burası toyota kullancıılarının sohbet ettiği bir ortam.
Buna sen dahil kimse para verip aldıgı bir ürüne başkasının çıkıp kötülemesini, pek kabul etmez.
Ondandır ki Adam 50-60 bin lira verip almış.Bİze eleştirmek yerine hayırlı olsun demek düşer.
o yüzden burada toyota fanatikliği felan yok.Hatta bu forum kadar arabalarını eleştiren insanlar diğer forumda yok.
-
Konuyu bireysel çatışmalara son vererek sürdürmeliyiz bence.Kimse kimseye kendi fikrini empoze etmek zorunda değil.Bana göre iyi olan size göre iyi olmayabilir.Hatta benim söylediklerime karşıda çıkabilirsiniz.Ancak bunu belirli saygı kuralları içerisinde kalmak koşuluyla yapabilirsiniz.Sizden yaşça büyük,küçüklüğünden çok bu saygıyı bir birey olduğu için göstermek gerekiyor.Sonuçta bu konu eminimki Toyota kullananların memnuniyet oranını öğrenmek amaçlı yapılan oylamadan başka bir amaçla açılmadı.Yani ne Toyotayı yüceltmek nede diğer markaları yermek amacı gütmeden açılmış bir konu.İster 25 senelik Toyota kullanıcısı olalım,istersek 15 senelik başka marka kullanıcısı olalım bu markaların hiçbirisi bizim değil bizler onların müşterisiyiz,avukatı yada fedaisi değiliz.Kendi kullandığımız markayı yüceltmek için diğer marka kullanıcılarını küçümsemeye,onları umursamaz tavırlar içerisinde bulunmaya hiçbirimizin hakkı yok ve olmamalıda.Bu forumun amaçları arasında insanları saygı ve hoşgörü kuralları çerçevesinde birbirleriyle dayanışma içerisinde olması ve bilgi paylaşımını sağlamasıdır.Mersajımı sıkılmadan okuyan tüm herkese teşekkürler,saygılar.
-
ne işiniz var toyotayla kardeşim alın 92 model bir renault 12 toros sw yedekde dursun :):) bununda altında sürekli yağ oluyor damla damla ustyaa sorudm kardeş bu keçelre bakalım sürekli yağ kaçırıyor damla damla dedim adamdan gelen yılın cevabı :)
abi bunlar traktör gibi araba yağ kaçırması normal fazla takılma üstten ekleriz dedi :):):)
bende dediğini yaptım fazla takılmadım üstten ekliyorum 3-4 ayda bir :)
arabam 180 binde daha yağ kaçırma yağ yakma gibi derdimiz yok bu meseleleri galata-fener çatışması gibi uzatmayın bence hiçbir yere varamazsınız kargaya yavrusu şahin gibi gelirmiş arkadaşlar o iyi bu iyi çocukluklarını bırakınız
-
Türkiye de ikinci aracım toyota oldu bu gidişle 3. de toyota olacak. Bu gün yine müşteri hizmetleri aradı :) aracın 1000 bakımında görüşmek üzere diye telefonkapattılar.
Profesyonel ama içten.... Bir mal alına sadece o malı değil markayıda satın alıyorsunuz.
-
isMAİL şikayet var com bir bak bakalım ..Hangi markanın sorunları daha fazla..Opel dediğin araba dah 1000 km olmadan beyin sarsıntısı. geçirmiş corsa var.Neyse şimdi o iyi o kötü demiyelim.opel almanların elinde iken iyiydi.
Yani çok beğenmediysen eleştirini 24 yasına uygun olarak yaparsın.
Forumu çirkinleştimeden yorumlarını yap.Sonucta burası toyota kullancıılarının sohbet ettiği bir ortam.
Buna sen dahil kimse para verip aldıgı bir ürüne başkasının çıkıp kötülemesini, pek kabul etmez.
Ondandır ki Adam 50-60 bin lira verip almış.Bİze eleştirmek yerine hayırlı olsun demek düşer.
o yüzden burada toyota fanatikliği felan yok.Hatta bu forum kadar arabalarını eleştiren insanlar diğer forumda yok.
İşte bu kadar şeffafız bizler. Bravo abicim.
-
opsss bilader derler adama .
ben opelciyim bu saatten sonra ama corollayada binmiş adamız aurisi sırf laf olsun diye test etmiştim.
auris denilen arabanın ne fiyatı makul ne donanımı nede yol tutuşu malzeme kalitesi bana göre !
sen para verdin diye iyi olacak değil di ya ;)
açıkca söylüyorum bu forumda aşırı toyota fanatikliği var. araba alırken teste bile gerek duymayan bir sürü araç sahibi var :)
hatta aylin beyde bunlarda biri. geçen konuları gezerken ilk mesajlarında aurise laf ettirmiyormuş mesela :D
ismail bey haklısınız, bende laf ettirmiyordum ancak biryere kadar.
ve inanın test sürüşü yapmadan aldım aracı, neden peki test sürüşü yapmadım ? gerek duymadım çünkü, toyota dedim sağlam dedim ve Allah belamı verdi :)
-
ismail bey haklısınız, bende laf ettirmiyordum ancak biryere kadar.
ve inanın test sürüşü yapmadan aldım aracı, neden peki test sürüşü yapmadım ? gerek duymadım çünkü, toyota dedim sağlam dedim ve Allah belamı verdi :)
test sürüşü yapmış olsaydında anlayamazdınki mekanik sorunu kardeşim...inş bu araçdan krutulduğunuz zaman aldığınız araç başınızı ağrıtmaz para kolay kazanılmıyor...
-
hay Allah sizden razı olsun Mehmet Bey, keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim tekrar.
-
ancak lexus olursa alırım
Lexus Introduces the All-New 2014 IS (Live Event Recap) (http://www.youtube.com/watch?v=F5ARhTWKBS8#ws)
-
hay Allah sizden razı olsun Mehmet Bey, keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim tekrar.
sadece toyota için değil her araç için geçerli hatta sadece araç değil günlük hayatta herşey için geçerli...neticede bir arabaya 40-50 bin gibi rakam ödeniyor...adam evleniyorda hatunla geçinemiyor onu bile boşuıyor :):) aldığı arabayı nikahına alsa ne yazar :) marketten alınan zeytin peynir değilki bu 10 tl para verip ulan olmadı be neyse boşver atarım çöpe ne yapalım diyemezsiniz...:):):) insan başını ağrıtan sürekli servisle muhatap eden bir araçdan kurtuldukdan sonra aynı aracı almaz..o kadar parayı zırt pırt servisle muahatp olmak içinmi verecek...aynı kazık iki kere yenmez yada adam ilk aldık başımız ağrıdı hadi bir daha şansımı deneyelim diye birşey olmaz olsada çok nadir olur öle bir durum...psikolojik bir durum bu...ben auris alıcam allah nasip ederse mart sonu gelecek arabam test sürüşü yapmadım...bende toyota fanatiği bir insanım ama fanatikliğin bile bir ölçüsü var benim ona olan hislerim tek taraflı ise kusura bakmasın ben onu aldatırım :):):) ben sana güvenip test sürüşü dahi yapmayacam sen bana kazık atacan yok öle birşey kardeşim...allah herkesin gönlüne göre versin...
-
sadece toyota için değil her araç için geçerli hatta sadece araç değil günlük hayatta herşey için geçerli...neticede bir arabaya 40-50 bin gibi rakam ödeniyor...adam evleniyorda hatunla geçinemiyor onu bile boşuıyor :):) aldığı arabayı nikahına alsa ne yazar :) marketten alınan zeytin peynir değilki bu 10 tl para verip ulan olmadı be neyse boşver atarım çöpe ne yapalım diyemezsiniz...:):):) insan başını ağrıtan sürekli servisle muhatap eden bir araçdan kurtuldukdan sonra aynı aracı almaz..o kadar parayı zırt pırt servisle muahatp olmak içinmi verecek...aynı kazık iki kere yenmez yada adam ilk aldık başımız ağrıdı hadi bir daha şansımı deneyelim diye birşey olmaz olsada çok nadir olur öle bir durum...psikolojik bir durum bu...ben auris alıcam allah nasip ederse mart sonu gelecek arabam test sürüşü yapmadım...bende toyota fanatiği bir insanım ama fanatikliğin bile bir ölçüsü var benim ona olan hislerim tek taraflı ise kusura bakmasın ben onu aldatırım :):):) ben sana güvenip test sürüşü dahi yapmayacam sen bana kazık atacan yok öle birşey kardeşim...allah herkesin gönlüne göre versin...
:alkis:
-
Elektronik işi, avrat işi ve araba işi tamamen şans işidir... Allah hepinize bu işlerde şans versin gardaşlar... ;)
-
Aylin Bey merhaba, bende yıllar yılı toyota markasının sağlamlığı ve sorun çıkartmadığı söylemleri üzerine 2010 yılında makyajsız kasa auris satın aldım. Ancak gördüm ki bu söylem daha çok geçmişte kalan ve o zamanları gerçekleyen bir söylemmiş. Amacım kesinlikle markayı kötülemek değil ancak, şu an halen kullanmama rağmen hayatımın sayılı hatalarından biri olarak bu aracı satın almak olduğunu düşünüyorum. Yaşadığım pronlemler;
50 bin km.'de 1 lt. civarı yağ eksiltme (piston segman ve turbo değişimi (garantiden))
Yanlış yazıyor olabilirim ama ECU güncellemesi (100 km. hızla giderken aracın stop etmesi ve direksiyon kilitlemesi)
Orjinal direksiyon simidi dahil garanti süresi içerisinde 3 direksiyon simidi..(Tamamı garantiden)
Vites topuzu soyulması neticesinde garantiden değişim. Bunların tamamının bir araçta olabileceğini elbette kabul ediyorum. Neticede bir araç milyonlarca parçadan meydana geliyor ancak 0 km. aldığınız aracın başına bunlar ilk 1-2 senede geliyorsa çok özür dilerim ama insanın midesi bulanıyor... Yasal girişim için ne yaptığınız konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. Gerçi benim garanti sürem doldu ancak yapılan tüm işlemlere ait elimde belgeler mevcut.
-
98 yılına kadar olan toyotalarda sorun pek yok.99-2001 arası yine sorunlar var 2002-2006arasındaki araçlarda sorun yok2007 2013 yıllları arasında üretilen toyotalarda sorunlar var :)Demeeki yeni kasalarda sorun olmayacak gibi görünüyor.ozaman bekleyip yeni toyotalardan alalım ;)
-
toyota berbat bir araba arkadaşlar tofaş bile daha iyi toyotadan bence ... toyota sürekli sorun çıkarıyor ... 55 000 tl verdim avensis aldım bin pişman oldum ... keşke opel alsaydım ismail beyi dinlemedim çok pişmanım ... daha 42 000 de aracım 10 000 de bir servise gidip duruyorum 4 oldu servise gitti araba daha 40 000 de ayıptır bide 8 000 km sonra yine servise gidip bıktım bu sorun yumağından yani opelim olsaydım hiç gitmezdim ah benim salak kafam !!!
-
toyota berbat bir araba arkadaşlar tofaş bile daha iyi toyotadan bence ... toyota sürekli sorun çıkarıyor ... 55 000 tl verdim avensis aldım bin pişman oldum ... keşke opel alsaydım ismail beyi dinlemedim çok pişmanım ... daha 42 000 de aracım 10 000 de bir servise gidip duruyorum 4 oldu servise gitti araba daha 40 000 de ayıptır bide 8 000 km sonra yine servise gidip bıktım bu sorun yumağından yani opelim olsaydım hiç gitmezdim ah benim salak kafam !!!
Abi adamlar pakistanda falan hiluxlara 50000 de bir yağ değişimi yapmıyor bile korkma sen biniver :P
-
Abi adamlar pakistanda falan hiluxlara 50000 de bir yağ değişimi yapmıyor bile korkma sen biniver :P
ben idare falan edemem binilmez toyotaya falan artık connect bile auristen daha iyi yol tutuyor ... ayıp yani :P
-
ben idare falan edemem binilmez toyotaya falan artık connect bile auristen daha iyi yol tutuyor ... ayıp yani :P
Haklısın abi sen en iyisi sat kurtul(!) :islik:
-
ya ben daha yeni okudum bu konuyu anlayıştan kibarlıktan iyice uzaklaştık ego tatmin eder olduk kim kime karşı nasıl laf çaksam derdine girmiş aracıyla sorunu olanlar bizle paylaşmış bize burda düşen yardımcı olmak olamıyorsakta biran önce hallolsun dileklerimizi ileterek yol almak kimse parayı kolay kazanmıyor haliyle insanlar bu kadar para harcayıp aldıkları araçlarda sorun olunca canı yanıyor ve de sinirleniyor öne herkes bi şapkasını önüne koysun otursun düşünsün ya benim başıma gelseydi nolurdu diye ben burda kimseye akıl vericek durumda değilim kimse beni yanlış anlamasın çoğunuz benden büyüksünüz benim dediğim şey az bişey sakin olalım kalp kırmak çok kolay kazanmak çok zor bu tarz fikir ayrışmaları içinde inanın değmez haddimi aştıysam kusura bakmayın :)
-
hay Allah sizden razı olsun Mehmet Bey, keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim tekrar.
Farkındaysanız bu ortamda foruma ilk defa yazıyorum ama artık dayanamadım Aylin bey sizin amacınız bağcıyı dövmek, üzüm yemek ya da üzümünüzün parasını geri almak değil aksi takdirde onca sayfada ve konularda sizin için üzülen diğer insanlarıda görürdünüz sanki sadece Mehmet bey size dua etmiş diğerleri beddua etmiş gibi yorum yazmışsınız insanların hakkını yiyorsunuz gerçekten ama gerçekten ayıp bu mesaja verdiğiniz cevabada inanın birşey yazmayacağım çünkü sayfalardır günlerdir anlamadığınız şeyi size ki se anlatamaz...
Geçmiş olsun ve Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
-
toyota berbat bir araba arkadaşlar tofaş bile daha iyi toyotadan bence ... toyota sürekli sorun çıkarıyor ... 55 000 tl verdim avensis aldım bin pişman oldum ... keşke opel alsaydım ismail beyi dinlemedim çok pişmanım ... daha 42 000 de aracım 10 000 de bir servise gidip duruyorum 4 oldu servise gitti araba daha 40 000 de ayıptır bide 8 000 km sonra yine servise gidip bıktım bu sorun yumağından yani opelim olsaydım hiç gitmezdim ah benim salak kafam !!!
ben idare falan edemem binilmez toyotaya falan artık connect bile auristen daha iyi yol tutuyor ... ayıp yani :P
Çok iyi be abi çok güldüm :lol: :lol: :rofl: :rofl:
-
ya ben daha yeni okudum bu konuyu anlayıştan kibarlıktan iyice uzaklaştık ego tatmin eder olduk kim kime karşı nasıl laf çaksam derdine girmiş aracıyla sorunu olanlar bizle paylaşmış bize burda düşen yardımcı olmak olamıyorsakta biran önce hallolsun dileklerimizi ileterek yol almak kimse parayı kolay kazanmıyor haliyle insanlar bu kadar para harcayıp aldıkları araçlarda sorun olunca canı yanıyor ve de sinirleniyor öne herkes bir şapkasını önüne koysun otursun düşünsün ya benim başıma gelseydi nolurdu diye ben burda kimseye akıl vericek durumda değilim kimse beni yanlış anlamasın çoğunuz benden büyüksünüz benim dediğim şey az bişey sakin olalım kalp kırmak çok kolay kazanmak çok zor bu tarz fikir ayrışmaları içinde inanın değmez haddimi aştıysam kusura bakmayın :)
Enes cim haklısın sonuçta ben arabamdan memnunum elektronik aksamı çok olan bi araba alsaydım bende arkadaşlar gibi şikayet ederdim büyük dağın karı da büyük olur ne ya 50 bin tl vercem kafam patlicak sinirden alırım 15 e babalar gibi binerim benim aracın arıza verme ihtimali %20 lerde (otmt camlar abs klima vs) arkadaşların aldığı araçlarda %80-90 hiç kafa ağrıtmaya değmez herkese saygılar
-
biliyorum uygun bir baslıga yazamadım ama affedin dostlar.
1999 model 1.6 luna corolla ile 1.6 terra nın nasıl bir farkı var.
bilen arkadaslar yardımcı olabilir mi? araba bakıyorum bu aralar
-
biliyorum uygun bir baslıga yazamadım ama affedin dostlar.
1999 model 1.6 luna corolla ile 1.6 terra nın nasıl bir farkı var.
bilen arkadaslar yardımcı olabilir mi? araba bakıyorum bu aralar
İbrahim toprağım meraba google da araçların markalarını yazıp teknik özelliklerini karşılaştırabilirsin görüntülerine de bakabilirsin biraz fikir verir sanırım
-
İbrahim toprağım meraba google da araçların markalarını yazıp teknik özelliklerini karşılaştırabilirsin görüntülerine de bakabilirsin biraz fikir verir sanırım
eyvallah topragım saolasın
-
Adama derler ki ''Aga iyi güzel de başka ne alıcan ? ''
Hb istiyorum full aracın tadını almışım dahada cc olmayan kararan ayna olmayan aracın pedalına basmam.
Sattım 2010 u etti 33-34 ee sonra ne alıcan?
Opel desen boşunu alamazsın golfun boşu 37-38 lira,c4 desen 2 sene sonra dağılır 25 e zor satarsın,japondur honda alırım desen dream anca alırsın boş boş gezersin.
9 yıldır kullanıyorum onlarca araca bindim bu paralara bu kadar dolu aracı nerde bulacağız.Sağlam fikri olan çıksın yarın satarım ama alternatif olmadan yumurtaya pazarlık yapıyoruz gibi geliyor bana.
-
Adama derler ki ''Aga iyi güzel de başka ne alıcan ? ''
Hb istiyorum full aracın tadını almışım dahada cc olmayan kararan ayna olmayan aracın pedalına basmam.
Sattım 2010 u etti 33-34 ee sonra ne alıcan?
Opel desen boşunu alamazsın golfun boşu 37-38 lira,c4 desen 2 sene sonra dağılır 25 e zor satarsın,japondur honda alırım desen dream anca alırsın boş boş gezersin.
9 yıldır kullanıyorum onlarca araca bindim bu paralara bu kadar dolu aracı nerde bulacağız.Sağlam fikri olan çıksın yarın satarım ama alternatif olmadan yumurtaya pazarlık yapıyoruz gibi geliyor bana.
Ümit bey artık 98-99 bi golf 4 alıp binsinler
-
Farkındaysanız bu ortamda foruma ilk defa yazıyorum ama artık dayanamadım Aylin bey sizin amacınız bağcıyı dövmek, üzüm yemek ya da üzümünüzün parasını geri almak değil aksi takdirde onca sayfada ve konularda sizin için üzülen diğer insanlarıda görürdünüz sanki sadece Mehmet bey size dua etmiş diğerleri beddua etmiş gibi yorum yazmışsınız insanların hakkını yiyorsunuz gerçekten ama gerçekten ayıp bu mesaja verdiğiniz cevabada inanın birşey yazmayacağım çünkü sayfalardır günlerdir anlamadığınız şeyi size ki se anlatamaz...
Geçmiş olsun ve Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
dikkat ediyorumda son 1 haftadır bölüm yöneticisi-site yönetici olan kişiler bana hep ters mesajlar atıyor ve sizin attığınız bu mesajlardan sındım usandım artık !
amacınızı çok iyi anlıyorum, tartışma yaratıp konuyu kilitlemek ancak ben bu tartışmaya maal olacak konuyu erkenden de başlatabilirim dilerseniz.
Size bir şey sormak istiyorum, daha önce aracında sorun olupta aracını geri iade eden bir üyeniz vardı, onun TOYOTA YAĞ YAKMA SORUNU ile ilgili yazısını ve örnek dökümanlarını neden siteden kaldırdınız, bunu herkes biliyorumu ?
Toyata ile aranazıda nasıl bir işbirliğiniz var ?
Kaç yıldan bu yana üyeyim ben buraya ama daha yeni bana saygısız yazma gereği hissettiniz ?
-
toyota berbat bir araba arkadaşlar tofaş bile daha iyi toyotadan bence ... toyota sürekli sorun çıkarıyor ... 55 000 tl verdim avensis aldım bin pişman oldum ... keşke opel alsaydım ismail beyi dinlemedim çok pişmanım ... daha 42 000 de aracım 10 000 de bir servise gidip duruyorum 4 oldu servise gitti araba daha 40 000 de ayıptır bide 8 000 km sonra yine servise gidip bıktım bu sorun yumağından yani opelim olsaydım hiç gitmezdim ah benim salak kafam !!!
umarım bir gün dilediğiniz gibi bir araca binmek nasip olur sizede...
-
Allah herkesin gönlüne göre versin sözün bittiği yer daha ne diyelim
-
Farkındaysanız bu ortamda foruma ilk defa yazıyorum ama artık dayanamadım Aylin bey sizin amacınız bağcıyı dövmek, üzüm yemek ya da üzümünüzün parasını geri almak değil aksi takdirde onca sayfada ve konularda sizin için üzülen diğer insanlarıda görürdünüz sanki sadece Mehmet bey size dua etmiş diğerleri beddua etmiş gibi yorum yazmışsınız insanların hakkını yiyorsunuz gerçekten ama gerçekten ayıp bu mesaja verdiğiniz cevabada inanın birşey yazmayacağım çünkü sayfalardır günlerdir anlamadığınız şeyi size ki se anlatamaz...
Geçmiş olsun ve Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
;)
-
dikkat ediyorumda son 1 haftadır bölüm yöneticisi-site yönetici olan kişiler bana hep ters mesajlar atıyor ve sizin attığınız bu mesajlardan sındım usandım artık !
amacınızı çok iyi anlıyorum, tartışma yaratıp konuyu kilitlemek ancak ben bu tartışmaya maal olacak konuyu erkenden de başlatabilirim dilerseniz.
Size bir şey sormak istiyorum, daha önce aracında sorun olupta aracını geri iade eden bir üyeniz vardı, onun TOYOTA YAĞ YAKMA SORUNU ile ilgili yazısını ve örnek dökümanlarını neden siteden kaldırdınız, bunu herkes biliyorumu ?
Toyata ile aranazıda nasıl bir işbirliğiniz var ?
Kaç yıldan bu yana üyeyim ben buraya ama daha yeni bana saygısız yazma gereği hissettiniz ?
Aylin kardeşim bak yapma etme sen biliyormusun o konunun neden kaldırıldığını ? bilmeden tamini olarakmı yorum yapıyorsun ? bizleri mahkemeye vermekle tehtit ettiler ? haberin varmı ?
birde imzandaki o küfür kaldırırsan sevinirim aksi halde ben yaptırımda bulunmak zorunda kalıcam ;) as razbiram bılgarski ;)
-
birde imzandaki o küfür kaldırırsan sevinirim aksi halde ben yaptırımda bulunmak zorunda kalıcam ;) as razbiram bılgarski ;)
:rofl: Adam king
-
Aylin kardeşim bak yapma etme sen biliyormusun o konunun neden kaldırıldığını ? bilmeden tamini olarakmı yorum yapıyorsun ? bizleri mahkemeye vermekle tehtit ettiler ? haberin varmı ?
birde imzandaki o küfür kaldırırsan sevinirim aksi halde ben yaptırımda bulunmak zorunda kalıcam ;) as razbiram bılgarski ;)
yazıları birleşik yazınca küfür gibi olmuş, aslını düzelttim :) maşallah gözde radar gibi sizin :)
konunun özüne gelince, şimdi sizi mahkemeye vermekle tehdit eden toyotadan konuşalım isterseniz biraz.
Toyota neden YAĞ YAKMA PROBLEMİ olan aracı geri iade alır ve fatura bedelini geri öder, önce bunu bir sorgulamak gerekiyor ama tehdit aldığınız için burada onunla ilgili yorum yapamıyoruz.
Birde bu hareketi ile toyota bu davranışı ilede yağ yakma problemini doğruluyormu ? bence doğruluyor. bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok.
Yine toyota alırım diyenlerin toyotanın bu tutumunu gözden geçirmesini ve aynı olayın kendi başlarına geldiğini düşünerekten yorum yapmasını beklerdim ben.
Ama nedense çoğu forumdaş toyotanın avukatı gibi maşşalah, anlıyorum aracınızdan soğumak istemiyorsunuz ancak dediğim gibi bu sizinde başınıza gelebilir.
bugün toyotanın bana ve benim gibi birçok insanı mağdur etmesi konusu içine birgün sizde dahil olabilirsiniz. benim asıl anlatmak istediğim budur ! araç güzel mi çok güzel ancak satış sonrası hizmet alamayacaksam neden toyota ?? bence herkes bunu sorgulamalı kendi içinde ...
Saygılar
Aylin YILMAZ
-
vaayy millet coşmuş yine. :) beyler anlamıyormusunuz anlatamıyormuyum ? corollam vardı diyoum anladınız sanırım. bıkkınlık getirdi diyoum burayıda anlamışsınızdır. sattım kurtuldum diyorum :D
astra aldım oh be dedim. ;)
şikayet var'da doğrudur bir sürü opel şikayeti var. ama bakın bakalım opel kaç adet toyota kaç adet araç satmış türkiye'de.(türkiyede demezsek dünyanın en çok satanı diyorsunuz belirtmek istedim :) )
illaki satış oranına göre arıza oranıda artar. basit bir istatistik buda ;)
valla ben opel aldım memnunum. toyotadan daha iyi bir araba bana göre bende bunu savunuyorum. !
siz opele sallarken iyi forumda ben toyotaya laf deyince neden hopluyorsunuz anlayamadım ;)
OPEL WIR LEBEN AUTOS :)
[/b]
-
Aylin bey,
Toyota Club forumunda olduğunuzu hatırlatmat isterim. Napalım yani? Toyota Pazarlama Türkiye A. Ş. Kötü diye forumu mu kapatalım? Toyota'dan tamamen vaz mı geçelim? Tüm üyeler satıp araçlarını Honda mı alsın?
Amacınızı anlamış değilim ben hala. Üyelerimizi Toyota'dan vaz geçirmek mi istiyorsunuz? Toyota Türkiye'yi mi eleştirmek istiyorsunuz? Aracınızın geri mi iadesini istiyorsunuz? Yoksa D) Yukarıdakilerin Hepsi mi? :)
Ölçüyü kaçırdığınız için tabi ki de yönetimden uyarı alacaksınız. Sorun bakalım Özer bey hiç yönetimden uyarı aldı mı? Yazdıklarını yazarken de, kaldırırken de hep forum yönetiminin yanındaydı...
-
vaayy millet coşmuş yine. :) beyler anlamıyormusunuz anlatamıyormuyum ? corollam vardı diyoum anladınız sanırım. bıkkınlık getirdi diyoum burayıda anlamışsınızdır. sattım kurtuldum diyorum :D
astra aldım oh be dedim. ;)
şikayet var'da doğrudur bir sürü opel şikayeti var. ama bakın bakalım opel kaç adet toyota kaç adet araç satmış türkiye'de.(türkiyede demezsek dünyanın en çok satanı diyorsunuz belirtmek istedim :) )
illaki satış oranına göre arıza oranıda artar. basit bir istatistik buda ;)
valla ben opel aldım memnunum. toyotadan daha iyi bir araba bana göre bende bunu savunuyorum. !
siz opele sallarken iyi forumda ben toyotaya laf deyince neden hopluyorsunuz anlayamadım ;)
OPEL WIR LEBEN AUTOS :)
[/b]
İsmail kardeş hangi arabayı aldığın önemli değil memnunsan bitmiştir yani bu konuyu neden bu kadar uzatıyonuz anlamadım (herkes için söylüyorum şikayeti olan arkadaşların Allah yardımcısı olsun memnun olanlarda bırakın memnuniyetlerini yaşasınlar forum hesap sorma yada o iyi bu iyi yeri değil arkadaşlar sıkıntısı olanlar yasal mercilere başvursunlar ne bilim başka bi çaresi olmalı yani saygılar
-
yazıları birleşik yazınca küfür gibi olmuş, aslını düzelttim :) maşallah gözde radar gibi sizin :)
konunun özüne gelince, şimdi sizi mahkemeye vermekle tehdit eden toyotadan konuşalım isterseniz biraz.
Toyota neden YAĞ YAKMA PROBLEMİ olan aracı geri iade alır ve fatura bedelini geri öder, önce bunu bir sorgulamak gerekiyor ama tehdit aldığınız için burada onunla ilgili yorum yapamıyoruz.
Birde bu hareketi ile toyota bu davranışı ilede yağ yakma problemini doğruluyormu ? bence doğruluyor. bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok.
Yine toyota alırım diyenlerin toyotanın bu tutumunu gözden geçirmesini ve aynı olayın kendi başlarına geldiğini düşünerekten yorum yapmasını beklerdim ben.
Ama nedense çoğu forumdaş toyotanın avukatı gibi maşşalah, anlıyorum aracınızdan soğumak istemiyorsunuz ancak dediğim gibi bu sizinde başınıza gelebilir.
bugün toyotanın bana ve benim gibi birçok insanı mağdur etmesi konusu içine birgün sizde dahil olabilirsiniz. benim asıl anlatmak istediğim budur ! araç güzel mi çok güzel ancak satış sonrası hizmet alamayacaksam neden toyota ?? bence herkes bunu sorgulamalı kendi içinde ...
Saygılar
Aylin YILMAZ
araç alırken gözü kapalı alınmaz işte Aylin , bende dizel D4D kullanıyorum, aracım Yaris, ama neden yaris tercih ettim ? sence neden ? auris alamazmıydım ?
1- Yarisin yağ yaktığını hiç duymadım
2- yariste ve Auriste aynı motor kullanılıyor ancak Yaris daha hafif motor daha az zorlanıyor ;)
3- Yaris ve Auriste aynı debriyaj kullanılıyor ama yine yarisin kasası hafif ve debriyaj daha rahat , daha az yük altında işini yapıyor ;)
4- Yeni kasa yarisin şase kodu sorunlu olduğu söylenen şase kodları arasında yok
ben bunları göz önünde bulundurup Auris parasına yaris aldım, aynı paraya 2000TL fark ile Auris alabiliyordum ama 2000TL den kaçmadım bu sorunlardan kaçtım ve aracım şuan 12000KM ye geldi ve yağ çubuğunda çok şükür hiç azalma yok. ilk bakıma 2000km de girdim 10 bin bakımına haftaya girecek .
-
Hayırlı cumalar..
-
Aylin bey,
Toyota Club forumunda olduğunuzu hatırlatmat isterim. Napalım yani? Toyota Pazarlama Türkiye A. Ş. Kötü diye forumu mu kapatalım? Toyota'dan tamamen vaz mı geçelim? Tüm üyeler satıp araçlarını Honda mı alsın?
Amacınızı anlamış değilim ben hala. Üyelerimizi Toyota'dan vaz geçirmek mi istiyorsunuz? Toyota Türkiye'yi mi eleştirmek istiyorsunuz? Aracınızın geri mi iadesini istiyorsunuz? Yoksa D) Yukarıdakilerin Hepsi mi? :)
Ölçüyü kaçırdığınız için tabi ki de yönetimden uyarı alacaksınız. Sorun bakalım Özer bey hiç yönetimden uyarı aldı mı? Yazdıklarını yazarken de, kaldırırken de hep forum yönetiminin yanındaydı...
yalvarırım şu ölçüyü kaçırdığım noktaları bana bir belirtin artık !
özelden olur bu forumda olur farketmez, bende yanlışlarımı göreyim.
-
Birde bu forumdaki bir konu hakkında konunun tamamen kaldırılması konusunda bölüm yöneticisine talepte bulunmuştum.
Benim açtığım bir forum ve yanlış bilgiler paylaştığımı farkettim, insanları yanlış bilgilendirdiğimi dile getirdim ancak hala o konu duruyor, kilitli ama duruyor hala.
bu talebin haftalarca bekletilmesinin sebebi nedir bilmiyorum ve merakta etmiyorum ancak o konu hatalıydı (Toyotanın yağ yakmasının normal olduğunu anlattığım konu-zamanında benimde sorun olduğuna inanmak istemediğim dönemde yazdığım bir konuydu-siz bilirsiniz o konuyu ) lütfen bu konuyu kapatınız, yanlış bilgiler içermektedir o konu.
-
TOYOTA YAĞ YAKMA SORUNU ile ilgili yazısını ve örnek dökümanlarını neden siteden kaldırdınız,
Toyota öyle bir tırsmışki, mahkemeye verecekmiş, gerçi verse ne yazar artık her kes biliyor, ve her geçen gün dava açanların sayısı çoğalıyor, emsal karar da var...allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim
-
Aylin bey,
Toyota Club forumunda olduğunuzu hatırlatmat isterim. Napalım yani? Toyota Pazarlama Türkiye A. Ş. Kötü diye forumu mu kapatalım? Toyota'dan tamamen vaz mı geçelim? Tüm üyeler satıp araçlarını Honda mı alsın?
Amacınızı anlamış değilim ben hala. Üyelerimizi Toyota'dan vaz geçirmek mi istiyorsunuz? Toyota Türkiye'yi mi eleştirmek istiyorsunuz? Aracınızın geri mi iadesini istiyorsunuz? Yoksa D) Yukarıdakilerin Hepsi mi? :)
Ölçüyü kaçırdığınız için tabi ki de yönetimden uyarı alacaksınız. Sorun bakalım Özer bey hiç yönetimden uyarı aldı mı? Yazdıklarını yazarken de, kaldırırken de hep forum yönetiminin yanındaydı...
Aslında hiç te fena fikir değil yani :D
-
Toyota öyle bir tırsmışki, mahkemeye verecekmiş, gerçi verse ne yazar artık her kes biliyor, ve her geçen gün dava açanların sayısı çoğalıyor, emsal karar da var...allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim
Tam dediğiniz gibi kemal bey, sanırım konunun sıkı takipçisiniz ve yazdıklarımı anlayanlardan biride sizsiniz :) (şimdi bu yorumumada deli cevaplar gelecektir , hazırlıklıyım ama :)
-
Aslında hiç te fena fikir değil yani :D
bu yorumu görünce dedim ki Kemal bey bunu görürse anında yanıtlar, tam da dediğim gibi oldu :)
-
yalvarırım şu ölçüyü kaçırdığım noktaları bana bir belirtin artık !
özelden olur bu forumda olur farketmez, bende yanlışlarımı göreyim.
Olay şu Aylin kardeşim
Biz (ben de dahil) senin ilk baştaki durumundayız
arabalarımıza toz kondurmak istemiyoruz
ama hayat acı, gerçekler acı , yakında çoğumuz senin gibi acı gerçekleri dile getiririz
-
Tam dediğiniz gibi kemal bey, sanırım konunun sıkı takipçisiniz ve yazdıklarımı anlayanlardan biride sizsiniz :) (şimdi bu yorumumada deli cevaplar gelecektir , hazırlıklıyım ama :)
bu yaşıma kadar onca araba değiştirdim, sadece opel dışında aynı markayı bir daha hiç almadım,
ama toyotayı öyle sevdim ve benimsedimki 9 kere toyota aldım (son 3 tanesi sıfırdı)
mereti hala çok seviyorum ama acı gerçekler ortada, boşunamı geçtim hondaya
-
Aylin kardeşim bak yapma etme sen biliyormusun o konunun neden kaldırıldığını ? bilmeden tamini olarakmı yorum yapıyorsun ? bizleri mahkemeye vermekle tehtit ettiler ? haberin varmı ?
birde imzandaki o küfür kaldırırsan sevinirim aksi halde ben yaptırımda bulunmak zorunda kalıcam ;) as razbiram bılgarski ;)
O dayba nin birinci 'a' si yerine 'e' killanilmasi gerekirdi diye dusunuyorum.. Biraz kulaktan dolma olmus sanki :)
-
Toyota öyle bir tırsmışki, mahkemeye verecekmiş, gerçi verse ne yazar artık her kes biliyor, ve her geçen gün dava açanların sayısı çoğalıyor, emsal karar da var...allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim
Henuz emsal mir mahkeme karari yok yag ile ilgili, yanlissam duzeltin..
-
objektif olun!
bende koyu bir sti hayranıyım ama evo motoru daha sorunsuz, ki mitsu'dan hiç haz etmem. ( düşman kardeşler )
herşeyin artıları - eksileri var hayatta.
kendimce fanatizm'i en iyi ben yaparım ama yinede objektif olarak daha dogruyu güzeli paylaşıyorum.
yoksa size burda Subaru'yu anlatsam ....
gereksiz polemiklerden kaçalım, yönetime yardımcıda olalım. tabi ki yönetimde bize....
-
Yine alırım memnunum herşeyi ile.
-
Şu konuyu her açtığımda aracımdan biraz daha soğuyorum . >:( Yazmıcam yazmıcam dedim yine dayanamadım .
Lanet olsun aracı aldığım güne . Ben tez vakitte bu araçtan kurtulup mümkünse sorun abidesi olan bir araç alacam hiç olmazsa kendim ettim kendim buldum derim .Bu nedir arkadaş sorunsuz diye aldık hemde 10000 tl fazla vererek meğersem sorunun ta kendisini almışız haberimiz yokmuş . Üstüne bu sorunu burada aktardık mı tepki verenler çıkıyor merak ediyorum kendi başına gelse ne yapardı . İsteyen üstüne alınsın hiç kusura bakmayın bende bir ara toyotayı sizden fazla savunuyordum ama rezil kepaze bir firma olduklarını bana kendileri çok güzel anlattılar .
Bende Aylin beyde kullandığımız aracı bu şekilde kötülemekten zevk almıyoruz aramızda bundan zevk aldığımızı sananlar var yanarım yanarım buna yanarım . Bu sorunu sadece ikimizde yaşamadık forumda çok kişi var bu sorundan dolayı mağdur olan fakat aktif değiller .
Bizi anlayıp dinleyenlere teşekkürler . Halen anlamayanlara veya anlamak istemeyenlere de teşekkürler .
-
objektif olun!
bende koyu bir sti hayranıyım ama evo motoru daha sorunsuz, ki mitsu'dan hiç haz etmem. ( düşman kardeşler )
herşeyin artıları - eksileri var hayatta.
kendimce fanatizm'i en iyi ben yaparım ama yinede objektif olarak daha dogruyu güzeli paylaşıyorum.
yoksa size burda Subaru'yu anlatsam ....
gereksiz polemiklerden kaçalım, yönetime yardımcıda olalım. tabi ki yönetimde bize....
Keske Tunc gibi seffaf olabilseniz ben burada Opelinde Vw ninde Mersonunda Toyotanin eksileri artilarini paylasabiliyoruz ama bakiyorum ki herkes kendince yanli sekilde yorumluyor. Nerede var Yonetimi bu kadar rahat olan forum, markalarin forumlarinda bir tane markayi kotuleyici konu oldugunda cokerler kafasina buradaki konu kac sayfa bi baksaniza.
-
Keske Tunc gibi seffaf olabilseniz ben burada Opelinde Vw ninde Mersonunda Toyotanin eksileri artilarini paylasabiliyoruz ama bakiyorum ki herkes kendince yanli sekilde yorumluyor. Nerede var Yonetimi bu kadar rahat olan forum, markalarin forumlarinda bir tane markayi kotuleyici konu oldugunda cokerler kafasina buradaki konu kac sayfa bir baksaniza.
Sozum meclisten disari, sitem olarak algilanmasin :) ama yoneticilerin yarisindan fazlasi aktif toyota kullanicisi degil sanirim, dikkatimi cekti..
-
Samet bey işte bunu bile algılamıyor insanlar bizi hala fanatik yapıyorlar arkadaş fanatik adam niye gidip başka marka alsın? Ha şimdi bunu gidip toyota sorunlu yöneticiler bile almıyora bağlayanlar olabilir ama sebepler belli boşa gocunmasın kimse ;)
Mahmutum sen bari yapma kardeşim kimse Sorunu söylediniz diye size birşey demiyor diyemezde burdaki tek kusur fevri davranışlar ve karşıdakini ve söyleneni anlamama olayı...
-
şimdiki arabam 1.33 auris 2012 ve gayet menunum fakat zamanla bagaj vb. beklentiler değişiyor.sonraki arabamın 1.6 dizel olmasını istiyorum.Sonraki arabamı şimdi alacak olsam sanırım motor seçeneğinden dolayı toyota almam mesela jetta 1.6 tdi veya skoda superb alırım..beklentiler zamanla değişebiliyor ama şimdiki motor seçenekleri ile pek toyota alacağımı sanmıyorum.Bence şirketler bizi sadece parası yolunacak kaz olarak görüyor.Ne toyota ne de vw müşterime ilgi göstereyim bizden 2 veya 3. arabasını alacak demez..bu yüzden bence biz de hangi firma hoşumuza giderse onu seçmeliyiz.sonuçta para kolay kazanılmıyor..
-
Arkadaşlar, konu anlaşıldığı kadarı ile yeterince irdelendi, zaten insanlar anket ile fikirlerini beyan ediyorlar. Sorun olması kötü bir şey ve elbetki de bunun, uygun şekilde dile getirilmesi gerekir ki buna bizlerin fazlası ile yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Bunun devamında karşılıklı atışma, fikir empoze etmek buradaki kimseye yakışmaz. Bu başlıkta yazacak arkadaşlar bunu dikkate alsın ve konunun açık kalıp, sizlerin de yazabilir durumda olmasını ve fayda oluşmasını sağlayın.
Teşekkürler.
Köşeyi dönersem alacağım araba GT 86 olacaktır ama ;)
Gt 86'nın 86'sı motor geometrisinden geliyor sanırım, kare motor yapmış ve boxer Toyota-Subaru, ilginç.
-
Toyota dan başka araba almam... 20 yılda 4 Toyota 0 (sıfır) sorun... bi tanesi 2006 dizel corolla, ne yağ eksiltti ne de başka bi sorun çıktı... Adamlar tank gibi araba yapmış. Hata olmaz mı, olur ama bmw mercedes gibi otomobil krallarında bile sorun çıkıyorsa wv diye milletin ölüp bittiği araba çatır çatır turbo patlatıyorsa toyota da çıkan sorunlar sorun sayılmaz. Şanssızlık yaşayanlara üzüldüm ama tek bi motoru yağ yakıyor ya da satıştaki, servistekiler ilgisiz diye bi markayı yerin dibine sokmamak lazım.
-
Gt 86'nın 86'sı motor geometrisinden geliyor sanırım, kare motor yapmış ve boxer Toyota-Subaru, ilginç.
yes sir, motor geometrisi 86x86x86mm diye hatırlıyorum :)
edit:
daha doğrusu bore = 86 mm, stroke = 86 mm
yani 2.0 da böyle oluyormuş:
pi/4 * 86 (bore)^2 * 86 (stroke) * 4 (silindir sayısı) = 1997215.84 mm^3
edit 2:
japon pazarında Subaru Legacy GT'de twin turbolusu da var bu arada:
http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/ (http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/)
sayfa japonca ama grafiklere dikkat ;)
-
Piston ebatlari.
-
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fd1206.hizliresim.com%2Fy%2Ft%2F8qtk2.jpg&hash=63436d3e2fcd87e8278162bd336e193f4d95079f)
ekzoz cikislarinin da capi 86mm
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fput.edidomus.it%2Fauto%2Fmondoauto%2Fattualita%2Ffoto%2F393575_2424_xl_2012-toyota-gt-86-trd-9.jpg&hash=cec75b299aaac35427734386b5157eaf176c428e)
-
yes sir, motor geometrisi 86x86x86mm diye hatırlıyorum :)
edit:
daha doğrusu bore = 86 mm, stroke = 86 mm
yani 2.0 da böyle oluyormuş:
pi/4 * 86 (bore)^2 * 86 (stroke) * 4 (silindir sayısı) = 1997215.84 mm^3
edit 2:
japon pazarında Subaru Legacy GT'de twin turbolusu da var bu arada:
http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/ (http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/)
sayfa japonca ama grafiklere dikkat ;)
Aha, bu baya iyi duruyor işte. Nippon'da kanun mu değişti acaba, bir ara maksimum 280Hp. izni vardı. 300Ps baya etkili olur ve tork dağılımı süper görünüyor.
Sercan'cığım, piston demeyelim de silindir diyelim, daha uygun olur.
Bu bilgi de ilginçmiş Tunç.
-
Samet bey işte bunu bile algılamıyor insanlar bizi hala fanatik yapıyorlar arkadaş fanatik adam niye gidip başka marka alsın? Ha şimdi bunu gidip toyota sorunlu yöneticiler bile almıyora bağlayanlar olabilir ama sebepler belli boşa gocunmasın kimse ;)
Mahmutum sen bari yapma kardeşim kimse Sorunu söylediniz diye size birşey demiyor diyemezde burdaki tek kusur fevri davranışlar ve karşıdakini ve söyleneni anlamama olayı...
Abi siz demiyorsunuz ama diyenler var forumdan bahsetmiyorum sadece başka sanal ortamlardan da bahsediyorum .
Ben toyota alırım diyene bir şey demiyorum alsın kazasız belasız güzel günlerde kullansın Samet abi iyi bilir aracını almadan önce foruma danıştığında ben ne toyotayı kötüledim nede kendisine toyota alma dedim sadece bu araçlardaki sorunu kendisine söyleyerek dikkatli olmasını ve aynı paraya başka markalarda daha donanımlı araç olduğu için onları tavsiye ettiğimi söylemiştim kendi araştırdı ve gitti gene toyota aldı tek temennim aracını kazasız belasız güzel günlerde kullanması .
Demek istediğim nasıl ben bir daha toyota alırım diyene tepki vermiyorsam . Ben burada bir daha toyota almam deyince başka birinin bana tepki gösterme hakkı yok bunu burada yapan da yok varsa da o kendini bilir zaten . ;)
Zaten benim söylediklerimin %90 nı toyotanın araçlarına değil satış sonrası hizmeti veren kişilere berbat ötesi satış sonrası hizmeti var . Kimi memnun olabilir bende 2011 senesine kadar çok memnundum ne zaman sorun ayyuka çıktı o zaman toyotanın satış sonrasının yavaş yavaş ne mal olduğunu öğrendim . Daha doğrusu kendiler bana öğrettiler .
Fanatiklik konusunda ise aramızda azda olsa fanatiklik yapan var ama forumu genel olarak değerlendirdiğimde ve diğer forumlarla karşılaştırdığımda en fazla öz eleştiri yapılan forumlardan birisi bu forum . Zaten böyle olmasa idi bu konu bu kadar uzamaz çoktan kilitlenirdi . :)
Fanatiklik yapılıyor diyenlerin çoğuda kendisi fanatiklik yapıyor . ;)
-
Toyota GT-86 , Subaru BRZ , Scion FR-S bu kadar alımlı dizaynları varken aracta turbo bir motor kullanip güzel performanslı bir arac çikartabilirlerdi.
gc8, gda , gdb - 2.0 turbo makinelerin (ej20g,ej20k, ej207) standart piston ölçüsü 92.0 mm dir. ilk kez kırınca 92.25 takarsın, 2. kırdığında 92.50 takarsın, gene kırarsan ya yeni blok alırsın yada 93.00 mm'e atlar, 2.2 stroker kit alırsın.
ej257, 2.5 blokta ise 99 mm ile başlarsın, 99.25 , 99.50 de bitersin. (overstroke yada destroke yapmak amaçlı olarak 97.5 , 100 mm ölçülerinde pistonlarda aftermarket olarak var)
işte o zaman tadından yenmez ve uzunca yıllar konuşurduk bu tek yumurta ikizlerini. eminim ki performans adına birçok kişi hayal kırıklığı ugramıştır.
-
Fanatiklik konusunda ise aramızda azda olsa fanatiklik yapan var ama forumu genel olarak değerlendirdiğimde ve diğer forumlarla karşılaştırdığımda en fazla öz eleştiri yapılan forumlardan birisi bu forum . Zaten böyle olmasa idi bu konu bu kadar uzamaz çoktan kilitlenirdi . :)
Fanatiklik yapılıyor diyenlerin çoğuda kendisi fanatiklik yapıyor . ;)P
Eyvallah bende bundan bahsediyorum konunun maduru olan bı kardeşimiz bu yorumu yapmisken hala bu konuyu uzatmaya çalışıp birbirine laf edenler zaten bizim ailemizden değildir.... Çıkış butonuda sayfanın üstündedir aile üyesi olarak tüm samimiyetimle söylüyorum bunu....
-
yazıları birleşik yazınca küfür gibi olmuş, aslını düzelttim :) maşallah gözde radar gibi sizin :)
konunun özüne gelince, şimdi sizi mahkemeye vermekle tehdit eden toyotadan konuşalım isterseniz biraz.
Toyota neden YAĞ YAKMA PROBLEMİ olan aracı geri iade alır ve fatura bedelini geri öder, önce bunu bir sorgulamak gerekiyor ama tehdit aldığınız için burada onunla ilgili yorum yapamıyoruz.
Birde bu hareketi ile toyota bu davranışı ilede yağ yakma problemini doğruluyormu ? bence doğruluyor. bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok.
Yine toyota alırım diyenlerin toyotanın bu tutumunu gözden geçirmesini ve aynı olayın kendi başlarına geldiğini düşünerekten yorum yapmasını beklerdim ben.
Ama nedense çoğu forumdaş toyotanın avukatı gibi maşşalah, anlıyorum aracınızdan soğumak istemiyorsunuz ancak dediğim gibi bu sizinde başınıza gelebilir.
bugün toyotanın bana ve benim gibi birçok insanı mağdur etmesi konusu içine birgün sizde dahil olabilirsiniz. benim asıl anlatmak istediğim budur ! araç güzel mi çok güzel ancak satış sonrası hizmet alamayacaksam neden toyota ?? bence herkes bunu sorgulamalı kendi içinde ...
Saygılar
Aylin YILMAZ
Kusura bakmayında biz aracımızdan madem soğumak istemiyoruz daha da fazla soğutma çabasına girmesek ne dersiniz !!! ?
-
Kusura bakmayında biz aracımızdan madem soğumak istemiyoruz daha da fazla soğutma çabasına girmesek ne dersiniz !!! ?
Ercüment Bey,
Aracınızdan soğumak istemiyorsanız konuya girip okumayın yada yorum yapmayın, bu şekilde aracınızdan soğumuş olmazsınız değil mi ?
Burada paylaşılan bilgilerin amacı herkesi adı üstünde bilgilendirmek ve bu bilgi ve tecrübeler herkese bir mum ışığı olur ve siz bu mum ışığnda ilerlemek istemiyorsanız şayet konuya girmezsiniz olur biter.
Beni yanlış anlamayacağınızı düşünerekten, anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Aylin
-
Araçlarımızdan rahatsız olsak bile bu forumda bunu açıkça dile getiriyoruz zaten yaşadığımız sorun yada sorun sandığımız şeyleri dile getirip birbirimize sorarak.Yani kimse "aman kimseye söylemeyeyim Toyotanın karizması çizilmesin" demiyor demezde.Sonuçta hiç bir firma bizim değil.Ama aramızdaki bazı üyeler sanki burası Toyotanın müşteri hizmetleri sayfası,bizide Toyotanın avukatı gibi düşünerek bize şikayetini ilettiğinde sorunun çözüleceğini yada kendi durumundan başka kimsenin başına gelmediğini düşünerek "dünyada bir benim başımda siz nerden bileceksiniz" modunda sürekli suçlar bir tavır içerisindeler.Unutmayalımki burası sadece bir paylaşım,dayanışma forumu kimsenin savunucusu değil.İlla bir şeyi savunacaksa buda emin olun savunduğu taraf sanılanın aksine tüketici olur
-
Aylincim Mahmut'un ve sonrasında benim yazdıklarımı tekrar okuyunuz isterseniz ;) Ayrıca yazdıklarının altına isim yazmana gerek yok devlet dairesinde yazismiyoruz profilden belli kim olduğunuz ;)
-
Araçlarımızdan rahatsız olsak bile bu forumda bunu açıkça dile getiriyoruz zaten yaşadığımız sorun yada sorun sandığımız şeyleri dile getirip birbirimize sorarak.Yani kimse "aman kimseye söylemeyeyim Toyotanın karizması çizilmesin" demiyor demezde.Sonuçta hiç bir firma bizim değil.Ama aramızdaki bazı üyeler sanki burası Toyotanın müşteri hizmetleri sayfası,bizide Toyotanın avukatı gibi düşünerek bize şikayetini ilettiğinde sorunun çözüleceğini yada kendi durumundan başka kimsenin başına gelmediğini düşünerek "dünyada bir benim başımda siz nerden bileceksiniz" modunda sürekli suçlar bir tavır içerisindeler.Unutmayalımki burası sadece bir paylaşım,dayanışma forumu kimsenin savunucusu değil.İlla bir şeyi savunacaksa buda emin olun savunduğu taraf sanılanın aksine tüketici olur
Çok güzel açıklamışsınız, kendi adıma bu açıklamadan ötürü size teşekkürü borç bilirim.
Soru çok basit aslında "Tekrar Araba Alacak Olsanız Yine TOYOTA Alırmısınız ?
Bu sorunun iki altarnatif cevabı olacak
Ya "Evet "Alırım şunlardan dolayı .
Yada " Hayır " Almam Şunlardan dolayı.
Bu kadar açık ve net !
Amaç, ne toyotayı savunmak nede yerden yere vurmak, amaç bilgi edinmek için foruma giren insanların sadece olumlu yanları ile değil olumsuz yanları ilede toyota hakkında fikir edinmesini sağlamak. (mesela ben, forumlarda bu yazılanları görseydim toyota almadan önce bir kez daha düşünürdüm ve alacaksamda bu hatasını bilerek alırdım bu sayede sitem etmezdim ! )
Bu sefer kendimi ifade edebilmişimdir umarım ?
Saygılar
Aylin
-
Aylincim Mahmut'un ve sonrasında benim yazdıklarımı tekrar okuyunuz isterseniz ;) Ayrıca yazdıklarının altına isim yazmana gerek yok devlet dairesinde yazismiyoruz profilden belli kim olduğunuz ;)
Ayrıca yazdıklarının altına isim yazmana gerek yok devlet dairesinde yazismiyoruz profilden belli kim olduğunuz ;) Alışkanlık işte benimki, vazgeçemiyorum illa imzamı basarım ;)
-
Eyvallah bende bundan bahsediyorum konunun maduru olan bı kardeşimiz bu yorumu yapmisken hala bu konuyu uzatmaya çalışıp birbirine laf edenler zaten bizim ailemizden değildir.... Çıkış butonuda sayfanın üstündedir aile üyesi olarak tüm samimiyetimle söylüyorum bunu....
:)
-
:)
Heh şöyle gülün geçin kardeşim ne toyota ne diğer markalar onları savunanlarındeğil neticede birbirimizi kırmaya gerek yok ::)
-
Çok güzel açıklamışsınız, kendi adıma bu açıklamadan ötürü size teşekkürü borç bilirim.
Soru çok basit aslında "Tekrar Araba Alacak Olsanız Yine TOYOTA Alırmısınız ?
Bu sorunun iki altarnatif cevabı olacak
Ya "Evet "Alırım şunlardan dolayı .
Yada " Hayır " Almam Şunlardan dolayı.
Bu kadar açık ve net !
Amaç, ne toyotayı savunmak nede yerden yere vurmak, amaç bilgi edinmek için foruma giren insanların sadece olumlu yanları ile değil olumsuz yanları ilede toyota hakkında fikir edinmesini sağlamak. (mesela ben, forumlarda bu yazılanları görseydim toyota almadan önce bir kez daha düşünürdüm ve alacaksamda bu hatasını bilerek alırdım bu sayede sitem etmezdim ! )
Bu sefer kendimi ifade edebilmişimdir umarım ?
Saygılar
Aylin
Elbetteki sizi anlıyoruz tüm forum olarak ancak forumda yorum yaparken üyeleri hedef almak yerine ( dağıtıcı olmak yerine) birleştirici olmak,daha sakin konuşmanın her zaman getirisi inanın çok çok yüksek olur.Sonuçta burdaki bir üyemizin kalbini kırınca,tartışınca ne sizin aracınız nede başkasının aracı düzelmeyecek.Madem öyle nedendir bu sürekli birbirimizi hedef alma durumu.Artık konuyu tüm forumunda izniyle tatlıya bağlayalım herkes fikrini söylesin,kimse kimseyi hedef almasınki paylaşım ve bilgilendirme amacı yerine gelsin.Aksi takdirde çok özür diliyorum ama "kadınlar hamamı" gibi olur ve kimse hiç bir şeyden bir şey anlamaz.Sadece kalpler kırılır.
-
Ben kimseyi hedef almadım ancak bu söyledikleriniz üzerime düştü sanki :)
Benim tarafımda bir sıkıntı yok.
Ek olarak;
yaşınıza göre gayet oturaklı ve anlayışlı davrandığınızı ve bundan dolayı sizi tebrikettiğimi üstünü çizerek belirtmek isterim.
Akıl yaşta değil baştadır atasözünü bir kez daha tez ettiniz böylece.
-
Ben kimseyi hedef almadım ancak bu söyledikleriniz üzerime düştü sanki :)
Benim tarafımda bir sıkıntı yok.
Ek olarak;
yaşınıza göre gayet oturaklı ve anlayışlı davrandığınızı ve bundan dolayı sizi tebrikettiğimi üstünü çizerek belirtmek isterim.
Akıl yaşta değil baştadır atasözünü bir kez daha tez ettiniz böylece.
Teşekkürler ancak yanlış anlaşılmasın alıntı yaparak yazdığım için genel konuşmalarımda öyle oldu ek mesaj yazıp kirlilik yapmayayım diye.Sıkıntı yoksa sorunda yoktur o zaman :)
-
Eyvallah bende bundan bahsediyorum konunun maduru olan bı kardeşimiz bu yorumu yapmisken hala bu konuyu uzatmaya çalışıp birbirine laf edenler zaten bizim ailemizden değildir.... Çıkış butonuda sayfanın üstündedir aile üyesi olarak tüm samimiyetimle söylüyorum bunu....
Abi ne güzel yorum . Zaten mağdur olmuşuz birde bazılarının sanki suç bizdeymiş gibi yazdığı yorumlar sinirimizi daha fazla bozuyor . Gerçi suç bizde gittik toyota aldık özellikle ben çok kaşındım 2009 toyota corolla almışın senin ne işin var 2010 corolla ile git başka araç al onunda tadına bak . :D
-
Soru çok basit aslında "Tekrar Araba Alacak Olsanız Yine TOYOTA Alırmısınız ?
Bu sorunun iki altarnatif cevabı olacak
EVET alirim ya Toyota Corolla alirim yada Honda Civic alirim. Simdiye kadar cok sukur problem yasamadim. Servisin kaziklamalari disinda :)
-
EVET alirim ya Toyota Corolla alirim yada Honda Civic alirim. Simdiye kadar cok sukur problem yasamadim. Servisin kaziklamalari disinda :)
uzakdoğudan şaşmayacan abi :):):) toyotadan memnun olmasam gider toyotanın başka modelini denerdim bakdım oda olmadı honda alırdım ondan memnun olmasam bulurdum başka uzakdoğulu :):):) ..bakdım oda olmadı kardeşim var bende bir uğursuzluk daha araba almazdım heralde :):):):):)
ama memnun olmadığım araçla yada daha ilerisi aynı marka ile devam etmezdim...
Edit :Ugunsuz kelime
-
Sozum meclisten disari, sitem olarak algilanmasin :) ama yoneticilerin yarisindan fazlasi aktif toyota kullanicisi degil sanirim, dikkatimi cekti..
Sanırım kısmı kesinlikle doğru ve sadece sanıyorsun sevgili Samet.Ayrıca yönetici olunca bir şey değişmiyor.Yani yönetici olunca Toyota a.ş. bize hisse filan vermiyor.:))))))
Ben yine Toyota alırdım çünkü bu fiyata camry alabilirken mercedes alamıyorum :) Kalite ve konfor aynı değil ama yaklaşık.
-
@Mahmut: Fanatik olarak bahsettigin kim ya da kimler kardesim.
@Hakan abi: anlasildi abi
-
@Mahmut: Fanatik olarak bahsettigin kim ya da kimler kardesim.
@Hakan abi: anlasildi abi
Bence artık o kim bu kim şeklinde sorup yine hedef gösterir gibi olmasın.Dağıtmak yerine birleştirelim konu yine başa dönmesin,başlıktaki soru ve yorumu(deneyimi) şeklinde gitsin. :)
-
Bence artık o kim bu kim şeklinde sorup yine hedef gösterir gibi olmasın.Dağıtmak yerine birleştirelim konu yine başa dönmesin,başlıktaki soru ve yorumu(deneyimi) şeklinde gitsin. :)
Benim yazdigim her yazinin basinda bu duruma gelmesi icin caba sarf ettimde olmadi.
-
Sozum meclisten disari, sitem olarak algilanmasin :) ama yoneticilerin yarisindan fazlasi aktif toyota kullanicisi degil sanirim, dikkatimi cekti..
Biz de heyecan arıyoruz Samet Bey :)
-
@Mahmut: Fanatik olarak bahsettigin kim ya da kimler kardesim.
@Hakan abi: anlasildi abi
Abi söyledim ya forumda fanatiklik yapılıyor diyen kişiler bu forumda en çok fanatiklik yapan kişiler . Bu sadece toyota için değil başka markaların fanatikliğini yapanlar içinde geçerli . :) Ben kendi markası dışında fanatiklik yapan başka bir forum görmedim adamlar çıkmış toyotanın fanatikliği yapılıyor diye tüm forum üyelerine ithamda bulunuyor . Tamam aramızda azda olsa toyotanın fanatikliğini yapan var ama bu diğer forumlarla kıyasla yok denecek kadar az ve doğal .
Bence artık o kim bu kim şeklinde sorup yine hedef gösterir gibi olmasın.Dağıtmak yerine birleştirelim konu yine başa dönmesin,başlıktaki soru ve yorumu(deneyimi) şeklinde gitsin. :)
Ertan bey zaten fanatiklik yapanlar kendilerini biliyor . Bu forumda bırakın toyotanın fanatikliğini başka markaların fanatikliğini yapan daha çok. :)
Fanatiklik yapmakta ayıplanacak bir şey değil ama bununda yeri ve zamanı var sen bir markadan canı yandığı için konu açmış bir üyenin konusunda tutup o markanın fanatikliğini yaparsan tepki görürsün tabi . Zaten kendini bilen biri üstüne para versen böyle bir şeyi yapmayacağını biliyorum .
-
İlk defa bir konuyu 12 tam sayfa okudum.
Öncelikle geçmiş olsun herkesin başına gelebilirdi sizin gelmiş şans talih kısmet diyelim.
2Yalnııız bu iş böyle çözülmez beyler.Bu araçlar garantili değilmidir 1 garantiden onarımlar vs yapılmadı mı 2.bu işlemler yapılmadıysa bu sorunları gidermeyen servisin adını sanını buraya yazın hep birlikte boğazlarına çökelim.
-
Adaaammsin Mahmut :)
-
1966 Model Corolla
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotosex.biz%2Fimager%2Fw_480%2Fh_%2F8fc9c54e0ed9fb7e4bae6d382a6e0993.jpg&hash=8a2b1fedb06f4e41460d6dae0f1790fc2460993c) (http://photosex.biz/v.php?id=8fc9c54e0ed9fb7e4bae6d382a6e0993)
1980 Model Corolla
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotosex.biz%2Fimager%2Fw_480%2Fh_%2F7971e561aeb9b6072797132188eea2ea.jpg&hash=4dea0a1e0f2fca08ee73e5f74c01d402e5943479) (http://photosex.biz/v.php?id=7971e561aeb9b6072797132188eea2ea)
1983 model Corolla
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotosex.biz%2Fimager%2Fw_480%2Fh_%2F3b18992dcb2f15cbcaa4209f157d2418.jpg&hash=01892c8f1c28fd60208f01a276bb80e2ca888047) (http://photosex.biz/v.php?id=3b18992dcb2f15cbcaa4209f157d2418)
1987 model Corolla
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotosex.biz%2Fimager%2Fw_480%2Fh_%2Fe800d0869c3c08e2f296bf7abaee7999.jpg&hash=0bfafb19c7faa79eada8c79552c90fd98caca202) (http://photosex.biz/v.php?id=e800d0869c3c08e2f296bf7abaee7999)
1980 model VW Golf
(https://www.toyotaclubtr.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphotosex.biz%2Fimager%2Fw_480%2Fh_%2F9c0d788a0d13f024b1d286cdcf9c09aa.jpg&hash=899fec30d83b34c132749c31bfaf23df194fb9ca) (http://photosex.biz/v.php?id=9c0d788a0d13f024b1d286cdcf9c09aa)
Tercih sizin :)) :yika:
-
Biz de heyecan arıyoruz Samet Bey :)
Umalim da gecici bir heves olsun :)
-
ben karar verdim cherry alaacam.Çinlilerle yakınlasmam lazım
-
ben karar verdim cherry alaacam.Çinlilerle yakınlasmam lazım
Güldürdün beni :) Allahta seni güldürür inşallah hehehe
-
bundan önceki aracımız 1.6 2000 corolla idi.şimdi de son makyajlı kasa 1.6 benzinli Corolla'mız var.13 yıllık Corolla kullanıcıları olarak ailece aracımızdan çok memnunuz.Seri,şık,rahat,geniş,donanımlı mükemmel bir araç.İnşallah bundan sonraki aracımız da yeni kasası çıktığında Corolla olacak.Daha şimdiden ailece bunun planları içerisindeyiz.Sorunun cevabı net: Evet.Yine Toyota Yine Corolla.Bugün Yarın Toyota...Keyifli sürüşler :)
-
2007 model Corolla'ya 1 yıldır biniyorum.
2, 5 sene bindiğim 2007 model megane II aracımdan öntakım hariç daha üstün bir yanını göremedim.
Dolayısıyla başka diyarlara yelken açarım büyük ihtimalle.
Bir daha Toyota alacağımı sanmıyorum. Bir de Alman denemek istiyorum.
Passat, Audi A6, Mondeo, Insignia aklımdaki modeller.
Hayırlısı diyelim...
-
2007 model Corolla'ya 1 yıldır biniyorum.
2, 5 sene bindiğim 2007 model megane II aracımdan öntakım hariç daha üstün bir yanını göremedim.
Dolayısıyla başka diyarlara yelken açarım büyük ihtimalle.
Bir daha Toyota alacağımı sanmıyorum. Bir de Alman denemek istiyorum.
Passat, Audi A6, Mondeo, Insignia aklımdaki modeller.
Hayırlısı diyelim...
valla bende bundan bahsediyorum abi. ama lafa geldin mi almana fransıza sallama çok bu forumda. ama corolla denilen arabada daha bağımsız süspansiyon yok. !
-
2007 model Corolla'ya 1 yıldır biniyorum.
2, 5 sene bindiğim 2007 model megane II aracımdan öntakım hariç daha üstün bir yanını göremedim.
Dolayısıyla başka diyarlara yelken açarım büyük ihtimalle.
Bir daha Toyota alacağımı sanmıyorum. Bir de Alman denemek istiyorum.
Passat, Audi A6, Mondeo, Insignia aklımdaki modeller.
Hayırlısı diyelim...
Bence de bir deneyin ;) bir daha japon aklınıza gelmeyecektir... ben arabaya binmiyormuşum dersiniz.
-
Farklı marka otomobillerden kullandıklarımın arasında sadece corollayı üste üste kullanmışım ve gayet memnunum.Eğer bu araçtan sonra bir araç olacaksa o da kesin toyota olur...
-
benzinli orta sınıf tam otomatik bir arac tercihim olursa toyota veya honda dan şaşmam.japonların pazar payının büyük bölümünü amerika oluşturduğu için dizel ve küçük hacimli motorlarda yetersiz kalıyorlar.
-
Abi ne güzel yorum . Zaten mağdur olmuşuz birde bazılarının sanki suç bizdeymiş gibi yazdığı yorumlar sinirimizi daha fazla bozuyor . Gerçi suç bizde gittik toyota aldık özellikle ben çok kaşındım 2009 toyota corolla almışın senin ne işin var 2010 corolla ile git başka araç al onunda tadına bak . :D
Madur sayısı çok fazla ama burada dile getiren az
başka forumlar...... aman allah...
-
Madur sayısı çok fazla ama burada dile getiren az
başka forumlar...... aman allah...
Hangi markada madur yok ? Ya da hangi markanın fanatiği yok ? Ya da hangi markanın düşmanı yok ?
Yaş kaç baş kaç?
Yaşlanıyorum aranızda.
-
Hangi markada madur yok ? Ya da hangi markanın fanatiği yok ? Ya da hangi markanın düşmanı yok ?
Yaş kaç baş kaç?
Yaşlanıyorum aranızda.
Abi dediklerinize katılıyorum .
Ama şu var ben toyotayı toyotaya güvendiğim ve başım ağırmasın diye aldım . Ben bu sorunu renaultta yaşasaydım bir daha renault almam der geçerdim . Ama bu sorunu sorunsuz diye aldığım markada yaşayıp üstüne üstlük bu firmanın soruna çözüm yerine sorunu ört pas etmeye çalışması zoruma gidiyor .
Hangi marka sorunsuz demekle bu sorun geçiştirilemez zaten ben bütün markalar sorunlu olduğu için toyotanın sorunsuzluk namına dayanarak aldım toyotayı böyle bir markada böyle bir sorun yaşanması normal olsa da markanın sorunu çözmesi gerekir ört pas etmesi değil . Bundan sonrada toyota almam için bir sebep kalmadı .
Marka fanatikliği yapanlarında aklına gülüyorum sanki o marka sattığı her araba başına kendisine prim ödüyor .
-
Abi dediklerinize katılıyorum .
Ama şu var ben toyotayı toyotaya güvendiğim ve başım ağırmasın diye aldım . Ben bu sorunu renaultta yaşasaydım bir daha renault almam der geçerdim . Ama bu sorunu sorunsuz diye aldığım markada yaşayıp üstüne üstlük bu firmanın soruna çözüm yerine sorunu ört pas etmeye çalışması zoruma gidiyor .
Hangi marka sorunsuz demekle bu sorun geçiştirilemez zaten ben bütün markalar sorunlu olduğu için toyotanın sorunsuzluk namına dayanarak aldım toyotayı böyle bir markada böyle bir sorun yaşanması normal olsa da markanın sorunu çözmesi gerekir ört pas etmesi değil . Bundan sonrada toyota almam için bir sebep kalmadı .
Marka fanatikliği yapanlarında aklına gülüyorum sanki o marka sattığı her araba başına kendisine prim ödüyor .
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Fakat fikir beyan ederken "vurun kahpeye" yanlış bir tutum. Şikayet olmazsa zaten çok garip olur. Siz elinizde ki malın başkası tarafından aşşalanmasını mı istersiniz yoksa o malı kullanan kişilerin olumlu olumsuz tecrübelerini duymak mı?
Saygı çok zor birşey değil. Ben olumsuz tecrübesi olan arkadaşların tecrübelerini çok önemsiyorum ve bence fanatikliği bırakıp bu olumsuzluklar konuşulmalı ki sorunlarla yaşamaya devam etmeyelim ama beyanlarda saygı çizgisi kaçıyor. Yapılan saygısızlıklar Toyotaya değil ama Toyota almış insanlara oluyor. Yazılanlar Toyota alan ve memnun olan insanları AHMAKLIK la suçlar nitelikte.
Hiç bir araç sahibinin yapacağım olumsuz yorumumla kırılmamasına özen göstermeye çalışıyorum. Eğer kusurum olursa ( ki olacaktır) lütfen beni uyarın ve özür dileme fırsatı verin.
-
Forumda marka fanatikliği konusuna başka açıdan değinmek istedim.
Marka fanatiği olmak kötü bir şey değildir. Bir markayı sevmek ona bağlı kalmak sizin en doğal hakkınızdır.
Tabi forumda marka fanatiği sözü geçince hemen aklınızda; diğer marka araçların sahipleriyle gereksiz polemiğe giren, kendi araçlarının eksik yönlerini görmeyen üyeler canlanıyor.
Yeri geldiği zaman tabî ki tartışma olacak burada bilgilerimizi paylaşmak ve fikirlerimizi tartışmak için bulunuyoruz.
Fanatiklik kötü değildir lakin artık + ve - leri göremez duruma geldiyseniz bence kötüdür.
Herkesin sempati ve antipati duyduğu marka yada markalar var.
Örneğin; araç tavsiyesi isteyene birisi kendi aracını tesviye ediyor öteki çıkıyor ordan kendi aracını övüyorsun sen fanatiksin. Ne ilgisi var? Adam elbette kendi aracını övecek çünkü beğendiği için almış o aracı. Burda önemli olan eksi yönlerinide aktarabilmesidir.
Sahip olduğum arabanın içine oturduğumda mutlu olmak, direksiyonuna geçtiğimde zevk almak önemli benim için.
Onun haricinde arabanın önemi kalmıyor. Severek kullanmadığım bir arabaya sahip olmak istemem.
Sevdiğiniz markanın eksilerini görebiliyor , diğer markanın üstün olduğu yanları dile getirebiliyorsanız ve bu sizin tercihinizi etkilemiyorsa buna kimsenin karışmaya laf söylemeye hakkı yoktur.
Tek genel geçer bir doğru yoktur herkesin beklentileri, tercihleri farklıdır.
Bizim insanımız fanatizmi biraz farklı algılıyor. Fanatizm kayıtsız şartsız taraflılıktır. Bizde takımını çok seven bir taraftar fanatik olarak değerlendiriliyor. Ben Fenerbahçe'nin her maçını izlerim, mümkünse statda izlerim, mutlaka her sezon lisanslı forma alırım. Doğal olarak Galatasaraylılarla sürekli atışırım. Peki fanatikmiyim? etrafımdaki insanlara göre evet. Ama bana göre asla değilim. Sadece iyi bir taraftarım. Çünkü maçları izlerken objektif olabiliyor kötüysek kötü diyebiliyor her pozisyonda bizim lehimize yorum yapmıyorum.
Fanatiklik haksız olsan dahi haklı olduğunu sanmak ve bunda ısrarcı olmaktır..
Şimdi bu sitede de sorsanız beni. sti fanatiği derler. Öylemiyim? değilim. Bir değeri, bir olguyu çok sevmek, benimsemek ve onu savunmak fanatizm değildir...
-
Hangi markada madur yok ? Ya da hangi markanın fanatiği yok ? Ya da hangi markanın düşmanı yok ?
Söylediklerinizin hepsi doğru...
-
Forumda marka fanatikliği konusuna başka açıdan değinmek istedim.
Marka fanatiği olmak kötü bir şey değildir. Bir markayı sevmek ona bağlı kalmak sizin en doğal hakkınızdır.
Tabi forumda marka fanatiği sözü geçince hemen aklınızda; diğer marka araçların sahipleriyle gereksiz polemiğe giren, kendi araçlarının eksik yönlerini görmeyen üyeler canlanıyor.
Yeri geldiği zaman tabî ki tartışma olacak burada bilgilerimizi paylaşmak ve fikirlerimizi tartışmak için bulunuyoruz.
Fanatiklik kötü değildir lakin artık + ve - leri göremez duruma geldiyseniz bence kötüdür.
Herkesin sempati ve antipati duyduğu marka yada markalar var.
Örneğin; araç tavsiyesi isteyene birisi kendi aracını tesviye ediyor öteki çıkıyor ordan kendi aracını övüyorsun sen fanatiksin. Ne ilgisi var? Adam elbette kendi aracını övecek çünkü beğendiği için almış o aracı. Burda önemli olan eksi yönlerinide aktarabilmesidir.
Sahip olduğum arabanın içine oturduğumda mutlu olmak, direksiyonuna geçtiğimde zevk almak önemli benim için.
Onun haricinde arabanın önemi kalmıyor. Severek kullanmadığım bir arabaya sahip olmak istemem.
Sevdiğiniz markanın eksilerini görebiliyor , diğer markanın üstün olduğu yanları dile getirebiliyorsanız ve bu sizin tercihinizi etkilemiyorsa buna kimsenin karışmaya laf söylemeye hakkı yoktur.
Tek genel geçer bir doğru yoktur herkesin beklentileri, tercihleri farklıdır.
Bizim insanımız fanatizmi biraz farklı algılıyor. Fanatizm kayıtsız şartsız taraflılıktır. Bizde takımını çok seven bir taraftar fanatik olarak değerlendiriliyor. Ben Fenerbahçe'nin her maçını izlerim, mümkünse statda izlerim, mutlaka her sezon lisanslı forma alırım. Doğal olarak Galatasaraylılarla sürekli atışırım. Peki fanatikmiyim? etrafımdaki insanlara göre evet. Ama bana göre asla değilim. Sadece iyi bir taraftarım. Çünkü maçları izlerken objektif olabiliyor kötüysek kötü diyebiliyor her pozisyonda bizim lehimize yorum yapmıyorum.
Fanatiklik haksız olsan dahi haklı olduğunu sanmak ve bunda ısrarcı olmaktır..
Şimdi bu sitede de sorsanız beni. sti fanatiği derler. Öylemiyim? değilim. Bir değeri, bir olguyu çok sevmek, benimsemek ve onu savunmak fanatizm değildir...
Deli ben deliyim, demez. Çevredekiler ona deli, der. Ama deli, deli olduğunu kabul etmez.
O sebeple bizi biz değil de çevremizdekiler değerlendirmeli.
Siz fanatik olmadığınızı söylediğinize göre, "bence" kesinlikle fanatiksinizdir. :)
Acımasız olduysam özür dilerim...
-
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Fakat fikir beyan ederken "vurun kahpeye" yanlış bir tutum. Şikayet olmazsa zaten çok garip olur. Siz elinizde ki malın başkası tarafından aşşalanmasını mı istersiniz yoksa o malı kullanan kişilerin olumlu olumsuz tecrübelerini duymak mı?
Saygı çok zor birşey değil. Ben olumsuz tecrübesi olan arkadaşların tecrübelerini çok önemsiyorum ve bence fanatikliği bırakıp bu olumsuzluklar konuşulmalı ki sorunlarla yaşamaya devam etmeyelim ama beyanlarda saygı çizgisi kaçıyor. Yapılan saygısızlıklar Toyotaya değil ama Toyota almış insanlara oluyor. Yazılanlar Toyota alan ve memnun olan insanları AHMAKLIK la suçlar nitelikte.
Hiç bir araç sahibinin yapacağım olumsuz yorumumla kırılmamasına özen göstermeye çalışıyorum. Eğer kusurum olursa ( ki olacaktır) lütfen beni uyarın ve özür dileme fırsatı verin.
Abi katılıyorum bu açıdan düşünmemiştim . Olduğunu sanmıyorum ama kendimi ve Toyota alanları ahmaklıkla suçlar nitelikte mesajlarım varsa özür diliyorum . Kendimi katmamın nedeni 2009 corollanın üstüne 2010 corolla almış biri olarak eğer toyota alanlara bilmeden de olsa ahmaklık suçlaması yapmışsam bu ahmakların başı ben oluyorum . :)
-
Deli ben deliyim, demez. Çevredekiler ona deli, der. Ama deli, deli olduğunu kabul etmez.
O sebeple bizi biz değil de çevremizdekiler değerlendirmeli.
Siz fanatik olmadığınızı söylediğinize göre, "bence" kesinlikle fanatiksinizdir. :)
Acımasız olduysam özür dilerim...
acımasız olucak bir durum yok.yeterince iyi anlamamışsınız, lütfen dikkati okuyun.
-
Benim araç listem forumda var. Eskiden Tofaş'a gücümüz yetiyordu sonra yavaş yavaş model yükselttik Opel Vectra, WV Bora, Ford Escort kullandım ençok Escord'u sevmiştim. Sonra Corolla, Getz, Avensis ve tekrar corolla kullandım şimfi Honda Civic kullanıyorum. İmkanım olursa BMW 3.20D ya da Audi almak isterim ama imkanlar ölçüsünde ;)
Yine Toyota alır mıyım? Evet alırım Hanım araba isterde direk Yaris alırım ;)
-
Hangi markada madur yok ? Hondada
Ya da hangi markanın fanatiği yok ? Tofaş karga görünümlü kuzgun
Ya da hangi markanın düşmanı yok ? Toyotanın (varsada çok az, Aylinle , Mahmut işte)
Yaş kaç baş kaç? 62 bana göre daha çoook gençsin , yaşlanmana epey var endişelenme :D
Yaşlanıyorum aranızda.
-
Alıntı yapılan: Cenk Egrigoz (20568) - Dün, 16:23:57
Hangi markada madur yok ? Hondada
Ya da hangi markanın fanatiği yok ? Tofaş karga görünümlü kuzgun
Ya da hangi markanın düşmanı yok ? Toyotanın (varsada çok az, Aylinle , Mahmut işte)
Yaş kaç baş kaç? 62 bana göre daha çoook gençsin , yaşlanmana epey var endişelenme
Yaşlanıyorum aranızda.
:) budur !
-
:) budur !
Bende tam bunu demek istedim ve verdiğiniz cevap yazdığımla uyuşmuş. Gerçekten çok teşekkür ederim.
-
Benim araç listem forumda var. Eskiden Tofaş'a gücümüz yetiyordu sonra yavaş yavaş model yükselttik Opel Vectra, WV Bora, Ford Escort kullandım ençok Escord'u sevmiştim. Sonra Corolla, Getz, Avensis ve tekrar corolla kullandım şimfi Honda Civic kullanıyorum. İmkanım olursa BMW 3.20D ya da Audi almak isterim ama imkanlar ölçüsünde ;)
Yine Toyota alır mıyım? Evet alırım Hanım araba isterde direk Yaris alırım ;)
Massallah ali bey :)
Ben Aurisi alirken esimi "bu sefer 8-10 sene bineriz" diye ikna ettim ama bakalim :)
-
Massallah ali bey :)
Ben Aurisi alirken esimi "bu sefer 8-10 sene bineriz" diye ikna ettim ama bakalim :)
Ne yaptınız Samet Bey BMW 3.20d olsa 8-10 yıl binilmez abicim :)
-
Ne yaptınız Samet Bey BMW 3.20d olsa 8-10 yıl binilmez abicim :)
Zaten yakıt anlayışımız değişecek yakında :)
-
Ne yaptınız Samet Bey BMW 3.20d olsa 8-10 yıl binilmez abicim :)
Benim GİT 7 yıl 2 aylık oldu. Bazen sıkılıyorum ama değişemiyorumda. :)
-
Ne yaptınız Samet Bey BMW 3.20d olsa 8-10 yıl binilmez abicim :)
Ezdin bitirdin beni Ali bey :)
Ufak tefek 1-2 hedefimiz var onları gerçekleştirirsek çok daha kısa sürede de değişebilir bakalım :)
-
Ezdin bitirdin beni Ali bey :)
Ufak tefek 1-2 hedefimiz var onları gerçekleştirirsek çok daha kısa sürede de değişebilir bakalım :)
Estağfurullah ezmek değil amaç, sadece uzun bir süre, bu sürenin aynı araca binmek için uzun olduğunu düşünerek söylemiştim.
-
Açıkcası benim en sevdiğim durum bir aracı uzun süre kullanmak keyfini çıkarmak. Gerçi aldığım her eşya giysi vs. şeyler için durum aynı.
-
Estağfurullah ezmek değil amaç, sadece uzun bir süre, bu sürenin aynı araca binmek için uzun olduğunu düşünerek söylemiştim.
Açıkcası benim en sevdiğim durum bir aracı uzun süre kullanmak keyfini çıkarmak. Gerçi aldığım her eşya giysi vs. şeyler için durum aynı.
eski telefonlarımı saklarım yakın çevremdeki birilerine veriririm genelde.satmaya kıyamam.
eşim "yenisini almadan şu ikisini 3-5 ne ediyorsa sat" dediği için yeni dizüstü bilgisayar alamıyorum :)
önceki arabayıda satmayalım dedim eşime, dursun sen binersin dedim ama sattık mecburen.
yeni araç almadan önce de büyük bahçeli bir eve geçer aurisi bir köşeye koyarım muhtemelen :)
NOT: Ali Bey daha önceden belirten oldu mu bilmiyorum ama bu profil fotonuz bana biraz şarkıcı Nihat Doğan' ı anımsatıyor sanki :)
-
Bende genellikle satmaya karşıyım.Tabiri caizse elimde can verene kadar kullanırım.Yeni aldığım bir şeyi eskitemeden yarı fiyatına satıp başkasının onu eskitmesine dayanamam şahsen.Galerilere bakıyorum bazen 2012 model 2000 km de araç daha poşetlerini kıyıp çıkarmamış satan sahibi.65000 liralık araç 57000 liraydı.Satan adam hem rahat kullanmadı hemde zarar etti.Anlamsız bence
-
Açıkcası benim en sevdiğim durum bir aracı uzun süre kullanmak keyfini çıkarmak. Gerçi aldığım her eşya giysi vs. şeyler için durum aynı.
+1 aynen katılıyorum.
-
Bir daha asla toyota almam ... o iş bir kere olur. çıkan sorunlara çözüm üretemeyen yada üretmeyen veya sorunu örtpas eden bir firmadan iğne bile almam ben.
saygı duyarız tercih sizin .
sorunuz toyota alırmısınız a cevabım tabiki alırım hatta başka arabaya zor binerim çok düşeş bişey bulmam lazım. bu da benim tercihim.
ayrıca yaşadığınız sorunlar gerçekten çok talihsiz diğer markalardan olsa şaşırmazdım ama toyota da olunca insan şaşırıyor.
Ama şunu söyleyeyim TOYOTA hakkında söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum o yüzden alıntı yaptım lütfen yanlış anlamayınız ürün bazlı yazarsanız olur ama pire için yorgan yakılmaz.sonuçta dünyada lider bir marka...
-
saygı duyarız tercih sizin .
sorunuz toyota alırmısınız a cevabım tabiki alırım hatta başka arabaya zor binerim çok düşeş bişey bulmam lazım. bu da benim tercihim.
ayrıca yaşadığınız sorunlar gerçekten çok talihsiz diğer markalardan olsa şaşırmazdım ama toyota da olunca insan şaşırıyor.
Ama şunu söyleyeyim TOYOTA hakkında söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum o yüzden alıntı yaptım lütfen yanlış anlamayınız ürün bazlı yazarsanız olur ama pire için yorgan yakılmaz.sonuçta dünyada lider bir marka...
Kemal bey pire için yorgan yakmıyoruz .
Alıntı yaptığınız arkadaş fazla değil bundan 6 ay öncesine kadar toyotaya sizden daha bağımlıydı .
Ama buda sizin tercihiniz umarım hiç bir toytanızla sorun yaşamazsınız ve devamlı toyotaya binersiniz sonuçta güzel araba .
-
Konunun dağılmaması için konu içeriği ile ilgisiz son sayfa mesajları tarafımca silinmiştir.
Bilgilerinize.
-
Kemal bey pire için yorgan yakmıyoruz .
Alıntı yaptığınız arkadaş fazla değil bundan 6 ay öncesine kadar toyotaya sizden daha bağımlıydı .
Ama buda sizin tercihiniz umarım hiç bir toytanızla sorun yaşamazsınız ve devamlı toyotaya binersiniz sonuçta güzel araba .
Mahmut bey alıntıdan bahsederek yazdım bağımlılık diye bir iddiam yok memnunum sadece, arkadaş sıfır araba almış ve bu problemler tabiki mide bulandıracak cinsten karşıt görüşlü değilim kim olsa aynı şeyi düşünür.üretimi yapan toyota fabrikası tamamıyla japonlara ait,satış ve servis ise arabistanlı alj firması bizim muhatap olduğumuz da bu firma.dediği problem her araçta yüzde yüz olsa ve toyota karşı önlem almasa dediği haklı benim nacizane değindiğim konu da burasıydı.Allah aracımız ne olursa olsun kazasız belasız ve problemsiz sürmeyi hepimize nasip etsin.
-
eski telefonlarımı saklarım yakın çevremdeki birilerine veriririm genelde.satmaya kıyamam.
eşim "yenisini almadan şu ikisini 3-5 ne ediyorsa sat" dediği için yeni dizüstü bilgisayar alamıyorum :)
önceki arabayıda satmayalım dedim eşime, dursun sen binersin dedim ama sattık mecburen.
yeni araç almadan önce de büyük bahçeli bir eve geçer aurisi bir köşeye koyarım muhtemelen :)
NOT: Ali Bey daha önceden belirten oldu mu bilmiyorum ama bu profil fotonuz bana biraz şarkıcı Nihat Doğan' ı anımsatıyor sanki :)
Bu cümle yukardakilerle çok uyumlu olmuş :D
-
Mahmut bey alıntıdan bahsederek yazdım bağımlılık diye bir iddiam yok memnunum sadece, arkadaş sıfır araba almış ve bu problemler tabiki mide bulandıracak cinsten karşıt görüşlü değilim kim olsa aynı şeyi düşünür.üretimi yapan toyota fabrikası tamamıyla japonlara ait,satış ve servis ise arabistanlı alj firması bizim muhatap olduğumuz da bu firma.dediği problem her araçta yüzde yüz olsa ve toyota karşı önlem almasa dediği haklı benim nacizane değindiğim konu da burasıydı.Allah aracımız ne olursa olsun kazasız belasız ve problemsiz sürmeyi hepimize nasip etsin.
Kemal bey bu problem 3-5 araçta olan bir problem değil . Belli bir serinin hepsi problemli ve toyota alj bu sorunla ilgili ilgilenmiyor . Dolayısıyla Aylin bey dediklerinde noktası virgülüne kadar haklı .
Bu arada bizim midemizin bulandığı nokta bu arıza değil . Servisin ve toyota alj nin bu arızaya yaklaşımı . Daha doğrusu yaklaşmaması .
-
Kemal bey demez olaydim :) , uzatmasak bu arada :) yoneteci arkadaslar kiziyorlar
-
Duttan düşenin hâlinden duttan düşen anlar.
-
Şimdi ben yine farklı bir açıdan konuya değinmeye çalışayım izninizle.
Bildiğiniz gibi Kalite Yönetim Sistemleri çalışmaları Japonya başlangıçlıdır. Kaizen(http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47936.0 (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47936.0)) bu işin önemli bir başlangıç yapısıdır, kültürüdür. Peki nedir bu kalite? Kaliteyi; müşterinin beklentilerini karşılama oranı şeklinde bir dar tanımlama ile ortaya koyabiliriz sanırım. Bu beklentileri karşılama oranı açısından Toyota Co. dünyada, otomobil üreticileri arasında nam salmış bir üreticidir ve çalışmaları başka markalara örnek olmuştur. Ne tarz olursa olsun üretim faaliyetlerinde bulunan firmaların ihtiyaç duydukları girdiler mevcuttur ve bu girdilerin de belli kalite standarlarını yakalaması, çıktı kalite standardını etkileyen önemli bir faktördür. Girdilerdeki varyansın derecesi(Varyans= Standar sapma σ 'nın karesidir) bize hata oranını belli eder. Buradaki σ, adından da anlaşılacağı gibi standarttan sapmaların derecesidir. Bu σ sapmadan sapmalarda da belli tölerasyon sınırları mevcuttur. Bunun dışında kalan ürünler ise(+ ve - bölgede) hatalı ürün olarak değer kazanır. Bu hatalı ürün oranını düşürmek için günümüzde kullanılan ve üretimden girdilere, teçhizattan montaja kadar her kademeye etki eden, geniş kapsamlı kalite çalışması olarak dile getirebileceğimiz Altı Sigma(6σ) yaklaşımı mevcuttur. 6σ üst düzey bir kalite kontrol ve hata önleme sistemidir diyebiliriz(http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_sigma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_sigma)). 6σ 'ya gelmeden daha alt seviyelerde de Sigma dereceleri(5σ, 4σ) mevcuttur ve 3σ üzeri sistemler gerçekten yüksek kaliteyi ifade eder. 7σ gibi bir sistem ise hata oranının çok düşük olması gereken(uzay teknolojileri gibi), maliyetine çeşitli sebeplerden katlanılabilinecek sistemleri ifade eder.
Peki fazla kafa karıştırmayıp, bunun ne anlama geldiğini açıklamaya çalışayım; örneğin 4σ derecesindeki hata oranı yüzde olaerak %99,9937 dir. Genel müşteri açısından bu oran gerçekten de güzeldir. Nerede ise %100 gibi durmaktadır ve ticari ve kalite açısından da gerçekten güzel bir değerdir. Ancak bu matematiksel ifadeyi açacak olursak; DPMO(Defect Per Million Opportunities/Bir Milyon Fırsattaki/Uygun durumdaki Hata Sayısı) 6.210 adete denk gelmektedir Yani 1.000.000 üretim adedinde 6.210 hata adedi. 5σ düzeyinde ise oran; %99,999943 iken DPMO: 233 dür. Yani fabrikasyon üretimde bu hata oranları içinde kalan üretim kaliteleri gerçekten yukarı doğru kaliteli, iyiyi temsil eden rakamlardır.
Elbet kide problem olduğunda bu müşteriyi, kullanıcıları sıkıntıya sokar ancak sıfır problem olan bir üretim şekli yoktur. Sorun; problemlerin güzel bir şekilde tespiti ve bertaraf edilmesidir ki 6σ felsefesi bununla da ilgilenmektedir. Bu yüzden hangi kesimden olursa olsun(üretici ya da tüketici) iyi niyet gösterimi sorunun çözümünden en başta gelen unsurdur.
Sorunların mümkün olduğunca çözülmesi ve yanlışlıkla sorunun parçası olunmaması dileğiyle.
-
Şimdi ben yine farklı bir açıdan konuya değinmeye çalışayım izninizle.
Bildiğiniz gibi Kalite Yönetim Sistemleri çalışmaları Japonya başlangıçlıdır. Kaizen(http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47936.0 (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47936.0)) bu işin önemli bir başlangıç yapısıdır, kültürüdür. Peki nedir bu kalite? Kaliteyi; müşterinin beklentilerini karşılama oranı şeklinde bir dar tanımlama ile ortaya koyabiliriz sanırım. Bu beklentileri karşılama oranı açısından Toyota Co. dünyada, otomobil üreticileri arasında nam salmış bir üreticidir ve çalışmaları başka markalara örnek olmuştur. Ne tarz olursa olsun üretim faaliyetlerinde bulunan firmaların ihtiyaç duydukları girdiler mevcuttur ve bu girdilerin de belli kalite standarlarını yakalaması, çıktı kalite standardını etkileyen önemli bir faktördür. Girdilerdeki varyansın derecesi(Varyans= Standar sapma σ 'nın karesidir) bize hata oranını belli eder. Buradaki σ, adından da anlaşılacağı gibi standarttan sapmaların derecesidir. Bu σ sapmadan sapmalarda da belli tölerasyon sınırları mevcuttur. Bunun dışında kalan ürünler ise(+ ve - bölgede) hatalı ürün olarak değer kazanır. Bu hatalı ürün oranını düşürmek için günümüzde kullanılan ve üretimden girdilere, teçhizattan montaja kadar her kademeye etki eden, geniş kapsamlı kalite çalışması olarak dile getirebileceğimiz Altı Sigma(6σ) yaklaşımı mevcuttur. 6σ üst düzey bir kalite kontrol ve hata önleme sistemidir diyebiliriz(http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_sigma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_sigma)). 6σ 'ya gelmeden daha alt seviyelerde de Sigma dereceleri(5σ, 4σ) mevcuttur ve 3σ üzeri sistemler gerçekten yüksek kaliteyi ifade eder. 7σ gibi bir sistem ise hata oranının çok düşük olması gereken(uzay teknolojileri gibi), maliyetine çeşitli sebeplerden katlanılabilinecek sistemleri ifade eder.
Peki fazla kafa karıştırmayıp, bunun ne anlama geldiğini açıklamaya çalışayım; örneğin 4σ derecesindeki hata oranı yüzde olaerak %99,9937 dir. Genel müşteri açısından bu oran gerçekten de güzeldir. Nerede ise %100 gibi durmaktadır ve ticari ve kalite açısından da gerçekten güzel bir değerdir. Ancak bu matematiksel ifadeyi açacak olursak; DPMO(Defect Per Million Opportunities/Bir Milyon Fırsattaki/Uygun durumdaki Hata Sayısı) 6.210 adete denk gelmektedir Yani 1.000.000 üretim adedinde 6.210 hata adedi. 5σ düzeyinde ise oran; %99,999943 iken DPMO: 233 dür. Yani fabrikasyon üretimde bu hata oranları içinde kalan üretim kaliteleri gerçekten yukarı doğru kaliteli, iyiyi temsil eden rakamlardır.
Elbet kide problem olduğunda bu müşteriyi, kullanıcıları sıkıntıya sokar ancak sıfır problem olan bir üretim şekli yoktur. Sorun; problemlerin güzel bir şekilde tespiti ve bertaraf edilmesidir ki 6σ felsefesi bununla da ilgilenmektedir. Bu yüzden hangi kesimden olursa olsun(üretici ya da tüketici) iyi niyet gösterimi sorunun çözümünden en başta gelen unsurdur.
Sorunların mümkün olduğunca çözülmesi ve yanlışlıkla sorunun parçası olunmaması dileğiyle.
İsmini vermek istemediğim büyük bir firmada 7 yıl boyunca tedarikçi kalite yönetiminde görev yaptım.
sizinde diğiniz gibi hatasız üretim yoktur ancak 6 sigmanın çalışma prensibinde müşteri şikayetleri takibi ve iyileştirmeleride mevcuttur.
zaten benimde anlam veremediğim asıl konu da budur, kalite çözümleri abidesi olan japonya neden kalite hatalarının arkasında durmamaktadır ?
Düzenleme:adres silme.
-
İsmini vermek istemediğim büyük bir firmada 7 yıl boyunca tedarikçi kalite yönetiminde görev yaptım.
sizinde diğiniz gibi hatasız üretim yoktur ancak 6 sigmanın çalışma prensibinde müşteri şikayetleri takibi ve iyileştirmeleride mevcuttur.
zaten benimde anlam veremediğim asıl konu da budur, kalite çözümleri abidesi olan japonya neden kalite hatalarının arkasında durmamaktadır ?
Baska bir konuda bir arkadas yazmisti Japon olarak uretilen Toyotanin Ulkemizde Araplar eliyle dagitilmasindan kaynakli bir sıkıntı var sanirim.. Yanlis anlasilmasin araplari kucumsemiyorum ama japonlari anlayamiyorlar :)
Düzenleme:alıntı düzenleme.
-
Japon olarak uretilen Toyotanin Ulkemizde Araplar eliyle dagitilmasindan kaynakli bir sıkıntı var sanirim.
Kesinlikle katılıyorum. Önceden böyle şeyler yoktu. Servislerin dahi keyifleri yerinde değil.
-
Ben şuna inanıyorum; güzel ülkemiz Türkiye'de herkes büyük, küçük iş demeden, işini doğru ve profesyonelce yaparsa, yapılan işlerden sıkıntı yaşayanların oranı azalır. Yani; düzeltmeye çalışmadan önce düzelmek ile başlanmalı ve hepimiz bundan pay çıkarmalıyız.
-
Bildiğpim kadarı ile bu araplar 50 yıldır bu işi yapıyor.Suriye birleşik arap emirlikleri,suudi arapistan vs herkes toyota bitiyor.SAtış öncesi ve satış sonrası harika.Keza Amerikada da öyle.Ancak Türkiye de birşeyler oluyor ve biz bunu çözemiyoruz.Toyota Türkiye yi gözdne çıkarsa buraya fabrika kurmaz.Hoş bizi sevdiğinden kurmadı orası malum.
-
Esasında Toyotanın pazarı USA bir arkadaşım orada yaşıyor ve diyor ki burada araçlar hep yalan dolan, Camarolar bile alt seviye geliyormuş. Örneğin VW Almanyada ki Golf ile buradaki Golfler arasında büyük farklar var, adamlar standart özelliklerini yazmıyorlar bile bu durumların başında Vergi sistemimiz geliyor benzin vs. diyerekte gider.
Bu konuyla ilgili bir keresinde rezil olmuştum diyebilirim; bir arkadaşım (bayan) spor araç bakıyordu fikrimi almak istedi, bende T-Sport var ama bilmezsin dedim, Şu Corolla T-Sport mu 225bg'liklerden mi diyince ben şoka bağladım meğerse Amerikada çok varmış ama TR'dekileri beğenmiyormuş :D
-
Belki biraz alakasız gibi duracak ama şuanda devam ediyor mu bilmiyorum ancak bir dönem Toshibanın laptoplarında üzerine Türkiye için üretilmiştir gibi bir ibare konulmuştu.O dönem çevremde ne kadar alan varsa %80 civarında tam anlamıyla elinde kaldı diyebilirim.İlk başta çok kaliteli olarak üretildi gibi bir hava vermişti ama zamanla gördükki eski kalitesinin yanından geçmedi.Toyotada buna benzer bir davranış içerisinde sanırım.Türkiyede bu kadar zengin gruplar varken ve hatta bunlardan birisi zamanında bu işe el atmışken(Sabancı grup) sonrasında gerekli yıldırma politikalarıyla,bıraktıkları kâr marjıyla en sonunda pes ettirdiler.Sabancı gruptayken çok daha azdı sorunlar ve en basit olan sadece yağ değişimi için bile gittiğinizde sanki yeni araç almaya gelmişsiniz gibi bir ilgilenmeden tutunda sonrasındada müşteri memnuniyeti adına garantiye girmeyecek(ancak normalde garantiye girmesi gereken) parçaları bile hiç sorun yapmadan değişimini yapıyorlardı.Sonra el değiştirdi ne oldu ne kadar güzel şey varsa tam tersine döndü neden mi? Sebebi ortada gibi aslında çünkü bu işi para kazanmaktan çok bir prestij,reklam meselesi olarak gördüler.O yüzden atalarımızın ekimle ilgili olan atasözlerini söyleyerek bildikleri gibi davranmaya başladılar.Ama sabancı döneminde bırakın böyle umursamaz davranışları,bir müşteriden dahi şikayet gitse giden servise ceza keselerlerdi ve sonrasındada müşteriyi arayıp şunu şunu yaptık diye bilgi verirlerdi.Çünkü Sabancı grup yaptığı bir işte ya hep ya hiç kuralını sever.Asla prestij olsun diye zarar edeceği,para kazanmayacağı işe girmez.
-
Belki biraz alakasız gibi duracak ama şuanda devam ediyor mu bilmiyorum ancak bir dönem Toshibanın laptoplarında üzerine Türkiye için üretilmiştir gibi bir ibare konulmuştu.O dönem çevremde ne kadar alan varsa %80 civarında tam anlamıyla elinde kaldı diyebilirim.İlk başta çok kaliteli olarak üretildi gibi bir hava vermişti ama zamanla gördükki eski kalitesinin yanından geçmedi.Toyotada buna benzer bir davranış içerisinde sanırım.Türkiyede bu kadar zengin gruplar varken ve hatta bunlardan birisi zamanında bu işe el atmışken(Sabancı grup) sonrasında gerekli yıldırma politikalarıyla,bıraktıkları kâr marjıyla en sonunda pes ettirdiler.Sabancı gruptayken çok daha azdı sorunlar ve en basit olan sadece yağ değişimi için bile gittiğinizde sanki yeni araç almaya gelmişsiniz gibi bir ilgilenmeden tutunda sonrasındada müşteri memnuniyeti adına garantiye girmeyecek(ancak normalde garantiye girmesi gereken) parçaları bile hiç sorun yapmadan değişimini yapıyorlardı.Sonra el değiştirdi ne oldu ne kadar güzel şey varsa tam tersine döndü neden mi? Sebebi ortada gibi aslında çünkü bu işi para kazanmaktan çok bir prestij,reklam meselesi olarak gördüler.O yüzden atalarımızın ekimle ilgili olan atasözlerini söyleyerek bildikleri gibi davranmaya başladılar.Ama sabancı döneminde bırakın böyle umursamaz davranışları,bir müşteriden dahi şikayet gitse giden servise ceza keselerlerdi ve sonrasındada müşteriyi arayıp şunu şunu yaptık diye bilgi verirlerdi.Çünkü Sabancı grup yaptığı bir işte ya hep ya hiç kuralını sever.Asla prestij olsun diye zarar edeceği,para kazanmayacağı işe girmez.
Ertan bey ben onu bunu anlamam şu an kullandığım araç toyota marka son araç . Dediklerinizin hepsine katılıyorum . 2000 li yılların başında da 1.6 vvti motorlarda yağ eksiltme sorunu çıktı ve o zaman sabancılar bütün bu sorun yaşayan müşterilerini geri çağırıp sorunlarını giderdi . ALJ grup ise bırakın geri çağırmayı siz aradığınızda geri döneceğiz diyorlar fakat dönmüyorlar .
-
Bilindiği gibi Toyota'nın tüm dünyadaki en büyük distribütörü ALJ Group, Sabancı Holding'ten 85 milyon dolar ödeyerek 2009 yılında Toyota dağıtımını almıştı. O günden bu yana yaklaşık 2.5 yıl geçti. Ve CEO Ali Haydar Bozkurt'un deyimiyle sadece reklam için 60 milyon dolar harcandı. Bu harcanan rakamlar yine Bozkurt'un deyimiyle markayı akla ilk gelen üç marka sıralamasına soktu.
Peki ne için?
Yaklaşık yedi yıldır Toyota'nın pazar payı yüzde 4 ile 5 arasında salınıyor. 2005 ile 2008 yılları arasındaki krizin de etkileriyle sürekli azalan pazarda marka yerini korumayı başarmış.
Hatta pazarın daraldığı dönemlerde bile pazar payını artırabilmiş. Fakat, 2009'dan itibaren dengenin bozulduğu görülüyor. Daha doğrusu markanın pazar payı, toplam satışların dramatik bir şekilde artmasına rağmen deyim yerindeyse çakılı kalmış.
Bu dönemde iki force majeur durumu geri çağırma ve depremin yarattığı girdiyi bir kenara yazalım. Her iki durumda da Ali Haydar Bozkurt, marka imajı açısından bir sorun yaşamadıklarını fakat araç bulunurluğunda önemli sıkıntıları olduğunu ileri sürmüştü.
Lakin araç bulunabilirliği tüm diğer markaların aynı anda yaşadığı sıkıntılardan olduğundan Toyota'nın pazar payını çok etkileyecek bir durum yaratmıyor. Yani başka bir deyişle "Tüm takımlar aynı hakemle ligi oynuyor."
Ali Haydar Bozkurt'un açıkladığı 60 milyon dolarlık imaj/marka yatırımı, şartlar değiştiği için eskisi kadar hızlı bir şekilde geri dönüşe yansımamış gibi görünüyor. Eskiden olsa bu alana yatırılan para çok hızlı bir şekilde satışa yansıyabilirdi. Yani başka bir deyişle eskiden, pazar payı çok daha ucuza satın alınabiliyordu. Ama şartlar değişti...
Bununla birlikte marka bilinirliğinin artması ilk etapta bir markayı almayı düşünenlerin sayısını artırabilir bu da belki bayi trafiğine yansıyabilir. Fakat, tüketicinin bugünlerde ürünü beğense bile kesesine en uygun fırsatı sunanı seçme gibi de bir huyu var. Paranın maliyetinin ucuz olduğu dönemki, "Biraz pahalı ama beğendim aldım" söylemleri, kredilerdeki virgülün sonrasındaki üçüncü rakamın incelenmesine dönüştü.
Dolayısıyla Toyota'nın satışlarının maliyetleri de oldukça artmış durumda. Faizlerin önemli oranda arttığı, kurun zam baskısı yaptığı bir dönemde satış amaçlı müşteriye uygulanan her türlü kolaylık, bilançoya eksi yazar. Siz kolaylığın dozunu artırdıkça, zararınızın dozu da artar. Bu işin satış tarafı...
ALJ'nin agresifliği artırdığı bir diğer nokta ise yatırım boyutunda yaşanıyor. Önceden Akbank ile kurulan Toyota Finans Sistemi, bugün ALJ'nin kendisi tarafından işletiliyor. Bunun yanında ALJ'nin Anadolu'da satış/temsil potansiyeli yüksek bayileri de satın aldığı söyleniyor. İkinci el satışlarına da önemli yatırımlar yapılıyor. Hedef perakende/filo satışını ele geçirmek ya da en azından aslan payını almak.
Bir tarafta sürekli zarar yazan bir ortam diğer tarafta da sürekli yapılan yatırımlar...
Bunu ticaret dersinde kompozisyon olarak sunsanız herhalde geçer not alamazsanız. O vakit, ALJ'nin ve Toyota'nın yaptığı nedir?
Bence cevap basit. ALJ, Türkiye'ye otomotiv değil mevcut parasından para kazanmak için geldi.
Bugün yüzde 1 ile bir kredi aldığınız taktirde yıllık yaklaşık yüzde 17 faiz ödersiniz. Bu durum dünyanın hiçbir yerinde yok.
Yani, eğer siz ALJ'den ya da Toyota Finans'tan bir araç alırsanız, ALJ belki araç satışından para kazanmayacak ama size verdiği krediden oldukça yüksek bir faiz alıyor olacak.
Dolayısıyla başka hiçbir firmanın yapmadığı kadar yüksek marka yatırımı yapıyor. Toyota satışlarının yukarı çıkması kadar, yapılan Toyota satışlarının ALJ üzerinden geçmesi çok daha önemli.
Ben Toyota'nın bu yıl frene basmaya başlayacağını düşünüyorum. Zira önümüzdeki bir iki yıl sadece Toyota için değil, tüm firmalar için pazar payının fiyatı çok daha artacak gibi gözüküyor.
-
Yedek parça ve bakım maliyetlerinin ağırlığından dolayı bir daha toyota asla !
-
Sıfıra binmek nasip olmadı ama 96 model corollamın yol tutuşundan ön takımından amartisör sistemlerine kadar herşeyinden çok memnunum satarsam alacağım araba yine corolla olur ama 2004 2005 kasalar.. Toyota bana göre bi bağımlılık...
-
asla ve katta toyota almam bir daha resmen kusurlu araç sattılar bizlere ve hatalarını kabul etmiyorlar aylin yılmaz beyin söylediği herşeye katılıyorum bu aracı aldığımdan beri başına gelmeyen kalmadı
1benzinlikte araca su tuttular ön tamponun boyası el kadar kalktı servise gittim norml dediler
2direksiyon soyuldu servise gittim normal dediler
3 direksiyonda tuşlar yerinden çıktı normal dediler
4 ön göğüsten gıcır gıcır sesler geliyor dedim normal dediler
5 4 kere yağ eksiltiyor bu araç dedim normal dediler
ve son olarak bu gün motor revize edilmeli dediler sıfır dünyanın parasını vererek aldığımız aracın 30 binde motor indiriyorlar bunada normal diyorlar bende bundan sonra toyotanın önünden dahi geçmem normal diyorum. araba 2 sene dolmadan clio ya dönüştü evrim geçirdi bilsem clio alırdım daha iyiydi hiç olmazsa verdiğim paraya acımazdım
-
benim şahsi düşüncem Toyota şuan bir wv ile aynı fiyat olmuşken neden Toyota alayım eski Toyotalar yok suanda ha bizde hastalıktır Toyota illa alacaksam paraya kıyıp avensisten aşağı alınma diye düşünüyorum..
-
Valla harıl harıl Hacki Rouki arıyorum demek ki alırmışım.
Bir de 1.33 Auris arıyoruz.
Bir de tam otomatik 15 20.000TL arası bir Toyota arıyoruz
Bi hayli kalabalık liste ;)
-
Valla harıl harıl Hacki Rouki arıyorum demek ki alırmışım.
Bir de 1.33 Auris arıyoruz.
Bir de tam otomatik 15 20.000TL arası bir Toyota arıyoruz
bir hayli kalabalık liste ;)
Dizel Auris aramıyormusunuz abi? :D
-
Dizel Auris aramıyormusunuz abi? :D
Ondan çok bulduk kardeşim eksikliği giderdik anlayacağın :D
-
Belki tepki verebilirsiniz ama sifir avensis birdaha kesinlikle almam. Asiri miktarda zarar ettiriyor.2006 model elegant siyah avensisin ilk sahibiyim toyota bayii takasta 20 bine saydi, vw bayii 22 bin tl'ye saydi aracimi. Bu durumdan sonra bende aracimi kullanmaya karar verdim. Avensis gibi araclari 5-6 yasina gelince en ust donanimini sifirinin 4 de biri fiyatina almak cok mantikli. Ama yinede sifir arac alcak olsam dizel passat yada 2006 e220cdi alirim hic degilse ikinci elinde 50 60 binli rakamlari isteyebiliyorsunuz. Saygilar...
-
Benzinli atmosferik motor herhangi bir modelini gene alirim
Dizel arac almam heleki toyota dizel asla almam.
Turbo benzinli yapip kendini ispatlarsa belki alirim.
seceneklerde bu siklar yok :)
hic arastirma yapmadan koru korune marka ne olursa olsun urun alinmamali. ev esyalarim arcelik tv buzdolabi supurge camasir hepside arizali cikti. buzdolabinin 3defa motoru 1defa chipi degisti tv nin 2 defa sigortasi 1defa devesi degisti. bi daha arcelik almam.
-
Benzinli atmosferik motor herhangi bir modelini gene alirim
Dizel arac almam heleki toyota dizel asla almam.
Turbo benzinli yapip kendini ispatlarsa belki alirim.
seceneklerde bu siklar yok :)
hic arastirma yapmadan koru korune marka ne olursa olsun urun alinmamali. ev esyalarim arcelik tv buzdolabi supurge camasir hepside arizali cikti. buzdolabinin 3defa motoru 1defa chipi degisti tv nin 2 defa sigortasi 1defa devesi degisti. bi daha arcelik almam.
Bende atmosferik benzinliyi her halukarda alırım.
-
bu aralar merakım 177bg 400 torkluk 2000 motor dizel avensislerde ilk fırsatta bir yerlerde bulup kullanmam lazım :)
yada bu motorun takılı olduğu bir auris sahibinden.comda vardı aynı bg ve torkda...
performansını çok merak ediyorumda :):):)
-
Benzinli atmosferik motor herhangi bir modelini gene alirim
Dizel arac almam heleki toyota dizel asla almam.
Turbo benzinli yapip kendini ispatlarsa belki alirim.
seceneklerde bu siklar yok :)
hic arastirma yapmadan koru korune marka ne olursa olsun urun alinmamali. ev esyalarim arcelik tv buzdolabi supurge camasir hepside arizali cikti. buzdolabinin 3defa motoru 1defa chipi degisti tv nin 2 defa sigortasi 1defa devesi degisti. bi daha arcelik almam.
Özellikle elektronik eşya biraz şans işi galiba;
Biz de Buzdolabı, çamaşır makinesi Arçelik, bulaşık makinesi Beko (ikisi de aynı fabrikada üretiliyor) 9 yıldır hiç servis yüzü görmediler. Vadeleri doluyor artık, değiştirme vakitleri geldi ama şimdilik ses etmiyorlar :)
3 kez Toyota aldım, sıfır aracımda fren sesi problemi 2 yıl boyunca çözülemedi en sonunda pes ettim MMT'yi de bahane edip aracı sattım, sonra gittim yine dizel ama bu sefer düz vites corolla aldım :) o araçta da fren sesi problemi için garanti bitene kadar Toyan'ın yollarını aşındırdım garanti bitince arabayı sattım :)
Arada bir de 2.0 Avensis var, 10 numara 5 yıldız ama çok yakıyor diye satmak zorunda kaldım :(
Şimdi sorsanız Toyota alırmıyım? Evet eşim için otomatik Yaris arıyorum :)
-
Belki tepki verebilirsiniz ama sifir avensis birdaha kesinlikle almam. Asiri miktarda zarar ettiriyor.2006 model elegant siyah avensisin ilk sahibiyim toyota bayii takasta 20 bine saydi, vw bayii 22 bin tl'ye saydi aracimi. Bu durumdan sonra bende aracimi kullanmaya karar verdim. Avensis gibi araclari 5-6 yasina gelince en ust donanimini sifirinin 4 de biri fiyatina almak cok mantikli. Ama yinede sifir arac alcak olsam dizel passat yada 2006 e220cdi alirim hic degilse ikinci elinde 50 60 binli rakamlari isteyebiliyorsunuz. Saygilar...
bayiler ölü fiyat verdikleri için size aşırı bir zarar ediyomuşsunuz gibi gelmiş. evet avensisde sıfırdan ikinci ele düşüşünde arada ciddi bir maddi kayıp oluyor ancak bayi veya galeriye değilde binici kişiye satarsanız makul değerlere satabilirsiniz. ikinci el alıp satarsanız çok küçük zararlarla yada zarazsız elden çıkartabilirsiniz aracınızı
-
bir kaç kez aracımı satmaya niyetlendim ama bir türlü kıyıpta satamadım satsam ne alacam bu araba gibi konforlu ekonomik bulamayabilirim diye ikinci el bakmayacağım heralde alacak olsam sıfır toyota lara bakarım
ama beğendiğim diğer markalarda mazda3 ve 6birde mitsubishi ASXi çok merak ediyorum onları da düşünebilirim
-
Çok güzel bir konu olmuş. Özetle şunları söylemek istiyorum.
Öncesini siliyorum ama şunları bilinmeli 1993 astra hb - 2000 astra hb araclarım da oldu.
2006 enj.twin. astra hb aracımı satmamla tekrar başlayan araba maceram... 2011 peugeot 207 aldım berbat bir araba 15 gün binmedim sattım. 2003 toyota corolla terra aldım. Sol modeli kadar dolu değil terra modeli kadar boş değil birkaç opsiyon eklemişler araca. Sıfır hata ve boya o kadar temiz bi araç. Ön konsoldan ve koltuklardan bu kadar mı ses gelir ya çıldırtıyo resmen. Yalıtım konusunda da çok zayıf. motor-konfor-yol tutuşu- geniş hacim güzel ama tekrar toyota almam. 1 hafta önce opel astra classic 3 aldım sıfır yılbasında teslim etcekler. toyota kullanıcılarından ve hayranlarından özür dileyerek vw ve opelden sonra en iyi marka diyebileceğim toyota için. bu arada toyotamı hala satmadım (orjinal arayanlar için fabrika çıkışı bandrollerine varana kadar düzgün bir arac-hiç boya-kaza yok)
-
Birkaç istisna hariç hayır almam.
İmzamdaki araç için konuşuyorum:
İçi daracık, yol sesi, motor sesi, rüzgar sesi çok fazla. Yol tutuşu vasatın altında. Donanım olarak bomboş, tipsiz bir araba. Yakıt tüketimi de pek iyi değil.
Ama bir daha bir Toyota almasak bile bu forumda aktif olmaya çalışırım o ayrı mesele. :)
-
15 yaşında daha önce hangi Toyotayı aldınız ki bir daha alacaksınız? :D :)
-
Enes´, bir daha o arabayı kaçır; seni ispiyonlamazsam neyim hehehhehe toyota laf demek he....
-
15 yaşında daha önce hangi Toyotayı aldınız ki bir daha alacaksınız? :D :)
Yahu işte bir gün araba alacak olsam Toyota'yı hatta Japonları hatta ve hatta çekik gözlülerin ürettiğı arabayı almayacağım demek istemiştim. :D
Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2013, 13:34:41
Enes´, bir daha o arabayı kaçır; seni ispiyonlamazsam neyim hehehhehe toyota laf demek he....
Gri renk yedek anahtar her zaman evde durur. :P
-
Yahu işte bir gün araba alacak olsam Toyota'yı hatta Japonları hatta ve hatta çekik gözlülerin ürettiğı arabayı almayacağım demek istemiştim. :D
Hahahahah ülen sesli güldüm be :lol: 12 sene boşa yaşamışım :D Kardeşim 15 senede çözdüğün şu JAPONları almama mevzuunu bizede aktarda boşa kürek çekmeyelim yahu ::)
-
Hahahahah ülen sesli güldüm be :lol: 12 sene boşa yaşamışım :D Kardeşim 15 senede çözdüğün şu JAPONları almama mevzuunu bizede aktarda boşa kürek çekmeyelim yahu ::)
Sevmiyorum işte. :)
Benim gönlüm hep Amerikandan veya İtalyandan oldu. Almanları'da sevmem. (Mercedes hariç)
-
Sevmiyorum işte. :)
Benim gönlüm hep Amerikandan veya İtalyandan oldu. Almanları'da sevmem. (Mercedes hariç)
Zevk meselesi tabi Rabbim gönlündekini hayırlı etsin kardeşim...
Ama biz Türkler (geçirenler sağolsun) hep 4 5 litre amerikan hayal edip 1,3toyotaya talim ederiz :islik:
-
Zevk meselesi tabi Rabbim gönlündekini hayırlı etsin kardeşim...
Ama biz Türkler (geçirenler sağolsun) hep 4 5 litre amerikan hayal edip 1,3toyotaya talim ederiz :islik:
Teşekkür ederim.
69 model altın sarısı Mach 1 Mustang hep hayallerimi süsledi. :)
Gt86'nın içine binmiştim. Keşke sürebilme imkanım olsaydı.
-
Zevk meselesi tabi Rabbim gönlündekini hayırlı etsin kardeşim...
Ama biz Türkler (geçirenler sağolsun) hep 4 5 litre amerikan hayal edip 1,3toyotaya talim ederiz :islik:
Ya oda bir şey mi? Bir arkadaş camry hayal edip fabiaya biniyor garibim.Allahtan çalıştığı şirket Japoncu oda şirket arabaları ile avunuyor....ama acayip azimli valla yakıdan duvarı deler. :)
-
Almam, bundan sonra Honda diyorum. Daha sonra da Mazda :) En son Bmw.
Toyota ile olan aşkımız mazide kalsın istiyorum.
-
Almam, bundan sonra Honda diyorum. Daha sonra da Mazda :) En son Bmw.
Toyota ile olan aşkımız mazide kalsın istiyorum.
Merhaba,
İşinize karışmak gibi olmasın ama, Honda ve Mazda'nın Toyota'ya üstünlüğü nedir ?
Honda belki ama Mazda Toyota'nın rakibi olamaz gibi geliyor bana.
-
Merhaba,
İşinize karışmak gibi olmasın ama, Honda ve Mazda'nın Toyota'ya üstünlüğü nedir ?
Honda belki ama Mazda Toyota'nın rakibi olamaz gibi geliyor bana.
Hocam tam tersi, Mazda daha üstün diye düşünüyorum. Sırf Hondayı daha çabuk satabileceğim için almak istiyorum şu anki toyotamı sattığım zaman, aslında Mazda daha öncelikte benim için ama ekonomik şartlar işte.
Dünya çapında, daha doğrusu amerika da yapılan en sorunusuz araç listelerinde Mazda, Toyota ve Honda dan daha üst sıralarda diye biliyorum.
-
Hocam tam tersi, Mazda daha üstün diye düşünüyorum. Sırf Hondayı daha çabuk satabileceğim için almak istiyorum şu anki toyotamı sattığım zaman, aslında Mazda daha öncelikte benim için ama ekonomik şartlar işte.
Dünya çapında, daha doğrusu amerika da yapılan en sorunusuz araç listelerinde Mazda, Toyota ve Honda dan daha üst sıralarda diye biliyorum.
İlginç.
Bir ara ülkemizde Mazda 323 compact modeller satılırdı.
Fiyatı da cazipti o zaman.
Ama şimdi baktım fiyatlara da. (Aşağıdaki linkde.)
http://www.mazda-tr.com/ (http://www.mazda-tr.com/)
Uçmuşlar resmen.
-
içinizde yeni corolla ve civic f7 kasa heriki aracıda tanıyacak kadar kullanan arkadaşımız varsa görüş belirtebilirmi ben civic 7 yi kullandım ama cok az yol gittim mukayese edecek kadar bilgi sahibi olamadım.
-
Aldım bile:)
-
mazda'ya bir oy da benden. ülkemizde yeteri kadar değer görmemesi kötü bir araç olduğu anlamına gelmez. tasarımcıları muazzam çalışıyor. aylardır yeni 3'ü bekliyorum incelemek için, bir türlü gelmedi. 2014 model yılını mı bekliyorlar anlamış değilim fakat yeni yılda da gelmezse yurt dışına çıkasım var aracı incelemek için.
-
içinizde yeni corolla ve civic f7 kasa heriki aracıda tanıyacak kadar kullanan arkadaşımız varsa görüş belirtebilirmi ben civic 7 yi kullandım ama cok az yol gittim mukayese edecek kadar bilgi sahibi olamadım.
civic f7 kasayı tanıyacak kadar kullandım ama yeni corolla kullanmadım. Sorunuz varsa cevaplamaya çalışayım.
-
1997 Corolla GLİ AT aldım.
2006 Corolla D4-D MMT aldım.
2013 Yaris Hybrid CVT aldım.
Birdahaki sefere Toyota alma ihtimalim oldukça fazla gibi görünüyor.
-
civic f7 kasayı tanıyacak kadar kullandım ama yeni corolla kullanmadım. Sorunuz varsa cevaplamaya çalışayım.
Evet Ali abi benim sorum var.Çevremdeki birçok kişi fd7 kasa civic'i yerden yere vuruyor.Ben sadece bir kez kullandım ama çok çok kısa :( Direksiyona oturduğumda sanki D yada E segmenti bi araca binmiş hissi var.Kullanımı çok zevkliydi yada ben öyle hissettim bilmiyorum.Onun haricinde hiç bir bilgim yok.Sorularım şunlar:
1-Bu kasaların otomatik olanının daha çok tutulduğunu biliyorum.Siz sürekli kullandığınız için şanzıman performansı nasıl?
2-Kullanım olarak benim yukarıda yazdıklarım sizde de oluyor mu?(Direksiyonun başında oturmak bile bana büyük keyif vermişti :) )
3-2012 model elegance otomatik bir fd7 civic'in gerçek piyasa değeri nedir?Yani ikinci eli.
4-Aslında sormam bile yanlış ama herhangi bir kronik arızası veya size sorun çıkaran birşeyi var mı aracın?
5-Yakıt durumu nasıl?
6-5.viteste 2000-2500-3000 devirdeki hızları nedir?
Teşekkürler :)
-
Evet Ali abi benim sorum var.Çevremdeki birçok kişi fd7 kasa civic'i yerden yere vuruyor.Ben sadece bir kez kullandım ama çok çok kısa :( Direksiyona oturduğumda sanki D yada E segmenti bi araca binmiş hissi var.Kullanımı çok zevkliydi yada ben öyle hissettim bilmiyorum.Onun haricinde hiç bir bilgim yok.Sorularım şunlar:
Teşekkürler :)
1-Bu kasaların otomatik olanının daha çok tutulduğunu biliyorum.Siz sürekli kullandığınız için şanzıman performansı nasıl?
Şuana kadar kullandığım en iyi otomatik vites diyebilirim. Özellikle Sport modda f1 kullanımı çok keyifli
2-Kullanım olarak benim yukarıda yazdıklarım sizde de oluyor mu?(Direksiyonun başında oturmak bile bana büyük keyif vermişti :) )
Direksiyona oturunca ön konsol kesinlikle fark yaratıyor ama hiç senin dediğin gibi bir hisse kapılmadım :)
3-2012 model elegance otomatik bir fd7 civic'in gerçek piyasa değeri nedir?Yani ikinci eli.
benim araba LPG spect olanlardan BRC my11 LPG kiti mevcut ve 6 yıl garantiyi bozmuyor diye bunu tercih etmiştim. İkinci değerini geçen gün bayide sordum 49.000 TL civarı dediler. Bu arada ben aldığımda aynalar içeriden düğme ile kapanıyordu bir sonraki seride bu özelliği kaldırmışlar yerine follow me özelliğini eklemişler, ayrıca park sensörü benim araçta orjinal olmasına rağmen bir sonraki seride park sensörünü çıkartmışlar (Honda'nın garip işleri).
4-Aslında sormam bile yanlış ama herhangi bir kronik arızası veya size sorun çıkaran birşeyi var mı aracın?
Kronik arızası var mı bilmiyorum henüz ciddi bir soru yaşamadım ama şikayetlerimi söyleyim. Sağ kapıdan gıcırtıe şeklinde ses geliyordu, 3-4 kez servise gitmek zorunda kaldım, bir gün arabayı bırakmak zorunda kaldım, sorunu çözdüler. Şimdi kol dayama bölmesinin kapağından gıcırtı geliyor, geçen sefer gittiğimde mumladılar ve ses kesildi ama yeniden başladı, iyice artmasını bekliyorum tekrar gideceğim. Özetle iç bakalit kalitesi Almanlar gibi değil, Corolla ile bu konuda çok benzerler :( Bir de anahtarın arkasındaki Honda logosunun parlaklığı zamanla gidiyor son bakımda söyledim ve komple anahtarı değiştirdiler, bilseydim değiştirilmesini istemezdim, ben basit bir kapak değişimi diye düşünmüştüm adamlar tüm anahtarı değiştirdiler. Ankara'da Honda Bora'nın servis hizmetlerinden çok memnunum fakat Toyota'dan bir tık pahalı görünüyor
5-Yakıt durumu nasıl?
hiç sorma çok yakıyor :( LPG'siz binilmez. Benzin ile şehir için 10 lt, LPG ile 12 - 13 litreyi buluyor :(
6-5.viteste 2000-2500-3000 devirdeki hızları nedir?
Çok dikkat etmedim ama uzun yolda 119 sabit hızla düz yolda 2000 - 2100 devir aralığında olduğunu hatırlıyorum
-
Almam
-
Kasa ağılığı ve tork gibi durumları dikkate alarak alabilirim.
-
İlginç.
Bir ara ülkemizde Mazda 323 compact modeller satılırdı.
Fiyatı da cazipti o zaman.
Ama şimdi baktım fiyatlara da. (Aşağıdaki linkde.)
http://www.mazda-tr.com/ (http://www.mazda-tr.com/)
Uçmuşlar resmen.
Liste Fiyatlarından yaklaşık 8000 Tl düşüp satın alabiliyorsunuz şu an. Gerçekten ilgileniyorsanız bayilerden fiyat alın lütfen.
-
alınır ya neden alınmasın
-
passat jetta
citroen c4 c5
reno meane fluence clio
skoda yeti superb rapid roomster
avensis corolla
10 yıllık tecrübe ile en ömürlü araba kesinlikle toyota.. arızaları olur kullanmaya dayalıdır üretime dayalıtır.. vw servisine de gidiyorum skoda servisine de toyota servisine gidince hangi markayı alsam sorusu ortadan kalkıyor..
sıralama yapacak olursam süperb aynı adı gibi kesinlikle süper b... avensis 10 numara araç... yeti yakıt konusunda veya motor konusunda biraz esnek olsa alacağım tek araba.. diğerleri traş zaten ... kaldı corolla :)
-
Merhaba,
İşinize karışmak gibi olmasın ama, Honda ve Mazda'nın Toyota'ya üstünlüğü nedir ?
Honda belki ama Mazda Toyota'nın rakibi olamaz gibi geliyor bana.
Toyota kullanan biri olarak bende ayni sekilde dusunuyorum. Sirketin 2009 mazda 6 aracini saticaklardi, kullanma firsatim oldu. Arac performans olarak iyiydi.Deri doseme ve ic donanimi guzeldi. Km 50 bin civarindaydi . Galerinin verdigi fiyat olan 35 bine (piyasasinin 10 bin alti) alma sansim vardi ama almadim zaten alsam biraz kullanir satardim.Mutlaka toyotaya gore ustun yonleri vardir, ama Turkiye sartlarinda bende toyota diyorum...
-
Otomobil seçimi gerçekten beklentiyle alakalı.Toyota daha sorunsuz ve sağlam araçlar üretiyor olabilir ve beklentisi bu olanlar tekrar alır ama sessizlik ve konfor isteyenler için uygun bir marka değil.Tüm araçları gürültülü ve sert.Toyota sürüş anlamında çok geride.Ben tekrar Toyota almam diye düşünüyorum.
-
2006 sonrası toyotalardan almayı pek düşünmüyorum. Alırsamda tek alacağım yaris hybrid tir
-
yeni auris gibi sürüşü keyifli bir araç olursa alırım
-
93 model corolla 1.6gl yi azda olsa kullandıktan sonra, toyota hep kafamda yer yapmıştı. Model yılının çok eski olmasına rağmen, aracın kokpitindeki yıpranmanın çok az olması, koltuk döşeme kalitesi, ergonomisi, geniş görüş açısı, kasasına göre ciddi performansıyla , gerçekten çok ideal bir araçtı. Bir tek olumsuz özelliği yakıt tüketiminin ciddi yüksek olmasıydı. 6-7 yıl kadar volvo s40 kullanıp sonra, 2005 model corolla hb e geçince, biraz afalladım, ve zaman içinde arabayı sevmemeye başladım, ergonomi azalmış, koltuk döşeme kalitesi düşmüş, yol tutuşu yetersizleşmişti 93 corolla ya göre. Vag grubuna geçtikten sonrada, bir volvo kadar olmasa da, daha iyi bir arabaya bindiğimi hissediyorum. Japon araçlarının neredeyse hepsini(b-c-d segmenti) test sürüşü ve incelemede bulundum. Ama hiçbiri cazip gelmiyor bana, gerek motor güçleri, gerek kabin gürültü yalıtımlarına baktığımda , ancak gt86 gibi uç bir arabayla bir toyotaya dönme ihtimalim var. Onun da rakamları, vergi baremleri nedeniyle çok yüksek. Tabi birde gt86 türkiyede ne kadar tutunabilecek, şu anki piyasa koşullarında, onuda zaman belirleyecek. Japon otomobilleri, basit dizaynları bırakıp, kompleks ve kg bazında ağır araçlar üretmeye başladıklarından beri bana hitap etmemeye başladı. İnşallah, bu küçük motor turbolara tez vakitte geçip, o eski performans handikaplarını tekrar lehlerine döndürürler.
-
Yaris auris ve avensise karşı koyamam. Yeni corollayı sevemedim hala gözüm alışmadı test sürüşüne çıktım ettim ama sevemedim arka amortisörleri hala bağımsız değil ve arkası sekiyor kesinlikle benlik değil. Avensiside alma şartım muhtemelen 1.8-2.0 olur 1.6 yetiyor ama araba boşken ve kalkış olduktan sonra ama tabi yetmediği aşikar. He birde avensise 1.6 turbo olursa eyvallah her türlü :D
-
alırım almasınada benim aklım hep o eski kasa toyotalarda efsanelere benziyen klasiklerden yapsalar yada carina ve devamı olan avensislerin eski kasalarını piyasa sunsalar bence süper olurdu