Gönderen Konu: Toyota ile Mazda  (Okunma sayısı 10199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ile Mazda
« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2013, 14:20:13 »
Şimdi konuyu fazla dağıtmayayım ama Corona'dan da ölenler olmuş yeni. (Corona bir virüs çeşidinin de ismi)
 Şaka bir yana zamanında konfor, donanım ve kalite olarak çok iyi araçlardı Coronolar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2013, 14:20:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 25, 2013, 14:32:21 »
Şimdi konuyu fazla dağıtmayayım ama Corona'dan da ölenler olmuş yeni. (Corona bir virüs çeşidinin de ismi)
 Şaka bir yana zamanında konfor, donanım ve kalite olarak çok iyi araçlardı Coronolar.
Hatta o aracın, opel corsa ile ilgili bir tekerlemesi vardı, hiç unutmam, bir gün peder beyin diline pelesenk olmuş, o söyleyince çok garibime gitmişti:).
Benimde geçmiş dönem toyotalardan tanıma fırsatı bulup sevdiğim araç Carina ydı. Karinada geminin su altında kalan kısmı manasına geliyor bize göre ya. Gerçek anlamını bilemiyorum.
Mazda dan da, ilgimi çeken bu rx li modellerde bulunan rotary motorlar, elektrik süpürgesi sesini sevdiğimi o araçlarda öğrendim. Oysa o kadar sene valide hanıma muhalefet etmiştim. Ben uyurken evi süpürmesin diye.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 25, 2013, 14:56:52 »
Güzel bir başlık. Öncelikle teşekkür ediyorum.

Benim etraftan zaman zaman duyduğum;  Japonya da zengin kesim Mazda kullanır. Orta sınıf ise Toyota alır.    Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Fakat Mazda 6  hoşuma gidiyor. Şöyle 3 - 5 sene sonra neden olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 25, 2013, 15:26:01 »
Hatta o aracın, opel corsa ile ilgili bir tekerlemesi vardı, hiç unutmam, bir gün peder beyin diline pelesenk olmuş, o söyleyince çok garibime gitmişti:).
Benimde geçmiş dönem toyotalardan tanıma fırsatı bulup sevdiğim araç Carina ydı. Karinada geminin su altında kalan kısmı manasına geliyor bize göre ya. Gerçek anlamını bilemiyorum.
Mazda dan da, ilgimi çeken bu rx li modellerde bulunan rotary motorlar, elektrik süpürgesi sesini sevdiğimi o araçlarda öğrendim. Oysa o kadar sene valide hanıma muhalefet etmiştim. Ben uyurken evi süpürmesin diye.
kaptan rz icin soyledigin iltifat mi yoksa hakaret mi anlamadi. Hehehe   elektrik supurgesi
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 25, 2013, 15:47:33 »
kaptan rz icin soyledigin iltifat mi yoksa hakaret mi anlamadi. Hehehe   elektrik supurgesi
Güzel abi, iltifat yani, rx serilerinde kullanılan, rotary tabir edilen, uçak motorları, çok değişik ağabey. Ben sırf bir rx8 hissiyatına kapılayım diye, arada şarjlı süpürgeyi çalıştırıyorum. Bide devir ayarı var süpürgede, vallahi, evde otururken, araba sürüyorum resmen.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 25, 2013, 15:56:35 »
Güzel abi, iltifat yani, rx serilerinde kullanılan, rotary tabir edilen, uçak motorları, çok değişik ağabey. Ben sırf bir rx8 hissiyatına kapılayım diye, arada şarjlı süpürgeyi çalıştırıyorum. Bide devir ayarı var süpürgede, vallahi, evde otururken, araba sürüyorum resmen.
Fanteziye bak  :alkis: :alkis: :alkis:
Cift supurge kullanirsan daha keyifli olur, RX-8 de bildigim kadariyla cift rotay motor var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 25, 2013, 15:59:21 »
Cift supurge kullanirsan daha keyifli olur, RX-8 de bildigim kadariyla cift rotay motor var.
abi senkronize etmek zor, bir de bi tanesi el süpürgesi, diğeri büyük süpürge, aynı olması lazım, mazdadaki motorlar gibi. Ben şu şarjlıdan satılıyormu bi bakayım, çift olursa iyi olur dediğin gibi:D, bide 3 değişik hız ayarı fln olsa, efsane olur ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 25, 2013, 22:48:07 »

çift rotary diye birşey yok bir seride turbo kullandılar yakıt tüketimi o kadar yükseldi ki son nesilde turbosuz çıkarmak zorunda kaldılar
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 25, 2013, 23:10:23 »
 Ne yalan söyleyeyim, son kasa Celica hala hoşuma gider, gayet yeterli, hoş, özellikli bir araç, bizim adada her serisinden, bir sürü vardır. Ufak dokunuşlarla da ayrı güzelleşiyor, gt86 yı da tartışmıştık burada, gerçekten güzel bir araç, Kare boxer motoru Subaru da daha da agresif ama gt86 yeterli olabilir.
 Genelde gökyüzü haritasından geliyordu isimler yanlış hatırlamıyorsam.
 Wenkel motoru da detaylıca paylaşmıştık Otomobil Dünyasından Haberler bölümümüzde, çift rotorlu bir motordu yanlış hatırlamıyorsam Mazda'nın Wenkel. Her biri 656cc olması lazım. Sarsıntı yok, karşı ağırlık yok, aktarım doğrusal vs. Ama hacmine göre iyi yakıyor. Motorun dışında rx8 dizaynı da çok işlevsel bence.
 Japonya'da soldan direksiyon özellikle lüks olarak algılanıyor.
 Mazda bence Toyota'ya nazaran daha gelenekselci bir yapıya sahip şirket olarak, bu Toyota geleneksel değildir olarak algılanmasın ama örneğin; Toyota AB pazarı için çok öncelerde, Fransa'da kurdu tasarım merkezini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 26, 2013, 03:47:25 »
çift rotary diye birşey yok bir seride turbo kullandılar yakıt tüketimi o kadar yükseldi ki son nesilde turbosuz çıkarmak zorunda kaldılar
yani siz şimdi, bizim senelerdir bildiğimiz 654cc x 2 , rotary motora öyle birşey yok diyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 26, 2013, 09:52:04 »
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin
Turkiyede satilanlar RX-8 654x2=1308 231hp degilmidir? Hatta Thailandta 2li 654x2=1308 ve 3lu olanlari bile var 654x3=1962

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '20
  • 2012 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 26, 2013, 10:41:25 »
Kısa bir bilgilendirme:

Yakın sayılabilecek bir akrabam, çok kısa bir süre önce İstanbul Mazda X yetkili servis şefliğinden ayrılıp başka bir markaya geçti.

Mazdada da sorunlar çıktığını fakat araç satış rakamları az olduğundan çok fazla bilinmediğini söyledi.

Mercedes yetkili servisleri arızalarla boğuşurken, Mazda Mercedesten daha mı sorunsuz?

"X markada sorun yok" haricinde karşılaştırmalara her yönden devam edilebilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 26, 2013, 11:02:43 »
Mazda xedos hakkında bilgisi olan varmı?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 26, 2013, 15:16:58 »
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin
Turkiyede satilanlar RX-8 654x2=1308 231hp degilmidir? Hatta Thailandta 2li 654x2=1308 ve 3lu olanlari bile var 654x3=1962

o sizin bahsettiğiniz motorun hacmi kimi motor iki dönüşte bir bütün emme-yakma-egzoz devinimini yaptığı işin kimi ülkelerde motor hacmi iki ile çarpılarak kayda geçirilir bizim ülkemizdeyse 1308 cc olarak (yani rotarynin tek dönüşü hesaba katılır) geçer o yüzdendir ki fiyatı nispeten ucuzdur yine hacminin düşük olması ve turbo olmaması sebebiyle beygir gücü 231 iken torku 211 nm dir. rx-8 de mazda turbo kullanmadı diye biliyorum rx-7 den ağızları yandı

Alıntı
Kısa bir bilgilendirme:

Yakın sayılabilecek bir akrabam, çok kısa bir süre önce İstanbul Mazda X yetkili servis şefliğinden ayrılıp başka bir markaya geçti.

Mazdada da sorunlar çıktığını fakat araç satış rakamları az olduğundan çok fazla bilinmediğini söyledi.

Mercedes yetkili servisleri arızalarla boğuşurken, Mazda Mercedesten daha mı sorunsuz?

"X markada sorun yok" haricinde karşılaştırmalara her yönden devam edilebilir.

tekin bey

mazda avurpada tutulan istatistiklerde en az arıza veren marka sıralamasında başta dikkat buyurun arıza vermeyen değil dolayısıyla az satması çok satması değil mesele avrupalının bir japon markasını da kayırmayacağı açık ayrıca land crusier ve hilux dışında bence mazda birebir karşılaştırmada her toyota modelini yere serer kişisel görüşüm
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '20
  • 2012 kere teşekkür etti
  • 2537 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 26, 2013, 15:22:17 »
Mazda xedos hakkında bilgisi olan varmı?

Kaliteli ve donanımlı orta sınıf bir araç, temiz bulabilirseniz, sahip olmaya değer bir otomobildir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 26, 2013, 16:33:36 »
Mazdanın en beğendiğim serisi mazda6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 26, 2013, 17:14:39 »
Serdar bey 1 rotor 654cc, iki rotor olursa 1308cc( Turkiyede bu model kullaniliyor) 3 rotor ve 4 rotorlu modelleri var. Neden hala cift rotary diye bisi yok diyorsunuz?
Ayrica Mazdanin RX-7'den agzi yanmadi. Taylandta hala ortalikta gezinen RX-7'leri gorebilirsiniz fiyatlarida RX-8'den daha pahali. Turkiyede saglam RX-7 olmamasinin tek nedeni bilincsiz soforler ve cahil ustalar. En basitinden bu motor yapisi geregi yag yakar her 1,000km de yaklasik 150-200ml yag yakar (sizin araci kullanim tarzina gore 350-400ml kadar yakabilir) ve piyasada satilan pahali sentetik veya full sentetik yaglar bu motorda bir ise yaramaz. Bu motora organik yag koymaniz lazim (ucuzlarindan yani)

Konu Rotay motora dondu. Bence asil konumuza geri donelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 26, 2013, 17:17:24 »
Sahi yahu  konumuz neydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 26, 2013, 18:02:27 »
iki otomobil markası. :)(Toyota ile Mazda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mayıs 26, 2013, 18:03:43 »
bana kalsa mazda daha güzel ama tüm dünyada toyota almış başını gidiyor