Gönderen Konu: Direksiyon kolonum değişiyor  (Okunma sayısı 3287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Direksiyon kolonum değişiyor
« : Aralık 08, 2014, 10:35:30 »
Vaktinde şu konuda (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61106.msg827343#msg827343) belirttiğim ses problemini bu hafta 20.000 bakımında dile getirdim. Toyota genel merkeze soracaklarını belirttiler. Az önce arandım direksiyon kolonu değişecekmiş. Siparişi verilmiş...

Bir de şunu sormak istiyorum... Ben arabadan gelen en ufak rahatsız edici ses vs için garantiden işlem yaptırıyorum, misal arka kapı içinden gelen ses, ön konsol teyip bölgsinden gelen ses, tavandan gelen ses vs... Dayanamıyorum sessiz araç sürerken en ufak sese... Hal böyle olunca benim servis dökümünün maşallahı var... Bu aracı satarken bana çok problem yaratır mı acaba?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Direksiyon kolonum değişiyor
« : Aralık 08, 2014, 10:35:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon kolonum değişiyor
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2014, 10:42:11 »
Vaktinde şu konuda (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61106.msg827343#msg827343) belirttiğim ses problemini bu hafta 20.000 bakımında dile getirdim. Toyota genel merkeze soracaklarını belirttiler. Az önce arandım direksiyon kolonu değişecekmiş. Siparişi verilmiş...

Bir de şunu sormak istiyorum... Ben arabadan gelen en ufak rahatsız edici ses vs için garantiden işlem yaptırıyorum, misal arka kapı içinden gelen ses, ön konsol teyip bölgsinden gelen ses, tavandan gelen ses vs... Dayanamıyorum sessiz araç sürerken en ufak sese... Hal böyle olunca benim servis dökümünün maşallahı var... Bu aracı satarken bana çok problem yaratır mı acaba?

Alacak kişi servis kayıtlarına bakarsa neden bu kadar parça değişimine gidilmiş diye sorgulayabilir. Malum bizdeki orjinallik anlayışı orjinal parça kullanımını çağrıştırmıyor, bakım sarf malzemeleri haricinde hiç parça değiştirilmemiş, eski olmasını çağrıştırıyor. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2014, 14:25:38 »
Alacak kişi servis kayıtlarına bakarsa neden bu kadar parça değişimine gidilmiş diye sorgulayabilir. Malum bizdeki orjinallik anlayışı orjinal parça kullanımını çağrıştırmıyor, bakım sarf malzemeleri haricinde hiç parça değiştirilmemiş, eski olmasını çağrıştırıyor. Geçmiş olsun.

Haklısınız ne yazık ki... Ama ne yapayım yaptırmazsam da huzursuz oluyorum... :/ Şans...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2014, 14:38:03 »

Haklısınız ne yazık ki... Ama ne yapayım yaptırmazsam da huzursuz oluyorum... :/ Şans...

Bence sorun olmaz. 2. elini düşüneyim derken aracın beklentileri karşılamadan kullanılmasının da bir anlamı yok. Meşhur bir laf var ya sonunu düşünen kahraman olamazmış  :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2014, 14:41:26 »
Bence sorun olmaz. 2. elini düşüneyim derken aracın beklentileri karşılamadan kullanılmasının da bir anlamı yok. Meşhur bir laf var ya sonunu düşünen kahraman olamazmış  :)

:))) Kahramanlık basamaklarını adım adım çıkıyoruz o halde :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2014, 20:00:20 »
direksiyon kutusu değişimi değilmi?ses yapmasından kaynaklı bir durum:(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2014, 20:16:50 »
direksiyon kutusu değişimi değilmi?ses yapmasından kaynaklı bir durum:(((

Aynen Uğur Bey... Çarşamba parça geliyor cumartesi değişimi yapılacak inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2014, 20:24:26 »
Sonucta soru  varsa degismesi gerekir en iyisi bence
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2014, 21:41:18 »
bendede aynı sorun var bu akşam mesai sonrasında arabayı servise bıraktım. geçen cuma göstermiştim aracı patika yollarda,stabilize bozuk yollarda belirsiz bir ses geliyordu sağolsunlar garanti kapsamında değişeceğini söylediler parça gelmiş yarın takılacak bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2014, 21:43:28 »
bendede aynı sorun var bu akşam mesai sonrasında arabayı servise bıraktım. geçen cuma göstermiştim aracı patika yollarda,stabilize bozuk yollarda belirsiz bir ses geliyordu sağolsunlar garanti kapsamında değişeceğini söylediler parça gelmiş yarın takılacak bakalım...

Size de çok geçmiş olsun... Can sıkıyor işte yeni araçta böyle mevzular, Allah'Tan çaresi var... İnşallah yenilenen parçalarda da aynı problemi yaşamayız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2014, 22:05:35 »
Benim aracımdada bozuk yollarda gelen bir ses var beni çok rahatsız ediyor.Ses sanki ön takımdan geliyor gibi kaymak asfaltta problem yok bozuk yolda lock lock diye alttan gelen bir ses var.Bakıma üç bin km var gittiğimde bende göstereceğim bakalım ne çıkacak. :(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2014, 22:08:22 »
Benim aracımdada bozuk yollarda gelen bir ses var beni çok rahatsız ediyor.Ses sanki ön takımdan geliyor gibi kaymak asfaltta problem yok bozuk yolda lock lock diye alttan gelen bir ses var.Bakıma üç bin km var gittiğimde bende göstereceğim bakalım ne çıkacak. :(

Büyük ihtimalle aynı sorundur Cavit Bey...

İlk mesajda linkini koyduğum bir ses kaydı var... Kulaklıkla dinlerseniz daha iyi duyarsınız, isterseniz bir bakın aynı tarzda ses mi diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2014, 22:30:04 »

Büyük ihtimalle aynı sorundur Cavit Bey...

İlk mesajda linkini koyduğum bir ses kaydı var... Kulaklıkla dinlerseniz daha iyi duyarsınız, isterseniz bir bakın aynı tarzda ses mi diye...

Kulaklıkla dinledim sizde şıkırtı gibi bir ses var benimki sanki boşluk varda bozuk yola girince vuruyormuş gibi lock lock diye kulağıma geliyor.Yanılıyorda olabilirim belki sizdeki gibi sesde olabilir servise gittiğimde belli olacak.inşallah probleminiz düzelir bu tür sesler insanı çok rahatsız ediyor. :) 
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 14:32:29 »
Arkadaşlar benim de 2012 model yarisim  var ve bozuk yolda sanki teyip ve direksiyon tarafından titremeden  kaynaklı şırıltı tarzı bir ses geliyor. Sizin direksiyon kolonu dediğiniz parça hangi parça oluyor acaba. Sesi neden yaptığını söylediler mi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2014, 15:43:31 »
Arkadaşlar benim de 2012 model yarisim  var ve bozuk yolda sanki teyip ve direksiyon tarafından titremeden  kaynaklı şırıltı tarzı bir ses geliyor. Sizin direksiyon kolonu dediğiniz parça hangi parça oluyor acaba. Sesi neden yaptığını söylediler mi.

Sesineden yaptığına dair bir şey söylenmedi. Sadece "ses direksiyon kolonunun geliyor" dendi. Parça değişimine gidildi... Cumartesi montajını yaptırıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2014, 23:18:17 »
bugün işlemi yaptılar aracımı aldım, ilk izlenimim psikolojikte olabilir ama eski direksiyonum hidrolik değilmiş sanki:((( çok yumuşak geldi bana...fazlada kullanamadımda yarın uzun binicem bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 98200
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2014, 18:47:24 »

Çağatay bey merhaba, geçmiş olsun.

Ben de sizin gibiyim. Araba sürerken en ufak bir sese dayanamıyorum. Sizin gibi servise gidip, çözüm yolu arıyorum.
Daha geçen gün sağ önden gelen "titreşimli zırıldama" sesi için servisteydim.
Tabii servis dökümlerinde de çıkıyor bunlar.
1000 km bakımında Radyo'nun olduğu bölüme izolasyon yaptırmıştım. Servis geçmişinden bakıp aynı tip ses mi diye sordular.
Sonra usta ile test sürüşüne çıktık ve usta arada bir olan sesi duydu. Özellikle bozuk yollarda  ve yokuş aşağı yollarda geliyordu ses.
Sonuç olarak "müşteri ile yol testi yapıldı. sağ ön far ayağı sıkıldı. ses giderildi." diye servis geçmişinde yer alıyor. :)
Ses gerçekten şuan giderilmiş durumda.

Bu dökümlerin sorun yaratacığını düşünmüyorum. Sonuçta araçlarımızın üzerine titizleniyoruz. Aynı zamanda bozuk yollarda Radyo civarından gelen tıkırtı seslerini, bindiğim başka Yaris'lerde de duydum. Artık normal karşılıyorum.

Fren yaparken ve kalkışlarda gaz verirken oluşan ileri geri ivmelenmelerde koltuk altından da "tık" sesi geliyor. Bu sesi arada bir duyuyorum. Yerini bulursam bunun için de servisin yolunu tutacağım. Henüz çözebilmiş değilim.

Servisteyken makyajlı kasa Yaris'i inceledim. Çok beğendim. Arabamı verip, makyajlı kasa değişimi yapmak için sabırsızlanıyorum :)
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 19, 2014, 01:14:19 »
kısa bir güncelleme yapayım...

Kolon değişti... Ses giderildi... Direksiyonum öncekine oranla sertleşti ama çok şikayetçi değilim çünkü açıkcası azcık da olsa direksiyonun sertlik kazanmasını istiyordum.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2014, 01:16:29
Servisteyken makyajlı kasa Yaris'i inceledim. Çok beğendim. Arabamı verip, makyajlı kasa değişimi yapmak için sabırsızlanıyorum :)

:)) Değişim için konuştunuz mu hiç? Ben oradayken 4 yaşında bir corollaya 29.000 teklif ettiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 19, 2014, 02:07:29 »

:)) Değişim için konuştunuz mu hiç? Ben oradayken 4 yaşında bir corollaya 29.000 teklif ettiler...
Sadece 4 yaşında demişiniz ama 29 bin tl ye 2005 e12 leri alıyolar. Araçla ilgili daha detaylı bilgiye sahip değilken bu şekilde bir yorumda bulunmamanız gerekir. Belki de çok büyük hasar kaydı vardır. ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 98200
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 19, 2014, 15:01:28 »
kısa bir güncelleme yapayım...

Kolon değişti... Ses giderildi... Direksiyonum öncekine oranla sertleşti ama çok şikayetçi değilim çünkü açıkcası azcık da olsa direksiyonun sertlik kazanmasını istiyordum.

Takas için ayaküstü genç bir danışman arkadaş ile görüştüm.
Aracıma "2013 Yaris Fun Multidrive S" ortalama ne kadar verilir bilginiz var mı diye ısrarlı bir şekilde sorunca, bu sabah 2012 Yaris Fun'a ekspertiz sonrası 35bin teklif ettiler dedi.

Liste fiyatı 49900 tl olan "Fun Special Multidrive S" için ayaküstü 48500 gibi bir rakam verdi.

Vaktim olsaydı kendi aracımı ekspertiz ettirip, verecekleri fiyatı öğrenecektim. Önümüzdeki zaman diliminde uğrayıp fiyat alırım.

Daha önce Corolla ile test sürüşü yapmıştım. Tamam Corollanın yaşam alanı geniş, ferah bir araba lakin beni tatmin etmemişti. Çok sade, sıradan bir araba gibi geldi. Yaris'i takas a verip "38-39bin tl'den" Advance Multidrive S almak için ortalama 27-28bin tl üste para vermek gerekiyor.
Bu rakamlara çıktıktan sonra da benim için alternatifler çoğalıyor.

Bu yüzden yine başa sarıp Yaris takasına girip ortalama 7-9 bin tl vererek Yaris'imi yenilemek daha cazip geliyor.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri