0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şimdi konuyu fazla dağıtmayayım ama Corona'dan da ölenler olmuş yeni. (Corona bir virüs çeşidinin de ismi) Şaka bir yana zamanında konfor, donanım ve kalite olarak çok iyi araçlardı Coronolar.
Hatta o aracın, opel corsa ile ilgili bir tekerlemesi vardı, hiç unutmam, bir gün peder beyin diline pelesenk olmuş, o söyleyince çok garibime gitmişti:). Benimde geçmiş dönem toyotalardan tanıma fırsatı bulup sevdiğim araç Carina ydı. Karinada geminin su altında kalan kısmı manasına geliyor bize göre ya. Gerçek anlamını bilemiyorum.Mazda dan da, ilgimi çeken bu rx li modellerde bulunan rotary motorlar, elektrik süpürgesi sesini sevdiğimi o araçlarda öğrendim. Oysa o kadar sene valide hanıma muhalefet etmiştim. Ben uyurken evi süpürmesin diye.
kaptan rz icin soyledigin iltifat mi yoksa hakaret mi anlamadi. Hehehe elektrik supurgesi
Güzel abi, iltifat yani, rx serilerinde kullanılan, rotary tabir edilen, uçak motorları, çok değişik ağabey. Ben sırf bir rx8 hissiyatına kapılayım diye, arada şarjlı süpürgeyi çalıştırıyorum. Bide devir ayarı var süpürgede, vallahi, evde otururken, araba sürüyorum resmen.
Fanteziye bak Cift supurge kullanirsan daha keyifli olur, RX-8 de bildigim kadariyla cift rotay motor var.
çift rotary diye birşey yok bir seride turbo kullandılar yakıt tüketimi o kadar yükseldi ki son nesilde turbosuz çıkarmak zorunda kaldılar
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin Turkiyede satilanlar RX-8 654x2=1308 231hp degilmidir? Hatta Thailandta 2li 654x2=1308 ve 3lu olanlari bile var 654x3=1962
Kısa bir bilgilendirme:Yakın sayılabilecek bir akrabam, çok kısa bir süre önce İstanbul Mazda X yetkili servis şefliğinden ayrılıp başka bir markaya geçti.Mazdada da sorunlar çıktığını fakat araç satış rakamları az olduğundan çok fazla bilinmediğini söyledi.Mercedes yetkili servisleri arızalarla boğuşurken, Mazda Mercedesten daha mı sorunsuz?"X markada sorun yok" haricinde karşılaştırmalara her yönden devam edilebilir.
Mazda xedos hakkında bilgisi olan varmı?