0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yoğun trafikte nasıl kullanılır? Balata uyarısı ve sesi duymamak için ne yapmak gerekir?Vites kolu E'de Es düğmesine basılı kullanılmalı.Yokuşta nasıl kullanılır?Yokuş yukarı çıkarken Es modunda, yokuş aşağı inişlerde M ile uygun vitese düşerek.Çok dik yokuşlara park etmek şanzımana zarara verir mi?Yokuşun yönüne göre E veya R ile parketmek gerekir. Zarar verseydi dişli şanzımanı olan araçların hepsi arızalanırdı.
yoğun trafikte kullanımda bazı yorumlarda manuel kullanın diyor bazılarında Es modunda. Vites değiştirmesini çok seviyorsanız manuel değiştirebilirsiniz ama madem araç otomatik bırakın Es modu daha verimli kullansın.Bir de yoğun trafikte N'ye almak gerekir mi veya hangi sıklıkta yapmak lazım? Yoğun trafikde eğer durma işlemi yapılıyorsa ve 3sn'den fazla durulacaksa, beklemeden vitesi N'ye almak gerekiyor.
ya aslında şunu demek istiyorum. sesli uyarının çıkmış olması şanzımanın zarar gördüğü anlamına gelmez değil mi?
Uyarı sinyali almanız şu manaya gelir.Şartlara göre uygun kullanmıyorsunuz. Baskı balata aşırı ısındı heran eline alabilirsin. Tabii bu sırada inceden balata kokusu başlar.Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz kokunun seviyesi artar şanzımanda zarar görmemesi için vitesi boşa aşır ve hiçbir komutunuza cevap vermez. Siz aracı durdurup 10 dakila kadar beklersiniz soguyunca tekrar normal çalışır. Akıllı çocuk kerata.
Kendini ezdirmiyor helal olsun kerataya
o zaman durması veya boşa alması arıza anlamında değil ama kendini korumaya almak,bozulmayı önlemek için öyle mi? bu soruyu şu yüzden sordum: forumda aracı sesli balata uyarısı veripte vitesi boşa alan araçlardan servise uğrayanların, baskı balata ecu actuatör değiştirmek zorunda bırakılmaları. benzer bir sürü yorum okudum o yüzden anlamak istedim. servis uğraşı anlamadan direkt değiştirme yoluna mı gidiyor?
ya da her sesli uyarı arıza olduğıu anlamına gelmiyor ama bazıları da gerçekten arızalı durumların habercisi.
işte tersten bir yaklaşım bu da çok güzel bir örnek metodoloji. Işığı nasıl yaktırabilirsiniz? Biraz detaylandırıyorum çünkü bu konunun tüm yeni ve müstakbel kulalnıcılar için faydalı oalcağını düşünüyorum. MMT ışığı nası yaktırılır?